hamile olduğumu erkek arkadaşımın annesine söylemeli miyim?

erkek arkadaşın adamsa zaten seni o durumda bırakmaz adam değil se anladın sen O isteRse ailesine durumu anlatır 1 günlük askerden izin alsa o bile yeter evlenmeniz için iş bi gelinlik almaya bakar tabi bunlar o isterse olur istemezse bahane çokkk sen de boşuna uğraşmış olursun biz de eşimle evlenmeden önce çıktık ben böyle bir şey yaşasaydım ve erkek erkek arkadaşım bana bebeği aldırmamız gerekir deseydi ben onun sevgisine asla inanmazdım ki allah yardımcın olsunn bebeğe yazık olacak
 
canm Allah yardmcn olsn çok zor bi durum anlk hatalar nelere mal oluyo işte o yavrucagn günahı ne . Allahtan sen aldrma taraftrı değilsn. ama sevgiln gerçktn istemese sen tek başına nasl üstesndn geliceksn bu durumun . Allah yardm eder tabiki ama senn ailenin bakş açısı nasl olur Allah korusn kendmi düşünyrm babamn annmn etrfn yüzüne bakamzdm herlde. çok ciddi bi konu erkk arkdşnı skstrmadn bu konuya çözm bulmalsnz . çnkü erkkler sanki sen tek başına yapmssn gibi senn sırf evlilk içn aldrmadgnı düşünblr. bnce sevgilnn ailesyle konşması lazm ve gelr glmz evlnmnz lazm ama bunlrn hepsnn erkk arkdşnn istemsi lazm. tekrar Allah yardmcn olsn bol bol dua et
 
ya benı cok seviyor, ve cocugunu da asla bırakmaz, ama kendim de bakabilrm bırakırsa yanı ona güvendiğimden demiyorum.

canım o kendın bakma kısmında suanda bu sekılde konusabılıyorsun . aılenın destegı ydaa bırılerının yardımı olmadan zor . hadı tek basına yaptı dıyelım bunu sevgılın aldırma kararı almıs sonucunda . dogdugunda masrafları dogumun ve sonrası ne olacak . bence bı bebegın aıle ortamında yetısmesındense kendı kendıne bırseyler yapmaya calısıp ona saglıklı bı gelecek verememen daha cok gunah aldırmaktan aldırmak gunah dıyenler tamam gunah evet ama dogduktan sonra hayatı sonsuzaa dek zehırde olabılır yanlıs anlama bu geneldede boyle sen belkı ona cok ıyı bı gelecek saglarsın belkı saglayamazsın ama bunu 1 2 senelık olarak dusunme . o senın sonsuza kadar hayatında kalıcak bısey . tutuncak bı dalın olmadan tek basına yapabılcegın bı ıs degıl . sımdı işe girsen para kazansan vs hamılelık suresınce ne kadar yapabılceksın dogumdan sonra maddı olarakta dusunun bıseylerı evet suan manevı dusunuyorsun bebegın karnında dıye ama bence eger anne duygusu hıssettıysen gelecegını dusunup buna gore karar ver :) bebegın senın ve erkek arkadasın ıcın en dogru olanı burda kı herkesden cok sen bılıyorsun cunku :)
 

senmi saçmasın, sevgilinmi, konumu sahte. anlamadım gitti. adam duygulanıyo yok üçümüz uyuyalım yok görmeye gideyim ama kalbini duymayım ama aldıralım. niye görecekmiş. çok beğenirse aldırtmıycakmı. daha kontrol yöntemini bilmeden askere gitmeden çiftleşircesine birliktelik yaşasın sonra aldıralımda önce görelimde. sende onunla halletmen gereken konuyui annesine aç önce. adam seni annesiyle daha tanıştırmadan çocuk yapma evresine geçmişsiniz yahu. o kadın ne düşünür duyunca.

senide o sevgilinide bilmem ama allah karnındaki minik meleği korusun.
 
Son düzenleme:
annesini karıştırmayın. evli değilsiniz, düzen yok, karar yok. korunma nedir bilememişsiniz daha nicesi. çocuk için iyi bir gelecek görünmüyor. doğurmamalısınız eğer amacınız çocuğu kullanarak evlenmek değilse.
 
Bakabilecekseniz bebegi dogurun,erkek arkadasiniz sizi ve bebegi istemezse evlenmek icin ustelemeyin yoksa evlilik boyunca mutlu olamazsiniz,eger sonrasinda hayatiniza baska birilerinin girme ihtimali varsa baba figuru cok onemli oldugundan bu onuda hassas olmaniz gerekecek.Tum bunlari dusunun.Ailesine beraber degiliz dediyse erkek arkadasinizin size verdigi degeri sorgulayin bence.Su da var diyelim ki bebek gitti,siz bir kac yil sonra evlendiniz,peki o bebek neden gitmek zorunda kaldi?Bu soru hep aklinizda olacak.
 

Herkes her yorumu beğenecek diye bişey yok ama üslubunuza dikkat edin
İdrak zorluğu çeken yok burda
Avukatlığa soyunmaya da lüzum yok
Herkes kendisini ifade edebilecek durumda
Yarısına cevap verip yarısına cevap verilmezse birden çok kez sorabiliriz
Sizden izin alacak değiliz
Benim üslubumda da uyarı gerektirecek bi durum varsa bunu yöneticiler yapar, siz ya da başka bi üyecik değil

Ben sevgilisinin konu sahibini sevmediğini düşünüyorum ki seven kişi bebeği aldır ama birlikte uyuyalım demez
Asker olması söze nişana engel değil, seninle bir gelecek düşünmüyorum demiyo da askerim diyo
Neyse madem herkes halinden memnun zaten kimseye söz düşmez
 

yani aynen dediğin tüm koşulların olması lazım ve hepsini de onun istemesi lazım tek basına üstesnden gelmek duygusal anlamda cok yorar ınsanı mutlaka yani yalnz bırakacagnı sanmıyorum da kendımı en kötüye hazırlıyorum işte

bebek odası takımı bakmaya basladm bile biyandan cok heyecanlıym bi yandan da streslı çok dua edıyorm cumartesı herşey değişsn kalbini duyunca diye
 

çocugu dogurursam, hayatıma baska biri girmeyecek, büyük konusmaym ama olmaz yani. çünkü çocuk gerçek babasını bilecek sonuçta. yani haklısın bu sevglmle evlenırsem de yarn öbrgn o bebek nıe ölsün
 

çalışıyorum iyi bir işim var zaten de işte keşke tek sorun para olsa.... bakalm cumartesi bidaha konuscaz bu konuları sizlerle:)))

sabah konustk bu arada kalp sesini duymak istiyomş ama ümtlenmıcekmşz Allah'ım yaaa
 
erkek arkadaşının sana aldır deme hakkı yok sonuçta sen bu çocuğu tek başına yapmadın
tabi korunduğunu söyleryerek bir yalan sonucunda hamile kaldıysan ayrı ama yinede aldırmak bence yanlış ama sen anneyi de araya katıyım dersen işler iyice karışacak ve sevgilinin senden ayrılmasına kadar gidebilir bu durum çünkü sen arkasından iş çevirmiş olacaksın
gerekirse annesine erkek arkın söylemeli ve izne geldiğinde yapın nikahınızı eger zaten bi gun evlenecekseniz
bu arada senin ailen yok mu onlar ne tepki veriyo merak ettim
 



aldırma Allahın verdıgı cana kıyma...

ne malum belkı bırdaha hıc cocuk sahıbı olamıcaksın .....

oglan ısterse bebegı aldırmayı vs ıstemedıgını belırt sorla masaya yatırtacak hali yokya ....

senı bırakırsada dımdık ayakta durur kendı basının caresıne bakarsın ....

ıyı bır ısınde varmıs ne guzell evladına sahıp cık
 

21 sayfada okuduğum en akılcı yorum genç bir kardeşimizden geldi. Aldırsa taşlanır, aldırmam doğuracağım derse çocukk için iyi gelecek veremezsin denir.

Usulen evlense 2 ay sonra ayrılsa çocuk gene konu sahibinin olmayacak mı ? Baba gene ilgilenmeyecek. Bir çocuğa iyi bakmak sadece belediye onayıyla mı oluyor.

O zaman boşanan ve babayı görmeden büyüyen tüm çocukları kötü bir gelecek bekliyor, bu mudur ?

Milyon kere dedim gene derim, aklı selim ayakları üzerinde duran bir anne, bir çocuğa yeter.



Şirketim evli olmadan doğum izni verir mi bana? İzinden sonra da hiç istemesem de bakıcı falan tutulcak artık

Doğum izni evliliğe değil, hamileliğe verilir. O yüzden tüm hamileler evli olsun olmasın bu izni kullanabilir. (İstediğin sosyal güvenlik uzmanına sor , bu yanıtı verir)
 
Son düzenleme:
Öncelikle, annesine haber verip de oğlunu bunun için evliliğe zorlamayı düşünüyorsan da vazgeç
Olası bir evlilik fikrinde erkek arkadaşın çok konuda seni sorumlu tutar ve üstüne gelebilir.
Gerçekten çok mutsuz olursun.
Bebek ve çocuk yetiştirmek için annenin tek başına yeterli olmadığını düşünüyorum ben...
Her ne kadar anne yeterli gibi dursa da doğumdan sonrası var bunun, yetiştirmesi, büyütmesi var.
Bence her alanda ona yeterli gibi duracağını düşünsen de baba şefkat ve ilgisini arayacak çocuğun.
Bu yüzden doğurmak istersen gene doğur çocuğunu tabii ki, erkek arkadaşınla evlen ya da evlenme...
Ama bu bir kadının ya da erkeğin tek başına altından kalkacağın bir durum ve sorumluluk değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkesin evladı kendisine kıymetlidir ağır laflar ile gelebilir ki açık ve net ben oğlumun dört aylık sevgilisi gelse oğlundan hamileyim diye didik didik ederim her şeyini ona göre konuşurum o nasıl davranacak acaba ?

Erkek arkadaşın istemiyor ise evliliği sen böyle istersen eğer yine şüpheleri üstüne çekersin hadi diyelim evlendiniz erkek arkadaşın senin zorlaman yüzünden evlendik diye başlarsa hayatın kötü olur. Erkek arkadaşına da yalanların güven sorunun bambaşka ben bile şüphe ederim senden o askerdeyken başka biri oldu mu diye yine açık net yüzüne.

Karar senin artık aldırılmasına karşıyım ama annelik yapamayacaksan aldırman mantıklı yok ben her türlü bakarım diyorsan da doğur.
 
arkadaşım tepkilerin gerçekten hayatın olağan akışına aykırı gibi duruyor. Uzun zamandır çocuk bekleyip ona kavuşmuş bir annenin neşesi var sanki üzerinde. Belki de gerçekten çok sevindin bebeğine. Ben de hamile kaldığımı öğrenene kadar hiç istemiyordum ama daha test yapmadan içime bir bebek sevdası düşmüştü. Umarım bu neşen hiç bitmez.

Kararlılığın ve cesaretinden ötürü seni tebrik ederim. Sevgilinin arkanda durup durmayacağı henüz belli değil ama yanınızda olur, mutlu bir aileniz olur inşallah.

Ailenle kaliteli bir ilişkin yok anladığım kadarıyla. Peki negatif düşünüp yalnız başına bebeğine bakacağını farzedersek sana destek olabilecek hiç yakının yok mu? Evet bir anne de tek başına büyütebilir bebeğini bana göre ama tamamen tek başına çok zor olur canım. Maddi durumun çok çok iyi ise belki olanaklar daha fazla ama yine de güvenebileceğin yakınlara ihtiyacın var. İnşallah böyle birileri vardır hayatında. Bunları da hatırlatmak istedim sadece.

Bebişin ve sana babası ile birlikte mutlu mesut bir hayat dilerim. Allah mutlulukla, sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

P.S.: Kimse bebeğini yalnız büyütmek için doğurmak istemeyebilir. Ama benim için her anne bunu göze alarak almalı kucağına bebeğini. Baba da bırakır ( her yer örnek kaynıyor) bir yerde ama anne tek başına devam edebilecek durumda olmalı diye düşünüyorum. Anne bebeğin mütemmim cüzüdür.
 
Annesine söylemek istemende amacın ne
 

bu ne yüksekten bakmaktır böyle
insanları küçümseyerek konuşuyorsunuz sonra üslubtan bahsediyorsunuz!
 
Son düzenleme:
evlenmeden beraberlik böyle olabiliyor günahı vs.. konu sahibinin bize yargılamak düşmezki
ben takdir ettim bebeği aldırmama kararını allahın verdiği cana kıymak istemiyor
konu sahibi herşeye hazırlıklı olmalısın erkek arkadaşın istemeyebilir evlenmeyebilir
güvenini sarstım filan yazmışsın ya ondan dedim
erkek arkadaşının dediklerinde tutarsızlık var hem çok ilgileniyor hemde aldırırız diyor
sanki sen vazgeçersin aldırmaktan diye iyi davranıyor olabilir
çocuğu kesin aldırmayacağını söyle sevgiline o da durumu ailesine anlatsın
eğer istemezlerse ayrılırsa sevgilinde tek başına bakıp büyütecek kadar güçlü olmak zorundasın allah yardımcın olsun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…