Hamile kalinca cok mutlu olacagim sanmistim

tavsiyelernz cok mantikli ve dogru noktalara deginmissinz.
Keske boyle yapablsem uzermden su ataleti atablsem. Umarim fiziken toparlanablrm. Bana en iyi bu gelecek.
Zaten dusunuyorum da hamilelikten bagimsiz olarak, kim 2 ay boyunca ayni hastalgi yasasa bunalirdi.
Bir de herkesin normal bu sebebi belli durusu insani daha cok uzuyor.
Sebebinin belli olmasi istifra ederkenki hissi goturmuyor ki veya sabahlari daha kolay uyanamiyorsun. Doktorlar onemsemiyor,hastane calisanlari onemsemiyor. Ama ben kendimi hamile degil hasta hissediyorm ne yazikki

Canim az kaldı dayan 15 16 dan sonra rahatlayacaksin. Hamilelikte insan duygusal çöküşe yaşıyor. Çünkü hormonlar değişiyor bunlar çok normal. Ama sonucunda tatlı bir bebeğe sahip olacaksın değmez mi sence ? Esin işsiz kaldığı ixin stresli şu an kavga yaartması normal sadece senin hamileligine denk gelmesi kötü olmuş. Eşini de anlamaya çalış. Bebeği olacak işsiz ona bakabilecekmiyim korkusuna kapılmış olabilir. Allahın iz öyle yeni bir işe girer kocan ve hayatınız düzene girer.

ne sanslisin, o kadar imreniyorum ki hamileligi hastanelerde degil de saglikla vr mutlulukla gecenlere. Ben kendimce uzun bir sure bekledgm icn beklenti olustu bende. Hamileligm cok iyi gececek ve hep mutlu olacagm beklentisi.
Dusundgm gbi olmadgi icn de hayal kirikligi yasiyorum. Cokusumun bir sebebi de bu sanrm.
Folik asidimde vitamin de var. Zaten onlar olmasa farkli hastaliklara da yakalanrdm muhtemelen. Bagisiklik ve moral olarak iyi durumda deglm cnku.
Bebegn duyup duymamasindan ziyade aslinda anne kendi icin de konusmali bebegyle. Konustukca daha bir var oluyor.
Annem konusuyordu birkac hafta once yanlarindayken, esim de kiz kardesm de konusuyor bebegmle.
Ama sanki ben onu dunyaya getrmek icn gorevli gbi hissediyorum kendimi. Aramzda duygusal bir sey yok sanki.
O baği kuramadim. Bunu anliyorsa kahrolurum. İnsallah hissedemiyordur. Bebegimi cok seviyorum,ona bisey olacak diye odum kopuyor. Ama biseyler eksik kaldi. Annelign verdigi o kutsal his eksik kaldi. Cok uzuluyorum boyle dusundgme

sagolasin arkadasim, iyi dileklerin ve dualarin icin. İnsallah hal yoluna sokacagiz bi seklde....

Bunu anliyorsa kahrolurum demissin ya. Bu bile aslında o bagi kurduğunu gösteriyor arkadasim. Üzülme. Yasadigin tamamen hormonal. Ayrıca hayatin değişecek diye de korkuyorsun. Bak eğer doktorun bir hastaneye bagliysa gebelik destek servisleri var. İnan bana iyi geliyor. Bir de kimsenin hamilelik hikayesini dinleme, kendi gebeligini kimseyle kiyaslama. Herkesin biyolojisi farklı. Bak dediğim gibi ilk uç aylik donemin bitmesine de bir şey kalmamis. İnan bana bundan sonrasi çok zevkli geçecek. Hele de yeni yeni gebe kiyafetleri almaya baslayacaksin ya. Aman allahim o tatli göbeğini o elbiselerin içinde her gördüğünde kalbin buyuk bir aşkla dolacak. Sana basit gelebilir ama tek ihtiyacin olan pozitif düşünmek. Ben ileri derecede migren hastasiyim. Hamile olduğumu öğrendiğim anda hamilelik boyunca hic migrenim tutmayacak diye inandim ve inanirmisin bir defa bile tutmadi.

ne guzel bisey bu. Masallah. Bir daha da hic tekrarlanmasin umarim.migren cok zor bir rahatszlk annemde de var. Bir de hamilelikle birlesse nasil olrdu dusunemedim
Hep ilk 3 ay gecince rahat ediceksin diyorlar. Son haftaya giriyorum bir degisme olmadi bicak gbi kesilecek mi pek inanasim gelmiyor ya hep boyle devam ederse. Ki dedgn dogru bi arkadasim dogurana kadar mide bulantisi cekti. Hep aklima o geliyor, onunkilerde bitmemisti benm de oylr olursa diye.
Kulak tikamak lazim ya cevre cok dolduruyor insani

hiçbir doktor hamilelilkte bulantı için hiçbişey vermez verdikleride işe yaramz ve gereksizdr emin ol
sen su an sanki kendini hasta gibi hissediyorsn çünkü daha önce hep hereketli saglıklı ve kosturan kişiydin
eski halin gibi olmak istiyorsun vucudundaki degişimi bir bilsen
baska bir insan insandan meydana geliyor unutma
içinde bebeğin senin kanından meydana geliyor aldıgın yiyeycekelin vitaminleriyle büyüyor
bu yüzden bebeğini düşünüyorsan önce kendine iyi bak oda sağlıklı olsun
hayırlı sağlıklı doğumlar

Dediğim gibi her gebelik farklı. Hamilelik sonuna kadar bulanti o kadar düşük bir ihtimal ki yok gibi yani. Evet bicak gibi kesilecek. Yatak odanda cantanda sürekli tuzlu kraker bulundur. Caminin istemediği hicbir şeyi yemeye zorlama kendini bu sürede. Ayrıca bir de sunu düşün, en uzun gebelik 9 ay on gün sürüyor. Daha uzunu yok yani :) Sen bunun üçte birini tamamlamissin bile. Doğum yaptigin zaman ne cabuk geçti diye dusuneceksin güzel arkadasim. Bak bir de bol bol bebek kiyafetlerine esyalarina bak. Alma ama bak. İnanılmaz mutlu oluyor insan.

Ayrıca bir de sunu düşün, en uzun gebelik 9 ay on gün sürüyor. Daha uzunu yok yani :) Sen bunun üçte birini tamamlamissin bile.
boyle dusunmek daha kotu degil mi
Bebegmi tasiyorum bunun gurur ve mutluluk duyacagm bi olay olmasi gerekirdi

michie seninn acill acil sifalar diliyorum,bende baya zor bi gebelik geciriyorum serum vs...

Hersey ustuste gelmis cook zor olmus ama butun olan bu kotulukleri dusunme yani sadece kotuluklere odaklanma,eminim hayatinda guzelliklerde vardir onlara odaklan su an ben hep bahari hayal ediyorum o zamana kendimi toparlayacagim ayaklanacagim hersey guzel olacak die motive ediyorum kendimi.

Sende motive et inan insann yuzune tebbesum dusuyor,kendini bu isler kolay yapabilirim,bu zorlu surecide atlatabilirim,sinavida kazanabilirim die motive et.

Ve esine gelince de biliyorsun is erkekler icin cook onemli bir kadin issiz kalsa o kadar yikilmaz da ama erkek icin daha zor durum sana diyemiyordur ama icinden bebegimizde geliyor ben ona bakamayacakmiyim endisesi dusmustur.. Evin erkegiyim ama isim yok gibilerinden baya kurgulamis olabilir...

Guzellikle tatlilikla halledin...
Anne&baba olsada insanin en yakini esi.sadece birbirimize faydamiz var...

İnsalllah bu zorlu sureci cok fazla yipranmdan atlatirsin,hadi derin bir nefes al ve gobusunu oksa en buyuk mucizen orda ve size ne guzellikler getirecek.

Herkes aynı şeyi yazmış, ben de eksik kalmayayım.

Birkaç hafta sonra 2. Trimester denilen o güzel döneme merhaba diyeceksin. Hamileliğin balayı olarak da bilinir :) Fiziksel olarak kendini iyi hissettikçe hayatındaki sorunlara da farklı bakmaya başlarsın merak etme.

Sağlıkla kavuşun

Son düzenleme:
yaklasik ayni haftalardayiz canim, demek senin de zor geciyor. Dusenin halinden duser anlar derler ya yakin hissettim :)
ben aslnda yazevsimini hic ama hic sevmezdm ama ayni senin gbi 4 gozle yazi bekler oldum. Circir bocegi sesine benzer bi ses duysam rahatliyorm yaz geliyor psikolojisiyle. Cnku biliyorm ki zamanla duzelecek cozulecek. O zamnda bahar yaz olacak...

hamilelign balayi mi :) guzel bir ifadeymis. Bir an once gelsn insallah.
Tesekkur ederm desteklernz icn...

hamilelik bir hastalik değil sadece bir süreçtir.kendinizi hasta gibi hissedip o moda girmeyin.yasadiginizin geçeceğini, bu sıkıntıların hepsinin bitecegini düşünün.ve sonundada size harika bir hediye olarak geri döneceğini.cektiginiz herşeye değdiğini goreceksiniz.bu sıkıntıları yasadikca ona daha cok kiymet vereceksiniz.ilerde dersiniz "ben sana hamileyken ne sikintilar yaşadım ,oyy gelde bir seveyim "diye..saglikla kucaginiza almanizi dilerim.yanliz kalmamaya ve yapabiliyorsaniz disari cikmaya calisin.hepsi gececek unutmayın.umarim en kisa sürede atlatir, hamileligin tadini cikarirsiniz.herseye ragmen özleyeceksiniz hamilelik doneminizi.hareketlerini hissedince size daha cok moral olur eminim..

boyle dusunmek daha kotu degil mi
Bebegmi tasiyorum bunun gurur ve mutluluk duyacagm bi olay olmasi gerekirdi
Degil çünkü zor donemi bitiyor. İlk uç ay asabi yukari hepimiz ayni zorluklara yasiyoruz. Bir arkadaş ikinci uç aylik donem için balayi demis ya hani, çok doğru söylemiş. Senin karnina bakip bakip gururlanacagin donem yeni başlayacak. Biraz daha sabir. Baktin olmuyor profesyonel destek al mutlaka. Dediğim gibi hastanelerin gebelik danisma bölümleri, kurslari oluyor. Onlara katılmaya calis imkanin olursa.

Kendime hep bahar gelecek bende cicek acacagim diyorum...gecicek biliyoruz,ne zordu deyip animsayacagiz..
Guzel gunler bizi bekler,yeter ki bebelerimiz saglikli olsun .

Sakin... kolay bi durum değil buraya kendi kötü berbat tecrubelerımı yazmak istemiyorum ama beterin beteri var. Her şeyi bi kenara koyun kendinizi iyi hissettirecek şeyler yapın. Sonra vücut alışınca hamilelik muhteşem bu şey :)

Hicbir derdiniz olmadigini dusunun dersiniz calismayan esiniz anlayissiz patronlariniz o zaman bile sadece hpermezis ilk 16 hafta depresyon yapiyo zaten kendimden biliyorum su an ölsem gık demem bayila bayila takilirim azrailin pesine diyodum

Sonradan hepsi geciyo diger sorunlariniza bisey diyemiyorum herkesin size anlayisli olmasi lazim
Hamilelik cok zor bisey kendinizi hic kotu hissetmeyin fazladan 3-4 ceviz yeseniz bile bebeginiz beslenir beslenmiyo diye uzulmeyin esinizlede konusarak anlatarak hatta rahatlaticakda bagira cagira aglayarak cozersiniz hepsi gecicek rahat olun

Bebekler bereketiyle gelir.

İlk 3 ay oluyor sonra bi rahatliyorsun hamile oldugunu bile unutuyorsun bu haftalarda boyle olur. Tek yapman gereken hep boyle olacak dusuncesini aklindan cikarmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…