- 21 Kasım 2017
- 29.442
- 128.695
- 598
Evet en başından beri tepki var, o yüzden “asıl linç” dedim zaten, çünkü paramla satın alırım edalarına girince kayış kopmuş iyice. Ondan öncesi klasik acili gereksiz meşgul edenlere verilen tepkilerden. İki gebeliğimi de gece idrar testiyle öğrendim ama aklımdan hiç geçmedi gecenin köründe acile gitmek. Bunu sadece senelerce beklemiş bir kadında normal görebilirim, onun sabırsızlığını anlayabilirim ama konu sahibi bana da garip geldi.Dikkatli okudum, konu oraya gelene kadar kaç kişi üzerine gitmiş, malesef o da tek başina. Belli bir yerden sonra acile mi gidilir bunun için şöyle mi yapılır denmiş. Kadın da ne yapacaktı özür dilerim acile gittiğim için mi diyecekti. Ona nasıl davranılmışsa o da aynı şekilde karşılığını vermiş. Herkes farklı açıdan bakmış konuya ama benim açımdan üzerine gidildiği için büyük tavırlar göstermek zorunda kalmış.
7 gün var adet olmama
Test yaptım
İlk tek çizgiydi 2 saat sonra böyle
Sizceeee
Ahhhh ahhhh ne yalancı çizgiler gördüm bir bilsenBak buyle cikmişti
Gerizekalimisin sen ne sacmaliyisun insanlik dersi almamisin beliYalan söylemeye utanmıyor musunuz bu mu özel hastane
Yok o anlamıyor değil bile bile yapıyor utanması olmayan bir yaratık işteGerçekten bu kişinin anlayabileceğini düşünüyor musunuz? Anlayacak biri olsa zaten öncesinde akıl eder gitmez. Sağlık çalışanları illallah etti artık bunlardan, insanların düşüncesizliği, cahilliği, bencilliği, 300 lira verip özelde test yaptırıp kendini zengin sanması ve bu yüzden keyfi davranması, her kurumda çalışanları bıktırdı ama sağlık ya ölüm kalım meselesi onların işi daha zor. Laf da anlamıyorlar yazık.
Babanıza ve size acil şifalar diliyorum.
Siz iyi niyetli normal bir insansınız konu sahibinin sizin gibi olması imkansız siz onun için hiç yormayın kendiniziArkadaşlar neden komik ifadesini yoruma attınız ki, başlığı gördükten sonra belki birilerinin merakını gideririm diyerekten yazdım bu mesajı, nesi komik anlamadım, ha önceki yazışmaları da hiç okumadım ama binlerce bebiş bekleyen anneler var ve bende onlar içerisindeyim, belki bu başlığı yazan kişi de benim gibidir düşüncesiyle bu yorumu yazdım..
Kimsenin sabırsız olması heyecanlı olması umrumda değil, hiçbir acil doktorunun hemşiresinin de umrunda değil, bu kafada olanları dışarı atma hakları olsa bir saniye orada tutmazlar ama malesef işte, umuyoruz ki acil hasta olmayanların acillere alınmayacağı kanunlar da en kısa sürede çıkarAllah aşkına ne saçmalıyorsunuz ya. İnsanlar hamile kaldığını öğrenmeye çalışıyor ve heyecan yapıyor. Siz sabırlı yada heyecansız olabilirsiniz ama bunu başka insanlardan da beklemeyin. Bende ikinci çocuğuma hamile olduuğumu acile giderek öğrendim. Tek başıma sağlık ocağına gidemem ve eşimin gelebildiği saatte sağlık ocağındaki kan verme saati bitmiş oluyor. Ayrıca acilde sizin dediğiniz gibi bir sistem de görmedim. Durumu acil olan ile basit durumlar için bir sürü bölümler ayrılmış ve herkes durumuna göre bir alanda bekliyor. Yani karnım ağrıyor diye gidenle kolum koptu diye giden insan aynı alanda muayene olmuyor. Belli ki acille ilgili hiç bir fikriniz yok ama maşallah bilgi kirliliğiniz çok. Kimse de bu sebeplerden gelemezsiniz diyemez orası bir hastane, daha dün doktora adet gecikmesiyle gittim eğer kendisi teklif etmezse ben söyleyecektim sağolsun doktor hemen kan ver hamile olup olmadığına bakalım dedi. 2 saniyemizi almıyor bu durum, sırada bekleyen kimsenin de sırasını çalmıyoruz. Bu kadar sinir ve kin niyedir anlamıyorum. Bir de herkes kadının üzerine gitmiş. Çok komiksiniz çocuk gibi toplaşıp dalga konuusu haline getirmişsiniz. Cevap vermez geçersin bu kadar basit.
Sonuna kadar gelmedim bile o kadar sinirli bir tavrın var ki. Benim yakınımda kimin ne görevde olduğunu bu kadar net tahmin etmene hayran kaldım. Canım sen kendi sinirini dışarıya çıkıp bir at istersen. Ceza almış gelmişsin hala tartışmaya devam ediyorsun. Acillerde yeşil alan sarı alan kırmızı alanlar vardır, eğer çok gitmişsen bilirsin ama sadece kırmızı alan varmış gibi konuşuyorsun. İmkanı olan randevu alıp öyle gider imkanı olmayan gecenin kör saatinde gitmek zorunda kalır. Senin eşin mesai yapmıyor belli ki istediğin saatte istediğin yere ulaşıyorsun. Bazı şeyler sadece uzaktan baktığın gibi olmuyor. Ayrıca senin kafanda şükür ki hiçbir doktor yok ki her gelenin sorunu çözülüyor, bakılıyor. Gidip bir nefes al ver yapKimsenin sabırsız olması heyecanlı olması umrumda değil, hiçbir acil doktorunun hemşiresinin de umrunda değil, bu kafada olanları dışarı atma hakları olsa bir saniye orada tutmazlar ama malesef işte, umuyoruz ki acil hasta olmayanların acillere alınmayacağı kanunlar da en kısa sürede çıkar
Ailenizde hiç acil de hekimlik yapan hemşirelik yapan biri varmı? Belli ki yok. Yakın çevrenizde varmı? Bir gidin sorun bakalım aciller meraklıların sabırsızların gebelik testlerini yapmak için mi varmış.
Karnı ağrıyan insanın da hayati tehlikesi olabilir ve acile gidebilir de gebemiyim diye merak eden birinin yok değil mi? Kolu kopanla da karnı ağrıyanla da gebe miyim diye merak edenle de aynı doktorlar hemşireler ilgileniyor hanımefendi
Her acillik olduğumda sizi çağırsam evinize hasret kalırsınız benim herşeyden haberim var da sizin görgünüz sınırınız haddiniz yok
Doktora adet gecikmesi için de gidersiniz kıl dönmeniz için de gidersiniz sivilceniz için de gidersiniz, doktor hastane bunun için var ama aciller bunlar için değil basmıyor mu kafanız.
Sinir, kin, nefret, iğrenme ohooo daha neler neler….anlarsınız da bu yaştan sonra bu kafayla doktor olup hemşire olup acilde çalışırsanız anlarsınız buna hiiiiç ihtimal vermiyorum yada sizin evladınızın ananız babanızın hayati tehlikesi varken birinin acilde gebelik testi yaptırdığına şahit olursanız anlarsınız
Bir sakatlığınız mı var eşiniz olmadan gidemiyorsunuz? Eşinizin başına birşey gelse ne olacak? Eşiniz yokken sizin başınıza birşey gelse ne olacak? Bir sakatlığınız yoksa ve eşiniz yokken sağlık ocağına gidemiyorsanız gidebilecek hale gelene kadar doğurmayın zaten siz neyse de bir bebek yada çocuk doktora gidebilmek için babasının eve dönmesini beklememeli
Bunca insan aynı şeyi söyledik hiçbirimiz dalga geçmedik siz gülecek birşey bulduysanız o aklınızın oyunudur konu sahibinin yaptığında sizin savunduğunuzda bizim verdiğimiz tepkide komik birşey yok
Beğenmedim emojisini koyunca rahatladın mı kız.Kimsenin sabırsız olması heyecanlı olması umrumda değil, hiçbir acil doktorunun hemşiresinin de umrunda değil, bu kafada olanları dışarı atma hakları olsa bir saniye orada tutmazlar ama malesef işte, umuyoruz ki acil hasta olmayanların acillere alınmayacağı kanunlar da en kısa sürede çıkar
Ailenizde hiç acil de hekimlik yapan hemşirelik yapan biri varmı? Belli ki yok. Yakın çevrenizde varmı? Bir gidin sorun bakalım aciller meraklıların sabırsızların gebelik testlerini yapmak için mi varmış.
Karnı ağrıyan insanın da hayati tehlikesi olabilir ve acile gidebilir de gebemiyim diye merak eden birinin yok değil mi? Kolu kopanla da karnı ağrıyanla da gebe miyim diye merak edenle de aynı doktorlar hemşireler ilgileniyor hanımefendi
Her acillik olduğumda sizi çağırsam evinize hasret kalırsınız benim herşeyden haberim var da sizin görgünüz sınırınız haddiniz yok
Doktora adet gecikmesi için de gidersiniz kıl dönmeniz için de gidersiniz sivilceniz için de gidersiniz, doktor hastane bunun için var ama aciller bunlar için değil basmıyor mu kafanız.
Sinir, kin, nefret, iğrenme ohooo daha neler neler….anlarsınız da bu yaştan sonra bu kafayla doktor olup hemşire olup acilde çalışırsanız anlarsınız buna hiiiiç ihtimal vermiyorum yada sizin evladınızın ananız babanızın hayati tehlikesi varken birinin acilde gebelik testi yaptırdığına şahit olursanız anlarsınız
Bir sakatlığınız mı var eşiniz olmadan gidemiyorsunuz? Eşinizin başına birşey gelse ne olacak? Eşiniz yokken sizin başınıza birşey gelse ne olacak? Bir sakatlığınız yoksa ve eşiniz yokken sağlık ocağına gidemiyorsanız gidebilecek hale gelene kadar doğurmayın zaten siz neyse de bir bebek yada çocuk doktora gidebilmek için babasının eve dönmesini beklememeli
Bunca insan aynı şeyi söyledik hiçbirimiz dalga geçmedik siz gülecek birşey bulduysanız o aklınızın oyunudur konu sahibinin yaptığında sizin savunduğunuzda bizim verdiğimiz tepkide komik birşey yok
Ben sizin mahalleden denginiz değilim yalnız keşke düzgün yazabilseniz hitap edebilsenizSonuna kadar gelmedim bile o kadar sinirli bir tavrın var ki. Benim yakınımda kimin ne görevde olduğunu bu kadar net tahmin etmene hayran kaldım. Canım sen kendi sinirini dışarıya çıkıp bir at istersen. Ceza almış gelmişsin hala tartışmaya devam ediyorsun. Acillerde yeşil alan sarı alan kırmızı alanlar vardır, eğer çok gitmişsen bilirsin ama sadece kırmızı alan varmış gibi konuşuyorsun. İmkanı olan randevu alıp öyle gider imkanı olmayan gecenin kör saatinde gitmek zorunda kalır. Senin eşin mesai yapmıyor belli ki istediğin saatte istediğin yere ulaşıyorsun. Bazı şeyler sadece uzaktan baktığın gibi olmuyor. Ayrıca senin kafanda şükür ki hiçbir doktor yok ki her gelenin sorunu çözülüyor, bakılıyor. Gidip bir nefes al ver yapiyi gelir sana.
Benim beğenmemem sizin için neden bu kadar önemli? Ben beğenmeyince sizi Cennete almıyorlar mı? Benim yaşım beğendiğimi de beğenmediğimi de ifade etmeme yeterli, buna takmak hangi yaşın ürünü?Beğenmedim emojisini koyunca rahatladın mı kız.Yaşın kaç anlamadım. Neyse öpüyorum seni sinirinden
Allah aşkına bi sus yaBenim beğenmemem sizin için neden bu kadar önemli? Ben beğenmeyince sizi Cennete almıyorlar mı? Benim yaşım beğendiğimi de beğenmediğimi de ifade etmeme yeterli, buna takmak hangi yaşın ürünü?
Kız filan hayırdır böyle laubali laubali yazıyorsunuz sınırınızı bilin.
Keyfi gebelik testi hangi alanda yapılıyor tam olarak?Acillerde yeşil alan sarı alan kırmızı alanlar vardır, eğer çok gitmişsen bilirsin ama sadece kırmızı alan varmış gibi konuşuyorsun.
parayı bastığı zaman başhekimlikte. Bu zihniyette böyle olmalıKeyfi gebelik testi hangi alanda yapılıyor tam olarak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?