hamile olduğumu duyan görümce..

öncelikle hayırlı olsun Allah nazarlardan korusun konuya gelince de eşinizle bir daha konuşun hala aynı şekilde ben aramam diyorsa arayıp siz konuşun ama hemen değil yada hiç konuşmadan bebek doğduğunda ben gelicem derse aa şaka yapıyo olmalısın ben bi çocuk büyüttüm bunuda büyütebilirim sağ ol düşündüğün için ama gerek yok dersin olur biter bence

çok teşekkür ederim
kız açık öğretim fakültesinde okuyor. derslerini pek umursadığı da yok zaten.
en iyisi dediğin gibi tatlı dille halletmeye çalışmak..
buradaki gibi derken?? kime kök söktürmüşüm yada normal hayatta söktürmediğimi nereden çıkardın? amacım şimdiye kadar bozulmayan arayı bozmadan işimi halletmek. kök söktürmek de hiç tarzım değil. ha doğrularım keskindir,lafımı sakınmam tamam da bu kök söktürmek değil bence
20 yaş küçük değil doğru ben 20 yaşında evlendim. ama bu kız şımarık çocuk ruhlu. 30una da gelse benim 20 yaşındaki olgunluğuma erişemez.
teşekkür ederim. allah razı olsun..

ailemi karıştırmamaya karar verdim. annemi işin içine sokmamak en doğrusu. teşekkür ederim..

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim..
bunları söylesem o an olur biter ama görümce hanım ağlar zırlar ben onun iyiliğini düşünüyorum o beni evine almıyor gibi şeyler saçmalar..

çok teşekkür ederim..
bunları söylesem o an olur biter ama görümce hanım ağlar zırlar ben onun iyiliğini düşünüyorum o beni evine almıyor gibi şeyler saçmalar..

canım söz konusu senin evladın boşver alınsın kırılsın. sonuçta evine gelsede anlaşamıcaksınız ve sen yine kötü olucaksın sende tahmin ettiğin için istemiyosundur zaten sonradan kötü olucağına baştan kötü ol

eşime o kadar sinirliyim ki. hep o sardı bu belaları başıma. her türlü kötü olucam. ama en az zararla atlatsam bari. şimdilik hiçbir şey yapmayı düşünmüyorum. sonra uygun bir dille çocuklarıma kendim bakmak istediğimi söylicem mecbur. dediğin gibi geldiğinde kötü olacağıma gelmeden kötü olayım

Son düzenleme:

aynen daha çok var sen kendine stres yapma çok bebeğini düşün sonra halledersin eşinde belki zamanla anlar sende çok yıpranmazsın canım

Şöle Olsun Gelirse Tabi Evine Sen Çoğunlukla Küçük Bebeğinle İlgilen Sürekli İş Buyur,Yemek Yap Oyuncak Topla Kıyafet Düzenle,Çamaşır Yıka As V.s. Bıkar Bi Süre Sonra Gider Evine

Ah be canım tut çıktı geldi kırkın çıkana kadar duramaz. Kaldı ki bir sene. Gece çocuk ağlar uykusuzluk, yok gazı bilmem nesi, yemek yapmayı geç yemeğe vakit bulunmaz, kaldı ki çay kahve keyfi, bir yandan bebek tebriğine gelen giden misafirleri ağırla o yorgunlukla. Emin ol kaçıp gitmeye yetiştiremez. En azından abisi de görmüş olur çok fedakar kardeşini. Bunlar hep laf. Hamileyken herkes heveslidir bakmaya ama doğurduktan sonra nedense kimse bulunmaz, o zaman kendi çocuğuna kendi baksın olur. Annen gelir yardım ederse, desteklerse biraz zaten tecrübeli bir annesin sen üstesinden gelirsin hepsinin. Allah razı olsun benim annem hiç beni yalnız bırakmıyor. Gece kızım uyumasa yorgun olsam, gündüz dinlendiriyor. Ne de olsa anne. Bunu böyle yapma diyebiliyosun. Başkası olsa oynarmı nazınla. Laf desen diyemezsin. Gerektiği yerde koy tabi tepkini ama eminim ki tepki koymana bile gerek kalmıycak

insanlara emrivaki ile bişeyleri dayatıp, sonra da istemeyince nankör konumuna sokan insanlardan nefret ediyorum..
tepki de klasik ben seni düşünüyorum senin için uğraşıyorum.. sen nankörsün sana iyilik yaramaz.. düşünme kardeşim beni
uğraşma benim için.. hani sen beni düşünüyorsun ya iyiliğimi istiyosun.. demekki beni seviyosun (sözde)
tamam bende ihtiyacım olursa zaten senin bana yardımcı olacağını biliyorum.. ihtiyacım olsa yardım isterim dimi yani..
tüm konuyu okudum 10 dk da sinir küpü oldum.. bu işe elbet bi çözüm bulunur görümcenin gelmemesi sağlanır.. olmadı gelir çok kalmaz gider.. En kötü ihtimal onu bi şekilde bezdirecek bir yöntem bulunur.. sen şimdiden bunları düşünme.. esas büyük sorun eşinin sana danışmadan böyle bir mevzu konuşması.. ve çılgınca kardeşini savunması seni nankörlükle suçlaması.. bir arkadaşın dediği gibi üstü kapalı cvp vermeliydi.. "tşk ederiz cnm düşüncen için hele ogün gelsinde bakarız" gibi.. normalde olması gereken budur.. şu bir gerçek ki eşine kardeşini asla kötülememen gerekiyor.. çok çok afedersin görümcen tam bir sokak sürtüğü de olsa ve herkes bunu bilse eşin yine toz kondurmaz.. çünkü kendi kardeşi.. ve biraz serbest olduğunu söylemişsin demekki kardeşine kıyamıyor.. anlayışlı davranıyor ona karşı.. senin kardeşin şöyle böyle diye kötülemek ters teper.. onun bebek bakımı için daha yaşının küçük olduğunu sana yardım etmek isterken istemeden de olsa daha çok köstek olabileceğini söylesen kötü huylarından bahsetmek yerine toyluğundan dem vurursun olmaz mı belki o şekilde işe yarar.. kaş yapim derken göz çıkarmayalım ben senin anne ve babanı çok seviyorum bu sebeple onlarla kötü olmaktan korkuyorum.. yüz göz olmanın alemi yok de.. senin kardeşin gelip bir yıl yerleşse kendi ister mi acaba ne kadar sevse de bir süre sonra istemez bu böyledir yani.. neyse çok uzattım Allah yardımcın olsun cnm bebişini sağlıkla kucağına al inşallah stres yapma kendine

Şöle Olsun Gelirse Tabi Evine Sen Çoğunlukla Küçük Bebeğinle İlgilen Sürekli İş Buyur,Yemek Yap Oyuncak Topla Kıyafet Düzenle,Çamaşır Yıka As V.s. Bıkar Bi Süre Sonra Gider Evine

aynen katılıyorum.. yenidoğan bebekle ne işi var madem çok istiyor yengesine yardımcı olmak.. yemek bulaşık çamaşır işlerini halletsin.. çok yardımsever ya kendisi.. yardımın en makbulü de bu..

Bırak gelsin hersey yolunda giderse ala yok çocuğu bahane edip fellik fellik gezmeye yeltenirse çocuk yıkamak bulasik şu bu gezilecek sede beraberce geçersiniz. Zaten aklı gezmedeyse bu tempoda 1 hafta dayanamaz.

Birde şu var belki öylesine dedi yapar görümmcek ler böyle şuursuz muhabbetler. Annesi izin vermeyecek belki. Bence sohbet için hal hatır için arayın kesin böyle bir kararları varsa tekrar dile getirirler elbet. Ozaman teşekür edip gerek olmadığını Söylerseniz. Daha yerinde olur sanırım yoksa ben zaten öylesine dedim gerçekten gelmiyor um 1 yıllığına falan tribine girer .

Eşinize patlak vermeden bunu yapsaydiniz daha iyi olurdu .Esinizde size hesap soracak olduğunda ben kötülüğü ne demedim hem onun hem bizim için söyledim ben kendim bakabilecegimi düşünerek yaptım çocuğu kimseyi yerinden yurdundan etmem. Falan diyebilirdiniz. Teferruat dusunemiyo insan hamileyken hormonlar tavan malum

Son düzenleme:
Ben olsam kesinlikle bastan soylerdim. Sonradan kotu olacaginiza bastan istemedi demeleri daha iyi. Gelir de anlasamazsaniz evden kovdu olur adi cunku. Hem zaten yirmi yasinda bekar kiz cocuk bakmaktan ne anlar, ayrica ailesi disiplinli bizde cok gezer diyorsunuz. Ben olsam kayinvalidrme sthnu soylerdim. Anne genc kiz basina bisey gelmesindrn korkuyorum. Ben iki cocukla onunla ilgilenemem disari ciksa emanet kiz aklim onda kalir bana daha cok dert olur. Ben ihtiyacim olursa soylerim size. Ayricas hamile kalirken kimseye guvenmediniz ve sormadiniz.brfn de ikinciyi bekliyorum cocugum kucuk, kimseyi de istemiyorum. Cocuga anne babasu bakar. Kararlari da anne verir.

Ben mi çok açık sözlüyüm
Gerek yok, teşekkürler derim bişeyi istemiyosam mesela soğuk nevale tavrımla
Daha da millet anlar, üsteleyemez

Konusu geçince yapıştır cevabı Yolcu gerek yok sağ olun, ben kendi çocuğuma kendim bakarım her anne gibi vs. de

aynen katılıyorum.. yenidoğan bebekle ne işi var madem çok istiyor yengesine yardımcı olmak.. yemek bulaşık çamaşır işlerini halletsin.. çok yardımsever ya kendisi.. yardımın en makbulü de bu..

Yıldırma Politikası Şart :13:

hepinize çok teşekkür ediyorum kızlar, vakit harcayıp cevap yazdığınız için.
haklısınız. annemle konuştum. sen karışma anne tatsızlık çıkmasın ben halletmeye çalışayım dedim.
en kısa zamanda güzellikle halletmeye çalışacağım..
şu an için hamileliğime, çocuğuma odaklanma niyetindeyim. 2 çocuklu zor günler beni bekliyor. görümce uğruna kendimi niye üzeyim ki

Son düzenleme:
kesinlikle söleeeeeee 1 sene cekecegine zaten ayrısınız ne geregi var bir iki söylenir susarlar

hayırlı olsun bu arada

Son düzenleme:
Siz görümcenize nefret boyutunda duygular besliyorsunuz.
'O insanın evimde yatıp kalkmasına, o sahte kahkahalarına, şımarıklıklarına nasıl tahammül edeceğim' gibi bir cümle kurmuşsunuz.
O geldiği vakit dahada depreşecek bu duygularınız. Bu nedenle gayet açık bir şekilde kendinizi eşinize ifade edin ve onunla anlaşamadığınızı en ufak bir ortak noktanızın olmadığını, size gelirse çok büyük sorunların çıkmasından korktuğunuzu söyleyin.
İnsanlarımız, kendilerini açık ve net olarak ifade etmedikleri için, küçük sorunlar zamanla içinden çıkılmaz bir
noktaya geliyor.

daha doğuma çok var.illaki bu süreçte görümcenle konuşacaksın.aradığında dersin eşim böyle böyle dedi sağol çok düşüncelisin ama ben hallederim merak etme.gel doğuma veya çocuğu görmeye herzaman.ama bakmana gerek yok de güzellikle.anlar o :)

cıks.. yanlış tespit..
benim 3 yıldır eşimin ailesiyle birebir hiçbir sorunum olmadı. eğer nefret etseydim bu nefret kendini bu 3 yılda belli ederdi.
misafir ettiğim ayları söylemiyorum bile..
ama eğer bir insan benim 4 haftalık bebeğim üzerinden kendi menfaatlerini gerçekleştirmeye çalışıyorsa bir dur derim.
eğer iyi niyetli bir insan olsaydı, ben çocuğuma kendim bakabileceğimi söylemek için bu kadar kıvranmazdım.
soruyorum size evinde kendi tabağını bile kaldırmayan bir insan 2 çocuklu bir kadına nasıl faydalı olabilir?
en küçük sorunda hüngür hüngür ağlayan bütün aileyi başına toplayan bir insan benim lohusalık dönemimde psikolojimi nasıl etkiler?
ilk bebeğimi çuval gibi tutup sevdiği günler, alınmasın diye ben bir şey diyememenin acısıyla öyle izlerken şimdi bebeğimi bu kıza nasıl emanet ederim?
siz tüm bunlara rağmen çocuğunuzu böyle birine baktırabileceğinizi düşünüyorsanız bilemem..

Gerk yok ben hallederim düşündüğünüz için teşekkür ederim sonuçta ben kimseye güvenip yapmadım bu çocukları başedebilirim saolun de gitsin...aman aynı benim görümcem ama benimki 3 çocuklu ve her tatilde gelir ara tatilde burdaydı 15 gün yazada gelecek benim doğumuma güya yardım edecek..yok be nerdeeeeeeeeeee..bütün gün çocuklarıyla oturup televizyon izlemekten başka bişe yapmaz..Allahtan kayınvalidemde kalıyo aynı apartmanda oturduğumuz için haliyle o burdayken çok zor oluyo..gelmesi gelmemesinden hayırlıdır aslında ama annesinin evinde kalacak olmasaydı ben tavrımı koyardım..gerek yok derdim yani biliyorum ki yorgunluk başka hiçbişe değil yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…