- Konu Sahibi EU2
-
- #11.841
ARNAVUT GÜZELİ MRB
bilgi için sagol canım teşekkürler.ben 23yaşındayım.1,5yıllık evlıyım bende adet düzensiliği vardı 18 yaşımdan beri gitmediğim hastane doktor kalmadı .hepsi yumurtalıkların tembel dedi diana35verdi kullandım.adet düzensizliğim geçmedi 3ay hasta olmadıgımı bilirim ilaç kullanınca oluyorum ilaç beni 1-2ay adet gördürüyor yanı bir ay kullanıyorum 2ay kullanmadan oluyor ve sonra kesiliyor yine.1ay önce tekrar doktora gittim adet dğzensizliğim için doktor bana polikistik oversin dedi yumurtalıklarımda kist varmış.çocuk için tedavi olmam gerekirmiş.benden tahlıl istedi yaptırdım.baktı iyi normal dedi bana.sonra bei alttan muayne yapılması radyolojı uzmanına gönderdi.radyolojı uzmanıda baktı rahmın iyi dedi sag ve sol yumurtalıklarında kist var dedi.yumurta yok görünmüyor dedi Perşembe tekrar gl bakcam dedi.bugun yine gittim tekrar baktı yine yumurtan yok yumurta gelişmiyor dedi radyolojı uzmanı ama uzulme dedi.kadın dogum doktoruna göster dedi.bende doktoruma gösterdım baktı yumurta yok dedi.p.tesi tekrar radyolojıde muayne olcam altta.radyolojı doktorum bana bazı insanlarda yumurta geç olusur falan dedi p.tesi tekrar bakcam dedi.kadın dogum doktorumda tekrar muayne ol gel dedi sonra ilaç tedavinse başlayacz dedi.ama ben çok üzüldüm yaaa.niye yumurtam yok diye ya oluşmazsa diye.bu arad aslında bebk düşünmüyorduk ama doktorum çocuk içn tedavi olman gerekebilir dedi.bizde o zman bebk için tedaviye başlayalım dedik doktora.yani1aydır bebiş düşünüyoruz.bu arada 12,gündür soğan kürü içiyorum bugunde kendime adaçayı yağı aldım akşam uygulayacagım sayfanın başları okudum biraz fırsat buldukçada okuyorum.adaçayı yağının faydası gören çok arkadaş olmus sayenizde.bide bugun baharatcıdan arısütü polen bal karısımı bi kavonoz aldım bugun başladım bakalım.adaçayı civanperçemi ve aslan pençesi içiyorum bitki çayı olarak.tarçında aldım.belki tarçın ballı su içerim bakcam artık.hayırlsıı olsun ne diyelim ama çok agladım birden moralım sıfıra düştü ama şimdi topladım kendimi biraz.biraz daha iyim yani.kafanı şişirdim kusura bakma .şimdiden ilgin için teşkkürler.bu arad tebrikler hamıleymıssın.YÜCE RABBİM İNŞ.BİZEDE NASİP EDER.
LH 11,04
FSH ,58
ÖSTRADİOL(E2) 63
PROLAKTİN 22,07
SERBEST TESTOSTERON 2,41
DHEA-S 248,1
bide böyle yazıyor hangisine bakıyorsunuz anlamadım ben.
tsh 0,27-4,2
lh 1,0-18
fsh 3,09-7,9
östradiol e2 39-189
BU ARADA BU TOPİĞİ ACTIGIN İÇİN TEŞEKKÜRLER
canım benim adetinin bir kaç ay düzenli gelmemesinin sebebi de yumuşların ama genede sorun değil..
bazı ultrasyona bakan doktorlar pek açıklama yapmıyolar ,tamam her ay çatlama olmayabilir bu hiç olmayacak anlamına gelmiyo..
YUMURTALIK REZERVELERİN BİRAZ RİSKTE galiba yukarda yanlış yazmışsın ama ben anladım..
LH 58
FSH DE 11,04 olmalıydı..
sen tam sınırdasın ama genede riskli değil..
yanlış anlama nolur ama seni uyarmak zorundayım.artık çok genç yaşta bile rezervelerin bitebiliyo menapoz bile görülüyo..
sen ilk baştaki hedefin kistlerin olsun şimdilik.sonra bencee bana sorarsaan TÜP bebeğe git derim..fazla açıklama yapmak istemiyorum.eminim bu sözüm bile seni endişelendirir ama sakın diyorum abartıldığı gibi bişey yok.sana aşılama yaptırmanı tavsiye ederler ama hiç uğraşma derim ben..
iyice araştır diğer bütün tahlillerin normal ve çok iyi..ama fsh (yumurtalık rezervin sınırda görünüyo)
prolaktin de (süt hormonu oda çok az yüksek yani süt hormonu seni koruduğu için aşılama yaptırsanda tutmaz.ha diyeceksin sen nerden biliyosun diyee..benim çok yakınım fsh değeri 12-13 çıkıyodu ve yaşı 31 diye hemen tüp bebek yaptırdı zar zor 1000 ünite ilaçla yumuşları 5 adet oldu (tabi kaliteli yumuşları toplandı)neyse ben kafanı karıştırmak istemiyorum belki bana kızmışsınıdır özür dilerim ama inan seni uyarmak istedim geç kalma diye boşuna diğer tedavilerle ilaç yükleme kendine derim ben..kafana bişey takıldıysa burdayım ben gene sor tamammmı..
ben eminim rabbim seninde yüzünü güldürücek sen içini ferah tut..
bak bende hiç bir sorun yokken bile fsh değerim 7.4 dü ve LH:4.39 OLMASINA RĞMEN 2 AŞILAMA TUTMADI SPERMLER DESEN MÜKEMMELDİ AMA OLMADI TAKDİR ALLAHIN..SONRA TÜP BEBEĞE GİTTİK POLENİ YEDİM BOL BOL BİR SÜRÜ YUMUŞUM TOPLNDI 3Ü bana transfer ettiler.diğer 5 de dondurludu çok şükkür de tuttu .şimdi diyorum 3 yıl boşuna uğraşmışım ne ağladım neler neler burdaki arkadaşlar tanır beni yapmadığım koca karı ilacı klmadı histeroskopi amleyatı bile oldum sırf rahmime baksınlar diye gene bişey çıkmadıı.nasib İKİZLERİMEYMİŞ..yoksa ben ikizi tutturamazdım..o yüzden bende herkeze diyorum 13 günlük bir tedavi şeklinde inşallaah hayal ettiğiniz güzelliğe ulaşırsınız..