hamile kalma korkusu :(

iki cocugumada korunarak hamile kaldım...mucizee gibiydi hala aklim almiyor..şimdi yeni dogum yaptım o da ...üç ay oldu...ve ben eşimle olmak istemiyorum artık çünkü iki cocuktada. korunarak kaldım şuan eşim bana çok tehlikeli geliyor ..o da bu korkularimdan ve uzaklasmamdan rahatsız artık söylenip duruyor...doğum kontrol hapini daha çocuk dusunmedigim için ömür boyu veya menapaza girene kadar kullansam çok uzun seneler bu hormon ilaçları mutlaka vucuduma zarar verecek..zaten göğüs kanseri riski var diye biliyorum bu ilaçları kullananlarda...üç sene kullandım ama hamilelik planlayanakadardı sonra bırakır bırakmaz kaldım hemen istemiyordum prezervatif kullanmıştık ama nafile kaldım..ikincide de spreyl varken kaldım..yerinden oynamış ...en güvenilir i hap sanki ama dediğim gibi nereye kadar kullanicam ömür boyu düşünmüyorum artık sonuçta ... prezervatif spral bunlar bende etki etmiyor yaşadım gördüm..ya ben bap napicam..bağlatmak istemedim aklıma bordürü kötü şey geldi o an ve baglatmadim...dua ediyorum bir sürü melek gibi anne olmak isteyen hemcinslerim var onlar kalsın hemen ben değil artık diye ...:KK43:
Spiral taktırmayı düşünüyordum🥺🥺🥺🥺

2 yöntemle korunun spiral +prezervatif gibi. Spiral varsa kontrol ettirin. Dogurganligijizin yüksek olduğu günler ilişkiye girmeyin..Bunlara rağmen yine hamile kalırsanız mucize gibi bir şey olur.
Biz geri çekilme ile korunuyorduk riskli bir yöntem ama çocuk düşüncemiz de vardı. Olsa da olur gibi hamile kalmadım ama.. Hatta korunmasız ilişki oldugu aylarda da hemen hamilelik olmadi. Nasip Herkesin farklı bu durumlar
bu geri çekilme seysiyle seneleri devirmiş hemcinslerimi kutluyorum

Ya doğum kontrol haplarının bu şehir efsanesi zararlarını kadınlarımızın aklına kim sokuyor ya valla sinirleniyorum. Doktorlara soruyor musunuz zararlarını gerçekten yoksa kulaktan dolma bilgilerle mi bu kanıya varıyorsunuz?
Doğum kontrol hapları en güvenli korunma yöntemi eğer doğru kullanırsanız (gününde, saatinde vs.) Ben okuldayken çok ünlü bir kadın doğum doktorundan ders almıştım. Uzun uzun anlatmıştı bize bu hapları. Aksine bu haplar çoğu kadın hastalığından koruyor kişiyi. Bırakınca hamile kalmanı negatif yönde etkilemiyor vs. Birçok koruyucu, faydalı özelliği var.

Korunurken hamile kalma olayına da inanmıyorum ben. Hap kullanıyordum hamile kaldım diyolar mesela. Gününde ve saatinde şaşmadan aldın mı, antibiyotik kullanmak bu hapların etkisini azaltır mesela o dönem extra dikkat ettin mi, prezervatif kullanıldıysa ilişkinin başından itibaren kullanılmalı, sağlamlığı kontrol edimeli vs. Böyle böyle aslında bizim dikkat etmemizle olacak şeyler. Prezervatifle korunuyorduk oldu, hapla korunuyoduk oldu falan bana inandırıcı gelmiyor.
doğum kontorl hapinin ben faydasını görmüştüm aslında adetlerim çok düzene girmişti ..içtiğim süre zarfında da kalmadım ama ben artık asla çocuk dusunmedigim için bundan sonra yumurtaların işi bitene kadar seneler senesi kullanmam gerekiyor bu yüzden vücuda bukadar sene hergun kimyasal alınması nekadar sağlıklı olabilirki...prosedurunde uzun süreli kullanımlarda meme kanseri etkisi artıyor yazıyor

konu sahibi ben tuperimi baglattim ama o donem kk da konu acmistim,
eski konularima bakip belki gorursunuz.

o zaman en iyi yontemlerden biri olarak hormonlu spiral onermislerdi, normal spiralden farkli bir yontemle calisiyor, bunu arastirdiniz mi?

ayrica esiniz dusunmez mi ?
konunu okudum önce bı sormuşsun sanki düşünüyorum nasıl olur diye ...sonra karar verip bağlayın sanırım...yorumlari da okudum sanki olumsuz şeyler var gibi....nasılsın şuan neler hissediyorsun ..adet horuyormusn

Madem hic hamile kalmak istemiyorsan kordonlarini baglatsan ya da hatta kesiyorlar diye biliyorum acilma vs olmasin diye.

Hormonlu istemiyorum bakıri da denemedim.
Belki alerji yapmaz diye soruyorum işte.
Ama sahte her türlü takı vücuduma kaşıntı ve alerji yapıyor.
Acaba bakir taktirsam da öyle mi olurum belki de olmam bilmiyorum işte.
Bu gidişle prezervatif devam 😥
aaa ben de de takı alerjisi var ozaman spral de alerji yaparmi ki

iki cocugumada korunarak hamile kaldım...mucizee gibiydi hala aklim almiyor..şimdi yeni dogum yaptım o da ...üç ay oldu...ve ben eşimle olmak istemiyorum artık çünkü iki cocuktada. korunarak kaldım şuan eşim bana çok tehlikeli geliyor ..o da bu korkularimdan ve uzaklasmamdan rahatsız artık söylenip duruyor...doğum kontrol hapini daha çocuk dusunmedigim için ömür boyu veya menapaza girene kadar kullansam çok uzun seneler bu hormon ilaçları mutlaka vucuduma zarar verecek..zaten göğüs kanseri riski var diye biliyorum bu ilaçları kullananlarda...üç sene kullandım ama hamilelik planlayanakadardı sonra bırakır bırakmaz kaldım hemen istemiyordum prezervatif kullanmıştık ama nafile kaldım..ikincide de spreyl varken kaldım..yerinden oynamış ...en güvenilir i hap sanki ama dediğim gibi nereye kadar kullanicam ömür boyu düşünmüyorum artık sonuçta ... prezervatif spral bunlar bende etki etmiyor yaşadım gördüm..ya ben bap napicam..bağlatmak istemedim aklıma bordürü kötü şey geldi o an ve baglatmadim...dua ediyorum bir sürü melek gibi anne olmak isteyen hemcinslerim var onlar kalsın hemen ben değil artık diye ...:(
korunurken gebe kalmadim ama iki çocuğum var bende sizin gibi korkuyorum ilac kullandim kurdeşen oldum prezervatif eşim istemiyo bende korunmadan ilişki isteniyorum tabi yinede çok korkuyorum spiral varkendemi gebe kaldiniz acaba

iki cocugumada korunarak hamile kaldım...mucizee gibiydi hala aklim almiyor..şimdi yeni dogum yaptım o da ...üç ay oldu...ve ben eşimle olmak istemiyorum artık çünkü iki cocuktada. korunarak kaldım şuan eşim bana çok tehlikeli geliyor ..o da bu korkularimdan ve uzaklasmamdan rahatsız artık söylenip duruyor...doğum kontrol hapini daha çocuk dusunmedigim için ömür boyu veya menapaza girene kadar kullansam çok uzun seneler bu hormon ilaçları mutlaka vucuduma zarar verecek..zaten göğüs kanseri riski var diye biliyorum bu ilaçları kullananlarda...üç sene kullandım ama hamilelik planlayanakadardı sonra bırakır bırakmaz kaldım hemen istemiyordum prezervatif kullanmıştık ama nafile kaldım..ikincide de spreyl varken kaldım..yerinden oynamış ...en güvenilir i hap sanki ama dediğim gibi nereye kadar kullanicam ömür boyu düşünmüyorum artık sonuçta ... prezervatif spral bunlar bende etki etmiyor yaşadım gördüm..ya ben bap napicam..bağlatmak istemedim aklıma bordürü kötü şey geldi o an ve baglatmadim...dua ediyorum bir sürü melek gibi anne olmak isteyen hemcinslerim var onlar kalsın hemen ben değil artık diye ...:KK43:
Prezervatif nasıl korumamis şaşırdım.bence bu eşinizin komplosu gibi duruyo.

Canım spirali bakırlı ve 10 yıllık olandan taktir kadın doğuma.Ve bir hafta on gün sonra kontrol ediyorlar kaymış mi diye sonra bir sorun yoksa tamamdır olmadı en fazla +prezervatif ile tamamlarsan olmaz diye düşünüyorum ben de öyle iki çocuğuma da planimdan önce hamile kaldım bundan 6 ay önce yine bir kaza hamileliği oldu mucize gibiydi şok olduk ama düşükle sonuçlandı şimdi ben de hap kullanıyorum.Deri altı implant diye bir şey var onu da deneyebilirsiniz hap etkisinde diye duymuştum bir yöntem yaptırıp eşinize söylemeyin o da ayriyeten korunsun dikkatli bir şekilde.Cift yöntem etkili olur umarım..

doğum kontorl hapinin ben faydasını görmüştüm aslında adetlerim çok düzene girmişti ..içtiğim süre zarfında da kalmadım ama ben artık asla çocuk dusunmedigim için bundan sonra yumurtaların işi bitene kadar seneler senesi kullanmam gerekiyor bu yüzden vücuda bukadar sene hergun kimyasal alınması nekadar sağlıklı olabilirki...prosedurunde uzun süreli kullanımlarda meme kanseri etkisi artıyor yazıyor
O zaman tüplerinizi bağlatabilirsiniz. Hiç çocuk istemiyor ve hap kullanmak istemiyorsanız.

konunu okudum önce bı sormuşsun sanki düşünüyorum nasıl olur diye ...sonra karar verip bağlayın sanırım...yorumlari da okudum sanki olumsuz şeyler var gibi....nasılsın şuan neler hissediyorsun ..adet horuyormusn

evet o zaman cok bilgim de yoktu acikcasi,
hani yontem tam olarak nedir falan diye,
doktorumla konustum sonrasinda da ,
artik yeni yontemle yaktiklarini ve kazara hamile kalma oranini sifirladiklarini soyledi.
Benim dogum esnasinda oldugu icin ayrica operasyon olmadi, o yuzden herhangi bir ayrica sikinti yasamadim.
Psikolojikman inanilmaz rahatim :KK49:

sizde ise ayrica operasyon gerekecek, bence degmez,
esiniz dusunsun, onlarin cok daha kolay oluyor diye okumustum.

Ben hep geri çekilme ile korunuyorum bir şey olmadı. (Önerdiğim anlamına gelmez) çok garip

uğraşıp çocuğu olmayanlar için bu konu biraz gözlerine sokar gibi olmuş. Sonuçta korunma yöntemlerini biliyorsunuzdur. Hepsini deneyin. Olmadı bağlatırsınız. Burdan çocuğu olmayanlar bunları okuyup üzülebilirler.

Back
X