Hamile olduğumu öğrendikten sonra nelere dikkat etmeliyim?

butterfly04

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2020
101
-85
13
Merhaba kızlar.. başlıktan da anlaşılacağı gibi nelere dikkat etmeliyiz? Gezmek yolculuk yapmak ilk haftalarda sıkıntı olur mu sizce?
yeme içme vb.şeyler haricinde ev işleri yapmak mesela, sakıncalı mıdır?
veya kahve içmek?
birbirimize yardımcı olalım, bildiklerimizi paylaşalım :)

Cnm benim doktorum bana çiğ et ve adet söktürücü özelliği olan maydanoz vs seyler yeme demişti. Bazı bitki çayları da iyi değil internetten Google a yaz çıkıyor şimdi hatırlayamadım da. Ev işi de çamaşır suyu kullanma. Ağır kaldırma normal temizliğini yap tabi riskli gebeliğin yoksa.. Seyahatte sıkıntı olmuyor zaten bunları sana doktorun anlatıcak hayırlı olsun 🥰🥰

Canım ben kahvaltıda yeşil çay içiyordum baktım o bile zararlı diyor bazı yerler. Ne içeceğimi şaşırdım. Süt de hiç sevmiyorum. Bi de evden taşınıyorum vah ki vah 😢😢

Cnm benim doktorum bana çiğ et ve adet söktürücü özelliği olan maydanoz vs seyler yeme demişti. Bazı bitki çayları da iyi değil internetten Google a yaz çıkıyor şimdi hatırlayamadım da. Ev işi de çamaşır suyu kullanma. Ağır kaldırma normal temizliğini yap tabi riskli gebeliğin yoksa.. Seyahatte sıkıntı olmuyor zaten bunları sana doktorun anlatıcak hayırlı olsun 🥰🥰
Canım ben kahvaltıda yeşil çay içiyordum baktım o bile zararlı diyor bazı yerler. Ne içeceğimi şaşırdım. Süt de hiç sevmiyorum. Bi de evden taşınıyorum vah ki vah 😢😢

Papatya falan içebilirsin hafif. Bir çok sey var ama bazılarında miktar da önemli hepsinin fazlası mutlaka zararlı. En güzeli evde meyve suyu yap iç harika olur 🤩

Aşırı yağlı baharatlı paketli gıdalar az pişmiş et sucuk sosis vs fazla tüketme, bazı çaylar falanda yasak oluyor ona netten bakarsin. Birde bilmiyorum sen nasilsin tabi Ama hamileyim canım ne isterse yicem çocuğuma yarasın diye düşünme çünkü kendine gereksiz kilo yaparsın. Ceviz kuru uzum badem vs ye. Mevsim sebze-meyvesi ye, et,tavuk balık... Hurma yi 36. Haftadan sonra yemeyi önerdi doktorum öncesinde erken doğuma sebep olabilirmiş. O yuzden hurma hemen yeme..Onun harici çiğ ete dokunma falan diyenler var ama ben tam kurban bayramı zamanı kilolarca ete dokunmuştum. 8 haftalıkta hamileyken ankaradan istanbula taşındım. Hamileliği riskli olmadığı sürece hastaymışsın gibi görme, diken üstünde olmaya hicbirsey yapamaz edemez yardıma muhtaçmışsin gibi olmamaya calis. Birde evde hamile egzersizleri oluyor onları da hamileliğin ilerledikçe riskte yoksa yaparsin

Aşırı yağlı baharatlı paketli gıdalar az pişmiş et sucuk sosis vs fazla tüketme, bazı çaylar falanda yasak oluyor ona netten bakarsin. Birde bilmiyorum sen nasilsin tabi Ama hamileyim canım ne isterse yicem çocuğuma yarasın diye düşünme çünkü kendine gereksiz kilo yaparsın. Ceviz kuru uzum badem vs ye. Mevsim sebze-meyvesi ye, et,tavuk balık... Hurma yi 36. Haftadan sonra yemeyi önerdi doktorum öncesinde erken doğuma sebep olabilirmiş. O yuzden hurma hemen yeme..Onun harici çiğ ete dokunma falan diyenler var ama ben tam kurban bayramı zamanı kilolarca ete dokunmuştum. 8 haftalıkta hamileyken ankaradan istanbula taşındım. Hamileliği riskli olmadığı sürece hastaymışsın gibi görme, diken üstünde olmaya hicbirsey yapamaz edemez yardıma muhtaçmışsin gibi olmamaya calis. Birde evde hamile egzersizleri oluyor onları da hamileliğin ilerledikçe riskte yoksa yaparsin
Ne güzel anlatmışsınız teşekkür ederim ❤️😘
İlk aylar çok önemli diye tedirgin oluyorum ve taşınmak zorundayım. İnşallah hiçbir sorun olmaz 🙏🏻 Ben her işi kendisi halletmeye çalışan biriyim bakalım ne yapacağım

Ne güzel anlatmışsınız teşekkür ederim ❤😘
İlk aylar çok önemli diye tedirgin oluyorum ve taşınmak zorundayım. İnşallah hiçbir sorun olmaz 🙏🏻 Ben her işi kendisi halletmeye çalışan biriyim bakalım ne yapacağım
Rica ederim, emin ol herşeyi kendin halledince daha iyi oluyor. 😊 kolaylıklar diliyorum

Dün diyetisyenim maydonoz yeme limonu çok az kullan dedi bitki çayı zaten yok mümkün olduğu kadar sağlıklı beslenmek önemli yani.

Bende yeni öğrendim tecrubelilerden merakla takip ediyorum :KK200:

Çiğ ete dokunmamak nedenli ilk defa duydum ☺️

Evet onu bende ilk defa duydum dünde çok dokundum e kurban da yakın et yemeyecem mı önümüze hazır et gelmiyor her zaman sonuçta 😂

Bide ebe sıcak suyla duş alma demişti aklıma o geldi.
Evet ılık su ile duş almak gerekiyormuş. Sanırım 4 aydan sonra mıydı neydi bebek hissediyormuş sıcağı soğuğu. Oyyy yerimm ya nasıl biliyorsa 😀😀😀😀
Kurbanda ete ellemek yasak olsa da birileri yapıp getirse ahah😀

Evet ılık su ile duş almak gerekiyormuş. Sanırım 4 aydan sonra mıydı neydi bebek hissediyormuş sıcağı soğuğu. Oyyy yerimm ya nasıl biliyorsa 😀😀😀😀
Kurbanda ete ellemek yasak olsa da birileri yapıp getirse ahah😀
Bilmez mı nasıl bi mucize daha orada bütün yetilerini kazanıyorlar 😍😍😍

Ah ne güzel olur etler hazır Buzluğa atacak şekilde ama işte 😂

Kızlar çiğ et olayı şu bildiğim kadarıyla.
Memeli hayvanlarda toksoplazma adı altında bir parazit var. ( evet aşısız evcil hayvanlarda olması muhtemel bir parazit ).
Hamilelikte çiğ et çiğ yumurta Veya hayvan dışkısına Temas ile (Teninizde bulunan kapanmamış yaralardan ) ya da ağız yoluyla Alma İle ( az pişmiş veya çiğ et sevenler için ) Vücuda girebilen Bu parazit düşük yapmaya veya doğum sonrası zeka geriliği gibi bazı problemlere sebep oluyormuş. Doktor ya da bu konu da uzman değilim. 10 sene kedi bakmış , şuan da 6 aylık bir köpeği olan Ve bebek isteyen Bir kadın olarak çok araştırdım bu Toksoplazma yı. Sağlık ocağında yapılıyor bu testler.Özellikle Hayvanlarla Çok işli dışlı olan benim gibi insanların muhakkak dikkat etmesi gereken bir konu. Umarım az da olsa bir fikir verebilmişimdir. 🐣

Bende doğum yaptıktan sonra duymuştum 😂 bununla ilgili burada azıcık ete dokundum birşey olur mu diye konu açanlar bile vardi. 🙄toksoplazma enfeksiyonu diye birşey sebep olabiliyormuş ama bilmiyorum bende birsey olmadi :anneadayı:
Tam o yemeden olur mu diyecektim ki aşağıda arkadaş açıklamış☺️

Back
X