Hamile kalmak isteyenler(kaç kişi kaldık?)

ya bir şey diyeyeimmi okadar şişman insanlar nasıl hamile kalıyo peki bence hani diyolarya kilodan stresten şudan budan ben inanmıyorum ya ne kadar stresli ve şişman insanlar hamile kalıyo

evet yaaaaaaaaaaaaaaaaa(((((((((( bende ona hayret ediyorum ya ((((
aman kızım millet havadan sudan hamile kalıyor nedense herşey bizi bulur((((
bizde böyle çıktık anacım ama diet çok işe yarıyormuş..benım bi arkadaşam diyetteyken hamiş kaldı...işallahh bende öyle olurummkaydirigubbakcemile2

sessizdeniz kilo vermen gerek anacım o nee anaaa halileliği etkiliyomuş geregınden fazla kilo almak yani olmayabiliyomus dr zayıfla demedimi hiç kıss

yok be okadar da kilolu değilim:1no2:
doktor bana hiç zayıfla falan demedi ki,yani görünüşte abartı bi kilom yok
istersen resmimi koyayım da bi bak
ayy şimdi strese girdim niye öyle dedin kııı

kilo konusunu hiç demeyin gitsin ben düğünden sonra bayaa kilo aldım

ben hiç kilo almadım nedense zayfsın diolar bana boyum 1.70m kilom 53 kemiklerin sayılıyo diyolar anam banane onumu takcam ben vucudumu seviyomm :) anacım benim bu ara uykumda cok geliyo hep uyumak istiyom sabah koçiş uyandırıyo uykum var yatcam diyom yatıyom saat 11 kadar valla ne kadar uyusam gene uykum geliyo gündüz bugun de 11 de kalktım ama hala uykum var yaa yorgun hissediyom kendimi anacım

kilo konusunu hiç demeyin gitsin ben düğünden sonra bayaa kilo aldım

bende 7 kilo aldım..boy 170 kilo 67(((((((((((((((( evlenirken 59-60 gibi bişidim..inceciktim şimdi duba oldum çook sinirim bozukkkk zaten kendimi iğrenç hissediyorum..yazda geliyor kesin vercem yaaa...yağlı yağlı kendimi sevmiyorumm böylee((((((((((:bbo:

ben hiç kilo almadım nedense zayfsın diolar bana boyum 1.70m kilom 53 kemiklerin sayılıyo diyolar anam banane onumu takcam ben vucudumu seviyomm :) anacım benim bu ara uykumda cok geliyo hep uyumak istiyom sabah koçiş uyandırıyo uykum var yatcam diyom yatıyom saat 11 kadar valla ne kadar uyusam gene uykum geliyo gündüz bugun de 11 de kalktım ama hala uykum var yaa yorgun hissediyom kendimi anacım

kız senin günün ne zamandı anacım

benimde boyum 1.73 kilom 54 iyi yani ama bak bizimde yok olmuyo çocuğumuz ve hiç bi problem yokken

canım niyetim seni sıkmak deildi yani kilosu fazla olanlar kalamıyo die duydum o yüzden dedim yani sıkmak deildi niyetim kilolu deilim diyosan deilsindir canım sıkma kendini oldumu

sessiz deniz hayatım valla bendede görüntüde abartı bişi yok yani balık eti derler ya o türdenim )))))) hatta dr bana kilo ver4-5 kilo dedide ben kilolumuyum doğtor bey yanii dedim sinir oldum((((((((senağlama oda okadar kilolu değilsiniz ama bazı bünyeler kiloyu kaldırmaz görüntüde olmasanız bile sizin bünye istemiyo kilo dedi..daha rahat jhamile kalırsınız dedii..-tatlicadiarzu-

bende 7 kilo aldım..boy 170 kilo 67(((((((((((((((( evlenirken 59-60 gibi bişidim..inceciktim şimdi duba oldum çook sinirim bozukkkk zaten kendimi iğrenç hissediyorum..yazda geliyor kesin vercem yaaa...yağlı yağlı kendimi sevmiyorumm böylee((((((((((:bbo:

ben bayağa aldım 1.5 senede ve ya ben çok oturuyorum bana kalırsa bu kilolar ondan ne kadar kendini tutarsn tut az da hareket olması lazım ha bre masa başıyım evlenmeden önce ha bire yürüyüş falan yapıyordum yaptığım diyetler işe yarıyordu ama şimdi tık yok bakıyorum işe yaramıyor ama bu aralar yendinde diyete başlıycam

Hamile kalmak istiyorsanız ve bunu engelleyen tıbbi bir sebep yoksa, belki siz de hayatınızda birtakım değişiklikler yapma yoluna gitmelisiniz. ışte önerilerimiz:

Bir beslenme uzmanına görünün
Bir tahlil yaptırıp beslenme uzmanına görünmenizde fayda var. Beslenme uzmanı, sizde hangi vitamin ve minerallerin eksik olduğunu saptayabilir ve size uygun bir beslenme programı hazırlayarak, eksikliğini çektiğiniz bu maddeleri içeren besinleri, diyetinize ekleyebilir. Böylece yaklaşık 4 aylık bir sürede, eski dengenize kavuşabilirsiniz.

Vitamin ve minerak takviyesi yapın
Besinler bir zamanlar daha besleyiciydi. Bugünse, katkı maddelerinden ve diğer sebeplerden dolayı besinler eskisi kadar besleyici değil. Bu nedenle de dengeli beslenmenin yanı sıra, vitamin ve minerallerle de kendinizi takviye etmeniz gerekiyor.

Eğer size özel hazırlanmış bir beslenme programı edinme şansınız yoksa, uzmanların tavsiyesine uyarak, günlük 1000 mg keten tohumu ya da yağı, 1000 mg C vitamini, çinko sitrat ya da amino asit şelatı (günlğk toplam 30 mg çinko) ve hamileler için tasarlanmış bir multivitamin almanızda fayda vardır.

Etiketleri okuyarak zararlı yağları kesin
Vücut yağa da ihtiyaç duyar ve her yağ tipi zararlı değildir. Örneğin somon, sardalya ve uskumru gibi yağlı balıklarda bulunan omega 3 ve omega 6 yağları son derece faydalıdır. Bu yağlar, hem kadın, hem de erkek doğurganlığı üzerinde son derece etkilidir. Çünkü hücre zarındaki akışkanlığı düzenler ve hücrelerin işlevselliğini sağlar.

Buna karşılık hidrojenli ve kısmi hidrojenli yağlar (mesela margarinlerde bulunur) ile et ve süt ürünlerinde bulunan doymuş yağlardan uzak durmanız gerekiyor. Çünkü bunlar, gerekli yağların vücut tarafından emilimini engelliyor.

Kısaca, market alışverişiniz esnasında ürün etiketlerini okuyun.

Kilo doğurganlıkla ilgili bir konudur
ış doğurganlığa gelince, çok zayıf olmak da, çok şişman olmak kadar kötüdür. Her iki durum da hamile kalma yetinizi azaltır.

Yapmanız gereken şey; sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak ve vücut kütle endeksinizi 20 ila 25 arasında tutmaktır. Egzersiz için, aerobik egzersizlerle beraber yapılacak hafif ağırlık çalışmaları tavsiye edilir.

Sigarayı azaltın
Sigara içmek, zehirli bir metal olan kadmiyumdan yüksek seviyelerde üretilmesine sebep olur. Bu da vücuttaki çinkoyu yokeder.
Araştırmalar, sigaranın kadınlarda erken menopoza, erkeklerde ise düşük sperm sayısına sebep olduğunu gösteriyor.

Alkol ve kafeini azaltın
Araştırmalar, ne kadar çok içerseniz, hamile kalma ihtimaliniz de o denli azaldığını gösteriyor. Aynı şey kafein için de geçerli. Günde tek bir kahve içmek bile, doğurganlığı azaltıyor.

Tatil yapın
Pek çok kadın tatilde hamile kalır. Neden? Çünkü tatil, gevşemeyi sağlar. Stress, doğurganlığın düşmanıdır ve stresten uzak kalmanızı sağlayan her şeyi yapmakta fayda var (alkolü buna dahil etmiyoruz tabii ki). Refleksoloji, homeopati, akupunktur ve yoga gibi alternatif terapiler, duygusal açıdan rahatlamanızı sağlayabilir.

Sabırlı olun
Beslenme ve hayat tarzınızda değişiklik yaptıktan sonra, bunların etkisini gösterebilmesi için en az 4 ay süreye ihtiyacınız var. Bu nedenle sabırlı olun ve acele etmeyin.

Daha iyi seks
Tabii tüm bu değişikliklere odaklanırken, işin en önemli kısmını da unutmayın. Seksten bahsediyorum. Her akşam değil ama. Spermler futbolcular gibidir. Onlara dinlenmek için yeterince zaman tanımazsanız, yedek kulübesine göndermek zorunda kalırsınız.

Ne yiyorsanız, osunuz
Kadının doğurganlığı için en önemli mineral çinkodur ama çoğu kadında da, olması gerekenden daha az bulunur. Bunun nedeni günümüzde besinlerin çok fazla işlem görmesidir. Örneğin buğdayda çinko bulunmasına rağmen, bunun yüzde 80'i ekmek yapımı sırasında kaybolur.

Çinko açısından zengin besinler arasında mango, kabak çekirdeği ve balık bulunur. Afrodizyak etkileriyle tanınan istridyeler zengin bir çinko kaynağıdır.

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar yararlı bilgiler buldum anacımmmm ben hiç düzenli beslenmiyom vallaha hele kahvaltı hiç yapmıyom tüh tüh tüh

ben normal kılonun sole oldugunu bılıyorum boyun ıle kılon arasında 10 kg fark olması gerkıyomus
yanı ben 172 cm ısem benımıdeal kılom 62 olması gerkıyo ama ben 53 um yanı zayıfım

şu incir kürünü bende denicem kıslar ama ne zaman içeye başlamam gerek yani adet olup bittikten sonramı öncemi nasıl ne zaman günde ne kadar bileniniz bi bilgilendirsin beni

mavişim ben adetin 3.günü başladım..sabah akşam içiliyormuş ama ben bitek akşamları içiyorum..sabah 7 de kalkıyorum çalıştığımdan..oda taze yapılıyo 20dk kaynaması gerekiyo..ona vaktim yok zaten zor uyanıyorum((((((((( bide 7 de onu içmeye mide lazım ben akşam zor içiyorum vallaa.....dünde içemedim yedim ..sayılır bence oda...biyerde suda yumuşatıp yiyin yazıyodu..ıslattım bende öyle yedim tadı yine aynıydı
bide öğlen adaçayı yiyorum balla tarçın atıyorum aklıma geldikçe..tarçın marçında etkiliymiş...

Back
X