- 14 Ocak 2016
- 805
- 9.684
- 138
- 29
- Konu Sahibi Cennet Annesi
-
Ozele randevu yada devletten iyi bi doktra randevu alicamyumurtlaman için de 21.gün progesteron baktırmalısın. sadece bunlara bakıp da birşey yok demek gerçekten ilginç. doktorlara hayret ediyorum. yumurtlama takibi de yapılabilir. yada tüplerinde tıkanıklık olabilir. kanda 4-5 parametreye bakıp da sorun yok diyip göndermek çok ilginç gerçekten.
o yüzden söyledim size bütün testlerden kasıt nedir diye? çünkü bence her doktor gerektiği kadar titiz çalışmıyor. eğer yapılan testler buysa ne yazık ki "bütün testler" kapsamına girmiyor. gebelik planlayan bir kadına rutin gebelik tetkikleri birkere zaten yapılmalıdır. bunun içinde torch grubu hepatit ve hiv testi bile var. onu geçtim zaten 10 aydır çocuğum olmuyor diye gidiyorsanız mutlaka yumurta takibi yapmalıydı. ve de 21. gün progesteronunuza da bakılmalıydı. doktorları beklerseniz bazen sadece zaman kaybetmiş oluyorsunuz.
Insalllah bolca aminİlk gebeliğimde dış gebelik geçirdim. İki kez ameliyat oldum ve maalesef sağ tüpüm alındı. 3 ay önce filan. Şuan bebek istiyorum ve araştırıyorum. Sen de araştır elinin altında internet gibi bir kaynak var. Ben kendim teyit etmediğim bilgiyi doktordan da duysam inanmıyorum o yüzden okuyorum bolca inşallah isteyen herkesin olsun bir yavrusu:)
sehirdeym canim benBence hsgyi ve diğer testleri hemen yaptırabilirsin. Adetinde 35 güne kadar gecikme normal, yani bazen olabilir. Büyükşehirde mi yaşıyorsun taşra mı?
Canim ben bi tane kadina gttm bildgin bi kadin elleriyle insanlari tedavi ediyo cuma gunu gttm bana rahimlerimim belime yapisik oldguni soyledi. Bu sekilde cocugun olmaz dedi yani ve eylulde arayip eylulum soni yada ekimin basi randevu alicam yine gdicem masaj yapar gbi tedavi ediyo ve herkes memnun ama bilmiyorum yani o tedaviden sonra belinde korseyle 1 hafta yatiklcalsin sonra da 10 gun sonra kontrole gdicem onuda denemek istiyorum. Bakalim of kadam cok karisti yaBence hsgyi ve diğer testleri hemen yaptırabilirsin. Adetinde 35 güne kadar gecikme normal, yani bazen olabilir. Büyükşehirde mi yaşıyorsun taşra mı?
Zannediyorum üfürükçü bahsettiğin kadın:) böyle şeylere itibar etmeni tavsiye etmem. Zaman kaybından başka birşey değil. Diyelim rahminde yapışıklık var, bunu öğrenmenin en iyi yolu hsg çektirmek. Tüplerde ve rahimde herhangi bir tıkanıklık yapışma polip vb. Var mı diye bakılıyor. Önce yapman gerekenleri yapmalısın. Bahsettiğin tür şarlatanlara insanlar çaresizlikten gidiyor ama sen daha testlerini bile yaptırmadan para kaptırmaya niyetlenmişsin. Kendin bilirsin tabi ama böyle şeyler yüzde 99 para tuzağıCanim ben bi tane kadina gttm bildgin bi kadin elleriyle insanlari tedavi ediyo cuma gunu gttm bana rahimlerimim belime yapisik oldguni soyledi. Bu sekilde cocugun olmaz dedi yani ve eylulde arayip eylulum soni yada ekimin basi randevu alicam yine gdicem masaj yapar gbi tedavi ediyo ve herkes memnun ama bilmiyorum yani o tedaviden sonra belinde korseyle 1 hafta yatiklcalsin sonra da 10 gun sonra kontrole gdicem onuda denemek istiyorum. Bakalim of kadam cok karisti ya
Evet canim o yuzden emin olmak icin randevu alicam. Zaten gecikmem var sokturucu kullandigim halde adet olamadm yine biktm bu dertlerdenZannediyorum üfürükçü bahsettiğin kadın:) böyle şeylere itibar etmeni tavsiye etmem. Zaman kaybından başka birşey değil. Diyelim rahminde yapışıklık var, bunu öğrenmenin en iyi yolu hsg çektirmek. Tüplerde ve rahimde herhangi bir tıkanıklık yapışma polip vb. Var mı diye bakılıyor. Önce yapman gerekenleri yapmalısın. Bahsettiğin tür şarlatanlara insanlar çaresizlikten gidiyor ama sen daha testlerini bile yaptırmadan para kaptırmaya niyetlenmişsin. Kendin bilirsin tabi ama böyle şeyler yüzde 99 para tuzağı
hsg ile öğreniliyor.tüplerin tıkalı olup olmadığı testle mi öğreniliyor ultrasonla mı.
Randevumu aldim ayin 6 sina o dediginiz testleri nasil yaptorabilirim doktor teshise gore test yapmiyomi ben desem yaoarmiZannediyorum üfürükçü bahsettiğin kadın:) böyle şeylere itibar etmeni tavsiye etmem. Zaman kaybından başka birşey değil. Diyelim rahminde yapışıklık var, bunu öğrenmenin en iyi yolu hsg çektirmek. Tüplerde ve rahimde herhangi bir tıkanıklık yapışma polip vb. Var mı diye bakılıyor. Önce yapman gerekenleri yapmalısın. Bahsettiğin tür şarlatanlara insanlar çaresizlikten gidiyor ama sen daha testlerini bile yaptırmadan para kaptırmaya niyetlenmişsin. Kendin bilirsin tabi ama böyle şeyler yüzde 99 para tuzağı
Sen 1 yıldır gebelik elde edemediğini söylersen yapar. Önce rutin kadınlık hormon testlerini yaptır, amh ye ve antral folikül sayısına da bakılmasını istediğini söyle.Randevumu aldim ayin 6 sina o dediginiz testleri nasil yaptorabilirim doktor teshise gore test yapmiyomi ben desem yaoarmi
Canim cok sagol kendi doktoruma aldim ilk gttim zaman 3 aylikken test yapmisti bana sonrasinda birsey yapmadi zaten rica etsem yapar sanirim insallah iyi sonuclar elde ederim bu sonuclar iyi cikarsa neden hamile kalamiyorum ki acaba yada rahim belime gercekten yapisiksa nasil duzelteck of kafam da deli sorularSen 1 yıldır gebelik elde edemediğini söylersen yapar. Önce rutin kadınlık hormon testlerini yaptır, amh ye ve antral folikül sayısına da bakılmasını istediğini söyle.
Ayrıca hsg çektirip rahimde yapışıklık var mı tüplerin açık mı görmek istiyorum dersin.
Yumurtlama takibi yaptırmak istediğini de söyle. Adetinin 10-12.gününden itibaren vajinal ultrasonla yumurtaların büyüyor mu takip edilsin.
Ayrıca adetin 21. Günü progesteron seviyesine de baktırmak istediğini söylersin.
Özel hastaneye gidiyorsan zaten tahlillerini yaparlar. Ama polikliniğe gideceksen 118den randevu al. Ama istediğin tetkikleri yapacak, sorun çıkarmayacak bi jinekolog seç. Yumurta takibini ve hsg yi yapmaz muhtemelen ama diğer tetkilerin İstemi'ni yapar. En azından daha az para verirsin. Diğerlerini de dışarda yaptırırsın.
Hsg sonucu rahimde yapışıklık çıkarsa küçük bir operasyon ile açıyorlar. Tahlillerinin sonucuna göre karar vermek daha mantıklı. Şimdiden endişelenme.Canim cok sagol kendi doktoruma aldim ilk gttim zaman 3 aylikken test yapmisti bana sonrasinda birsey yapmadi zaten rica etsem yapar sanirim insallah iyi sonuclar elde ederim bu sonuclar iyi cikarsa neden hamile kalamiyorum ki acaba yada rahim belime gercekten yapisiksa nasil duzelteck of kafam da deli sorular
Insallah hayrlisi olur tesekkurler simdidenHsg sonucu rahimde yapışıklık çıkarsa küçük bir operasyon ile açıyorlar. Tahlillerinin sonucuna göre karar vermek daha mantıklı. Şimdiden endişelenme.
Hsg testi devllette nasil cektiriliyo ve amh testi de nasil cektiriliyoHsg sonucu rahimde yapışıklık çıkarsa küçük bir operasyon ile açıyorlar. Tahlillerinin sonucuna göre karar vermek daha mantıklı. Şimdiden endişelenme.
Hsg vajinal yoldan basınçlı bir sıvı gönderiliyor, tüplerinize ve rahminize ulaşırsa sorun olmadığını gösteriyorHsg testi devllette nasil cektiriliyo ve amh testi de nasil cektiriliyo
Baktm ama yani ben erkek doktora gdiyorum yani erkek doktormu yapical bu islemi yoksa hemsirelermiHsg vajinal yoldan basınçlı bir sıvı gönderiliyor, tüplerinize ve rahminize ulaşırsa sorun olmadığını gösteriyor
Amh ise bir hormon ve kandan bakılıyor. Bunları google dan da öğrenebilirsiniz.
Hsg yi doktor yapar.Baktm ama yani ben erkek doktora gdiyorum yani erkek doktormu yapical bu islemi yoksa hemsirelermi
TesekkurlerHsg yi doktor yapar.
Arkdaslar hic br sorun olmayip 10 aydr korunmadigi. Halde hamile kalamadm esimde veya bende sorun yok ama bebegimiz olmiyor. Fakat termal yani kaplicalar varmis hamile kalmak isteyenlere ozel giden ve sonuc alan var mi giden varsa nereye gtmisler cevp verirseniz cok sevinirim
Doktora gdip geleyim onuda denerim insallah olur hayrlisyla kucagina almak nasip etsin rabbim sanadaCanım hamile kalmak istiyorsan ovulasyon testleri var. 15 tane filan al,akşamları 10'dan sonra hamilelik testi yapar gibi onları yap,çift çizgi çıktığı zaman da ilişkiye gir.
Eğer bir problem yoksa 2 hafta sonra hamilesin :) bende çok denedim 1 sene kadar sonra aklıma bu geldi,aldım yaptığım ilk ay başarılı çıktı ve şuan 10 haftalık hamileyim.
Çift cizgi çıktığı zaman iki gün üst üste birlikte olun yeter :) gerçi ben ilk çift çizgiyi görünce sadece o gece oldum ve tuttu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?