16-17 haftama kadar yatarak bu hamilelik geçirdim 8 haftam da içerde kanama alanım vardi ilaç kullanıp yatış verdi 11 haftamda gorumceyle tartistim ve o gece bebek dusuyo sandım Dr rahimin çok fena kasildigini söyledi ilacı iki katına çıkardı ve tamamen yatiyosun sadece tuvalet dedi o ara tabi bide bulantilar bitkin haldeydim ve psikoloji az çok seninki gibiydi ilk aylar öyle oluyo canım bebegine yogunlasamaman şuan normal çünkü daha hissetmiyosun sadece fiziksel sıkıntıları var şuan ama emin ol bi arkadaş daha demiş ikinci trimester keyifli az bi zamanın kalmış 3-4 haftaya rahatlicaksin hele ki 20 li haftalardan sonra onu iyice bu hissetmeye başladım bak nasıl bi bağ oluşacak bebeginle aranda bak benim bitti gitti ama şuan acaba çıkmasa mı diyorum simdi o hareketleri tekmeleri öyle alıştırdı ki kendine öyle bi bağ oldu ki sanki çıkınca uzak olacak gibi yani diyeceğim şu ki hepside geçecek o bebeği bi hissetmeye basla esin de hissetsin daha farklı olacak o zaman anlicaksin içinde bi can olduğunu ve ne kadar değerli olduğunu :)cok guzel yazmissinz allah evladinizi bagislasin.
Bebegimi cok seviyorum ama kendimi kotu hissettgm icn bag kuramiyorum onunla. Bu sebeple daha cok vicdan azabi cekiyorum.
Biliyorm ki iyilessem, iyi hissetsem her seyi yoluna koyacak guce sahibim.
Hep yarin olsun da bi yolunu bulurum elbet diyen bi insanken, yarin olunca kim bilir baska neler cikacak diye dusunen bir insan oldumbu beniccok uzuyor
ay ne guzel yazmissn, geciyo bitiyo diye.16-17 haftama kadar yatarak bu hamilelik geçirdim 8 haftam da içerde kanama alanım vardi ilaç kullanıp yatış verdi 11 haftamda gorumceyle tartistim ve o gece bebek dusuyo sandım Dr rahimin çok fena kasildigini söyledi ilacı iki katına çıkardı ve tamamen yatiyosun sadece tuvalet dedi o ara tabi bide bulantilar bitkin haldeydim ve psikoloji az çok seninki gibiydi ilk aylar öyle oluyo canım bebegine yogunlasamaman şuan normal çünkü daha hissetmiyosun sadece fiziksel sıkıntıları var şuan ama emin ol bi arkadaş daha demiş ikinci trimester keyifli az bi zamanın kalmış 3-4 haftaya rahatlicaksin hele ki 20 li haftalardan sonra onu iyice bu hissetmeye başladım bak nasıl bi bağ oluşacak bebeginle aranda bak benim bitti gitti ama şuan acaba çıkmasa mı diyorum simdi o hareketleri tekmeleri öyle alıştırdı ki kendine öyle bi bağ oldu ki sanki çıkınca uzak olacak gibi yani diyeceğim şu ki hepside geçecek o bebeği bi hissetmeye basla esin de hissetsin daha farklı olacak o zaman anlicaksin içinde bi can olduğunu ve ne kadar değerli olduğunu :)
Tabiki geciyo bitiyo canım insan o an öyle kalacak gibi geliyo ama geciyo merak etmeay ne guzel yazmissn, geciyo bitiyo diye.
dogrusu senin daha zormus. Dusuk tehlikesi yasamissin. Allaha sukur oyle bir sorun yok. Bir de o durum olsaydi ben cildirirdm herhalde.
Hayrli dogumlar canim insallah bir avazda kurtulursn saglikla kucagina alman dilegyle
is konusunda senin gbi dusunuyorum. Rabbim yardmcmz olacaktir. Bu cocuk ac kalmayacak sonucta ben de calisiyorum. Benim skntm fiziki halim ve durumum. Bir toparlansam her sey yoluna girecektirHee bu arada bi ay önce eşim benimde işten çıkarıldı daha yeni bi yere başladı ve düşünsene doğumum gelmiş napcam ne etcem diye bende çok düşündüm ama Rabbim verdi ki rızkını huzurunu bereketini herşeyini verir meraklanma şuan zor geciyo ilk dönemler o yüzden bu kadar karamsarsin benim de öyleydi ve tek başıma yım Ankara da kimsem yok ailem İzmit'te ve o dönemi tek başıma geçirdim birincisi taş çorba getirenim bile olmadı ama sabır dedim hepsi geciyo çok şükür
Bak yazmışsın maddi sıkıntı yok diye bizde o da var eşim in ailesinden destekçi değil daha düğün borcumuz var vs o yüzden bence senden daha kötülerin düşün şekil a ben :) toparla kendini fiziki sıkıntı ni da atlaticaksin az kalmışis konusunda senin gbi dusunuyorum. Rabbim yardmcmz olacaktir. Bu cocuk ac kalmayacak sonucta ben de calisiyorum. Benim skntm fiziki halim ve durumum. Bir toparlansam her sey yoluna girecektir
cok haklsn canm en azndan gecim kaygisi yok bugunumuze sukur.Bak yazmışsın maddi sıkıntı yok diye bizde o da var eşim in ailesinden destekçi değil daha düğün borcumuz var vs o yüzden bence senden daha kötülerin düşün şekil a ben :) toparla kendini fiziki sıkıntı ni da atlaticaksin az kalmış
Aynen inan bide maddi sıkıntı olsa daha zor oluyo enazindan o derdin yokmus doğuma valla 40 haftaya 3 gün kaldı göründüğü gibi ama benim sıpa nin gelmeye niyeti yok pek galiba :) en son perşembe kontrol um vardı yine sancım fln yoktu nst de bakalım bu hafta ne dicek Dr umuz sanırım suni sancı ya doğru ilerliyorumcok haklsn canm en azndan gecim kaygisi yok bugunumuze sukur.
Dogumuna kac gun kaldi. Takviminde sinira gelmis gbi gorunuyosun ama
insallah suni sanciya gerek kalmaz. Normal dogum yapacaksn degl mi herhalde sezaryen olsaydi bu zamana kucagna alms olrdn diye dusundm:)Aynen inan bide maddi sıkıntı olsa daha zor oluyo enazindan o derdin yokmus doğuma valla 40 haftaya 3 gün kaldı göründüğü gibi ama benim sıpa nin gelmeye niyeti yok pek galiba :) en son perşembe kontrol um vardı yine sancım fln yoktu nst de bakalım bu hafta ne dicek Dr umuz sanırım suni sancı ya doğru ilerliyorum
Evet canım şuan herşey normal gorunuyo doğum pozisyon unda ama kanala girmemişti inş son anda sezeryan fln çıkmaz bakalım nasip :)insallah suni sanciya gerek kalmaz. Normal dogum yapacaksn degl mi herhalde sezaryen olsaydi bu zamana kucagna alms olrdn diye dusundm:)
kiz masallah ne rahatsn. Ben korkudan titriyo olurdumEvet canım şuan herşey normal gorunuyo doğum pozisyon unda ama kanala girmemişti inş son anda sezeryan fln çıkmaz bakalım nasip :)
:) Düşünmemeye çalışıyorum saçma sapan hikayeler dinleyip videolar izlemiyorum şuan sadece Rabbim kolaylığını ver sağlıcakla kurtulup bebeğimi aliyim kucağıma diyorum :) bi şekilde çıkacak ordan :) korkunun ecele faydası yok :)kiz masallah ne rahatsn. Ben korkudan titriyo olurdum
birkaç haftaya bulantıların biter canımTakvimimden gorebileceginiz gibi 11 haftalik hamileyim.
4 yillik evliyim.
Madden manen planlanan istenen bir gebelikti. İlk cocugmz olacak insallah.
Hamilelil bolumunde de bi baslgm vardi beni orda takilanlar bilir.
Gelelim soruna,
hamile kaldgm andan beri hayat benim icn cok zorlasti.
Son 2 ayin bir bucuk ayi hastanelerde gecti. Tansiyonum dusuyor ve bayilabilen biri degilim. Hayatmda hic bayilmadim. Ama hemsire arkadasimla konustmda buralara dustuyse bayilman normal olurdu diyor. O, bu sebeple bu kadar kotu hissettgmi dusunuyor.
Hiperemezis diyor kendi doktorum. Yani gebeliktr gorulen bulantinin cok siddetli olma hali. Surekli seruma ihtiyac duyma durumu. Cnku su icemiyorm. Yiyemiyorm. İstifra etsem de etmesem de hep oguruyorum.
Bu isin sadece gebelikle ilgili boyutu.
Bu surecte is yukum komtrol edemedegm bir boyuta cikti.
Aksine bebegi yapmak icin en hafif calistgm donemi secmstk. Ders programim hafifti. Ama gorevlendrme cikti. Su an her sabah 7de evden ckp aksam 6da variyorum.
Cok merhametsiz kisilerle calisiyorum. Rapor almak gbi bir durumum yok.1 ay sonra adaylgmn kalkmasi icn sinava girecegm tam is gunlermn dolmus olmasi gerekiyor.(bu durumu da hamile kaldktan sonra ogrendm bu arada)
Esim bir kac hafta once calistgi is yeri iflas etttgi icin isten ayrildi....
Dogal olarak bana cok destek olan o adam gitti huysuz ve kavga arayan biri geldi. Aramiz bozuluyor. Bunu gorunce cok uzuluyorum.
Ailemden uzakta zorunlu hizmetteym.
Kiz kardesm birkac gun once geldi yardmci olmak amaciyla. KV asla boyle seylere karismaz hic beklemedm de. Kendisi toruna bile sevinmedi.
Cok uzun yazdm ama durumu anlayin diye.
Ben artk depresyona girdgmi dusunuyorm. Gulumsemeyi unuttum.
Bebegime sevinemiyorum. Sadece ve sadece aglamak istiyorum.sanki hamile kaldktan sonra her sey ters gitmeye basladi. Artk hic biseyin kontrolu bende degil.cok mutsuz ve caresiz hissediyorum....
Ben hic özlemedim sahsen kotu gecti hamileligim hep hastaydim. Gobeginin kocaman olmasini bebeginin tekmelerini fln ozluyorsun tabi ki onun disinda pek ozlenecek bi tarafi yok kimse el bebek gul bebek yapmadi bana belki de ondan bilemiyorum.allah bagislasin evladinizi.
Siz de cok zor zamanlar gecirmissinz yine de ozluyor musunuz hamilelik doneminizi?
Bana hep arayacaksn bu donemleri diyorlar. Ben sadece bebegmi ozleyecegmi dusunuyorm insan her gun agladgi donemi neden arar ki
Bende 4 buçuk aya kadar sürdü diye sende de öyle olacak değil belki canım herkesin bünyesi farklıdır4 ay miya keske hemen gecse hamileligmn yarisina gelmis olacagm o zamana kadar. Cok uzuluyorm. Her yerde sosyal medyada gezen tozan neseli hamilelileri gorunce.
Benim hic bisey yapmaya enerjim, istegm, halim yok
Takvimimden gorebileceginiz gibi 11 haftalik hamileyim.
4 yillik evliyim.
Madden manen planlanan istenen bir gebelikti. İlk cocugmz olacak insallah.
Hamilelil bolumunde de bi baslgm vardi beni orda takilanlar bilir.
Gelelim soruna,
hamile kaldgm andan beri hayat benim icn cok zorlasti.
Son 2 ayin bir bucuk ayi hastanelerde gecti. Tansiyonum dusuyor ve bayilabilen biri degilim. Hayatmda hic bayilmadim. Ama hemsire arkadasimla konustmda buralara dustuyse bayilman normal olurdu diyor. O, bu sebeple bu kadar kotu hissettgmi dusunuyor.
Hiperemezis diyor kendi doktorum. Yani gebeliktr gorulen bulantinin cok siddetli olma hali. Surekli seruma ihtiyac duyma durumu. Cnku su icemiyorm. Yiyemiyorm. İstifra etsem de etmesem de hep oguruyorum.
Bu isin sadece gebelikle ilgili boyutu.
Bu surecte is yukum komtrol edemedegm bir boyuta cikti.
Aksine bebegi yapmak icin en hafif calistgm donemi secmstk. Ders programim hafifti. Ama gorevlendrme cikti. Su an her sabah 7de evden ckp aksam 6da variyorum.
Cok merhametsiz kisilerle calisiyorum. Rapor almak gbi bir durumum yok.1 ay sonra adaylgmn kalkmasi icn sinava girecegm tam is gunlermn dolmus olmasi gerekiyor.(bu durumu da hamile kaldktan sonra ogrendm bu arada)
Esim bir kac hafta once calistgi is yeri iflas etttgi icin isten ayrildi....
Dogal olarak bana cok destek olan o adam gitti huysuz ve kavga arayan biri geldi. Aramiz bozuluyor. Bunu gorunce cok uzuluyorum.
Ailemden uzakta zorunlu hizmetteym.
Kiz kardesm birkac gun once geldi yardmci olmak amaciyla. KV asla boyle seylere karismaz hic beklemedm de. Kendisi toruna bile sevinmedi.
Cok uzun yazdm ama durumu anlayin diye.
Ben artk depresyona girdgmi dusunuyorm. Gulumsemeyi unuttum.
Bebegime sevinemiyorum. Sadece ve sadece aglamak istiyorum.sanki hamile kaldktan sonra her sey ters gitmeye basladi. Artk hic biseyin kontrolu bende degil.cok mutsuz ve caresiz hissediyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?