Hamile kalmadan önce sigara içenler

gunesmk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2016
3.183
2.281
53
dün hamile olduğumu öğrendim 6 yıldır sigara içiyordum hemen bıraktım tabi ama stres bas ağrısı vs yaşıyorum
Hamile kalmadan önce sigara içenler sizler nasıl bıraktınız? Sanırım ben çok zorlanacağım ama herşey evladımın sağlığı için

Çift çizgiyi gördüğüm anda bıraktım. Tam bir bagimliydim o güç nasil geldi anlamadım. 3 buçuk ay oldu sanırım sadece rüyamda özlüyorum normalde o kadar mutluyum ki bebegimi asla zehirleyemem o çok masum birisinin nasil cocugumun ağzına dumanını uflemesine izin vermeyeceksem kendim de bunu yapmayacağım. Sen de yapma bir haftaya herşey düzelecek sadece bebeğini düşün. Biz güçlü anneleriz

Emin ol bir hafta sonra bilemedim iki hafta sonra vücudun yoksunluk hissini atiyor zaten.. lütfen sabret bebeğine bunu yapma

Ilk bir hafta zorlandim ama sonra mide bulantilari basladi tiksindim esim iciyo hala kokusu kotu geliyo bazen aklima gelmiyo degil ama bebegim daha onemli

iki gun once ogrendim ogrendgm gibi biraktm 10 yildr iciyrmdr hemen hemen ama agzima surmem.su ic bol bol aklına geldikce su ic.daha once hic icmedgni dusun kendini ikna et daha hic krize girmedim sanmiyrmda girecegimi bol su kraker falan ye iyi gelir

Evet bende sizler gibi düşünüyorum Allah'ın emanetine kendi keyfim için zarar veremem sadece ilk günler zor umarım gecer

Geçiyor da canim ben hayatta bırakamam seviyorum içmeyi diyordum ama allah daha çok sevdiğin bisey verince anlıyorsun. Benim eşim de içiyor benim tiksinmem olmadi sigaradan sadece 5 gün falan sürdü mide bulantim. Ben de arada arıyorum şimdi bi sigara icseydim diye ama sonra aferin kız diyorum kendime. Inşallah sen de içmeyeceksin canim eminim. Zaten thamiellikten sonra emzirme dönemi var sonra sigarayı unuturuz gibi

Ben de öğrenince bıraktım.tiksinme yasamadigim için zor oluyor.hala ilk kokusu geldiğinde canım istiyor ama vicdanım el vermiyor.kolay değil ama annelik zoru başarmak zaten

Bende 8 yıldır içiyordum, öğrendiğim gibi bıraktım ve hiç zorluk çekmedim. Kendini bırakmaya hazır hissetmiyorsan, bunun geçici bir süre olduğunu doğumdan sonra dilersen tekrar başlayabileceğini düşünerek motive et kendini. Ben öyle yaptım. Şimdi de acaba başlar mıyım ya başlamasam da olur. Kötü de kokan bişey falan diyorum

Hazır bırakmışken doğumdan sonra tekrar başlamaya hiç gerek yok bence bebek olmasada kendimize zarar canım

Hazır bırakmışken doğumdan sonra tekrar başlamaya hiç gerek yok bence bebek olmasada kendimize zarar canım

Haklısın da bende el tiryakiliği var sigarayı sevmiyorum içmeyi seviyorum Zaten başlarsam da 0.1 olanlardan içicem hem slim falan şık bir havası var

CAnim bende sigara icenlerdendim. Hamile kalmadan once biraktim . .basagrisi oluyor canin cekiyor. Disarda kahvesiyle sigara icenlere imrenerek bakiyordum. Ama her seferinde bebegim aklima getiriyordum. Kahve cay la beraber iciyordum kahve cayda icmedim canim cekmesin diye. Saglikli beslendim hep. Sigara icen ortamlardan uzak durdum. Bebek rahime dustugu andan itibaren iki yasina kadar yedigi ictigi hersey yetiskin donemindeki hastaliklarini kodluyor. Sigara icerseniz bebek dusuk digum agirlikli ve dogumdan sonra solunum sıkıntisi olupsolunum cihazina baglanabilir. Yada normal olabilir. Birsey olmadi diye kendinizi avutursunuz ama bebeklik te olmasada . Cocuk lukta eriskinlikte sık solunum hastaligi gecirir astim yada koah hastasi olur. Bebeginizi akliniza gelsin birakin. İcmek icin bahane bulmayin. Bebegim herseyden kiymetli . Bebegim bir yasinda icmiyorum . Onun icin ona ornek olmak icin icmeyi dusunmuyorum. Ona kötü kokmak istemiyorum.

Süpersin tebrik ediyorum

Tabiri caizse tam bir bağımlıydım. Çift çizgiyi gördüğüm gün bıraktım. İlk başta gerçekten çok zor oldu. Ama 2 hafta içinde unutmaya başlıyorsun.
Şuan özlüyor muyum? Evet
Rüyalarımda görüyor muyum? Evet
Ama kokusundan ve duman bulunan bir ortamda bulunmakta rahatsız da oluyorum. Tıkanıyorum hemen. Zamanla güç buluyorsun zaten, mesela yılbaşında bir tane 0,1 liklerden içeceğim demiştim ama yapamadım elim gitmedi.
Ama doğum sonrası kendimde aynı gücü bulamayacağımın da farkındayım maalesef :))
Emzirme dönemi bir iki kaçamak sonrasında ise eminim tekrar başlayacağıma.

daha sonrasında tıksınıyorsun zaten sıgaradan dumanından kokusundan yanında sıgara içitdirmiyorsun o koku varya senı nasıl rahatsız ediyor allahım dıyorsun bende yıllarca böylemı kokdum ınsanlara ıgrenç bır koku dıyorsun ve şükrediyorsun allaha ben bunu bıraktım allahım herkes bıraksın dıye alışırsın zamanla karnındakını düşün onun ıcın şu dünyada herşeye deger kardeşim ... sakız çiğne ben onla bıraktım zaten gebelıkde kahve yasak çayda az içiyorsun , mıgdende bulanıyor onun ustune nasıl ıcmeyı dusunuyorsun sıgara ? ..çok rahat bırakacagına emınım yeterkı bırakmayı iste istemezsen kim ne derse desin.. nanay

Gerçekten hamilelikten önce daha çok canım isterdi şimdi çok fazla değil günde birkaç kez aklıma geliyor psikolojik mi yoksa hormonlardan mı bilmiyorum

Gerçekten hamilelikten önce daha çok canım isterdi şimdi çok fazla değil günde birkaç kez aklıma geliyor psikolojik mi yoksa hormonlardan mı bilmiyorum
hıc bırı değil bebeişden cnm ana rahmıne dusmeden allah ınsana analık duygusunu verıyor ....ondan başka hiç bir şeyden dıyorsun ...kolay kolay içmezsin zaten ben tıksındım kokuyu dahmülüm yok ıyy dıyorum sende diyceksınn..

Ne kadar güzel bir mucize değil mi

Bende 15 senedir fln içiyordum testi pozitif görünce hemen bırakamadım iki gün tam bitiremeden attıgım iki üç sigara içtim sonra ne yapıyorum dedim ve daha da içmem herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…