Hamile ve doğum yapmış arkadaşlarım bakar mı ?

Epidural sezaryen ile doğum yaptım. Kızım dönmedi mecburen sezaryen oldum. Hiç öyle yarım insan olmadım. Çarşamba doğum yaptım. Cuma hastaneden çıkarken dimdik ayaktaydım. Çok şükür bir sıkıntım falan olmadı. Bir de kendimde olduğum için bebeğimin ilk anlarına tanık oldum. Eşim de ameliyathanede yanımdaydı. Çok güzel oldu doğum tavsiye ederim

Çok geçmişolsun rabbim sağlık sıhhat versin bundna sonrada :)

Sezeryan hakkinda bir fikrim yok cunku 2 cocugumu da normal dogumla dunyaya getirdim. Bana sorarsan iyi ki oyle yapmisim. Sancimi cekip bebeklerimi kucagima almam toplamda 1.5 saat surdu. Ayrica sezeryandan deli gibi korkuyodum.
Ama senin agri esigin dusuk olabilir, catin dar olabilir, bebegin ters gelir ya da baska sorunlar cikar ortaya o zaman normal dogum diye diretmenin anlami yok. Normal dogum tabi ki cok guzel bisey. Sonucta yaradilis olarak en uygun yol. Ama dogumundaki rahatlik en onemlisi.
Cunku asil is dogurduktan sonra basliyor. Sen rahat bir dogum yasamalisin ki bebeginle en iyi sekilde ilgilenebilesin. Doktorunla vakti geldiginde gorusup en dogru karari birlikte verirsiniz zaten. Hem psikolojik hem de bedensel olarak sana en iyi gelecek yolu sen belirlersin zaten vakti gelince. Simdiden sana hayirli bir dogum diliyorum.

Ben Sezeryan yaptım. Epidüral Sezeryan 3 sene önce. İlk gün biraz zor yürüdüm ikinci gün daha iyiydi haftasına pazara çıkmıştım. Görümcem normal doğum yaptı beş günde anca yataktan kalktı. Biraz bünye meselesi bence.

Ayyy nekadar güzel çok geçmişolsun sizlerede bende doğumda yanımda istiyorum ablamı eşim duygusal o konuda biraz ben geri druyorum bende spinal doğum istiyorum nerede yaşyosunuz birde yanımıza birini alıncs ücrette fark oluoyomu

Tşk ederim :)

Daha önce normal doğum falan yaptınız mı tek mi çocuk var benim korkumda daha önce suni sancı verdiler düşüknfalan yaşadım o yüzden dilim yandı
Benim tek cocuk
Daha once dogum yapmadim
Kendi annem de beni cok zor dogurmus, zorla normal dogum yapacaksin diye kadini 52 saat suni sanciyla basbasa birakmislar
Annem cok fena anlattigi icin sanirim gonlumden gecen sezeryandi benim. Korkuyorum istemiyorum bitti, benim bedenim benim cocugum benim kararim. Sen bakma sezeryanlilar yarim insan demelerine. Gonlunden geceni yap kimse seni yargilayamaz. Ama simdiden karar verme yine de, zamani var daha. Doktoruna guven

Normal doğum istiyordum ancak kızım 41 haftalık olmasına rağmen birtürlü kanala girmedi ,1 cm bile açılma olmadığı için zorunlu sezaryen oldum.Cuma 12:20'de doğdu kızım cumartesi saat 15:00 gibi evdeydim.hiç öyle yarım insan da olmadım.daha önceden 2 tane kist ameliyatı geçirmiştim.sezaryen de aynı yerden oldu.hemen ayağa kalktım.hatta 1 hafta sonraki doktor kontrolüme tek gittim.15 ay oldu hiç de sızı,ağrı yok.hakkınızda hayırlısı olsun.sezaryen istersiniz normal olur,normal istersiniz sezaryen olur.sağlıkla doğum yapın gerisi önemli değil.

Bursada yasiyorum canim
Ben doktoruma guvendim. Kendisi sagolsun beni cok iyi yonlendirdi. Medicabil hastanesi oktay altun.
Bende ankarada yaşıyorum tşknederim doğru diyorsunuz çok tşk ederim Allahım büyük önce ona sığınıyorum zTn herzaman sonra doktor bulunca net bir dr onunlada görüşücem bu konuyu

Sağolun doğru diyosunuz bende büyük konuşmak istemiyorum

Bende ankarada yaşıyorum tşknederim doğru diyorsunuz çok tşk ederim Allahım büyük önce ona sığınıyorum zTn herzaman sonra doktor bulunca net bir dr onunlada görüşücem bu konuyu
Hakkinda hayirlisi olsun
Daha erken evet, cati muayenesi olursun belki doktorun kendisi seni sezeryana yonlendirir benim gibi belli olmaz
Veya der ki catin musait gayet rahat dogurursun. Epiduralde anestezinin verilme zamani cok onemli. Anestezi doktorunun da cok iyi olmasi lazim iyi arastir. Yoksa epiduralin bir anlami kalmaz yine butun aciyi cekersin

Ben para işlerine karışmam eşim ilgilenir. Eve gelen doğalgaz faturasını dahi bilmiyorum :))) Bizim özel.sağlık sigortamız var çok bir şey ödemedik. Bence kardeşin değil eşin yanında olmalı. Bebek onun. O anı yaşamalı. Bir de yanında olunca sana saygısı artıyor neler yaşadığını görünce. Tabi karar sizin.

Arkadaşlar merhaba sizlere sorum şu
Normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum fakat Epidural doğum diye birşey ??? Bunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilir mi benimle tşkler şimdiden
Canım ben epidural normal doğum yaptım, 5cm kadar açılma olduktan sonra belden uyuşturuyorlar, kasılmaları hissedşyorsun ama sancı hissetmiyorsun, inanılmaz rahattı doğumum tavsiye ederim

İstanbulda doğum yaptım. Kadıköy şifada. Doktorum Birgül Karakoç. Hamile kaldıktan sonra özel acıbademe gittim sinir oldum. Bir tek Birgül hanıma güvendim. Yine doğum yaparsam ona giderim.

Cnm seni özendirmek istemem ama bende epidural sezeryan oldum iki gün sonra ayaktaydım yani görenler inanamadı maşallah ben hiç bir sıkıntı yaşamadım doğumun ve sonrası gayet iyiydi zaten sen kararını vermişsin etkilemek istemem hayırlı doğumlar olsun

Normal dogum yapmak cok istedim. Hatta sezaryana giderken agliyordum. Epidural sezaryan oldum. Bebegimin ilk aglamasini duydum hatta yanima getirdiler optum. Sezaryandan sonra ne bir bas agrisi cektim ne de en ufak bir kirginlik hissettim. Ilk gun zaten bir cihaz bagladilar epidural verilen bel bolgeme o cihaz bana belirli araliklarla agri kesici enjekte etti. Ikinci gun kalktim yurudum sadece ayaga kalkarken bir aci hissettim ama yurudukce agrim hafifledi. Hatta ikinci gun ayakta bebegimle fotograf bile cekildim. Eve geldik ben yine yatmaktan sikilip kalkip geziyordum. Bir haftaya kalmadan yatmayi bile biraktim ev islerinde anneme yardim ediyordum 15 gun sonra evimi bile supurdum hicbir sorun yasamadim.

Ama simdi yine sorsalar normal dogum imkanin olsa istermiydin diye evet normal dogum isterdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…