Merhaba,
Biz de bebek denemelerine bu ay başladık.Geçen hafta dr. a gittim. Benden gebelik öncesi yapılması gereken bazı testler istedi. Toksoplazma (2 tip), kızamıkçık (2 tip), tam kan ve tiroit testleri (t3,t4,tsh). Tiroitim çok şükür kontrol altında (Hipotroidi hastasıyım). Umarım diğer testlerin sonucu da iyi çıkar. Hamilelikte çok çok önemliymiş bunlar.Tedbir olarak hamile kalmadan önce bakılmalı dedi Dr. Bunun dışında genel bir muayene yaptı. yumurtalarımın çok iyi oldugunu söyledi ve bundan sonra yapılacak tek şeyin kendimize zaman vermek olduğunu, asla bu ay olsun bu ay olsun diye beynimize baskı yapmamamız gerektiğini bu işin 1 yılı alabileceğini, ama 6 ay sonra olmuyorsa da eşimle gelip ufak ufak bir takım testlere başlamak gerektiğini söyledi. Yumurtlama gününün sayarak yakalanamayabileceğini, gelen saydam akıntıdan anlayabileceğimizi söyledi. Hatta dedi ki"Sayma, sayınca beyin otomatik bloke ediyor hamile kalma şansını, normali haftada 2-3 kere beraber olmaktır, saymadan buna devam ederseniz zaten mutlaka yumurta yakalanır. Çok rahat ve pozitif bir dr du ve beni çok rahatlattı. Bana zaten böyle rahat birileri lazım...Umarım herkesin gönlüne göre olur. Dr un dediklerini sizinle paylaşmak istedim.