• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile kalmaya korkuyorum

fatmagul24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2017
21
8
1
32
hanımlar herkese iyi geceler. eşimle bir senedir evliyiz ve artık yavaş yavaş bebek düşünmeye başladık ama benim eşimin bilmediği bir hastalığın var ve bu yüzden hamile kalmaya korkuyorum. 10 yaşımdayken vücudumun her tarafında kalın kıllar çıkmaya başladı. Hem de ince siyah tüy değil bayağı bildiğiniz koyu siyah sert kıllardan. sadece 3 sene lazer epilasyona gittim(diod, alex) bitirmedi. iğneli epilasyona gittim aklınıza gelebilecek her yere senelerce yaptırdım hala da 2 ayda bir gider çıkanları toplattırırım çünkü tamamen bitmiyor özellikle çenemde ama yine de çok azaldığı için rahatım çok şükür.

şimdi diyeceksiniz sorun bunun neresinde. bizde bu kıl tüy olayı genetik bir hastalık. annemde annanemde aynı şekilde var. hatta doğumdan sonra annemin sırtında dahi sert kalın bariz 1 2 cm lik dik dik kıllar çıkmış 50 yaşında her tarafında hala var gram azalmadı. babamda bile daha az var abartmıyorum ve annemle babam senelerdir aynı evde yaşayan iki yabancı gibiler yaklaşmazlar birbirine. hatta babam mümkün olduğunca evden uzak dururdu. ben bunu hep bu sebebe bağladım ve şimdi aynısını yaşamaktan korkuyorum hatta kızım olursa aynısını ona yaşatmaktan korkuyorum çünkü ben bu kıllar bitene kadar kendimi senelerce eve kapatmıştım, çok dalga geçildi, özgüvenim kalmamıştı. gitmediğim doktor kalmadı herhangi bir sorun bile yok testlerde.

çocuklarım, kocaman mutlu bir ailem olsun istiyorum ama onlarca sene çektiğim acı, o kıllar annemde olduğu gibi 2 3 katı gelmesin istiyorum. siz benim yerinde olsanız ne yaparsınız? biliyorum tuhaf bir durum ama yaşamayan bilemez gerçekten :KK43:

Annenle babanın ilişkisinin bu yüzden olumsuz etkilendiğini düşündüğün için endişelenmekte haklısın fakat şu an o zamanlar gibi değil lazeri iğneli epilasyonu herşeyi ile daha geniş çözümler var ki zaten faydasını görmüşsün hamilelik veya sonrasında oluşursa yine aynı çözümü uygularsın bence evlat dünyadaki enn güzel şey

Annenle babanın ilişkisinin bu yüzden olumsuz etkilendiğini düşündüğün için endişelenmekte haklısın fakat şu an o zamanlar gibi değil lazeri iğneli epilasyonu herşeyi ile daha geniş çözümler var ki zaten faydasını görmüşsün hamilelik veya sonrasında oluşursa yine aynı çözümü uygularsın bence evlat dünyadaki enn güzel şey
öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. lazer bende hiçbir işe yaramadı bikini bölgesinde azalma dahi olmadı siz düşünün. iğnelinin faydasını gördüm ama sürekli yenileri çıkıyor 9 ay boyunca ne yaparım hem en kılsızı bile hormonlardan dolayı tüylenme yaşıyor hamilelikte.hem bir de şöyle bir şey var acaba kızım böyle doğmak ister mı. ben zamanında o kadar zorlandım ki kaç kere keşke doğurmasaydın beni dite kavga ettim annemle. iğnelinin acısını bilen bilir. ay bilmiyorum çok kötüyüm :KK43:

öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. lazer bende hiçbir işe yaramadı bikini bölgesinde azalma dahi olmadı siz düşünün. iğnelinin faydasını gördüm ama sürekli yenileri çıkıyor 9 ay boyunca ne yaparım hem en kıldığı bile hormonlardan dolayı tüylenme yaşıyor hamilelikte.hem bir de şöyle bir şey var acaba kızım böyle doğmak ister mı. ben zamanında o kadar zorlandım ki kaç kere keşke doğurmasaydın beni dite kavga ettim annemle. iğnelinin acısını bilen bilir. ay bilmiyorum çok kötüyüm :KK43:
Hormonal değil eminsiniz değil mi? Bir de belki oğlunuz olacak. Onu bilemezsiniz ki.

öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. lazer bende hiçbir işe yaramadı bikini bölgesinde azalma dahi olmadı siz düşünün. iğnelinin faydasını gördüm ama sürekli yenileri çıkıyor 9 ay boyunca ne yaparım hem en kılsızı bile hormonlardan dolayı tüylenme yaşıyor hamilelikte.hem bir de şöyle bir şey var acaba kızım böyle doğmak ister mı. ben zamanında o kadar zorlandım ki kaç kere keşke doğurmasaydın beni dite kavga ettim annemle. iğnelinin acısını bilen bilir. ay bilmiyorum çok kötüyüm :KK43:
Benim kıllanma azaldı hamileliğimde. Ne olacağını bilemezsin belki azalır ki tek sorun bu değil hiç böyle sorunu olmayan da çatlak kilo vs gibi sorunlar yaşayabiliyor ama telafisi var hepsinin

Hormonal değil eminsiniz değil mi? Bir de belki oğlunuz olacak. Onu bilemezsiniz ki.
evet pcos bile değil. kaç endokrin doktoruna gittim. böbreküstü bezleri bile normal. sebebi bilinmiyor :( oğlum olsa da hamilelik süresince ve sonrasında çıkacak olan kıllardan korkuyorum. :(

evet pcos bile değil. kaç endokrin doktoruna gittim. böbreküstü bezleri bile normal. sebebi bilinmiyor :KK43: oğlum olsa da hamilelik süresince ve sonrasında çıkacak olan kıllardan korkuyorum. :KK43:
Çok sıkıntılı. Lazer en etkilisi yoksa artık bir ağda. Aklıma geldikçe yapacaksın.

Benim kıllanma azaldı hamileliğimde. Ne olacağını bilemezsin belki azalır ki tek sorun bu değil hiç böyle sorunu olmayan da çatlak kilo vs gibi sorunlar yaşayabiliyor ama telafisi var hepsinin
aynı hastalığı annemden aldığım için nasıl kıllanacağımı biliyorum ben :(

bence takıntı haline getirdiğiniz için annenizle babanızın ilişkisini buna bağlıyorsunuz babanız annenizden uzak dursaydı siz nasıl dünyaya gelmişsiniz :kahve:
hormonlarınıza baktırdınız mı?
ya da doktora gittiniz mi ?
sırtta olan kalınların hamilelikten sonra çıktığını biliyorum. evet baktırdım :(

Cidden bi sorun gibi bu evet.
Keske bi caresini sip diye soylesekte bu dertten kurtarsak.
Bilemedimki.
Uzuldum ayrica. Benim basima gelse bende tam ayni sebeplerden oturu korkardim.
Anneannenden felan bahsettin.
Bu baya gobekten gobege gecmis.
Peki hic caresi aranmamismi? Hani en azindan bi koca kari ilaclari frlan.

Cidden bi sorun gibi bu evet.
Keske bi caresini sip diye soylesekte bu dertten kurtarsak.
Bilemedimki.
Uzuldum ayrica. Benim basima gelse bende tam ayni sebeplerden oturu korkardim.
Anneannenden felan bahsettin.
Bu baya gobekten gobege gecmis.
Peki hic caresi aranmamismi? Hani en azindan bi koca kari ilaclari frlan.
gerçekten bilmiyorum ki. ama ben kullandım hayıt tohumu, soğan suyu, name, maydanoz, aslan bilmemnesi falan tabi sonra göğsümde iyi huylu kistler olduğunu öğrendiğim için bırakmak zorunda kaldım doğum kontrol hapı bile yasak. :KK42:

gerçekten bilmiyorum ki. ama ben kullandım hayıt tohumu, soğan suyu, name, maydanoz, aslan bilmemnesi falan tabi sonra göğsümde iyi huylu kistler olduğunu öğrendiğim için bırakmak zorunda kaldım doğum kontrol hapı bile yasak. :KK42:

Dogum kontrol hapi cogu kiside tuylenmeyi azaltir. Peki boyle bisey farkettinizmi killanirken?
Peki bi epilasyon uygulamasi kac gun gidiyor?

Dogum kontrol hapi cogu kiside tuylenmeyi azaltir. Peki boyle bisey farkettinizmi killanirken?
Peki bi epilasyon uygulamasi kac gun gidiyor?
zaten çok uzun süre kullanamadım ama o dönemde tüyler daha geç çıkıyordu ama bıraktıpım ay deli gibi fışkırmışlardı geri :( ya şöyle söliyim lazer zaten bir işe yaramadı ama iğneli neredeyse bitirdi ama arada atıyor yine çok olmasa da uzun uzun rahatsız edici olmayan şekilde. her ay 1 saat gitmek zorundayım yibe de. ama hamile olunca değişen hormonlar derken korkuyorum gerçekten. hayır kocam iğrenir falan kendimi geçtim çocuğum olursa sırf bu yüzden benden nefret ederse. ben kaç kere ağladığımı bilirim ya lise zamanında keşke annem başka birisi olsaydı diye :(

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Endişelenme lütfen.
Mutlaka bu sorununun bir nedeni vardır; muhtemelen hormonlar ile ilgili.
Umutsuzluğa kapılmayın, bir nedeni ve tedavisi vardır mutlaka.
Artık herşeyin çaresi var. En son ne zaman bunun için hastaneye gittiniz bilmiyorum ama tekrar bir daha gidin ve endişelerinizle birlikte sorununuzu anlatın. Normal tahlillerde çıkmayabilir ya da önemsememiş olabilirler. Farklı farklı branş doktorlarına gidin her yönden araştırılsın. Bir üniversite hastanesine ya da kapsamlı bir özel hastaneye gidin. Şimdi kalıtsal hastalıklar içinde çok yönlü ve çeşitli tedavi yöntemleri var artık. En azından bu soruna yönelik çocuğunuz için önlem alınabilir.

Boyle kil tuy sorununuz oldugunuzda bi doktora gittiniz mi bilmiyorum ,
Muhtemelen hormonal bir durumdur belkide polikistik overiniz vardir ,
Muayenenizi olun hamile kalin ertelemeyin ,herseyin tedavisi var ,
Bende cok cektim ,zamaninda :-)

Boyle kil tuy sorununuz oldugunuzda bi doktora gittiniz mi bilmiyorum ,
Muhtemelen hormonal bir durumdur belkide polikistik overiniz vardir ,
Muayenenizi olun hamile kalin ertelemeyin ,herseyin tedavisi var ,
Bende cok cektim ,zamaninda :-)
hormonal değil, pcos değil, doktora da gittim. konuda belirtmiştim ama gözünüzdrn kaçmış sanırım

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Endişelenme lütfen.
Mutlaka bu sorununun bir nedeni vardır; muhtemelen hormonlar ile ilgili.
Umutsuzluğa kapılmayın, bir nedeni ve tedavisi vardır mutlaka.
Artık herşeyin çaresi var. En son ne zaman bunun için hastaneye gittiniz bilmiyorum ama tekrar bir daha gidin ve endişelerinizle birlikte sorununuzu anlatın. Normal tahlillerde çıkmayabilir ya da önemsememiş olabilirler. Farklı farklı branş doktorlarına gidin her yönden araştırılsın. Bir üniversite hastanesine ya da kapsamlı bir özel hastaneye gidin. Şimdi kalıtsal hastalıklar içinde çok yönlü ve çeşitli tedavi yöntemleri var artık. En azından bu soruna yönelik çocuğunuz için önlem alınabilir.
cildiyr, kadın doğum, endokrinoloji hepsine gittim başka hangi branşa gidebilirim ki?

Back
X