Hamile öğretmenler acilll yardım!!

Fenbilgisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2015
68
50
88
37
Arkadaşlar merhaba doğum iznini nasıl hesaplayiyoruz 28.haftadan itibaren 8 hafta mi yoksa 40.haftadan geriye 8 hafta sayarak mi.. Mayıs sonu okuldan bi arkadaşım doğum yapacak doktoru 40. Haftadan geriye 8 hafta saymış ve iznin bu tarihten itibaren başlığı demiş.. Benim bildiğim 28den sonra 8 hafta sayiliyo ama kafam çok karisti.. Tecrübeli bilen biri yardım etsin..

Dogum onu izni 32+0 da baslar.
8 hafta yani 56 gun surer.
Dogum sonu izni de 8 haftadir.

Su an kacinci haftada arkadasiniz?
Mayis sonu dogum yapacaksa bu aralar 30-31 haftada sanirim.
32 de ayrilabilir.

Ben kendim için hesapladim :) 40.haftam 10 ağustosta doluyor buda demek oluyor ki doğum öncesi ve doğum sonrası izin kullanamıyorum: ( okul açıldıktan 2 hafta sonra okula gitmek durumundayız pofff... Arkadasim şuan 29. Haftada 3 hafta sonra izne çıkacak..

32. Haftanizda hakkınız baslar eğer isterseniz ve sorun yoksa iki hafta daha raporu erteleyeblirsiniz o hakkınızı da doğum sonrasında kullanirsiniz. 31+5 dahi gitseniz rapor alamazsınız.

Ben seminer döneminde gittim 32 haftalıktım. Doktora söyledim son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu aldım. 5 haftam doğum sonrasına eklendi. 13 hafta iznim oldu. Ağustos 19 da yaptım doğumu. Biraz da raporla uzatarak ikinci dönem başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…