hamile kalma korkusu:(

s
10 gün önce doğum yaptım çok şükür bir de 2 buçuk yaşında kızım var yaklaşık 6 yıl çocuk istemiyorum asla çok korkuyorum şimdiden nasıl korunmalıyım ne yapmalıyım sırf bu yüzden cinsellik hayatımı sonlandırmayı düşünüyorum o derece korku var içimde öğretmenim çalışıyorum bi çocuk daha kabusum olur :KK43:
spiral+prezervatik+geri cekme yöntemi bence bunlari yapipda olmasi imkansiz gibi birsey

Doğum kontrol hapları ikiye ayrılır progestron ve östrojeni bir arada içerenler ve sadece progestron içerenler. Emziren anneler sütü azaltmaması içimin sadece progestron içeren mini haplar verilir. Ria kullanabilirsiniz ria da bakırlı ve hormonlu olarak ikiye ayrılır. Hormonlu rianın koruma süresi 5 yıl bakırcının 10 yıldı sanırım. Ama daha önceden bi idrar yolları enfeksiyonu geçirdiyseniz veya adetiniz çok ağrılı ve kanamalı oluyorsa ria önerilmiyor. Bunun dışında deri altına takılan küçük implantları var. Bunlarınkiyle da koruyuculuk süreleri 3 yıl. Enjeksiyon yöntemi var. Ayda bir ve 3 ayda bir yapılan enjeksiyonlar var. Sanırım bunların 3 ayda bir yapılanları sadece progestron içeriyordu. Enjeksiyonu bıraktıktan sonra 10 ay süreyle gebelik önerilmiyor. Yine hormon takviyesi olarak bantlar var onlara da bakabilirsiniz.

Hah bir de spermisitler var. Spermleri öldürüyor. Cinsel ilişkiden 15 dakika öncr vajinanızdan sıkıyorsunuz. 1 saat koruyuculuğu var yani be yapacaksanız o 1 saat içinde yapmanız gerekli. Sonrasında 6 saat boyunca yıkanmaması gerekiyor. Ama bu tek başına yeteri kadar koruyucu bir yöntem değil genellikle ek bir yöntem olarak öneriliyor. Prezervatif + spermisit güzel bir koruyuculuk sağlayacaktır

Siz tamamen hazır olmadan yapmayın tabi ki. Eşiniz isteyebilir çocuk seven erkek istemeyi bilir de ne kadar yardımcı da olsa en büyük sorumluluk kadının sırtında.. İstemezseniz yapmayın 2. çocuk şart değil..
Kabus bile görüyormuşsunuz. Gerekirse psikoloğa gidip terapi görün. Çünkü normal değil..
Dusunuyorum gitmeyo canim :) ha bugun ha yarin derken erteleniyor. Ruyamda hamileydim surekli midem bulaniyodu agliyordum hep esim uyandirdi ne goruyrsn ruyanda aglamadan bi anlat dedi. Hatirlamiyorum diyip grctim. 2cocuk sart 3keyfi olarak geliyor toplumca nedense. Suanda kimse anlamiyo tutturdular arkadas gibi buyurler diye. Istemiyorum diyorum iyice anlatiyolar.

Nuvaring gebelik onleyici halka diye bir şey gördüm nette bilgisi olan var mı acaba

Vücudunuz kabul ederse eğer spiral en etkili korunma yöntemlerinden.
Ben 6 yıl doğum kontrol hapı kullandım hiç süprizle karşılaşmadım. Haplar düzenli kullanıldığında koruyucukları yüksek. Doğumdan sonra da spirali tercih ettim.

Ben ilk çocuktan sonra emziren annelere özel hapa başlamıştım adı cerazette ama bende baş ağrısı yaptı ve bıraktım sonra biraz prezervatif biraz geri çekilme idare ettik emzirmeyi bıraktık sonra, normal Doğum kontrol hapına başlayacaktım regli bekliyordum o ara hamile kaldım bir defa korunmadan ilişki olmuştu. İkinci çocuktan sonra hemen doktora gittim spiral taktırdım Doğumdan 6 hafta sonra bir defa da kontrol gittim yerinde mi diye hormonsuz olanlardan beni 5 sene korudu sonra çıkarttırdım tekrar hamile kaldım. Tavsiye ederim

Hayırlı olsun bebeginiz benimde 1.5 aylık bir bebeğim var kırkım 5gun önce çıktı ayni korkuları ben 45 gundur yaşıyorum bugün kontrol için gidicem bakalım korunma yöntemleri ile ilgili önlem alicam bende aynı korkuylayim ben Allah izin verirse 10 yıl istemiyorum benimde 4 yaşında bi oğlum daha var Rabbim kim evlat istiyosa onlara nasip etsin bizlerede evlatlarimizi bagislasin inşallah istemediğimiz gebelikler nasip etmesin:dua:
Merhaba , korunma işini ben yaptınız ? Bende lohusalıktan yeni çıktım

Merhaba , korunma işini ben yaptınız ? Bende lohusalıktan yeni çıktım
Merhaba, 10 yıllık spiral+fitil+prezervatif yada geri çekilme yöntemi ile devam ediyoruz doktorum eğer eşinize bu konuda guvenmiyosaniz spiral taktirdiginizi söylemeyin dedi bende söylemedim çünkü bu sefer nasıl olsa bişey olmaz deyip riske atsın istemedim. Mirena çok düşündüm ama hormonlu diye yan etkilerinden çok korktum Allahim istenmeyen hamileliklerden korusun inşallah isteyen herkese nasip etsin

10 gün önce doğum yaptım çok şükür bir de 2 buçuk yaşında kızım var yaklaşık 6 yıl çocuk istemiyorum asla çok korkuyorum şimdiden nasıl korunmalıyım ne yapmalıyım sırf bu yüzden cinsellik hayatımı sonlandırmayı düşünüyorum o derece korku var içimde öğretmenim çalışıyorum bi çocuk daha kabusum olur :KK43:
Korunma yöntemleri için doktorunuza danışıp öyle karar verin. Hap ta kullansanız, spiral de taktırsanız en iyi yöntemin erkeğin korunması olduğunu düşünüyorum. Spiral taktırdığı halde hamile kalanları duymuştum mesela.

Korunma yöntemleri için doktorunuza danışıp öyle karar verin. Hap ta kullansanız, spiral de taktırsanız en iyi yöntemin erkeğin korunması olduğunu düşünüyorum. Spiral taktırdığı halde hamile kalanları duymuştum mesela.
Evet banada eşim aynı şeyi söyledi eğer gerçekten hamile kalmak istemiyosan esin korunmaya devam etsin dedi çünkü aslında % 50 bi koruma sağlıyor spiralde aslında hersey önlem amaçlı olup eşin korunmasiyla daha güvenilir olur dedi. Sırf bu yüzden eşim bilmiyor spiral meselesini çünkü bilipte umursamaz davransin istemiyorum...

Merhaba, 10 yıllık spiral+fitil+prezervatif yada geri çekilme yöntemi ile devam ediyoruz doktorum eğer eşinize bu konuda guvenmiyosaniz spiral taktirdiginizi söylemeyin dedi bende söylemedim çünkü bu sefer nasıl olsa bişey olmaz deyip riske atsın istemedim. Mirena çok düşündüm ama hormonlu diye yan etkilerinden çok korktum Allahim istenmeyen hamileliklerden korusun inşallah isteyen herkese nasip etsin
fitil mi ilk defa öğreniyorum

fitil mi ilk defa öğreniyorum
Sperm öldürücü fitil diye geçiyo genelde:))) ilişkiye girmeden 15 20 dk önce atiyosun sonra normal ilişki sonrasında içinde olan ne varsa dışarı atma özelliği var arastirip deneyebilirsiniz emziren anneler çok tercih ediyor tabi %100 koruma sağlamiyor hepsi gibi yarı yarıya ama.enazından tüm önlemleri deniyorum ben

Benim nu konudan çıkardığım sonuç, spiral taktırıcam yumurtlama günlerinde de + kondom.
Fakat spiralden korkuyorum Doğum yapalı 2 ay oldu :(

Meraba ben 20 gün önce kürtaj oldum bir hafta öncede 3 aylık korunma iğnesi vurdurdum dün gece eşimle korunmasız ilişki oldu bugün kasık ağrılarım var içimde huzursuzluk var gebelik olma ihtimali varmı kasık ağrılarım neden oldu cevapşarsanız çok sevinirim

Back
X