Hamile kalmak isteyenlere yeni bir kr!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ay ne güzel allah iyi insarnlarla karşılaştırsın hepimizi.soğan derken ıyy canın isteye isteye soğanmı istedi allah iyiliğini versin mercimek ya ondan soğanla iyi gider sırnaşık şey

he canım camları sildim sağol ama allahın emri ne zaman silsem arkasından yağmur döker senağlama

annemde öle diyo soğan mı allahım diyo isteye isteye soğan mı istedi dio ama napım istedi.dün pide içi hazırladım soğanda canım istediği için bolca kattım anam yedim sonra benim mide zaten cok hassas uyuyamadım.allahdan saracoğlundan mide yanmalarına karşi süt için demişti o aklıma geldi hemen içtim.bu kadar mı olur adam ne derse oluyo dakkasına gecti vallah.

yağdımı gene yağmur anacım biz burda sıcaktan duramıyoz.

esram bak ne buldum

(Latex Scorzonerae Iatifoliae): S. latifolia (Fisch. et Mey.) DC. ve buna yakın diğer Scorzonera türlerinin köklerinden elde edilen sütün kurutulması sonucu meydana gelen bir sakızdır (Resim : 83 ve 84). Bu tür 50-60 cm kadar yükseklikte, çok yılık, sarı çiçekli ve otsu bir bitkidir. Yapraklar mızrak biçiminde, 7-15 cm uzunlukta, tüylü ve kenarları dalgalı. Kök silindir biçiminde, beyaz sütlü ve yaklaşık 5 cm çapında. Doğu Anadolu (Erzurum, Muş, Bitlis ve Van) dağlarında, tarla kenarları, tepe yamaçları ve vadilerde yetişir.

Yakı sakızı elde etmek için kök üst kısımdan keilir veya çizilir. Meydana gelen beyaz renkli süt teieke kaplarda toplanır ve güneşte kurutulur. Kurutna şuasında sakız önce kahverengi olup sonra siyh bir renk alır. Sakız yumuşak iken kalıplarda şekLyerilir. Kalıp olarak küçük bir tabak kullanılır. Biıipe dizilerek kolaylıkla taşınması için, kalıpta dan; şekli verilen sakızın ortasına bir delik açılır. Bu fcdenle ticarette sakız daire biçiminde ve ortası delikoarçalar halinde bulunur (1).

Haif kokulu, lezzetsiz ve siyah renkli bir kitledir.

Etkive kullanılış: Haricen yakı halinde ağrı dindiricive kısırlığa karşı, dahilen ise kurt düşürücü olaak kullanılmaktadır. Yakı hazırlamak için 100 g yakı sakızı 10 gr çekem ile birlikte iyice dövülür çekiç ile demirci Örsü üzerinde), meydana gelen yapışkan kitle bir beze sürülür. Bu bez, ağrıyan yere veya çocuğu olmayan kadınların karnına sarılır ve bir hafta kadar cilt üzerinde tutulur.

Yakı sakızı Gaziantep, Urfa ve Van bölgesinde geniş bir şekilde kullanılmaktadır.

Dİğer isimler: Beniş (Van), Çingenesakızı, Kandilsakızı, Karasakız, Markosakızı, Selsepetsakızı, Yerlemesakızı.

aminnnnnnnnnnnnnn biriii varrrr armzda hamişşş amaa kim

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 nasıl hissediyon kuşumm biri kulağınamı söylüyo napıyooo kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 cadalosss seniii medyum oldu başımızaa hissediyormuşş kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

aaa meyra gelmişşş naber meyracımm nerelerdesin sennn özlettin kendiniii Şeniz Şeniz Şeniz Şeniz

ayyyy 50 sayyfa yazmissiniz, oku oku canim cikti. gelelim fircalara:

arzucum hani albümün? baktim yok daha.

evet kizlar tahmin ettiginz gibi kermes hazirliklari, hafta sonuda kermesin basinda olucam, görevliyim:))))

p.tesi de zürihe gidiyorum bir orasi kalmisti görmedigim orayi da görcem. dönmeden heryerini gezim dedim avrupanin.

nurcanimmmm ne oldu sanaaaaa dön aramizaaaaa. sensiz topik eksik kalmis:(((

evet kizlar tahmin ettiginz gibi kermes hazirliklari, hafta sonuda kermesin basinda olucam, görevliyim:))))

p.tesi de zürihe gidiyorum bir orasi kalmisti görmedigim orayi da görcem. dönmeden heryerini gezim dedim avrupanin.

yapamadım canım yaaa resimlerin boyutları fazla geldi galiba yüklemedi bikaçkere denedim beceremedimkiii :kedi: :kedi: :kedi: :kedi: :kedi: :kedi:

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 nasıl hissediyon kuşumm biri kulağınamı söylüyo napıyooo kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 cadalosss seniii medyum oldu başımızaa hissediyormuşş kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

canmmm sekermbenm hislerm cok kuvvetldr kuusmm güven sen herksde der hislerime dünnn bi kadın gelmş elnde fincanla nolur baakk diee tutdurrduu:):)bkaamam dedm at sen oda yeter dio sekerm haha:)zemuszemus

bizim yerimize de gez avrupa fatihi sonra bi daha gezmen zor olur türkiye ye döncen hamiş kalcan :CüvCüv:özgürken gez bol bol :dance:

arnavutum bu ay bende pek umutlu değilim yanlız değilsin zaten geç regl oldum ne zaman yumurtlama günüm bilmiyom daha doktora da gitmedik çok sık birlikte de olmadık hamilelik için uygun pozisyon yapmadık ve hiç bebeği aklımıza getirmedik saldım çayıra mevlam bayıra allah ne verdiyse ama zaten tutmuyor artık bebek düşünerek birşey yapmıyoz önümüzdeki ayda tatildeyiz eşim 1 hafta kalcak döncek sonra ayrı kalcaz ne zaman tutcak bu bebek sonbahara kaldı artıkkkkmafoldumbenkafamçokkarıştıÇok üzgünüm çoook

canııım hiç belli olmaz.kaç kişi neler yaptı bebek için denemedeikleri pozisyonlar.hatta ilk zamanlarda açtığım sayfalarda onlarda sizin gibii beni hiç yanlız bırakmadılar takii umutlarını kesip kenara çekilene kadar hemde ayda bikereliğne beraber olmuşlaar..o ay test yapnca tabii inanamamışlaar gördüklerinee..o yüzdeen sende hiç kafana takmaa rabbim yeterki ol desin bizim yaptığımıız herşey aslında piskolojik bir rahatlamaa sadecee..için rahat olsuun..
eşin tatile gitmeden önce yapın hiç belli olmaaaz belkii bişeyler oluşur veriiiiir:dance:alahın izniylee:Saruboceq:

biz ne için varızz zamanla hepimiz yapmıyormuyuz aynı şeyii herzaman güler yüzlü her zaman neşeli olmak mümkün değil burası sanal olsada gerçek hayatı yaşıyoruz elbette üzüleceksin duygularını bizimle paylaşacaksın hep laylaylom yapınca ne kıymeti varkii biz seni seviyoruzz anlık duyguların için kimseden özür dilemene gerek yok canımm Şeniz Şeniz Şeniz Şeniz Şeniz

sağol canım arkadaşım allah razı olsuun,o günde msn de tam sana denk geldiim orda da kötü konuştuuum elimde değildii ama geçti nedensee:umursamaz:çok şükür diyorumya herzamaan asıl siz beni hep avuttunuz bana bu enerjiyi veren sizdiniiiz.yoksa ben çoktaaan kapatırdım bu konuyuu ama çok şüküüüür nerden nereye geldiiik.ben olmasamdaa siz çok güzel yürütürsünüüz burayıııı:hooray::enbuyukkk::1hug:

arnavutumm cok ii anlıorum seni bitanem üzülme askım bnm herşey düzelcek seni çok sevioruz allahım yüzünü güldürsün bitanem:teselli:

canıııım sağol tatlım bende sizii çok çok seviyoruum iyiki varsınıııız herbiriniiiz benim için çok değerlisiniz bunu bilin yeter..:1hug:kaydirigubbakcemile5 senin yüzünü güldürsüün cümlemizindee tatlım beniiiiim..:1hug::asigim:

ay canım ya neden öyle diyorsun hatırlarsan sen bana moral vermiştin olacak bizim de meleklerimiz diye bak senin 3 yıl olmuş benim 6ay sonra 6yılama girecek ben neyapayım ha söyle allahtan umut kesilmez bizde yazacağız buraya hamileyiz diye bende senin gibi etrafımdaki insanlar hamile 1yaşlarında bebekleri var yanımda yaza birdaha yapacağız diyorlar bunlar birde akraba
şimsi sende yazından pişman olmusun ama allahın gücüne gider böyle yapmayalım sana birşey anlatacağım yazım uzun olmasın tekrar yazacğım

evet tatlım çok haklısııın,ama napim tutamadım kendimii bi seferliğine beni affediin gerçekten istemeyerek sarfettim o sözlerii..
eşimde yanımda olunca ona belli etmek istemedim o yüzden direk sizee patladııım:umursamaz: sadece siz anlardınız beniii:gitme:

kızlar selamm... şimdi size bişey diyecem... bugün birisi kocakarılardan anneme demişki karasakızmı ne belki duyanınız vardır.. kızının belki beli gevşemiştir... beline biraz masaj yapıp karasakız bağlayalım 2 aya kalmaz hamile kalır demiş.. gerçi ben bu tarz şeylere pek inanmam ama kadın yemin billah etmiş bugüne kadar yüzlerce kişiye yaptım hepsi hamile kaldı demiş.. birde kadını özel tutup götürüyorlarmış... bende gidip gitmemek konusunda kararsız kaldım ama rabbimden umut kesilmez ya bir yanım git diyor... yarın saat 11 de gelsin demiş bir kontrol edeyim belki gerekte kalmaz felan demiş..

canıım valla böyle şeyleree bende inanmazdııım amaa bir bakmışım meğer yapmadığım şey kalmamış aslındaa.olsun ne kaybedersiin yaptır sendee.sonuçta bir masaj..duru arkadaşımızındaa çok yakını hacıdan zemzem suyu getirtmiştii ve iç çamaşırlarını batırıp giymiştiii..ve işte mucize gerçekleştiiii .O YÜZDEN SEN YETERKİ BİRŞEYİ İNANARAK YAP GERİSİNİ ALLAHA BIRAAK..
:Saruboceq:( akıl veren bak diyeceksin ama bende sana şunu diycemkiii diğer arkadaşlarda öğrnsin diyeee..ben hiçbir zaman bebişi kendim için değil sadece elalemin ağızı kapansında doğurayım dedim.)allahta banaa ceva verdii sen kendin için istediğin vakit vericem diyeee..bende artık istemeye başladıım:Saruboceq: hayırlısı artıık..

bizim yerimize de gez avrupa fatihi sonra bi daha gezmen zor olur türkiye ye döncen hamiş kalcan :CüvCüv:özgürken gez bol bol :dance:

evet canim, belcika hollanda fransayi zaten fethetmistim . insallah isvicreyi de fethedip döniyim. yeter o kadar dimi delikafadulden

kermesi yaptigimiz bayanlarla gezicez. kaynaticaz yaniiii..

arnavutum canim atlatmissin cok sükür o kötü düsünceleri. insan bu kizlarin icinde negatif kalamioki a.s

arnavutum canim atlatmissin cok sükür o kötü düsünceleri. insan bu kizlarin icinde negatif kalamioki a.s

EVET CANIIIM AYNEN ÖYLEEE,,VALLA SAĞOLSUNLAAR ANINDA TOPARLANIYORUUUM SAYELERİNDEE..

SEN NASILSIIIN?GEZ VALLA TADINI ÇIKAAR BAAK ORALARIIN..alkisalkisalkis

ben son 4yılda 4kez aşılama 2kez tüpbebek tedavisinden sonuç alamadım ama şimdi hamileyim normal yolla inanamıyorum sonunda iki cizgiyi gördüm ve hemen hastaneye gittim kan testi yaptırdım sonuç 57000 çıktı yani 7 haftalık hamileymişim ben son tüp bebek tedavisinden sonra bir yaşlı kadın böğürtlen köklerini (7,8 adet) 1kökü 1tencerede kaynat her gün 2 bardak iç bitince tekrar1kök kaynat bitene kadar demişti bunu mart ayı boyunca yaptım ve dün hamile olduğumu öğrendim hemen doktoruma gittik eşimle boyu 13 mm miş bebişimin kalp atışlarını bile duyduk hala inanamıyorum sonuç alamayanlar lütfen bunu denesin

ne buldummmm. bu bögürtlen kökü de ise yariyor ama ben icemiyorum iste midemi agritiyor:(( duru da kullanmisti bi ara sanki.

arnavutum iyiyim canim, kedersiz biraz canimi SIKTI. ne oldu acaba merak ettim. morali neden bozulduki?

ayyy ancak sali gini tekrar topige girebilirim, sizi cok özledim simdiden yaaaa.

Back
X