• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kalmaktan korkuyorum hemde bi oglum var :(

babisim

oglum rabbime emanet <3
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2010
309
9
68
İsveç
Evet yanlis duymadiniz hamile kalmaktan korkuyorum
Ilk dogumdan sonra vajen daraltma amelyati oldum cok fazla genisleme oldugu icin neler gördum neler
Simdi tekrar bebek istiyoruz esimle ama ben birturlu cesaret edemiyorum daratltma amelyati olduktan sonra tekrar normal dogum yapan varmi aranizda ? asla sezeryan yapamam yanlisi degilim normal dogum varken benim tek korkum tekrar genisleme olmasi varmi aranizda kimse

Ilk dogumdan sonra vajen daraltma amelyati oldum cok fazla genisleme oldugu icin neler gördum neler
Simdi tekrar bebek istiyoruz esimle ama ben birturlu cesaret edemiyorum daratltma amelyati olduktan sonra tekrar normal dogum yapan varmi aranizda ? asla sezeryan yapamam yanlisi degilim normal dogum varken benim tek korkum tekrar genisleme olmasi varmi aranizda kimse
canım ilk doğumun sorunlu mu geçti neden genişleme oldu vajinan da?

33 haftalik dogum yaptim bebegim sıkıstı falan birsürü şey yani vücüdumla alakalı sanıyorum genişleme cok oldu

peki normal doğumla vajina genişlemesi herkeste olan bir şey mi

33 haftalik dogum yaptim bebegim sıkıstı falan birsürü şey yani vücüdumla alakalı sanıyorum genişleme cok oldu
doktor ne diyor peki bu durumun tekrarlaması gibi bir ihtaimal var mıymış?
belki 2. doğumun kolya geçer zaten genelde 2. doğum ilk e göre kolay olur derler

Korkmayın olsun siz cocugunuzu dunyaya getirin belkide tekrar yaşanmaz olanlar kim bilir ama bu yuzdende cocuktan vazgecmeyın :34:

Benim iki tane cocugum var,ikisi de 4 kg.-a yakindilar dogulurken,ama benim vajinam hala kiz vajinasi kadar dar.Yani,soylemek istedigim her halde kisiden kisiye degisen birsey.Onun icinde en dogru cavabi alabilmeniz icin mumkunse doktoruna sormani tavsiye ederim...Daraltma operasyonu zamani nasil bir zorluk cektin bilmiyorum ama,ben olsam yine hamile kalirdim,istedigim kadar bebek yapardim.Ondan sonra gerekirse ameliyyat olurdum (daraltma).

Son düzenleme:
Durum vahimdi yani bikaç çocuktan sonra yapılabilecek bişey değildi
Ameliyatı tr de oldum burdaki doktorlarda biz bişey diyemeyiz diyorlar bende kaldım arada

doğumdan kaç ay sonra ameliyat oldunuz?

Benim bildiğim doğum sonrası hemen dikim yapılıyo isteğe göre(daraltma) tabii kopnu sahibinin de böyle mi oldu bilmiyorum.

Ben olsam bundan bu kadar korkuyosam kesinlikle normal doğum yapmazdım ki ilerde bi'gün hamile kalırsam normal doğuramam gibi geliyo hep, feci korkuyorum:26:

Niye ille de normal doğum?

Benim bildiğim doğum sonrası hemen dikim yapılıyo isteğe göre(daraltma) tabii kopnu sahibinin de böyle mi oldu bilmiyorum.

Ben olsam bundan bu kadar korkuyosam kesinlikle normal doğum yapmazdım ki ilerde bi'gün hamile kalırsam normal doğuramam gibi geliyo hep, feci korkuyorum:26:

Niye ille de normal doğum?
artık istenilse bile hayati tehlike söz konusu değilse sezeryan yapmıyorlar zaten ben kendim neler çektim ama doktor asla almadı sezaryen e normal doğum yaptım ama epidural le yaptım ben

konu sahibi arkadaşım.vajina daraltma amacı neden var doğum sonrası yada ilerleyen yaş ile deforme olan vajinayı yeniden toparlamak için.yani bu durum herkeste olmasada normal doğum sonrası oldukça sık görülebilen bir durum.ki sen bir kere bunu yaşamışsın yani vücudunu az cok anlamış olman gerekir diye düşünüyorum. bu konuda bilgim olmasada önceki doğumuna bakarak tekrarlama olasılığı vardır gibi geliyor bana.sezaryen istemiyorsun normal doğum istemiyorsun sonuçlarından çekiniyorsun? ortada 2 durum var normal doğum yapıp yeniden aynı şeyi yaşama ihtimali yada sezaryen ile daha farklı bir ameliyat yaşama ihtimali. ben kimseyi sezaryene yönlendirmiyorum elbette doktorun karar verecektir doğum zamanı ne yapılacağına biz ne desek boş ama bence genişleme ihtimali var.
yalnız şunu merak ettim doktor atıyorum bir sebepten sezaryene yönlendirdi sini ozamanda hayır istemem mi diyeceksiniz? normal doğum muhakkak ki güzel ve özel ama ben epidural sezaryen ile doğum yaptım mecburi sebeplerden ötürü 10 gün eğilip doğrulma sıkıntısı yaşadım. artı normal doğum dikişleri yerine onu tercih edeceğime emindim

normal doğumu çok istedim 18 saat sancıdan sonra sezeryan yapmaları gerektiğini söylediler okadar ağladımki narkoz için uzun süre sakinleşmemi beklediler doktorlar çok üzüldü halime bu sancıyı çekenller nolur sezeryan yapın diye yalvarır sen bukadar normal isterken bizde kötü hissediyoruz ama başka çare yok dediler. doğumdan sonrada uzun süre yaşadım bunu kötü hissettim kendimi narkozun etkisindeyken ben anne olamadım çocuğumu normal doğuramadım diye ağlıyodum. şimdi oğlum iki yaşında iyikide sezeryan olmuşum diyorum. hiçbir etkisi yok çocuğada banada normal doğumdan sonra bu genişleme az yada çok çoğu kişide oluyo. onun haricinde ilerleyen yaşlarda ıkınmadan dolayı idrar kesesi sarkması vs. şimdi iyikide sezeryan olmuşum diyorum. ama allah nasip ederde ikinci bebeğimi dünyaya getirecek olursam epidural sezeryan olmak istiyorum doğduğunda onu ilk ben görmek istiyorum. ilk sezeryanda uyutmuşlardı bunun eksikliğini hala yaşıyorum.

Normal doğumun korkunc bısey oldugunu dusunuyorum ayrıca deformasyonuda cok fazla

nıye ılla normal dogum o zamankı?
sezeryan olun işte

ne demek sezeryan yapmıyolar ben panik atak hastasıyım ille fiziki bi rahatsızlığım mı olmalı zaten özelde doğurucam parası neyse veririm yani yapmaz diye bişey yok zaten sezeryan istiyodum bide bunu okudum ya asla normal doğuramam genişleme olmasa bile Türkiyede normal doğumların %90ı epizyotomi ile yapılıyo sonra dikiş atıyolar gerekçede şu biz kesmezsek yırtılır Avrupadaki vajina değil çünkü bi bizimkiler yırtılıyo performansa dayalı ödeme sistemi gereği doktor 8 saat senin açılmanı beklemiyo cart kesiyo alıyo bebeği çünkü o 8 saatte kimbilir kaç hasta bakar, açıkçası şahsen benim vajinamda dikiş olsa bi daha eşimle ilişkiye giremem evet iyileşiyo evet hiç fark olmuyo kesin bunlar denecektir ama baştada dediğim gibi ben PA hastasıyım ve kafama yatmıyo yani orda dikiş olması vaji olurum Allah muhafaza, ikinciyi sezeryanla doğur derim

belli ki ilk doğumuzu gerçekleştiren doktorunuz bu işi gelişi güsel yapmış
rahımde sarkma vs duydum fakat dogum sonrasında genıslemeyı duymamıstım.Ya dogum anından sonrakı dıkısı dıkmeyı becerememıs yada... baska ıhmakarlıklar soz konusu.Bence korkmayın ıkıncıyıde aynı seyı yasayacaksınız sıe bır kaıde yok...Sezeryan yıne yanı zor anda yapılacak bır amelıyattır kı onun acısız mı olacagını dusunuyorsunuz aylarca yıllarca onun acısını yasayan ınsanlarıda bılıyorum...
Bende cok panık bırıyımdır en onemlısı dogum konusunda cok korkularım vardı takı 2012 ogluma hamıleyken tv de doktorum programında canlı sezeryan amelıyatı yapanları gorene dek sesle agladım vahsettı bana gore kac kat derın kesılıyor...yanı sonrası cok acılı o gunden sonra hep dua etttım normal dogurayım dıye cok sukurku normal dogurdum elhamdullıllah arkadaşların anlattıgı gıbı olan doktorlarda cok fakat doktorum ben kesı at dıe bagırmama ragmen yapmadı bunu dıkıssız bır dogum yasadım ve her ıhtımale karsı ılk sorum su oldu vajınam eskısı gıbı olurmu?Doktorum tebessum ederek kımse 13 cm acıklıkla kalmıyo ama ben her ıhtımale karsı 2 dıkıs atıcam bılgın olsun ıyıce kaynasın kı endısen kalmasın dedı...Çok sukur kı bır sorunum olmadı...Ne olursa olsun sağlığımız ıcın normal dogum...Gerısı zorunlu zamanlarda yapılması gereken bir AMELİYAT yınede secım sızın daraltma operasyonu yuzunden bir bebekten vazgecmeyın derım

Bende sezeryanı korkunç birşeymiş gibi gösterilmesini anlamıyorum. "Asla istemem, kesinlikle istemem, normal doğum için direttim" vs.

2 türlü doğum varsa kim nasıl istiyorsa öyle doğurur. Biri için kolay gelen, diğeri için travmadır.

Kimsenin diretme hakkı olmamalı. Kimse benim için neyin travma olduğuna karar veremez. Elbet biri çıkar AİHM gider.

Bu arada olan ssk ve devlet hastanesinde doğum yapan kadına oluyor. İstediği dışında sadece hükümetin cebinden az para çıksın diye zorlanıyorlar.

Konu sahibi.

Normal vajina genişlemişse, elbet ameliyatlı vajina genişleyecektir.

Ya normal doğurup ameliyat olacaksın ya doğurmayacaksın. Hakkında hayırlısı olsun.

İdrar tutamama sorunu yoksa ki bunu vajinayla ilgisi yok diye biliyorum. Bence 2. ay cinsellik yaşayabilmek için ameliyat olmak biraz erken olmuş üstelik 40'ın yeni dolmuşken. Keşke bekleseydin belki toparlanma olurdu.

Back
X