- 8 Mart 2011
- 25.897
- 28.124
- 798
hamilesin canım enim bu kadar sinirlenme kendinide boşa doldurma
hele bir ozamanlar gelsin ilkine nasıl baktıysam ikinciyede bakarım siz gelipte düzeninizi bozmayın dersin
mutlu ol maşallahikinciyi sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin Rabbim
eşin sana söylememiş haberin yokmuş gibi normal konuşurken kendi kız kardeşin varsa veya samimi kuzenlerin teklif etmişler gibi söylesen sen de ne gerek var ben kendi çocuğuma kendim bakarım lohusalığım çıktından sonra sorun olmaz zaten dedim falan şeklinde söylesen kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabıolmadı direk söyle iyi niyetinden dolayı teşekkür ederim ama gerek yok tarzında kimse kimseyi çekmek zorunda değil ya 20 yaşın da küçükte değil senin onu istemeyeceğini bilecek yaşta gayette
bu arata avatar resmin çok korkunç geliyor bana
Haklısınız;ama sanırım çevrenizde hep kibar insanlar var. Yani ben yaşadıklarım yola çıkarak böyle bi yorum yaptım. Normalde söylemesine bile gerek yok, onların bunu teklif etmesi çok saçma. Emrivaki bi şekilde görümcenin kalkıp bebek bahanesiyle bu çiftin evine yerleşmesi.... Of devam edemiyorum o kadar sinir oldum ki bu olaya. İnşallah dediğiniz gibi olur.
merhabalar kızlar.. ben henüz 1 aylık hamileyim. bir çocuğum daha var. yaşım 23..
gelelim konuya..
eşim dün ailesine telefonda benim hamileliğimi haber vermiş. görümcem sözde benim iyiliğim için doğumdan önce gelip bebek 1 yaşına gelene kadar bizde kalacakmış.. bu insan 20 yaşında, yediği tabağı kaldırmayan biri. buraya geldiğinde gezmek tozmaklardan alamadığımız kız benim çocuğuma bakacakmış.
eşim de gelmiş bunu öyle bir gururla, mutlulukla söylüyor ki. kardeşim seni düşünüyor diyor. ben onun ne düşündüğünü çok iyi biliyorum. eşim anne babasına göre daha serbest sıkmayan bir insan. hanım efendi buraya gelip gezecek, tozacak. ben 2 çocukla onun arkasını toplayacağım. hak mıdır reva mıdır? eşime ben çocuklarıma bakarım, kimse gelmesin dedim. adamın suratı düştü. sana iyilik yaramaz, kızcağız senin için düzenini bozacak, gelip bebek bakacak senin dediğine bak.. ben söyleyemem. istemiyorsan sen ara gelme de dedi. ben de sanki bana mı sordunuz kendi aranızda karar verip bana en son söylüyorsun dedim. bayağı bir tartıştık..
ben arayıp söylemek istemiyorm çünkü adım kötü geline çıkar, ki şimdiye kadar onlarla bir sorun yaşamadım. bu saatten sonra görümce yüzünden kimseyle kötü olmak istemiyorum. eşim de ben söyleyemem diyor.
sizce herşeyi göze alıp kötü olma pahasına ben arayıp söylemeli miyim?
güldürdün beni yaaniye korkuyorsun kız? bildiğin kedi işte
eşim herşeyi kendi gözüyle görse anlar ama o anlayana kadar ben çok yıpranmış olacağm. kendimi geçtim, onun saçmalıklarıyla uğraşırken 2 yavrumu ihmal etmiş olurumEvet, kesinlikle çileden çıkarabilecek bir durum. Ama sinirle hareket edilirse ters tepki alacağı da bi durum aynı zamanda. Haklıyken haksız duruma düşmek var ya işte olay bu. Kız kardeşinin taktiğini uygulasa? Kusura bakmayın evlilikte "taktik" kelimesini kullanmak beni çok rahatsız ediyor ama maalesef bu gibi durumlarda başka bir kelime yok bence. Sadece kendisine laf getirtmeyecek şekilde konuşmalı. Görümcenin gelmesini engelleyemese bile geldiği zaman kız kardeşinin durumunu bir şekilde eşinin görmesini sağlayabilir. Belki de bu durum eşinin bir şeyleri görebilmesine vesile olur? Olamaz mı? Belki de kız kardeşinin yaptıkların canlı canlı görünce eşine hak verir? Ama tabi bak kız kardeşin neler neler yapıyor al işte! derse yine olmaz. Kendi kendine görmesini sağlaması gerekir.
Eşinin ailesini arayıp da yok gelme sen! demekle inanın eline hiç bir şey geçmez. Bir arkadaş da demiş daha 8 ay var doğuma, o zamana kadar konu mutlaka açılır o sırada görümcesine kendisi söyleyebilir. Ama gelme sen ne anlarsın tavrıyla değil tabi.
Bilemiyorum ben de kendimce yorum yapıyorum işte. Farklı bakış açıları iyidir. Her söyleneni harmanlayıp kendi tavrını ortaya koyar. Umarım da güzel sonuçları olur.
Evet, kesinlikle çileden çıkarabilecek bir durum. Ama sinirle hareket edilirse ters tepki alacağı da bi durum aynı zamanda. Haklıyken haksız duruma düşmek var ya işte olay bu. Kız kardeşinin taktiğini uygulasa? Kusura bakmayın evlilikte "taktik" kelimesini kullanmak beni çok rahatsız ediyor ama maalesef bu gibi durumlarda başka bir kelime yok bence. Sadece kendisine laf getirtmeyecek şekilde konuşmalı. Görümcenin gelmesini engelleyemese bile geldiği zaman kız kardeşinin durumunu bir şekilde eşinin görmesini sağlayabilir. Belki de bu durum eşinin bir şeyleri görebilmesine vesile olur? Olamaz mı? Belki de kız kardeşinin yaptıkların canlı canlı görünce eşine hak verir? Ama tabi bak kız kardeşin neler neler yapıyor al işte! derse yine olmaz. Kendi kendine görmesini sağlaması gerekir.
Eşinin ailesini arayıp da yok gelme sen! demekle inanın eline hiç bir şey geçmez. Bir arkadaş da demiş daha 8 ay var doğuma, o zamana kadar konu mutlaka açılır o sırada görümcesine kendisi söyleyebilir. Ama gelme sen ne anlarsın tavrıyla değil tabi.
Bilemiyorum ben de kendimce yorum yapıyorum işte. Farklı bakış açıları iyidir. Her söyleneni harmanlayıp kendi tavrını ortaya koyar. Umarım da güzel sonuçları olur.
eşim herşeyi kendi gözüyle görse anlar ama o anlayana kadar ben çok yıpranmış olacağm. kendimi geçtim, onun saçmalıklarıyla uğraşırken 2 yavrumu ihmal etmiş olurum
yolcu sana böyle bir görümceyi hiç yakıştıramadım. sen bunun hakkından gelirdin canım neden tutuklu kaldın?
ipekcim verseler elime bir güzel yolarım da keşke yolmakla hallolsa
kız ailenin küçüğü, şımarık mı şımarık bişey. ağzı çok laf yapar, benden birşey görse ağlar zırlar ben ona yardıma geldim o bana neler yapıyor diye aileyi ayağa kaldırır.. benden daha yaman. onunla kolay kolay başa çıkamam
Eşiniz ve görümcenizin düşüncesizlik ettikleri ortada.Bence artık kafanızı daha da bulandırmayın.
8 ay uzun bir süre o zamana kadar gün ola harman savura.İlla ki konu açılır. Uygun dille konuşursunuz.
Birde nickinizle ilgili birşey diyeyim de tebessüm edin :" yolcu ; yolcu var mı yolcuuuuuu "
bir kere sana gelmesi anormal. sen zaten çalışmıyorsun ve iki çocuğuna bakabilecek kapasitedesin. bir kere o kız gelmemeli sana. zaten gelirse sen sinir harbinden yolarsın tez zamanda gider.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?