hamile olduğun ilk ne zaman anlaşılır?

fildisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2012
206
1
46
Sakarya
Merhaba arkadaşlar,
Ben 19 ekim 2013 de evlendim. 5 ay oldu. Geçtiğimiz pazar akşamı (2 mart) eşimle korunmadan ilişkiye girdik.
Son adet günüm 13 şubattı. Yani tam yumurtlama döneminde. Hap kullanıyorum, hamile olup olmadığım kaç günde belli olur .Haftaya perşembe adet olcam, ondan önce öğrenemez miyim ?
Bilgisi olan arkadaşlar, yardımınızı rica ediyorum.

neden bu kadar acele ediyorsun canım
eğer 13 ünden 13 üne oluyorsa o tarihi beklemelisin
istediğinden mi istemediğinden mi bu sabırsızlık
yoksa meraktan mı?

Hem hap kullanıyorum demişsiniz hem de korunmadık.
Anlamadım korunuyor musunuz korunmuyor musunuz?

Hap kullanıyorsanız nasıl korunmadan ilişki olsun ki? Hap kullanıyorsanız da büyük bir ihtimalle hamile değilsinizdir? Hem hap hem prezervatif kullanıyorsanız da gerek olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
hap kullanıyorsan hamıle olduğun çıkmaz ayın persembesı belli olur..

arkadaşlar yanlış anlaşılma olmuş, hap kullanıyorum derken kan hapı kullanıyorum ve nerdeyse her gün ağrı kesici. O yüzden sordum

kan hapı gebelik süresince de kullanılıyor bazen
ama bebek düşünmeden önce muhakkak kan hapı hakkında konuşmalısın
ama ağrı kesiciler tehlikeli bebek düşünüyorsan önce bunlarla ilgili doktora danışman gerek..
birde neden hergün ağrı kesici? Allah şifa versin.. içmek mi zorundasın..

Son düzenleme:
Benim sürekli başım ağrıyor. Ve boynum dayanamadığım için mecbur içiyorum. Çok stresli bir işim var . Sanırım ondan kaynaklanıyor

Düzenli ilaç alıyorsan korunmadığın dönem için doktora danışmalısın. Hem planlı bir gebelik seninki ek alacağın şeyler de olabilir folik asit gibi.
Ama 5 aylık bir evlilik ve henüz gelmeyen regl tarihi için neden bu kadar acele diye demeden edemedim.

Benim sürekli başım ağrıyor. Ve boynum dayanamadığım için mecbur içiyorum. Çok stresli bir işim var . Sanırım ondan kaynaklanıyor

Ne iş yapıyorsun ki bu kadar streslisin?
Meslek hastalığı falan galiba boyun düzleşmesi?

Biraz bekle adet günü test yaparsın eğer olmazsan

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence bu kadar kaptırma kendini. Ne zaman adet tarihin geçer en sağlıklı sonucu o zaman alırsın. Bide hamile kalabilmen için önce kafanı rahatlatman lazım. Belli ki bebek çok istiyorsun. Böyle stresli iken ve sürekli acaba hamile kalmış olabilirmiyim diye düşünerek zor. Bekle biraz çok kafana takma. Zaten adet tarihine de az kalmış. İnşallah hamilesindir canım.

ben çok zorunlu haller dışında ilaç kullanımına tamamen karşı biri olarak (hayatım boyunca antibiyotik kullanmadım) başka bir şey önermek istiyorum: evinize yakın bir havuz var mı? haftanın 2 günü gidip sırtüstü yüzseniz iyi gelir. pilates de olabilir. en azından ilaç kullanımını azaltırsınız, sağlığınız düzelir.

Bence adetinden 4-5 gün önce kan testi yaptırırsan çıkabilir, çok küçük değerlerde de olsa. Dayanabilirsen pazartesi yok dayanamam dersen de bugün yarın özel bir labaratuvara gidebilirsin. Ancak bana kalırsa gününü beklemen daha iyi olur. Vücut bazen gebeliği, bir problem olması halinde adet döneminden önce bitirebiliyor. Sanırım kimyasal gebelik diyorlardı adına. Allah korusun öyle birşey denk gelirse boşu boşuna da heyecanlanmazsın.

4 - 5 gün sonra yani ayın 12 13 ünde kendindeki değişiklikleri farkedebilirsin ama tabii kendini buna şartlandırmaman lazım onun için adet tarihini bekleyip test yapman daha mantıklı

eğer hamileysen öğrenebilirsin
ben idrar testinde 7 gün önceden öğrendim regliden

Döllenmeden sonra bende ilaç kullandım.
Bu durumu sormak için kadın doğum doktoruna gittim.
doktor bana bişey olmaz demedi.Risk var dedi.
Hatta yanlış hatırlamıyorsam,en son adetten itibaren kullanmaman gerekli diye bişey söyledi.
Döllenmeden sonra bile değil yani...
Nedenini tam açıklayamıyorum.Yani kesin bişey olur demedi.ama risk var dedi.
Sizde hala kullanıyorsanız ki kullandığınız ilaç ağrı kesiciymiş birde
doktora görünmeden kullanmayın bence.

Son düzenleme:
herkesin ki bir olmayabilir ben adetim 1 hafta geçmesine rağmen idrarda anlayamamıştım
bi hafta sonra tekrar yaptığımda hafif bile pembe çizgiyi gördüm
acele etmeyin bence bir seferde kalmayabilirsiniz bile
relax olun eğer bebek istiyorsanız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…