• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile kalmaya korkuyorum

cildiyr, kadın doğum, endokrinoloji hepsine gittim başka hangi branşa gidebilirim ki?
Üniversite araştırma hastanelerinde, normal hastanelerde olmayan farklı branşlar var, kalıtsal rahatsızlıklara yönelik.
Doktorlar gerekli gördüklerinde sevk ediyorlar zaten ama siz mutlaka araştırın.
Bulunduğunuz ilde hangi hastaneler var bilmiyorum ama araştırın. Tekrar tekrar tahliller verin, farklı dönemlerde.
Cildiyeyle alakalı olacağını sanmıyorum. Muhtemelen hormonaldır. Böbreklerle ve karaciğerle ilgilide olabilir.
Bakın sizin sorununuza benzer bir konu daha açılmış geçmiş zamanlarda göz atın isterseniz.

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...u-yasayan-butun-bayanlar-kulak-versin.591863/

Üniversite araştırma hastanelerinde, normal hastanelerde olmayan farklı branşlar var, kalıtsal rahatsızlıklara yönelik.
Doktorlar gerekli gördüklerinde sevk ediyorlar zaten ama siz mutlaka araştırın.
Bulunduğunuz ilde hangi hastaneler var bilmiyorum ama araştırın. Tekrar tekrar tahliller verin, farklı dönemlerde.
Cildiyeyle alakalı olacağını sanmıyorum. Muhtemelen hormonaldır. Böbreklerle ve karaciğerle ilgilide olabilir.
Bakın sizin sorununuza benzer bir konu daha açılmış geçmiş zamanlarda göz atın isterseniz.

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...u-yasayan-butun-bayanlar-kulak-versin.591863/
o konuda bana çok yardımcı olacak şeyler yok bir göz attım da. zaten bildiğim, yaptırdığım şeyler. böbreklere bakıldı mr usg de çektirildi. dediğim gibi sorun yok. karaciğeri ilk defa duyuyorum ama bilginiz mi var bu konu hakkında?

Çok zor gerçekten, çocuk için normalde bence ikinci yıl bitmeli Evlilikte. Çenemde bir kaç tüy çıkıyor eşim onu görünce bile utanıyorum,böyle yetiştirildik, endişeleriniz çok doğal. İğneli epilasyon tam olarak ne? Hamilelikte uygulanır mı? Yine düzenli gidersiniz belki

o konuda bana çok yardımcı olacak şeyler yok bir göz attım da. zaten bildiğim, yaptırdığım şeyler. böbreklere bakıldı mr usg de çektirildi. dediğim gibi sorun yok. karaciğeri ilk defa duyuyorum ama bilginiz mi var bu konu hakkında?
Evet, karaciğerle ilgisi olabiliyor bu tür durumların.
Karaciğerde seks hormonu bağlayıcı bir protein var, SHBG diye. Bu azaldığı zaman erkeklik hormonunu artırıp,
ciddi bir boyutta tüylenmeye sebep olabiliyor. Ünivden hatırladığım kadarıyla böyle.
Ayrıca beyin emarıda çektirin, hormonları asıl yöneten beyinde hipotalamus gibi bazı kısımlar.

Benim kıllanma azaldı hamileliğimde. Ne olacağını bilemezsin belki azalır ki tek sorun bu değil hiç böyle sorunu olmayan da çatlak kilo vs gibi sorunlar yaşayabiliyor ama telafisi var hepsinin
Bak benimde azaldı hamileliğimde.hatta şimdi de az o zaman azaldı ve şimdi çok çok az.bana herkes şaşırıyodu hamilelikte artar aslında diye bak ben gibi olan varmış.konu sahibi belki sende de öyle olur.

Biyik bolgemi her hafta mutlaka agda ile alirdim. Hamilelikte cok yavas uzuyor neredeyse ayda bir alıyorum.
Hamile grubumuzda da bir arkadaş epilasyonlaa tum tuylerden kurtuldugunu ama hamilelikle birlikte yuzde seksen geri geldiginiz yazmıştı dün.
Bu tamamen hormonlarla ilgili. Azalabilir veya artabilir. Hamilelik süresinde agda vs kullanirsiniz. Dogum sonrası yine epilasyona gidersiniz. Bence cocuk sahibi olmaya engel degil

öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. lazer bende hiçbir işe yaramadı bikini bölgesinde azalma dahi olmadı siz düşünün. iğnelinin faydasını gördüm ama sürekli yenileri çıkıyor 9 ay boyunca ne yaparım hem en kılsızı bile hormonlardan dolayı tüylenme yaşıyor hamilelikte.hem bir de şöyle bir şey var acaba kızım böyle doğmak ister mı. ben zamanında o kadar zorlandım ki kaç kere keşke doğurmasaydın beni dite kavga ettim annemle. iğnelinin acısını bilen bilir. ay bilmiyorum çok kötüyüm :KK43:

Bende hamilelikte tüyler dökülüyor diye biliyorum

Ama bu korkuyla annelikten mi vazgeçeceksiniz :(
Bakın siz bir şekilde yolunu bulmuşsunuz
zamanla neler neler olur değişir

Eşiniz kıl görünce neden iğrensin

Bence gebelik öncesi biraz psikolojik destek iyi okur zira kızınız olursa çok etkilenirsiniz gibi

Ama bu korkuyla annelikten mi vazgeçeceksiniz :KK43:
Bakın siz bir şekilde yolunu bulmuşsunuz
zamanla neler neler olur değişir
Buldum ama neler çektim hem tekrar o acıların baştan çekmek var, maymun gibi bir kadın olmak var, kocamın beni öyle görmesi derdi var, aynı acıları kızıma yaşatmanın korkusu var :( ay bilmiyorum çok kötüyüm paranoyak oldum

Eşiniz kıl görünce neden iğrensin

Bence gebelik öncesi biraz psikolojik destek iyi okur zira kızınız olursa çok etkilenirsiniz gibi
Neden iğnemesin ki ben bile iğreniyroum. Normal seviyede herkeste olan kıldan bahsetmiyorum. Sırtımda, yüzümde çıkacak olan erkeksi kıllardan bahsediyorum :( :(
Evet haklısınız destek konuusnda sanırım. Dayımın kızı var 8 yaşında acaba bizim gibi ona da geçicek mi diye kızın sürekli yüzünü, sırtını falan kontrol ediyorum. Deli gibiyim iyice takıntı oldu :(

kalıtsal hastalıklarınıza baktırmanız gerek.Kromzom analizi yaptırmanız faydalı olur.Genetik danışmanlık almalısınız.
Hirsutizm için de bakılıyor mu bu durumda? Benim bildiğim down tarzı hastalıklarda gidilir ama siz eminseniz araştırıyım bu konuyu?

Çok zor gerçekten, çocuk için normalde bence ikinci yıl bitmeli Evlilikte. Çenemde bir kaç tüy çıkıyor eşim onu görünce bile utanıyorum,böyle yetiştirildik, endişeleriniz çok doğal. İğneli epilasyon tam olarak ne? Hamilelikte uygulanır mı? Yine düzenli gidersiniz belki
Hamilelikte uygulanmıyor diye biliyorum. Aslında bazı yabancı sitelerde uyglanabilir diye okudum ama yeterli araştırma yapılmadığı için kimse emin değil

Evet sıkıntılı bir durum ama abartıyorsunuz. Kılınızdan tüyünüzden iğrenecekti de neden evlendiniz?
Hamileliğim boyunca kustum bazen yetişemeyip halıya, arabaya vs yerlere de kustum eşim gıkını çıkarmadan temizledi. Bir kovam vardı başucumda ona çıkarırdım eşim her seferinde onu temizler yine aynı yere koyardı. Yeri geldi wcye çıkamadım lavman yaptı hatta doğuma girmeden özel temizliğini eşi yapanı da bilirim. Hamilelik hop karnım şişti vee doğurdum değil ki. Emin olun kıldan yünden tüyden daha iğrenç şeylere şahit oluyor eşlerimiz biz hamileyken.
Şu da var tabi bebeğiniz karnınıza düştüğü andan itibaren ne kıl gelecek aklınıza ne tüy;)

Evet sıkıntılı bir durum ama abartıyorsunuz. Kılınızdan tüyünüzden iğrenecekti de neden evlendiniz?
Hamileliğim boyunca kustum bazen yetişemeyip halıya, arabaya vs yerlere de kustum eşim gıkını çıkarmadan temizledi. Bir kovam vardı başucumda ona çıkarırdım eşim her seferinde onu temizler yine aynı yere koyardı. Yeri geldi wcye çıkamadım lavman yaptı hatta doğuma girmeden özel temizliğini eşi yapanı da bilirim. Hamilelik hop karnım şişti vee doğurdum değil ki. Emin olun kıldan yünden tüyden daha iğrenç şeylere şahit oluyor eşlerimiz biz hamileyken.
Şu da var tabi bebeğiniz karnınıza düştüğü andan itibaren ne kıl gelecek aklınıza ne tüy:KK66:
Ya haklısınız ama belli olmaz ki o bilemiyorum yani. Hem ben kendimden iğreniyorum o şğrenmeden önce. Yabancı forumlarda çok okudum bu yüzden boşananları ve korkuyorum. Ah bilmiyorum :( hep çok çocuklu kalabalık aile istediğim var ama işte bilmiyorum taktım bir kere. Günümüz güzellik standartları malum kim sakallı birisini eş olarak yanında ister ki:KK42:

Ya haklısınız ama belli olmaz ki o bilemiyorum yani. Hem ben kendimden iğreniyorum o şğrenmeden önce. Yabancı forumlarda çok okudum bu yüzden boşananları ve korkuyorum. Ah bilmiyorum :KK43: hep çok çocuklu kalabalık aile istediğim var ama işte bilmiyorum taktım bir kere. Günümüz güzellik standartları malum kim sakallı birisini eş olarak yanında ister ki:KK42:
Eşiniz sizi gerçekten seviyorsa her türlü ister ;) kendiniz iğrendiğiniz için eşinizin de öyle düşüneceğini soğuyacağını sanıyorsunuz. Boşverin örnekleri kimin ne yaşadığını bilemeyiz. Hepimiz yaşlanıcaz ve çirkinleşicez:)
Eşinizle açık açık konuşun çekincenizden bahsedin.

hanımlar herkese iyi geceler. eşimle bir senedir evliyiz ve artık yavaş yavaş bebek düşünmeye başladık ama benim eşimin bilmediği bir hastalığın var ve bu yüzden hamile kalmaya korkuyorum. 10 yaşımdayken vücudumun her tarafında kalın kıllar çıkmaya başladı. Hem de ince siyah tüy değil bayağı bildiğiniz koyu siyah sert kıllardan. sadece 3 sene lazer epilasyona gittim(diod, alex) bitirmedi. iğneli epilasyona gittim aklınıza gelebilecek her yere senelerce yaptırdım hala da 2 ayda bir gider çıkanları toplattırırım çünkü tamamen bitmiyor özellikle çenemde ama yine de çok azaldığı için rahatım çok şükür.

şimdi diyeceksiniz sorun bunun neresinde. bizde bu kıl tüy olayı genetik bir hastalık. annemde annanemde aynı şekilde var. hatta doğumdan sonra annemin sırtında dahi sert kalın bariz 1 2 cm lik dik dik kıllar çıkmış 50 yaşında her tarafında hala var gram azalmadı. babamda bile daha az var abartmıyorum ve annemle babam senelerdir aynı evde yaşayan iki yabancı gibiler yaklaşmazlar birbirine. hatta babam mümkün olduğunca evden uzak dururdu. ben bunu hep bu sebebe bağladım ve şimdi aynısını yaşamaktan korkuyorum hatta kızım olursa aynısını ona yaşatmaktan korkuyorum çünkü ben bu kıllar bitene kadar kendimi senelerce eve kapatmıştım, çok dalga geçildi, özgüvenim kalmamıştı. gitmediğim doktor kalmadı herhangi bir sorun bile yok testlerde.

çocuklarım, kocaman mutlu bir ailem olsun istiyorum ama onlarca sene çektiğim acı, o kıllar annemde olduğu gibi 2 3 katı gelmesin istiyorum. siz benim yerinde olsanız ne yaparsınız? biliyorum tuhaf bir durum ama yaşamayan bilemez gerçekten :KK43:
Sağlıklı olduktan sonra kıla tüye neden takılıyorsunuz? Belki doğacak ama (Allah göstermesin) sağlıksız bi Bebek olacak... Sizin de imtihanınız buymuş, şükredin.

Eşiniz sizi gerçekten seviyorsa her türlü ister :KK66: kendiniz iğrendiğiniz için eşinizin de öyle düşüneceğini soğuyacağını sanıyorsunuz. Boşverin örnekleri kimin ne yaşadığını bilemeyiz. Hepimiz yaşlanıcaz ve çirkinleşicez:)
Eşinizle açık açık konuşun çekincenizden bahsedin.
Eşime söylemeli miyim bu durumu peki sizce

Back
X