hamile ve çocuklu bayanlar

Hamilelikte şeker çok önemli ve riskli. İhmale gelmez. Yükleme yaptırmayın diyen Karatay bile şekeri sıfıra indirin, diyet yapın diyor. Yoksa rskli olduğjnu söylüyor.

Yükleem yaptırmak istemiyorsanız açlık tokluk takibi yapıp ortalamasını kan tahlili ile öğrenebilirsniz.

Ama yaptırmayıp da tamamen hiçbir takibi yapmamalk cahillikten başka bir şey değil.

Yurtdışında bana yükleme yapılmadı, şimdi yine yaptırmayacağım ama şeker ortalamasını ve açlık tokluk bunlar mutlaka ölçtürülmeli.

ya tutamıyorum bogazimi bu hafta hep tatlı yedim bugün yediğim dra je çikolatanın haddi hesabı yok bir 150 gram yemisimdir bir haftadır her gün bir dilim pasta yiyorum mutlaka engel olamıyorum

Tatlı vs yiyerek zaten risk altındayken be zaten tatlı şeker tüketiyorsan niye endişe ediyorsunuz ki?
İkisi arasında fark yok. Karatay da öyle söylüyor. Yiyip de yaptırmamanın anlamı yok diyor

hiç mi açlık ve tokluk şekerinizi ölçturmedınız hayatınız boyunca, şeker yüklemesi denilen şey ikisinin değerlerini ölçüp normal değerlerin dışına çıkan birşey varsa önlemini almak içi yapılıyor, hem şeker şakaya gelmez tüm organları etkileyen bir hastalık.
Allah muhafaza ailede de varsa genetik geçiside olabiliyor, benim annem dahil teyzelerim ananem ve ananemın kardeslerı hep seker hastası kımı hap kımı ıgne kullanıyor, cogununda menopozdan sonra cıktı sekerı anıden cunku ırsi yanıda var, babamda da var dıyorsunuz 50 gr. ım hesabını yapıpta bebegınızın saglıgını tehlıkeye atmaya degmez...
Çayınıza attıgınız ıkı kup şekerde aynı degerde 3 aşağı 5 yukarı...
Ben ıkılı-dortlu testlerımı yaptırdım, bır ay sonra ayrıntılı ultrasona gırıcem ve tetanoz asımı olacagım. Şeker yuklemesını de zamanı geldıgınde yaptıracagım, ne verecegım ıkı kurus para-ne harcayacagım zaman- ne de koluma gıren ıgneler bebegımden degerlı degıl..

Geçen sene sınır çıktı beş Kilo ver normale döner dedi 94 kiloydum 86 ile hamile kaldım 7 Kilo verdim şu zamana kadar 600 gr almıştım Kilo olarak tabi iki hafta evvel di o

Ara ara açlik tokluk sekerine bakitarabilirsin.
Ama suna takildim keske 2'li testini yaptirsaydin.
Detayli usg yaptiracakmisin peki?
Bu arada ben seker yuklemesini yaptirdim birsorunda yasamadim cok sukur
Yaptircam canım detaylı USG yi

Yaptırmaya karar verdim bebeği riske atamam bu durum da peki bu bebeğin hareketlerini filan yavaşlatıyor demiş bir arkadaşımız buna bu yuklemenin neden olduğunu mu düşünüyorsun diğer arkadaşlarda var mı böyle bir durum

Geçen sene sınır çıktı beş Kilo ver normale döner dedi 94 kiloydum 86 ile hamile kaldım 7 Kilo verdim şu zamana kadar 600 gr almıştım Kilo olarak tabi iki hafta evvel di o
zayıfta olsanız sekerınız olabılır, ama kılo ve beslenme tarzınızda bır etken.. boyunuz kaç bılmıyorum ama ortalama bır boyda ısenız kılolu hamıle kalmışınız. bu durumda seker yuklemesı muhakkak yaptırın...

Şeker yüklemesi yaptırmadım. Kan ve idrar tahlilimde gizli şekerim çıktı. O yüzden diyet yaptım.
Diğer testlerin hiçbirini yaptırmadım, üstelik sıkıntılı bir hamileliğim vardı, ona rağmen gerek duymadım.
Rabbim bana onu nasip etmiş ya, daha ne isterim.

169 boyum evet kilolu kaldim

o zaman kesın yaptırın..
aynı boydayız 55 le hamıle kaldım, 59 oldum ve gunden gune kılo alıyoruz....
İşte ben başta verdim kilonun bir kısmını yok sa daha beter duruma gelecektim şu haftaya kadar 600 gr aldım daha oda yarısı bebeğindir

İşte ben başta verdim kilonun bir kısmını yok sa daha beter duruma gelecektim şu haftaya kadar 600 gr aldım daha oda yarısı bebeğindir
Allahtan az almışınız, ben ayda 1 kg ıle devam edıyorum ama normal kıloda oldugumdan sıkıntı yaratmıyor su an ıcın... Sizin dıkkat etmenız lazım, bırde alınan fazla kılolar annede kalıyor ne yazıkkı ;(

Ufff inşallah emzirdikce veririz kiloları ben daha bu ay yemeye başladım canım benim berbat geçti ilk 4.5 ayim o yüzden almadım inşallah en fazla 10 Kilo alırız da vermesi kolay olur

Benim hedefimde 10 kg almak, ekstra istah artisim yok, her besin grubundan tuketiyorum ama ekmeksiz ogunum yok benim o beni korkutuyor.
Ekmegi azaltirsam tatli, hamur isi, abur cubur nerdeyse hic yemiyom ...

Herkese merhaba bende çocuklu ve hamilwyim.henüz 6 haftalığım dAha doktora da gitmedim.

Bende daha mide bulantısı çok kendini göstermedi normal mi sizce

Doktorlar mecbur birakmiyor ama ailenizde seker hastasi varsa ve sizde ve bebekte kilo artisi cok hizliysa yaptirmanizi istiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…