hamile kalmak icin

Cennet Annesi

PAPATYAA 🐣 MELİSA 🧚‍♀️🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2016
805
9.684
138
29
Arkdaslar hic br sorun olmayip 10 aydr korunmadigi. Halde hamile kalamadm esimde veya bende sorun yok ama bebegimiz olmiyor. Fakat termal yani kaplicalar varmis hamile kalmak isteyenlere ozel giden ve sonuc alan var mi giden varsa nereye gtmisler cevp verirseniz cok sevinirim

Hiç bir sorun olmaması o kadar yoruyor ki.
Bende aynı o durumdayım 3 yıllık evliyim 3 tup denemem var. Sonuncu dusukle sonuçlandı
Histereskopi temiz. Kromoźomlar temiz pihtilasma normal
Sonuç bebek tutmuyor tutanda düştu.
Allah hayirlisini versin.
Allah yardimcimiz olsun.

Amin canim gercekten hc bir sorun olmadgi halde olmamasi cok zor rabbim isteyn herkese nasip etsin inslalah

hiç bi sorun yok derken? bence yaptırdığınız testleri söylerseniz daha iyi olur. ayrıca eşiniz ve sizin yaşınız kaç?

Mesela eşinize sperm DNA hasar testi yapıldı mı? Size amh testi yapıldı mı? Gereken herşey yapıldı demek çok genel bir tanımlama oluyor
Esime yapildi evet ama bana amh test8 yapilmadi cunku doktor baska testleri yapti suan test yanimda degil yoksa yapilan testleri yapardim ama amh testi yumurtlama ilgili degilmi ben o sekilde biliyorum oyleyse zaten bende yumurtlama probelmi yok sukur

amh aslında yumurtalık rezervinizde kalan toplam yumurta sayısı hakkında bilgi veriyor. rezervin az olması menepoza yaklaşıldığını gösteriyor. amh yerine antral folikül sayımı da yapılabiliyor. ama amh daha net.
yumurtlama için yumurta takibi mi yaptırdınız 21.gün progesteron a da bakıldı mı?

bir de ovulasyon gününüzü kontrol edebiliyor musunuz. çünkü her ay sadece 24-36 saatlik bir şansımız oluyor hamile olabilmek için. ayrıca tüplerinize baktırdınız mı?HSG çekildi mi?

canım özelede gidiyorum hiç böyle seyler söylenmedi. ilk defa duyuyorum.36 saati nasıl bulucaz
:)
adetinin genelde 30 gün sürdüğünü varsayalım. adet olmana yaklaşık 14-15 gün kala yumurtan çatlıyor ve çatladıktan sonra fallopi tüpü tarafından yakalanıyor. ve çatlamadan sonra 24 saat canlı kalabiliyor. eğer yumurtanın çatladığı gün cinsel ilişkide bulunursan(yani 24 saatlik dilim içinde) o zaman gebelik elde etme şansın var.

işte bu yumurtanın çatlaması durumuna ovulasyon deniliyor. bu tarihi kaçırmamak için idrardan ovulasyon testi yapabilirsin.veya vücut sıcaklığını ölçebilirsin. veya bu dönemde saydam su gibi bir akıntı olur.akıntını takip edebilirsin.
bana sorarsan en güveniliri idrardan ovulasyon testi. çünkü yumurta çatlamadan 24-36 saat öncesinde kanda lh hormonu pik yapıyor. bu test de lh hormonunu tespit ederek ovulasyonun gerçekleşmişmi diye sana bilgi veriyor. adetin ortalama 30 gün sürüyorsa eğer, 12. günden itibare ovulasyonu görene kadar hergün bir test yaparak gebelik elde etme ihtimalinin en yüksek olduğu günü bulabilirsin.

ama öncelikle adetin 21.günü bakılan progesteron tahlili yaptırırsan daha iyi olur. yumurtlamanın gerçekleştiğini gösteriyor progesteronun verilen aralıkta çıkıyor olması. ayrıca eğer gebelik planlıyorsan adetinin 3 ve4. günü bir jiekolğa gidip gebelik öncesi rutin tahlillerimi yaptırmak istiyorum dersen o gün kan tahlilini başkabir gün de idrar tahlilini vererek daha sağlıklı sonuç elde edebiilirsin. kapsamlıca bakıyorlar.

bir de ovulasyon gününüzü kontrol edebiliyor musunuz. çünkü her ay sadece 24-36 saatlik bir şansımız oluyor hamile olabilmek için. ayrıca tüplerinize baktırdınız mı?HSG çekildi mi?
Bana yapilan testler tsh lh fsh prolaktin testi bende mesela adetim gecikme olabiliyo falat doktoruma gttgmde bana bu testleri yapti bi. Kac kerede kontrole gttm hersey normal dedi ama ben birseye sinirlernince vucudum cok kasiliyo geriliyorum doktorum sinirseldr dedi yani brseye kafami takmayinca gecikmem olmuyo ama takinca gecikiyo ben kendimi fark ediyorum zaten 1 sene dolunca tekradn gdcegz o zmaan sizin dediginiz testleri yapar sanirim

Sizin varmi bebeginiz baya bilginiz var denemissinizdir illaki insallah sizin vardr insallah rabbim isteyn herkese nasip eder

Bence hsgyi ve diğer testleri hemen yaptırabilirsin. Adetinde 35 güne kadar gecikme normal, yani bazen olabilir. Büyükşehirde mi yaşıyorsun taşra mı?

Sizin varmi bebeginiz baya bilginiz var denemissinizdir illaki insallah sizin vardr insallah rabbim isteyn herkese nasip eder
İlk gebeliğimde dış gebelik geçirdim. İki kez ameliyat oldum ve maalesef sağ tüpüm alındı. 3 ay önce filan. Şuan bebek istiyorum ve araştırıyorum. Sen de araştır elinin altında internet gibi bir kaynak var. Ben kendim teyit etmediğim bilgiyi doktordan da duysam inanmıyorum o yüzden okuyorum bolca inşallah isteyen herkesin olsun bir yavrusu:)

yumurtlaman için de 21.gün progesteron baktırmalısın. sadece bunlara bakıp da birşey yok demek gerçekten ilginç. doktorlara hayret ediyorum. yumurtlama takibi de yapılabilir. yada tüplerinde tıkanıklık olabilir. kanda 4-5 parametreye bakıp da sorun yok diyip göndermek çok ilginç gerçekten.
o yüzden söyledim size bütün testlerden kasıt nedir diye? çünkü bence her doktor gerektiği kadar titiz çalışmıyor. eğer yapılan testler buysa ne yazık ki "bütün testler" kapsamına girmiyor. gebelik planlayan bir kadına rutin gebelik tetkikleri birkere zaten yapılmalıdır. bunun içinde torch grubu hepatit ve hiv testi bile var. onu geçtim zaten 10 aydır çocuğum olmuyor diye gidiyorsanız mutlaka yumurta takibi yapmalıydı. ve de 21. gün progesteronunuza da bakılmalıydı. doktorları beklerseniz bazen sadece zaman kaybetmiş oluyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…