hamile kalma korkusu:(

hapa güven olmuyor daha yeni arkadaşım hamile kaldı hergün aynısaat aynı dakkada kullandı hapı diyorki hap %95 korurumuş geldi buldu beni %5 liği diyor
bende çok rahattım ama 2 çocuk olunca artık o korkuu oturuyor insanın aklına heleki çalışan bir anneyim Rabbim olmayanlara nasip etsin inşallah

hapa güven olmuyor daha yeni arkadaşım hamile kaldı hergün aynısaat aynı dakkada kullandı hapı diyorki hap %95 korurumuş geldi buldu beni %5 liği diyor
bende çok rahattım ama 2 çocuk olunca artık o korkuu oturuyor insanın aklına heleki çalışan bir anneyim Rabbim olmayanlara nasip etsin inşallah
Aile hekimi de bana söylemişti tamamen koruma sağlamaz haberin olsun diye . Bu yolla hamile kalan doktor arkadaşlarım var dedi bana sizin arkadaşta kalmış ay korktum şuan benimde başıma gelir diye

kırkım çıkar çıkmaz nasıl önlem almalıyım
bence spiral taktir yada aylik igneler gunluk haplar var kondomla korun
Suan,bebegin emiyodur o yuzden esinin korunmasi en dogrusu yada spiral
Aile hekimligindeki aile planlamasi,var oraya,basvur bebeginin bi aylik kontrolune gittiginde onlarda fikir verirler

Emzirirken Doğum kontrol hapı kullanımı olur mu bende Merak ediyorum bunu mesela Yasmin
ne kadar,zararsiz densede emzirirken illaki geciyo sutten drye danisnistim ben hap konusunu (ben emzirmiyorum ama icemiyorjm yasak yinede aura migren hastasiyim hastaligi tetikledigi icin ) yasmin cokk attim cope icemeden

11 aylık bebeğim var 40 ım çıktıktan sonra başladık emzirmiyorum da. türk usulü korunuyoruz korunma denirse. hiç de bişey olmadı henüz. biz mi çok rahatız ya.
evet, rahat olmayin derim. Allah omur versin, 2.5 yasinda bir oglum ve 1 yasinda bir kizim var. cok sukur, ama kizima hamile oldugumu ogrendigimde neredeyse 2 aylik olmus. adetim daha duzene girmemisti bile, gecikmesi normal sandim. Allah'a cok sukrediyorum, cok guzel bir kizim oldu bu sayede. ama inanilmaz zorlandim. hem maddi acidan hem fiziki acidan,ve dahi kariyerim de etkilendi. insallah toparlarim ben de kisa zamanda. ama cok yorucu. eger yakin zamanda oyle bir planiniz yoksa dikkat edin derim.

Offf bu konuyu bende kara kara dusunuyorum.esime guvenemem bu konuda.zaten adam cocuk delisi 10 tane dogursam yok demez.2.dogumumdan sonra spiral taktirdim ama o da husran oldu.cikartir cikarmaz hamile kaldim hemen.
Emzirirken kullanilan haplar var dr un onerir.ben onu kullanicam mecbur

Offf bu konuyu bende kara kara dusunuyorum.esime guvenemem bu konuda.zaten adam cocuk delisi 10 tane dogursam yok demez.2.dogumumdan sonra spiral taktirdim ama o da husran oldu.cikartir cikarmaz hamile kaldim hemen.
Emzirirken kullanilan haplar var dr un onerir.ben onu kullanicam mecbur
benm eşimde 10 tane olsn of demez tabi bakmayada yeltenmez şuan bi oglum var 4 aylik dr ilac kullanamzsn dedi süte gecerms ama bu geleck adetn ilk gunü yasmn kullanmaya başla dedi eşimede asla güvenmiyorm tabi bakalm adete girecek miyim o_Oo_O

Prezarvatif tabiki ,senin için en sağlıklı olan.
Onu eşim kabul etmiyor:( anlamıyorum ya bu 5 6 yıl ara verenler nasıl korunuyor hamileliği engelliyorlar ben hem hap kullanıp hem spiral taktırsam olur mu çok korkuyorum

Bence de en iyisi prezervatif(kaliteli olanları) hem haplarla hormon almamış oluyor vucut hem de spiralin eziyeti yok
bu yöntem yüzde yüz engelliyor mu bi de biz hiç kullanmadık ilişkiyi etkiliyor mu bir şey hissedilmez diye düşünüyor eşim prezervatif kullanmaya yanaşmıyor:(

Hayırlı olsun bebeginiz benimde 1.5 aylık bir bebeğim var kırkım 5gun önce çıktı ayni korkuları ben 45 gundur yaşıyorum bugün kontrol için gidicem bakalım korunma yöntemleri ile ilgili önlem alicam bende aynı korkuylayim ben Allah izin verirse 10 yıl istemiyorum benimde 4 yaşında bi oğlum daha var Rabbim kim evlat istiyosa onlara nasip etsin bizlerede evlatlarimizi bagislasin inşallah istemediğimiz gebelikler nasip etmesin:dua:
peki nasıl bi çözüm buldun ben çok korkuyorum

Yeni dogum yapmissin bu korkular normal. Ben de 3 ay önce yaptim ayni korkulari yasiyordum. İyilesince korkularim da gecti.

Dikislerin ici muayeneye gittiginde doktoruna sorabilirsin. Benim doktorum bana 40 in ciksin cinsel iliskiye girmeden gel spiral takalim dedi. Ama garanti olsun istiyorsan tek yönteme birakma. Progesteron iğnelerini ben cok mantikli buluyorum aslinda hem zararsiz hem ciddi bir korunma yöntemi. Bebegini saglikla büyüt

Kondom 4 buçuk senedir yetiyor bize. 1 yaşında çocuğum emzirdiğim için zaten doğum kontrol hapı içmiyorum. Emzirme işi bitince doktora gidip ilaç isteyeceğim.. Spiral de seçeneklerim arasında doktora sorup karar vereceğim.
Senin daha 10 gün olmuş tabi hemen ilişki olmaz da bence emzirdiğin için eşin korunsa bir süre daha iyi olur..

10 gün önce doğum yaptım çok şükür bir de 2 buçuk yaşında kızım var yaklaşık 6 yıl çocuk istemiyorum asla çok korkuyorum şimdiden nasıl korunmalıyım ne yapmalıyım sırf bu yüzden cinsellik hayatımı sonlandırmayı düşünüyorum o derece korku var içimde öğretmenim çalışıyorum bi çocuk daha kabusum olur :KK43:
iki çocuk doğurmuşsun
öğretmensin ve nasıl korunmalıyım diye buraya konu açıyorsun
şok oldum resmen ....

Bu bayanlarin cektigi ne yahu, ayni dert bendede var. Oglum 20aylik, esim ikinci bebegi istiyor. Ben hazir degiljm. Tekrar hamile kalmayi bunyem kabul etmez gibime geliyor. Ruyalarima giriyo aglaya aglay uyaniyorum. Hamilelik sikintisi olmasa yapardm hemen2cocuk .

Siz tamamen hazır olmadan yapmayın tabi ki. Eşiniz isteyebilir çocuk seven erkek istemeyi bilir de ne kadar yardımcı da olsa en büyük sorumluluk kadının sırtında.. İstemezseniz yapmayın 2. çocuk şart değil..
Kabus bile görüyormuşsunuz. Gerekirse psikoloğa gidip terapi görün. Çünkü normal değil..

Back
X