ZehranurHifa
🌺Ehl-i Saadet. Nur İslamdan ayrılmadıkça..☝️🌺
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 12 Ağustos 2015
- 2.164
- 8.703
- 158
Yaptırmadım. Pek hayra hıdır birşeyde değil zatenMerhaba kk hanımları hamileliğinizde şeker yüklemesi yaptırdınız mı bunun bir zararı varmı yaptırmazsam ne gibi problemler olur ikili ve üçlü testi de yaptırmak istemedim yaptırmadım ama bu konu da cok kararsız kaldım bana yardımcı olurmusunuz yaptıran ve yaptırmayan hanimlar yorumlarınızı bekliyorum
Ara ara açlik tokluk sekerine bakitarabilirsin.Merhaba kk hanımları hamileliğinizde şeker yüklemesi yaptırdınız mı bunun bir zararı varmı yaptırmazsam ne gibi problemler olur ikili ve üçlü testi de yaptırmak istemedim yaptırmadım ama bu konu da cok kararsız kaldım bana yardımcı olurmusunuz yaptıran ve yaptırmayan hanimlar yorumlarınızı bekliyorum
ama diyorlar ya 50 gr gilikoyz 2 tane baklava dilimi diyeYengelerim de yaptırmadı çok şükür bir problem yok fakat az buz değil 50 gr bir glikoz düşündürüyor beni
peki kac cıktı sekerin ac ve tok bide ailende varmıydıBnde diğer testleri yaptrmadım ama şeker yüklemesi yaptrdım şuanda iyiiki yaptrmışım diorum gebelik diabetim oluşmuş ve diyetle aşışabılecek gibı değildi günde 4 kez insülin vurdum. Allah korudun ya farketmeseydim bebekte oluşabilecek komplikasyonları düşenmiorm bile.
Merhaba kk hanımları hamileliğinizde şeker yüklemesi yaptırdınız mı bunun bir zararı varmı yaptırmazsam ne gibi problemler olur ikili ve üçlü testi de yaptırmak istemedim yaptırmadım ama bu konu da cok kararsız kaldım bana yardımcı olurmusunuz yaptıran ve yaptırmayan hanimlar yorumlarınızı bekliyorum
En yakın olararak anne babamda yok ama halalarımda var. En yükseği 206 cvarındaydıpeki kac cıktı sekerin ac ve tok bide ailende varmıydı
peki diet falan yapsaydın yada doktora öyle deseydin kabul edermiydi yoksa sana direk sen seker hastası konumundasın deyip mi insilin vurdurdu 4 tane cok fazla ben en fazla duydugum 2 di oda sabah kalhaltı sonrası bide aksam dı 4 cok fazla geldi banaEn yakın olararak anne babamda yok ama halalarımda var. En yükseği 206 cvarındaydı
Yok direk başlamadık harfıyen uygulamama rağmen diyetimi olmadı yinede parmaklarım delik deşik oldu sürekli şeker rakibi yapmaktan son çare insüln oldu oda düşük dozlarda gün içine yayıldığı için 4 kez di. 6 ünite vuruyodum bi öğündepeki diet falan yapsaydın yada doktora öyle deseydin kabul edermiydi yoksa sana direk sen seker hastası konumundasın deyip mi insilin vurdurdu 4 tane cok fazla ben en fazla duydugum 2 di oda sabah kalhaltı sonrası bide aksam dı 4 cok fazla geldi bana
Konuyu okuyunca aklima geldi o günler..gülümsedim...tam da canan karatayin ekranlara cikip bas bas `gebeler sakin seker yuklettirrmeyin kendinize' diye bagirdigi zamanlar benim seker yuklememe denk gelmisti...okuldaki arkadaslar,hatta mudurum,annemler arayip soruyolardi 'sen se yaptiricak misin' diye.acikcasi kafam karismisti...ben de gitmeden dr.umu arayip sordum fikrini merak ettim..dr.uma guvenim tamdi.uni hastanesinde prof. Bana 'tabi ki yaptiricaksin,yaptirmalisin' dedi..ben de 'su aralar herkes bisey soyluyo kafam karisti...'dedim.dr cok sert bi sekilde herkes dedigin canan karatay diye bi g....zkali soyluyo sadece...beni hakkinda konusturup gunaha sokuyor surekli ama onun yuzunden birsürü bebek olucek"dedi...son cumlesinden sonra yaptirmamayi dusunmedim bile...bence yaptiron siz de
ben hepsini yaptırdım ama bi arkadaşım yaptırmadı ve doğuma diye gittiler meğer bebek iki gün önce anne karnında 5 kiloyla ölmüş şeker varmış...tabi yaptırmadığı için şekeri olup olmadığını bilmiyordu oda ailemizde yoktu deyip gerek görmeyenlerden... sonrasında ahlanıp vahlanacağınıza yaptırmakta fayda var riske atılamaz diye düşünüyorum.karar sizin... sağlıcakla kucağınıza alın inşallah
Ne bicim doktormus seninki. Karatay hanim bir doktor, hatta cok iyi okullarda egitilmis bir doktor. Herkes yumurtalar kolestrol yaptigini bagirirken, karatay hanim tam tersine iddia ediyordu ve hakli cikmisti. Artik WHO gibi orginazsyonlarda sekerin tehelikelligini konusuyor. Seker cidden zehir.
Elbette insaniz ve arada cikolata yeriz yada cips yeriz fakat BiRDEN 50gr seker, hatta 100 gram seker tüketmek asla saglikli olamaz. Simdi etki yapmiyorsa, uzun vadede yapabilir. Bu konuda sekeri hatta sigaraya benzeterim. Sonucta nice hamileliginde sigara icin annelerni cocuklari saglikli cikiyor. Ee bu hamilelikte sigara icmenin iyi oldugu anlaminda gelmez. Anne adayi olarak herkes yemegine dikkat etmeli, tipki sigara icmedigi gibi. Burda biri 3 günde nutella'yi bitirdigini yazmisti ve nutella o kadaar cok kanserojen ki. Sadece kullandigi seker oranindan degil, kullandigi yag cesitlerdende dolayi.
Tabi herkes istedigi testi yaptirabilir. Ben ilerde yapmamayi düsünüyorum acikcasi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?