hamile ve çocuklu bayanlar

Yaptırmadım. Pek hayra hıdır birşeyde değil zaten

Ara ara açlik tokluk sekerine bakitarabilirsin.
Ama suna takildim keske 2'li testini yaptirsaydin.
Detayli usg yaptiracakmisin peki?
Bu arada ben seker yuklemesini yaptirdim birsorunda yasamadim cok sukur

Seker yuklemesi yaptirmadim cunku aclik sekerime bakildi gayet guzel cikti. Fazla kilom da yok zaten. Hamileligimde sekerden, sekerli her turlu yiyecek ve icecekten tiksindim. Evdeki kati meyve sikacagini bile gormeye tahammulum yok. Sulalemde de zaten seker gecmisi yok. Yaptirmayi da dusunmuyorum. Zaten illa yapacaksin deseler bile seker tiksintim yuzunden icmemle cikarmam bir olur.

Kilonuz çok değilse, kilo alımınız Çok değilse ve de sağlıklı besleniyorsaniz yaptırmayın, aclik-tokluk kan şekerinize baktırın.
Ama beslenme şekliniz zaten sağlıklı değilse 50 gr glikoz dediğiniz 3-4 dilim baklavaya falan denk geliyor. Yaptırın.

Canan Karatay i örnek verenler var, Canan Karatay in dediği gibi beslenen yok malesef. Sıfır ekmek, sıfır şeker, sıfır hazır gıda, sıfır un?

Bnde diğer testleri yaptrmadım ama şeker yüklemesi yaptrdım şuanda iyiiki yaptrmışım diorum gebelik diabetim oluşmuş ve diyetle aşışabılecek gibı değildi günde 4 kez insülin vurdum. Allah korudun ya farketmeseydim bebekte oluşabilecek komplikasyonları düşenmiorm bile.

peki kac cıktı sekerin ac ve tok bide ailende varmıydı

İlk hamileligimde 2 li test yaptirdim 3lüye gerek duymadi 4 lü yaptrdim ( ama keske 2 li test yaptrsaydin en önemlisi 2 li test bisi olmuyo zaten bi kan veriyosun bide ense ölcümlerine bakiliyo ultrasonda) seker ýuklemesi yaptrcakdim ama aksilikler oldu cok kan alamadilar 3 yerden deldiler kollarimi falan filan damarlarim ince bulunmuyor tabi ac karna saatlerce beklemekten aclik kani alindi sekeri ictim tiksine tiksine tam 1saat snra alncakti 10 dkka kala istifra ettim doktoruma ciktim aclik kanima bakti iyi dedi bdaha yaptrma yaptrmadim.
Ikinci hamileligmde 2 li test yaptrdim sadece önemli oldugu icin hatta profösere sormustum kadin dogum profösörüne 3lü ve 4lüyü yaptrmdm diye en önemlisi 2li zaten onda sknti yoksa gerrk.yok demisti.
Seker ýklmesi yaptrmadim annemde seker var oysa ama bi sorun olmadi saglikli dogdu .

En yakın olararak anne babamda yok ama halalarımda var. En yükseği 206 cvarındaydı
peki diet falan yapsaydın yada doktora öyle deseydin kabul edermiydi yoksa sana direk sen seker hastası konumundasın deyip mi insilin vurdurdu 4 tane cok fazla ben en fazla duydugum 2 di oda sabah kalhaltı sonrası bide aksam dı 4 cok fazla geldi bana

Yok direk başlamadık harfıyen uygulamama rağmen diyetimi olmadı yinede parmaklarım delik deşik oldu sürekli şeker rakibi yapmaktan son çare insüln oldu oda düşük dozlarda gün içine yayıldığı için 4 kez di. 6 ünite vuruyodum bi öğünde

Ne bicim doktormus seninki. Karatay hanim bir doktor, hatta cok iyi okullarda egitilmis bir doktor. Herkes yumurtalar kolestrol yaptigini bagirirken, karatay hanim tam tersine iddia ediyordu ve hakli cikmisti. Artik WHO gibi orginazsyonlarda sekerin tehelikelligini konusuyor. Seker cidden zehir.

Elbette insaniz ve arada cikolata yeriz yada cips yeriz fakat BiRDEN 50gr seker, hatta 100 gram seker tüketmek asla saglikli olamaz. Simdi etki yapmiyorsa, uzun vadede yapabilir. Bu konuda sekeri hatta sigaraya benzeterim. Sonucta nice hamileliginde sigara icin annelerni cocuklari saglikli cikiyor. Ee bu hamilelikte sigara icmenin iyi oldugu anlaminda gelmez. Anne adayi olarak herkes yemegine dikkat etmeli, tipki sigara icmedigi gibi. Burda biri 3 günde nutella'yi bitirdigini yazmisti ve nutella o kadaar cok kanserojen ki. Sadece kullandigi seker oranindan degil, kullandigi yag cesitlerdende dolayi.

Tabi herkes istedigi testi yaptirabilir. Ben ilerde yapmamayi düsünüyorum acikcasi.

ben hepsini yaptırdım ama bi arkadaşım yaptırmadı ve doğuma diye gittiler meğer bebek iki gün önce anne karnında 5 kiloyla ölmüş şeker varmış...tabi yaptırmadığı için şekeri olup olmadığını bilmiyordu oda ailemizde yoktu deyip gerek görmeyenlerden... sonrasında ahlanıp vahlanacağınıza yaptırmakta fayda var riske atılamaz diye düşünüyorum.karar sizin... sağlıcakla kucağınıza alın inşallah

Ay Allah korusun: (

Şeker yüklemesi ile ani alınan 100gr şekerin uzun vadede bebeğe ne zararı olabilir?
Olabilir demişsiniz.

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşım fazla şeker tuketme...
Unlu mamulde şeker..
Hadi şekerin varsa ve bebeğe zarar verirse...

Ben de ilk gebeligimde yaptrdimmm..ikinciainde de yaptiracamm..bir akrabamiz sskeri yuzunden bebegi vefat etti.lutfen bunu dusunerek yaptirin..ilk gebeligimde xikti diyet yaptim gecti cok sukur simdiki gebeligimde de diyet yapiyorum..insallah hersey yolunda gider..seker tuz pirinci hamur isini hayatimdan kestim oyle devam edecemm..kilom var nefsime hakim.olabiliyorun cok sukur..

Canan Karataya bu konuda acilmis mesleki bi dava var diye biliyorum. Uzmanlik alani degil sonucta ve bu testi yaptirmasi hayati onem arzedecek insanlari caydiriyor sonucta. Sekerden aldi yurudu zaten ordan devam ediyor.
Bu arada bence guvendiginiz bir dr unuz varsa onu dinleyin bence. Belki bi sorun olma ihtimali azdir ama Allah korusun ya varsa diye dusunun? Bastan onlemler ona gore alinir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…