Hamile olmadan önce araba istemem?

Bir önce ki konunuzda da bir yazlık olayınız vardı sanırım. tabi ki tam aile ortamınızı bilemem ama evlenince ailelerden bişey beklemek bana saçma geliyor. yaparlarsa hediye olur yapmazlarsa canları sağolsun. onlardan gelecek olana göre açıkcası kendinizi ayarlamayın. çalışın eşinizle birlikte malk mülk edinin. hem sonradan kimse size ben yaptım ettim diyemez. insanın kendi kendini idame ettirebilmesi kadar güzel birşey yok
 
Merhaba. Size danışmak istediğim bir konu var. Ben iki yıllık evliyim. Eşim çalışıyo ben de çalışmaya başlıycam. İstanbulda oturuyorum.Eşim çocuk istiyo ben de ilk önce araba alalım daha iyi olur çünkü ben bir yere giderken otobüsle hamile hamile nasıl gidicem dedim. O da sen bana şart koşuyosun dedi. Buna sinirlendi bağırdı falan. Eşimin ailesinin durumu iyi onlardan para isteyebilir ama istemiyo araba için. Benim böyle ortalıkta otobüslerde sürünmemi istiyo hamileyken bi de korono döneminde. Sizce bu yaptığı çok saçma değil mi?
Valla bu ne simariklik...arabası olmayan herkes sürünüyor mu?çalışın alın
 
Merhaba. Size danışmak istediğim bir konu var. Ben iki yıllık evliyim. Eşim çalışıyo ben de çalışmaya başlıycam. İstanbulda oturuyorum.Eşim çocuk istiyo ben de ilk önce araba alalım daha iyi olur çünkü ben bir yere giderken otobüsle hamile hamile nasıl gidicem dedim. O da sen bana şart koşuyosun dedi. Buna sinirlendi bağırdı falan. Eşimin ailesinin durumu iyi onlardan para isteyebilir ama istemiyo araba için. Benim böyle ortalıkta otobüslerde sürünmemi istiyo hamileyken bi de korono döneminde. Sizce bu yaptığı çok saçma değil mi?
Ev alsınlar , araba alsınlar. OOO iyi yere park etmişsiniz valla. akılı kadının hali başka oluyor


Merhabalar. Benim size danışmak istediğim bir konu var. İki yıllık evliyim. Ev ve arabamız yok. Eşimin babasının otobüsü var. Arabaları var. İki tane evleri var istanbulda. Birinde kendileri oturuyo üst kat çatı katı orada da kiracı var. Evlenmeden önce eşimin annesi kirayı size veririz demişti ama vermediler. Evlendikten bir yıl sonra da kendilerine yazlık aldılar. Bu yazlığın kredisi ortak paradan veriliyo. Yani otobüsten gelen parayla. Ama bize hiç para vermiyolar bir yardımları yok. Sadece eşim çalışıyo ben eczacıyım iş bulamadım iki yıldır dükkan yeri baktım bulamadım. Eve yakın iş bulamadım çünkü arabamız yok uzak yere de gidemem. Neyse bu yazlığı almak yerine bize ev alsalar daha iyi olmaz mıydı ya da araba. Çocuğu kirada otururken neden bir insan gidip yazlık alır bu bencillik değil midir? Bu arada üst çatı katında oturmamamızın sebebi eşim ilk görüşmede ben orda oturmak istemiyorum demesi çünkü çok kalabalık aile apartmanı dedikoducu insanlar. Bi de eşimin iki kardeşi var onlar çalışıyo işleri var. Bi de emekli maaşı var kaynatamın.

 
Neden istesin? Vermek zorunda değiller ki.

Önce işe girin araba parası toparlayıp sonra gebelik düşünün, evet hamileyken arabasızlık zor olur. Allah korusun ağrı oluyor, kanama oluyor gecesi gündüzü yok.

Ekleme: ay şimdi gördüm yine mi sizzz? Şaka bence.yeni üye
Utanmıyor musunuz kocanızın ailesinden para istemeye?

Benim eşim ailesinden istese utanırım ben?

Siz kendi babanizdan isteyin madem çok normal bir durum, siz neden istemiyorsunuz?

Ben söyleyeyim. Siz evlisiniz artik. Babaniz erkek çocuklarına almak zorunda. Size de kp almak zorunda. Çünkü o erkek babası. Siz de o ailenin oldunuz artık. Öyle mi?

Önceki konunuzda üniversite mezunuyum demissiniz. Eğitim hiç mi ufkunuzu açmadı? Halen daha mi kendinizi "kadın" olduğunuz için 2.kabul edip kayınbabadan beklentiye giriyorsunuz.

Bunlar olağan davranışlar değil.

Babamin evi vardı. Evlenince oturabilirdim. Oturmadım.

Kayınpederimin de 1 lirasını görmedim.
Üniveriste mezunuyum ben de. atamam olmadı.

Sabahlara kadar çeyizlik ürünlere göz nuru döküp instagramdan satarak 3 kuruş kovalıyorum



Kimseye eyvallah etmemek icin. Siz de deneyin.
Ben kimseden para istemedim zaten . Sadece içimde yaşadığım sorunları yazıyorum buraya doğru mu düşünüyorum diye çünkü düşündükçe ben çok mutsuz oluyorum. Zaten eşimden başka kimseye bu konuyu açmadım. Ayrıca bana hak veren insanlar da var. Burda herkes benim yanlış düşündüğümü söylüyo ama .
 
evet cok sacma ama sizin yaptiginiz dogmamis coxuga don bictiginizimi soyleyim simdiden sartlarla kaprismi yoksa aileden para beklemeyimi ben dalgasina konu actiginizi dusunup zamanima uzuldum
 
Ben kimseden para istemedim zaten . Sadece içimde yaşadığım sorunları yazıyorum buraya doğru mu düşünüyorum diye çünkü düşündükçe ben çok mutsuz oluyorum. Zaten eşimden başka kimseye bu konuyu açmadım. Ayrıca bana hak veren insanlar da var. Burda herkes benim yanlış düşündüğümü söylüyo ama .
Yanlış düşünüyorsunuz, size hak verenler de yanlış yönlendiriyor çünkü kayınvalidelerden bir şeyler istemek beklemek, onlarında sizden bir şeyler istemesi beklemesi demek.
Misal eczane açtığınızda paranızı istemeleri gibi, size ev aldıklarında evinizin içinde söz sahibi olmaları gibi, araba için para verirlerse her istediklerinde arabayı kendi ihtiyaçları için kullanmaları gibi.

Bugün onların maddi imkanlarını düşünüp size ev, araba alma fikri cazip gelir ama yarın öbür gün sırf para verdiler diye hayatınızın her alanına karışmaları, söz sahibi olmaları gözünüze batar.

Eskiler boşuna dememiş azıcık aşım, ağrısız başım diye.
Okumuş eğitimli kadınsınız, mesleğinizi yapın araba alınacaksa mesleğinizden kazandığınız parayla alın, ev alınacaksa kendi kazancınızla alın, hem hayatınızın hem mal mülkünüzün ağası da paşası da siz olun.
 
Ben kimseden para istemedim zaten . Sadece içimde yaşadığım sorunları yazıyorum buraya doğru mu düşünüyorum diye çünkü düşündükçe ben çok mutsuz oluyorum. Zaten eşimden başka kimseye bu konuyu açmadım. Ayrıca bana hak veren insanlar da var. Burda herkes benim yanlış düşündüğümü söylüyo ama .
E bi gidip kayınvalide ve kayınpedere “bize ev verin, araba verin” demediğiniz kalmış zaten.

Doğru düşünmüyorsunuz, bu şekilde giderseniz çok mutsuz olur ve sahip olduklarınızı da yitirirsiniz.

Size hak verenlerde hatalı o zaman.

Şöyle söyleyeyim, hamileyim kanamam varken mülakatlara koştum. Hala evde elimde kalem önümde kitap ders çalışıyorum. Halbuki eşim tek çocuk hatrı sayılır miras kalacak. Mal mülk edinmemize gerek bile yok. Maaşı iyi, ev kirası derdim yok. Altınlarım var. Altımızda iki arabamız var beğendiğim bir ayakkabıyı,kıyafeti fiyatı çoook uçuk değilse çat diye düşünmeden alabiliyorum ama evlatlarıma daha iyi gelecek sunmak istiyorum.
Tatile gitmiyoruz iki yazdır çocuk sahibi olalım diye tedaviye ayırdık paramızı.
Şimdi çok şükür ikizlerimiz geliyor, yine onların ihtiyaçlarını almak için tatile gidemiyoruz.
Muhtemelen işe alınmazsam birkaç yıl sıkıntı çekeceğiz. Feda olsun evlatlarıma.

Ben ne zaman rahat edeceğim? Onlar okullarını bitirip evlendiğinde. E tam rahat edeceğim vakitte neden gelinime, damadıma evimi arabamı vereyim bana haksızlık değil mi? Ben zaten evlatlarım için fedakarlık yapmıyor muyum?

İlle de ev, araba istiyorsanız kendi ailenizde destek de bulunsun. Haksızsınız. Yaptığınız şımarıklık kusura bakmayın.
 
Diğer konuya da yazmıştım yazmadan edemiycem
Kv kp parasına insan bu kadar takar mi ya
Bu gidişle kocanla aran açılır benden söylemesi
Evet haklısın araba almanız iyi olur kaldır kıçını da sen de çalış o zaman 🤪🤪
Eskiden okumuş insanlar daha görgülü olurdu artık okumak da fayda etmiyor insanlara maalesef gerçekten eczacıysan tabi😳😳
 
Off nasıl kafalar 🙄 sizin aileniz alsın o zaman ama onların durumu yoktur şimdi hay allah napacaksınız arabasız herkesin de arabası şöförü falan var aslında bir tek sizin yok 🤦🏼‍♀️ Bir arkadaşımız da tam olarak sizin gibi bir kadınla evlendi ama o her istediğini yaptırıyor valla yetenek meselesi demek ki her seferinde şok oluyoruz 🤣🤣🤣
 
Ben saçma bulmadım haksız buldum. Evet bende çocuk için bazı şartların olgunlaşması gerektiğini düşünenlerdenim çünkü çocuk olduktan sonra gezmek tozmak şöyle dursun kendi harcamalarımızdan bile kısacağımızı düşünüyorum. Bu sebepten çocuk olmadan yapılacak küçük şeyler yapılmalı. Ama haksız olduğunuz konu ailesinden para isteme konusu. Maddi durumları iyi
Esinize sabirlar diliyorum. Araba isteyen bi zahmet kendi calisip alsin. Ailesinden beklemek ne kadar sacma. Emek verip parayi onlar kazanmis. Size neden versinler?!
Ya bana versin mi diyorum oğluna versin diyorum kendi oğlu hani çocuğu ya
 
Ay lütfen troll filan olun
Koskoca eczacılık gibi zor bi bölüm bitirmiş bir insan nasıl hala böyle şeylerin peşine düşer 🤦‍♀️
Neden öyle düşünüyorsun ki. Onlar koskoca ECZACI GELİN almışlar. Tabi ki bütün servetlerini önüne dökecekler. Yatlar katlar arabalar almalılar. beşi bir yerde takmalı altına boğmalılar
 
37. haftaya kadar otobüsle işe gidip geldim 8 saat ayakta çalışıyordum. Hiç bu kadar çok şey istemedim. arabanızın olmasını istemekte haklısınız. Hayatınızı kolaylaştıracak bir şey. Ama bunu kayınpederinizden talep etmek çok yanlış.
 
Kp ve kv bence seni ogullarina alarak hata etmisler😐😂 bacim
Altin mi?😂 su zamana kadar niye calismadin madem, ise gitcekmiste hamile olmadan araba istermiste😂 ise filan girecek adam hamile kalma zamanini mi bekler? Namazda niyeti olmayanin kulagi ezanda olmazmis derler😂 ayrica sizler gibi hic bi halt yapmayip herseyi baskalarindan bekleyenlere ifrit oluyorum😐😂
 
Ya bana versin mi diyorum oğluna versin diyorum kendi oğlu hani çocuğu ya

Yukarda yazinizdan bas baya kendiniz icin istediginiz belli olmuyor mu?. Madem ortak isler var ve esiniz yeterli kadar hakkini alamiyor baska bir ise girsin, sizde girin beraber calisin alin. Bu kadar basit. Millet kac yasina getirmis, adam evlenmis, hala beklenti icindesiniz. Yapmayin. Disardan cok aciz görünüyorsunuz sonra.
 
Back
X