• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile olduğunu babaya söylemek

işte bu tarz geri kafalılık yüzünden bu haldeyiz.. kadınlar neden babaları ile iletişim halinde olamasın.. ben şahsen çok mahrem kadınsal konular hariç babamla her şeyimi paylaşırım.. torunun olacak diye de bizzat kendim söyledim.. benim dünyaya gelmeme sebep olan insanın mutluluğunu bizzat ben duymayacaksam ne anlamı kalıyor.. hamilelik ayıp değil günah değil..

Hamile olduğumu ogrendigimizde Esim kendi ailesinden ince ilk babami aramid Dr cikisi kalbi atiyor baba pit pit çok heycanlandim demiş sonra kvler öğrendi ben hic bir konuda milleti dinlem dim neysek o yüz ailemin annenin babamin yaninda sarilirda Esim hhayatin canim da der alemi dert etmiyecek kadar kisa hayat ne getirir bilinmez ayip diye ailemle babamla abimle arama mesafe koyamam her şeyi konusurum

Bu durum aile yapısına göre değişir. Kimi direk söyler, kimi de aracı ile. İkisinde de bir tuhaflık yok bence.

Benim bebeklerim babam vefat ettikten 3 yıl sonra doğdu. Hamile kaldığımı öğrenince mezarına gidip baba dede olacaksın demiştim... yaşasaydı da aynı şekilde söylerdim. Neden kimden utanayım ki. O Benim babam mutluluğumu sevincimi tabikide ilk onunla paylaşmak isterdim....

Kızlar ben hamile değilim ama bi arkadasım hamile ve babasına hemen söylemedi sonra bi şekilde öğrendi babası bu arada arkadasım evli nikahlı yani.size sormak istediğim babaya hamile olununca söylenmez mi siz ne yaptınız bana çok tuhaf geldi bu sizleri merak ettim ayıp mı karşılanır yani

Başlığı okuyunca gayri meşru sandım tövbe tövbe...
Yani zaten söylemese karnı büyüyecek er geç anlaşılır...
Babası biliyorsa bence geçip de karşısına baba ben hamileyim demesine gerek yok
Benim çocuğum yok ama bizde hamilelik hiç kimseye hemen söylenmez, nazar değer ne olur ne olmaz diye, bir kaç ay sonra söylenir.

Sonra kadinlar neden baski altinda.

Annemin en buyuk problemi kayinbabanin yaninda bikini giyilmez sort giyilmez vs. biz kadinlar kendimizi o kadar kadiyoruz ki insanlarda alismis artik farkli davraninca garipsiyorlar

Biz ilk karın ağrısıyla babamlardaydık acile gittik bebişi öğrendik hepberaberr hatta her kontrol de arar nasılmış bebiş diye... Baba o ya neden ayıp olsun ki :KK57:

Ya eskiden de doğum sancısı geldiği erkeğe söylenmezmiş,ayıpmış,,,,falanmış..:KK57: Hangi çağda yaşıyorsak.Sanki ayıp,kötü. Allah'tan gelen bi durum üstelik.

Kızlar ben hamile değilim ama bi arkadasım hamile ve babasına hemen söylemedi sonra bi şekilde öğrendi babası bu arada arkadasım evli nikahlı yani.size sormak istediğim babaya hamile olununca söylenmez mi siz ne yaptınız bana çok tuhaf geldi bu sizleri merak ettim ayıp mı karşılanır yani
Yoo ben hemen aradım söyledim neden ayıp olsunlar evli nikahlı yani gerçi yerlere göre kültürler değişiyor ama yadırgamamak lazım herkes aile yapısına gore davranıyor

Allah Allah baba herhalde düğün gecesi kız eve gelmeyince "hanımmm nerde kaldı bizim kız?" dedi. yani evlilerse illaki sevişecekler, nesi ayıp bilmiyorum ama benim de var böyle bir tanıdığım. garip oluyor vesselam.

anneme söyledim o demiş babama, hiç ayıplık bir durum olacağı aklıma gelmez, gelmedi de...
saçmalanıyor bazen yaa o nedemek öyle... babanın en doğal hakkı duymak bilmek.. kızının da en doğal hakkı bu heyecanı babasıyla paylaşmak...

Ne olacakki babaya direkde söylenir ben anneme söylemiştim oda babama sonra kendimde söyledim ikinciyi söylemekde utanmıştık ama bizimkiler azgın çıkdı gibi düşünürler sanmıştık :KK45:Bizden çok sevindiler:KK14:

Bu Anadolu kültürü falan değil. Benim bildiğim Anadolu kültürü samimidir çünkü candandır. Evli iki insanın çocuğunun olmasını yadırgamak gibi bi ikiyüzlülüğü içinde barındırmaz.

Sadece eskiden düşükten korkulduğu, hamile ve cenin ölümleri daha sık yaşandığı için insanlar bebek büyüyüp durum kesinleşene kadar söylemek istemezlermiş, biraz da nazar değecek diye kendilerince çekinirlermiş bunu biliyorum. Ki hala da yapanlar var ama burada kimseye söylememe söz konusu tabi.

Yoksa "Biz sizi birlikte tenis oynayın diye evlendirmiştik halbuki siz gidip sevişmişsiniz. Bir de yetmemiş çocuk yapmışsınız, ahlaksızlar!" diyecek kadar aklı başından gitmiş ya da dünyaya getirdiği varlık ben hamileyim dediğinde "dede oluyorum" diye düşünmek yerine "kızımı biri s.kmiş" diye düşünecek kadar sapıtmış insanlar diyarı değildir Anadolu diye düşünüyorum.

"Batının ahlaksızlığını, kültürünü almayalım." derken Doğu'nun bu samimiyetsizliğini, insana insan olduğunu reddettirecek (insanlar ürüyor bi de eşeyli mesela ne kadar tuhaf di mi? hemen inkar etmemiz lazım, sporla çoğalıyoruz biz canımss :KK53:) akıl tutulmalarını aldık, bi de kendi kültürümüz diye birbirimize yutturduk. Tabi 3-5 yılda olan şeyler değil bunlar 100lerce yıldan bahsediyoruz.

Back
X