Hamile ve doğum yapmış arkadaşlarım bakar mı ?

Daha önce bend e 2 kere kürtaj oldum anestesisiz oldum çabuk toparlamıştım ama bunu bilemem tabiki Allahım büyüktür tşkler ii akşamlar

Canım daha çok erken senin için
Şimdi bunları düşünme
Bebek isimlerine bak
Bebek kıyafetlerine bak
Beşik araştır
Sağlıklı vitaminli beslen
Doğum için benim haftalarımdayken bol bol düşünüp strese gireceksin zaten

epidural normal dogum yaptim. guvendigim bir hastane ve doktor yapti epidurali. bazi riskler olabiliyor deniyor hep ama epidural yapmasi gereken doktor uzman doktorsa eger ki oyle olmasi zorunludur heryerde heralde. isini biliyordur diye dusunuyorum. o risklere ulasmak icin baya acemi birisinin yapmasi lazim.
epiduralide hemn yapmiyorlar bu arada belli bir acilmaya gelmesi lazim. benim 6 cnm acilmam vardi ama sanci pek hissetmiyordum, agri esigim yuksekmismiy demekki. sonra en basindan oyle istedigim icin epidural oldum ve normal dogum oldu. son derece rahatti tavsiye ederim ama epidural yapacak doktor onemli heralde bilemiyorum.

Edit: bu arada simdi farkettimde evet daha cok erkenmis bunlari dusunmek icin, son aylarda dusunursun simdiden stres yapma bence.

Sen ne düşünüyosun Allah yardımcınız olsun inş

Evet yssak ama özel hastanelerde yinede yapan var sezeryan
Adi sani bilinen ozel hastanelerde de yapilmiyor. Benim arkadasim ozel bir hastane de kontrolune devam ediyordu doktoru ben sezeryan yapmam deyince cok bilinmeyen bir ozel hastanede hic bilmedigi bir doktora sezeryan yaptirmisti sirf normal dogum yapmayi istemedigi icin. O yuzden sezeryan istiyorsaniz bile bastan konusun doktorunuzla.

o nasıl olmuş de hele ikinci sezeryanımda iki güne kalkayım şıp diye
Bende ilk sezaryan ve ikinci sezaryanda ilk gün kalktim ayaga..Hatta ikincisinde imza atip ciktim bir gecede..Cok zordu ama evde küçük bir bebegim daha vardi acidan önemli olan ve eve gider gitmez yemek yaptim diger oğlumu kucagima gelmek istedi ikinci gün mecbur aldim. Gel sen bana sor neler yaşadım ama insanin evlatlari acidan daha önemli oluyor.

Yorum yapmazsınız ozaman olur biter her parmak bir değil insanlarsa öyle biraz mantık arkadaşlar
sen bilirsin arkadaşım uğraşamam seninle ben sezeryen acısıyla gözlerimi açıp normal doğumunu yapıp mutlulukla evladını kucağına alan kadınları görüp evladımı kendi başına iki haftaya anca almış insanım keyfin bilir seninde

Buna şaşıran arkadaşların okuması iyi olucak :)

Kesinlikle normal doğumu tercih et arkadaşım hemen acilarin biter. Sezaryanda bir hafta yatarken ve kalkarken cok ağrısı oluyor insanin. Birde benim gibi spinal anestezide uyusmama sorunu yasayan olursa vay haline...en güzeli adı üstünde normal doğum.

Herkesin keyfi bilir elbette öyle allah ayırmasın sizide nedeyim bende sen ve senin gibi fikirlere sahip arkadaşlardan yorum istemiyorum zaten konum BELLİ BENİM .

Birisi hic de kolay olmayan bir ameliyatken digeri insanin dogasinda olan bir olaydir. Normal ve saglikli olan odur ki adi ustunde normal dogum.
Sezaryenden sonra sutunuz gecikebilir, bebeginiz ancak normal dogumla etki eden bazi faktorlere maruz kalamayip solunum sikintisi cekebilir, anestezi bebise zarar verebilir...
Zorunlu kalmadikca sezaryen yapilmamalidir.
Insallah saglikla kucaginiza alirsiniz bebisinizi

orası öyle bende imzayla çıktım üstelik geride bekleyenim olmadığı halde ama ben de çok zorlandım ama normal doğum yapıp çıkanları hatırladıkça isyen edesim geliyo benimde üstelik açılmam olduğu halde

Arkadaşlar merhaba sizlere sorum şu
Normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum fakat Epidural doğum diye birşey ??? Bunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilir mi benimle tşkler şimdiden
Ben ikisini de yasadim ilk gebeligimde normal dogum yaptimmm oglunda epidral seseryan hangisi iyi dersen bana ben normali tercih et derim..

Benim mecbur sezaryan oldu 42 haftaya kadar bekledim acilma olmadi ve ikinci bebegime hemen hamile kaldim..aradaki zaman cok az olunca ikinci sezaryan cok aci verdi. Ama dedigim gibi zorunluluklar acının önüne gecti.

Sen ne düşünüyosun Allah yardımcınız olsun inş
Ben epidural normal doğum düşünüyorum tatlım
Bebeğimin başı kanala inmedi henüz
Salı günü kontrolüm var inmemişse sezeryan olacak sanırım
Amin cümlemizin

Benim mecbur sezaryan oldu 42 haftaya kadar bekledim acilma olmadi ve ikinci bebegime hemen hamile kaldim..aradaki zaman cok az olunca ikinci sezaryan cok aci verdi. Ama dedigim gibi zorunluluklar acının önüne gecti.
benimki de mecburi bebeğim tersti sancım varmış ama hissetmiyodum benim en çok üzüldüğüm konu sütümün gelmemesi zar zor süt yapan gıdalarla geldi oda bebeğime yetmedi hastanede hemşirenin demesine göre sebebi sezaryenmiş

Epidural spinal kombine yapıldı sezeryanda. Ayaklarımı hissetmeye başladığımda ayaktaydım,alt kata inip kahve içtim.. 2 gün hastanede yatıp,çıktığımda 3 saatlik yola gittim.. Eve gidişimin ertesi günü avm'de gömlek seçiyordum.. Yine doğum yapsam yine aynı yöntemi seçerdim.
Not: ayaklarımı hissetmeye başladığımda wc için hemşireler kaldırmak istedi o ilk kalkışı bir ben birde allah bilir.. Avm'de fln gezdim ama çok yavaş yürüyordum :) ama iyiydi yinede :)

Yarım insan olmak ömür boyu çekmek abartılı değil mi

Sonra doktor Sezeryan dedi diye insanlar ağlıyor

Neden ömür boyu çekildin yarım insan olundun ki

Sezeryan oldum bebeğime de baktım sütüm de geldi normal olup kötü olan da Sezeryan olup rahat eden de var

Siz normal öneriyorsanız olabilir de sezeryanı neden karalayasınız ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…