Hamile öğretmenler acilll yardım!!

Fenbilgisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2015
68
50
88
37
Arkadaşlar merhaba doğum iznini nasıl hesaplayiyoruz 28.haftadan itibaren 8 hafta mi yoksa 40.haftadan geriye 8 hafta sayarak mi.. Mayıs sonu okuldan bi arkadaşım doğum yapacak doktoru 40. Haftadan geriye 8 hafta saymış ve iznin bu tarihten itibaren başlığı demiş.. Benim bildiğim 28den sonra 8 hafta sayiliyo ama kafam çok karisti.. Tecrübeli bilen biri yardım etsin..

Dogum onu izni 32+0 da baslar.
8 hafta yani 56 gun surer.
Dogum sonu izni de 8 haftadir.

Su an kacinci haftada arkadasiniz?
Mayis sonu dogum yapacaksa bu aralar 30-31 haftada sanirim.
32 de ayrilabilir.

Ben kendim için hesapladim :) 40.haftam 10 ağustosta doluyor buda demek oluyor ki doğum öncesi ve doğum sonrası izin kullanamıyorum: ( okul açıldıktan 2 hafta sonra okula gitmek durumundayız pofff... Arkadasim şuan 29. Haftada 3 hafta sonra izne çıkacak..

32. Haftanizda hakkınız baslar eğer isterseniz ve sorun yoksa iki hafta daha raporu erteleyeblirsiniz o hakkınızı da doğum sonrasında kullanirsiniz. 31+5 dahi gitseniz rapor alamazsınız.

Ben seminer döneminde gittim 32 haftalıktım. Doktora söyledim son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu aldım. 5 haftam doğum sonrasına eklendi. 13 hafta iznim oldu. Ağustos 19 da yaptım doğumu. Biraz da raporla uzatarak ikinci dönem başladım

Back
X