merhabalar kızlar.. ben henüz 1 aylık hamileyim. bir çocuğum daha var. yaşım 23..
gelelim konuya..
eşim dün ailesine telefonda benim hamileliğimi haber vermiş. görümcem sözde benim iyiliğim için doğumdan önce gelip bebek 1 yaşına gelene kadar bizde kalacakmış.. bu insan 20 yaşında, yediği tabağı kaldırmayan biri. buraya geldiğinde gezmek tozmaklardan alamadığımız kız benim çocuğuma bakacakmış.
eşim de gelmiş bunu öyle bir gururla, mutlulukla söylüyor ki. kardeşim seni düşünüyor diyor. ben onun ne düşündüğünü çok iyi biliyorum. eşim anne babasına göre daha serbest sıkmayan bir insan. hanım efendi buraya gelip gezecek, tozacak. ben 2 çocukla onun arkasını toplayacağım. hak mıdır reva mıdır? eşime ben çocuklarıma bakarım, kimse gelmesin dedim. adamın suratı düştü. sana iyilik yaramaz, kızcağız senin için düzenini bozacak, gelip bebek bakacak senin dediğine bak.. ben söyleyemem. istemiyorsan sen ara gelme de dedi. ben de sanki bana mı sordunuz kendi aranızda karar verip bana en son söylüyorsun dedim. bayağı bir tartıştık..
ben arayıp söylemek istemiyorm çünkü adım kötü geline çıkar, ki şimdiye kadar onlarla bir sorun yaşamadım. bu saatten sonra görümce yüzünden kimseyle kötü olmak istemiyorum. eşim de ben söyleyemem diyor.
sizce herşeyi göze alıp kötü olma pahasına ben arayıp söylemeli miyim?
Konunun tamamını okumadım ama bence kendin söyle yolcu.Dediğin gibi biriyse ne nane yemeye gelecek ? Hiç duymamıştım böyle görümce hey Allahım.
gezmeye tozmaya rahat rahat takılmaya gelecek.. anneme söyledim ama tepkisi sert oldu. şuan beklemedeyiz. görümce ağzını açtığı gibi saldırıcaz
Ne alaka yani görümce.Allah anneciğine sağlık sıhhat versin. O zaman annen söylesin,baktın olmuyor,sen de girersin devreye.Umarım eşinle aran açılmadan çözülür.
sağol canım allah analarımızı başımızdan eksik etmesin.
bu yüzden bozulacaksa bozulsun. ama yemez.
olma mı?bu kızdan sonra nickimi sabıkalı olarak değiştirmem gerekecek zaten
bunlar ailece birbirlerine çok bağlılar. ben bu kızlar kötü olursam hepsi bana siper alır ve her şeyde eşimi bana karşı etkilemeye çalışırlar. yani şerlerinden korkuyorum açıkçası..
bu akşam telefon açıp, ağzını aramayı düşünüyorum. ama akıllıdır o . bu konuyu hallolmuş saydığından bana konusunu bile açmaz..
canım bu kızı tanımadığın için bu kadar iyi niyetlisin. o kadar şımarık bir insan ki.. 3 senede az çok tanıdım. eşimi benden kıskanan biri, kendi tabağını kaldırmayan biri gelip benim evimin işini yapmaz. çocuk tutmayı bilmeyen biri gelip benim bebeğime bakamaz.20 yaşındaki bir kız bebek bakmaktan ne anlar ki gibi düşünceler bana çok saçma geliyor..
19 unda evlenip de 20 yaşında bebek sahibi olan insanları bu kadar hafife almayalım bence..
Bakan öyle bir bakar ki..
Gelelim senin mevzuya..
Görümcen okumuyor mu ? Yani bir uğraşı yok mu ?
Okulu falan varsa dersleriyle falan ilgilensin, sizin gelip düzeninizi niye bozuyor ki..
Birde anlamadım kimseyle konuşmadan etmeden kafasına göre bebek 1 yaşına gelene kadar bakacağım diye karar almakta neyin nesi yahu..
Eşinizin üstüne fazla gitmeyin bence.
Eşin seni düşünmüş,yorulmaz etmez demiş,ondan sevinerek haber vermiştir..
Bence ne yap biliyor musun, bebek bir yaşına gelene kadar değil de bebek doğduğunda bir süreliğine sizde kalsın bu kız.
Önce gözlemle.
Belki de yanılan sen olursun.
Abisine karşı seni zor durumda bırakacak hareketlerde bulunursa, eşine böyle böyle diye söylersin.Bırak seni kötü bilsinler.
Ama sen gelmesin deme sakın.
Bu sefer işler iyice karışır..
Gelsin ama bir süreliğine de , öyle anlaşmayı deneseniz..
Eğer içinde oraya gelip çocuk bakmak bahanesiyle gezme tozma gibi hareketleri olursa,geri yollamak için bahaneniz olur
Ama şimdi ortada bir bahane yokken gelmesin demek ayıp olur
kızlar annemle konuştum.. böyle bir şeye izin vermem. eğer bir daha böyle birşey söylerlerse arar ailesiyle konuşurum dedi. ben varken görümcene mi düştü dedi.. inşallah görümcenin ahmaklığı tatsızlığa sebep olmaz..
yolcucum hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin inşallah.
Ben senin yerinde olsam kendi işimi kendim çözerim, eşin bu işi halledicem derken eline yüzüne bulaştırır muhtemelen, ihale de sana kalır.
Uygun bir zamanda görümceni ara ve "teklifin icin cok teşekkür ederim, ne kadan da düşüncelisin ama cocuklarla ben ilgilenmek istiyorum, yardıma ihtiyac duyarsam ilk arayacağım insan sen olursun yengecim, meleğim" falan de :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?