Hamile olup oruç tutacak olan varmı?

Canim ilac kullanmiyorum dr ısrarla bekleyelim dedi 15 gun sonra tekrar tahlil yapicak ona gore vericek. Benim cozemedigim icmemmi daha sakıncalı icmememmi anlayamadim ama beni ciddi sarsiyo onu farkindayim
Bence doktorun dediklerini uygula . gerçi benimde tiroitim sınırda çıkmıştı doktor ilaç içmem gerektiğini söyledi ama ben hiç kullanmadım en başından beri

Canim ilac kullanmiyorum dr ısrarla bekleyelim dedi 15 gun sonra tekrar tahlil yapicak ona gore vericek. Benim cozemedigim icmemmi daha sakıncalı icmememmi anlayamadim ama beni ciddi sarsiyo onu farkindayim

Benim tiroidim yok ama hipoglisemi nedeniyle (bebek daha iyi beslenebilsin diye) tiroid işacı verdi bana doktor, 0.125 mg. Kendi doktoruma sordum, o da sıkıntı olmayacağını söyledi. Birkaç aydır da kullanıyorum. İlacın ne olumlu ne de olumsuz katkısını gördüm, zaten hipoglisemi ile ilgili de herhangi bir şikayetim/ rahatsızlığım yoktu. Ama doktor verdiğine göre mutlaka bir faydası vardı diye düşünüyorum.

Bence doktorun dediklerini uygula . gerçi benimde tiroitim sınırda çıkmıştı doktor ilaç içmem gerektiğini söyledi ama ben hiç kullanmadım en başından beri
Benimki 0.01 tsh bitik yani . Bakalim perşembe kan vericem gene artik sonuca gore devam edicez . Halsizlik sinir yapmasa

Her şeyden öte hamilelikte hormonların artışından kaynaklı pulmoner emboli riski aşırı derecede artar. Pulmoner embolinin sonu nereye gider isterseniz bir bakın. Su içmek hareketsizlikten kaçınmak riski düşürür. Ayrıca hamilelikte şeker hastalığı riski artıyor, uzun süreli açlıklarda bu ihtimali arttırıyor. Herkesin kendi kararı ama riskleri de bilmek de fayda var.

Bu arada ayşeye bir şey olmadı fatmaya olmadı derken ben de tecrübemi yazayım.teyzem hamileliginin son zamanlarında gizlice oruc tutmuştu. Çocuk dogduğunda hareketsizdi. Nefes alıyordu falan ama normal bir bebek gibi kıpırdamıyordu. Zor toparladı doktorlar. Siz iyi hissediyor olabilirsiniz ama o bebek ne durumda ona da doktorla karar vermek lazım, durumunuz müsaitse fitrenizi verir bir fakir fukaranın sofrasını şenlendirmis olursunuz ya da bir ögrenciyi bir hastayı kurtarır. Daha sonra allah nasip ederse kaza edersiniz. Ama bu allahla kul arasında bir durum, yargılamak aman niye tutmuyor demek kula düşmez.

bende bu zamana kadar orucumu hiç geçirmedim ama Allah bize kaza etmemiz için bir kolaylık vermiş bizde kaza ederiz inşallah. bende ısrarla tutanı anlamıyorum dinimiz bize kolaylık sağlamış. daha mı sevap olduğu düşünülüyor yani hamile hamile tutunca. ya da sonra tutamam aradan çıksın diye mi düşünüyor insan.sonuçta kaza etmemiz de Allah ın bir emri. günler kısa olsa tutulabilirdi belki. tutmayanları kınıyor gibi uslup kullanılması garip.

3.ramazan ya hamileyim ya çocuğum küçük.hiçbirnde de tutmayı düşünmedim.kışa gelseydi belki tutardım.Allah nasip ederse kazasını da tumayı fitresini de vermeyi düşünyrm.

Canım tiroid ilacını mı kullanmadın basından beri ben mi yanlıs anladım 35 haftalık hamilesin galiba tiroid çok önemli ve içmeyince düzenli olarak bebekte çok büyük hasarlara neden olabiliyor Allah korusun tiroid ilacıysa içmediğin sakın sakın ihmal etme çok önemli

Canım tiroid ilacını mı kullanmadın basından beri ben mi yanlıs anladım 35 haftalık hamilesin galiba tiroid çok önemli ve içmeyince düzenli olarak bebekte çok büyük hasarlara neden olabiliyor Allah korusun tiroid ilacıysa içmediğin sakın sakın ihmal etme çok önemli
Evet ama hamileliğin en başında söylemişti doktor sınırda çıkmış sadece ama ben kullanmadım çok şükür bebeğim iyi allah korusun şuana kadar bir sıkıntı olmadı

Evet ama hamileliğin en başında söylemişti doktor sınırda çıkmış sadece ama ben kullanmadım çok şükür bebeğim iyi allah korusun şuana kadar bir sıkıntı olmadı
Çok şükür canım iyi olmasına sevindim ama ihmal edilecek birsey değil çok önemli Allah korusun bebekte zeka geriliği yapabiliyor ve hamileliğin en basında düşüklere sebep olabiliyor.

Son üç ayında olan kimsenin tutmaması gerekir sahurda ve iftarda ne kadar yiyebilir insan ki gün çok uzun.. 5te iftar olsa anlarım.. İlk aylarda belki tutulabilir o zaman da mide bulantısı oluyor.. Çünkü o zaman küçücük hücre senin kanından besleniyor.. Ama bu sıcak günlerde yazık değil mi susuz bırakıyoruz onca saat sebileri.. Tutabilen varsa sahurda ve iftarda 3 lt su 3 bardak süt içebiliyor mu diye bir daha düşünsün bunları içen yemek bile yiyemez zaten..

Back
X