Hamile olabilir miyim Acillll

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet en başından beri tepki var, o yüzden “asıl linç” dedim zaten, çünkü paramla satın alırım edalarına girince kayış kopmuş iyice. Ondan öncesi klasik acili gereksiz meşgul edenlere verilen tepkilerden. İki gebeliğimi de gece idrar testiyle öğrendim ama aklımdan hiç geçmedi gecenin köründe acile gitmek. Bunu sadece senelerce beklemiş bir kadında normal görebilirim, onun sabırsızlığını anlayabilirim ama konu sahibi bana da garip geldi.

Yok o anlamıyor değil bile bile yapıyor utanması olmayan bir yaratık işte
Çok teşekkür ederim Allah size hastalık vermesin

Siz iyi niyetli normal bir insansınız konu sahibinin sizin gibi olması imkansız siz onun için hiç yormayın kendinizi

Kimsenin sabırsız olması heyecanlı olması umrumda değil, hiçbir acil doktorunun hemşiresinin de umrunda değil, bu kafada olanları dışarı atma hakları olsa bir saniye orada tutmazlar ama malesef işte, umuyoruz ki acil hasta olmayanların acillere alınmayacağı kanunlar da en kısa sürede çıkar
Ailenizde hiç acil de hekimlik yapan hemşirelik yapan biri varmı? Belli ki yok. Yakın çevrenizde varmı? Bir gidin sorun bakalım aciller meraklıların sabırsızların gebelik testlerini yapmak için mi varmış.
Karnı ağrıyan insanın da hayati tehlikesi olabilir ve acile gidebilir de gebemiyim diye merak eden birinin yok değil mi? Kolu kopanla da karnı ağrıyanla da gebe miyim diye merak edenle de aynı doktorlar hemşireler ilgileniyor hanımefendi
Her acillik olduğumda sizi çağırsam evinize hasret kalırsınız benim herşeyden haberim var da sizin görgünüz sınırınız haddiniz yok
Doktora adet gecikmesi için de gidersiniz kıl dönmeniz için de gidersiniz sivilceniz için de gidersiniz, doktor hastane bunun için var ama aciller bunlar için değil basmıyor mu kafanız.
Sinir, kin, nefret, iğrenme ohooo daha neler neler….anlarsınız da bu yaştan sonra bu kafayla doktor olup hemşire olup acilde çalışırsanız anlarsınız buna hiiiiç ihtimal vermiyorum yada sizin evladınızın ananız babanızın hayati tehlikesi varken birinin acilde gebelik testi yaptırdığına şahit olursanız anlarsınız
Bir sakatlığınız mı var eşiniz olmadan gidemiyorsunuz? Eşinizin başına birşey gelse ne olacak? Eşiniz yokken sizin başınıza birşey gelse ne olacak? Bir sakatlığınız yoksa ve eşiniz yokken sağlık ocağına gidemiyorsanız gidebilecek hale gelene kadar doğurmayın zaten siz neyse de bir bebek yada çocuk doktora gidebilmek için babasının eve dönmesini beklememeli
Bunca insan aynı şeyi söyledik hiçbirimiz dalga geçmedik siz gülecek birşey bulduysanız o aklınızın oyunudur konu sahibinin yaptığında sizin savunduğunuzda bizim verdiğimiz tepkide komik birşey yok

Sonuna kadar gelmedim bile o kadar sinirli bir tavrın var ki. Benim yakınımda kimin ne görevde olduğunu bu kadar net tahmin etmene hayran kaldım. Canım sen kendi sinirini dışarıya çıkıp bir at istersen. Ceza almış gelmişsin hala tartışmaya devam ediyorsun. Acillerde yeşil alan sarı alan kırmızı alanlar vardır, eğer çok gitmişsen bilirsin ama sadece kırmızı alan varmış gibi konuşuyorsun. İmkanı olan randevu alıp öyle gider imkanı olmayan gecenin kör saatinde gitmek zorunda kalır. Senin eşin mesai yapmıyor belli ki istediğin saatte istediğin yere ulaşıyorsun. Bazı şeyler sadece uzaktan baktığın gibi olmuyor. Ayrıca senin kafanda şükür ki hiçbir doktor yok ki her gelenin sorunu çözülüyor, bakılıyor. Gidip bir nefes al ver yap iyi gelir sana.

Beğenmedim emojisini koyunca rahatladın mı kız. Yaşın kaç anlamadım. Neyse öpüyorum seni sinirinden

Ben sizin mahalleden denginiz değilim yalnız keşke düzgün yazabilseniz hitap edebilseniz
Ben hadsiz utanmaz herkese sinirlenirim, dönün bir kendinize bakın
Herhangi bir yakını doktor yada hemşire olan hiçkimse sizin zihniyetinizde olmaz bunu bilmek için sizin sülaleden olmama gerek yok. Dışarıda da sizin gibi insanlar olduğu için ha içerisi ha dışarısı bizler için farketmiyor
Eşiniz olmadan karnınızı doyurabilecek yeterliliğiniz var mı bari? Ben işemeye bile eşi olmadan gidemeyenlerden olmadığım için bana farketmiyor
Yaw doktorun başka imkanı yok, olsa acilde size gebelik tahlili mi yapar

Beğenmedim emojisini koyunca rahatladın mı kız. Yaşın kaç anlamadım. Neyse öpüyorum seni sinirinden
Benim beğenmemem sizin için neden bu kadar önemli? Ben beğenmeyince sizi Cennete almıyorlar mı? Benim yaşım beğendiğimi de beğenmediğimi de ifade etmeme yeterli, buna takmak hangi yaşın ürünü?
Kız filan hayırdır böyle laubali laubali yazıyorsunuz sınırınızı bilin.

Allah aşkına bi sus ya cezan bitince çenen açılmış yine. Üstteki yazında bana yaptığın hakaretlere rağmen iyi bile konuşuyorum seninle. Sen yazana kadar gayet düzgün bir konuşma yaptım ama insan karşısındakine göre şekil alıyor işte. Sen sınırını bilmeden bana atıp tutmayı biliyorsun değil mi? Çelişkili davranmayalım lütfen. İnsanların ne durumda olduğunu bilmeden saçma sapan yargılarda bulunduğun sürece etrafında kimse kalmayacak yada senin gibi öfkesini sağdan soldan çıkaran insanlar olacak. Benim neden eşimle gittiğimi sorgulamadan sadece kocasız bişey yapamaz algısına bürünmen şahane Çünkü kafa bu kadarına çalışıyor Neyse devam edemicem ya haa bu arada uyandırıyım canım aciller sadece kolu kopanlar için değil. Sende doktor olmadığın için bol keseden atıyorsun ama bir araştır bu alanlar ne işe yarar diye bugün acile gidiyorum canım haberin olsun belki sinirlerin tavan yapar yine

Acil servis, hastanelerin ve diğer sağlık kuruluşlarının acil tıbbi yardım gerektiren hastalara hizmet vermesi amacıyla kurulan bir sağlık birimidir.

Kırmızı alan biriminin kapsamında yer alan hastalıklar:
Şok
Kalp durması
Koma
Havayolu tıkanması
Solunum sıkıntısı
Çoklu travma
Ölümle sonuçlanabilecek alerjik şok
Epilepsi, havale vb sebeplerle ani kas kasılmaları
Ciddi ağrılı durumlar
Zehirlenme
Vücudun çeşitli yerlerinde kontrol edilemeyen kanamalar
Doğum

Sarı alan biriminin kapsamında yer alan hastalıklar:
Karın ağrısı
Yutma zorluğu ile boğaz ağrısı
Orta derece yanıklar
Böbrek taşına bağlı problemler
Kalça kırıkları
Vücutta ampütasyon ile olmayan kesikler
Çoklu ya da açık kırıklar
Ateşsiz ciddi baş ağrısı

Yeşil alan biriminin kapsamında yer alan hastalıklar:
Burkulmalar
Kronik eklem ağrıları
Kronik baş ağrısı
Döküntü
Yara bakımı
Vajinal akıntı
Soğuk algınlığı şikayetleri
Minör kulak ağrısı
Minör izole ekstremite (uzuv) yaralanması
Anafilaksi oluşturmayan böcek ısırıkları
Dikiş alma

Uluslararası parametreye göre acil servisin ilgilendiği hastalıkların listesi:
Terör, sabotaj, kurşunlanma, bıçaklanma, kavga, vb
Tecavüz
İntihar girişimi
Trafik kazası
Ciddi yanıklar
Bilinç kaybına neden olan her türlü durum
Üremik ve diyabetik koma
Menenjit, ensefalit, beyin absesi
Ani felçler
Ciddi alerjiye bağlı vakalar
Migren ve/veya kusma, bilinç kaybıyla birlikte görülen baş ağrıları
Donma, soğuk çarpması
Dalgıç hastalığı (Vurgun yeme)
Yüksekten düşme
Ciddi göz yaralanmaları
Aşırı saldırganlığa yol açan akut psikotik vakalar
Ciddi iş kazaları, uzuv kopması
Alt ekstremite ve omurga kırıkları: büyük dış veya iç kanamaya yol açan bacak kırıkları ve her türlü omurga kırıkları.
Renal kolik
Travmaya bağlı ortaya çıkan hayati tehlike taşıyan iç veya dış kanamalar
Mide, bağırsak tıkanması, delinmesi, iltihaplanması, düğümlenmesi
Elektrik çarpması
Kalp krizi, aritmi
Astım krizi, akut solunum problemleri
Suda boğulma
Sıcak çarpması
Zehirlenmeler
Genel durum bozukluğun ile birlikte seyreden diyaliz hastalığı
Bebeklerde bilinç kaybı
Enfeksiyon hastalıkları, sıcak çarpması, zehirlenme gibi çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilen yüksek ateş sorunu
Su kesesinin boşaldığı, başlamış doğum faaliyetleri
Yetersiz bakım, ağır hastalık, yeterli beslenmeme, yaşlılık gibi nedenlerden kaynaklı genel sağlık durumunun tehlikeli boyutlara varan derecede bozulması.

—————————————

Sizin ne tartışmanız bitecek ne acil servis tanımınız bitecek, konu yorumlara kapatılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…