Merhaba canim. Normal dogumu mu epidural normal dogumumu tavsiye edersin. Arada cok fark var mi. Yani epiduralda daha az mi agri oluyor. Biraz anlatabilir misin? Hic fikrim yok bu konuda. Bende cok korkuyorum normal dogumdan..ben ilk doğumumu normal ikinci doğumumu epidural normal yaptım.cok da memnunum tabi sancı çekmek zor bişey ama sonunda değiyor.
usagi her normal dogum yapan oyle olmuyor iste.ben normal yaptim.cok zor dogum oldu benim.bebegim zor dogumdan dolayi sikinti yasadi..yuzunu bile gostermeden yanimdan hoop kuveze goturduler.daha yavrumu opmeden koklamadan oyle hayal etmemistim.24 saat sonra ilk emzirdim dokundum.hatta ilk yanina gittigimde kan aliyorlarmis agliyordu annecigim ben geldim ben senin annenim yavrum dedim de sustu sakinlesti beni dinledi hemsire bile senin sesini tanidi dedi sasirdi..niye anlattim bunlari bende bilmiyorum.orası öyle bende imzayla çıktım üstelik geride bekleyenim olmadığı halde ama ben de çok zorlandım ama normal doğum yapıp çıkanları hatırladıkça isyen edesim geliyo benimde üstelik açılmam olduğu halde
Evet ilki öyle oldu benimde ve ilk ay mama takviyesi yaptim ama ikincide hemen geldi. Birde ikinci bebegim 7 gün yogun bakimda kaldi enfeksiyondan o yüzden sürekli sagdik hastahaneye götürdük belkide bu yüzden hemen geldi sutum..Dogum ve sonrası başlı başına zor ama iste normal doğum bunu en aza indiriyor...Nerde hamile görsem dua ediyorum valla...benimki de mecburi bebeğim tersti sancım varmış ama hissetmiyodum benim en çok üzüldüğüm konu sütümün gelmemesi zar zor süt yapan gıdalarla geldi oda bebeğime yetmedi hastanede hemşirenin demesine göre sebebi sezaryenmiş
Hic korkma hatta düsunme bile bedenin karar verdigi zaman bebegin gelmeye hazir oldugu zaman normal dogum yap harika bir duygu ben dogumdan hemen sonra ayaktaydim 3-4 saat sonra filan eve ciktim.o duyguyu yasamalisin asla bu firsati kacirma derim.epidural almadim ben bazen tehlikesi olabiliyor sanirim o riski alma dedigim gibi korkma ben başaririm diye dusunArkadaşlar merhaba sizlere sorum şu
Normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum fakat Epidural doğum diye birşey ??? Bunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilir mi benimle tşkler şimdiden
bu çok doğru kasmanın alemi yok 3. aydan itibaren uzun yürüyüşler yaptım doğumum kolay olsun diye nasipte sezaryen varmış
Ya şu sezeryan olursan yarım insan olursunu demeyin lütfen kızlar
Mecburi sezeryan olacağım belki yarım insan mı olacağım yani
Ya da vajinismus olduğu için doğum anında kitlenen kadınların bebeklerinin sipastik doğmasından daha mı önemli yarım insan olmak dediğiniz şey
Şu kavramı bırakın artık
Önceden sezeryan moda idi şimdide normal doğum moda olmuş
Bu doğum olayı hem fizyolojik hem psikolojik bişi
Fiziği ve psikolojisi iyi değilse elverişli değilse annenin
Kendi acı çekmemesi bebeğini de strese sokmaması için sezeryan olabilir
Ayrıca doğum bünyeye göre değişir
Kimi normal doğumda çok zorlanır sezeryanda acı duymaz
Kimi tam tersi iyi ki snormal oldum der
Arkadaşlar merhaba sizlere sorum şu
Normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum fakat Epidural doğum diye birşey ??? Bunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilir mi benimle tşkler şimdiden
Birisi hic de kolay olmayan bir ameliyatken digeri insanin dogasinda olan bir olaydir. Normal ve saglikli olan odur ki adi ustunde normal dogum.
Sezaryenden sonra sutunuz gecikebilir, bebeginiz ancak normal dogumla etki eden bazi faktorlere maruz kalamayip solunum sikintisi cekebilir, anestezi bebise zarar verebilir...
Zorunlu kalmadikca sezaryen yapilmamalidir.
Insallah saglikla kucaginiza alirsiniz bebisinizi
YA AĞZINA YÜREĞİNE SAĞLIK GERÇEKTEN DOBRA KONUŞTUUN VE OKADAR MORAL OLDU Kİ BANA ANLATAMAM ALLAHIM NE DİLEĞİN VARSA VERSİN YANİ BEN BU ANLAYIŞI BEKLİYORUM SAĞOLSUN BAZI ARKADAŞLAR HARİÇ GERÇEKTEN MOTİVE DÜŞÜRMEK İÇİN YAZIYOLAR YANİ YAZMASIN DAHA İYİ İNSAN ÜZÜLÜYOR BEN HENÜZ BUNJ DÜŞÜNMEM İÇİN ERKEN OLDUĞunu biliyorum sadece daha önce kötü şeyler yaşadığım için pskolojikmen endexledim kendimi yaniYa şu sezeryan olursan yarım insan olursunu demeyin lütfen kızlar
Mecburi sezeryan olacağım belki yarım insan mı olacağım yani
Ya da vajinismus olduğu için doğum anında kitlenen kadınların bebeklerinin sipastik doğmasından daha mı önemli yarım insan olmak dediğiniz şey
Şu kavramı bırakın artık
Önceden sezeryan moda idi şimdide normal doğum moda olmuş
Bu doğum olayı hem fizyolojik hem psikolojik bişi
Fiziği ve psikolojisi iyi değilse elverişli değilse annenin
Kendi acı çekmemesi bebeğini de strese sokmaması için sezeryan olabilir
Ayrıca doğum bünyeye göre değişir
Kimi normal doğumda çok zorlanır sezeryanda acı duymaz
Kimi tam tersi iyi ki snormal oldum der
Daha önce normal doğum falan yaptınız mı tek mi çocuk var benim korkumda daha önce suni sancı verdiler düşüknfalan yaşadım o yüzden dilim yandıBen spinal sezeryan oldum
On tane dogursam yine ayni yontemi secerim
Bu arada doktorumun karariydi, dogum seklini kendisi secti, cati muayenesine kadar ben debilmiyordum nasil doguracagimi
Bide nerede yaşıyosunuz dr tavsiyesi alabilirimBen spinal sezeryan oldum
On tane dogursam yine ayni yontemi secerim
Bu arada doktorumun karariydi, dogum seklini kendisi secti, cati muayenesine kadar ben debilmiyordum nasil doguracagimi
Bence doğum şekline biz değil de doktor karar vermeli. Gözümüzde büyütmemeli ya da ön yargıyla yaklaşmamalıyız. Ben 36.haftamdayım ama daha doktora sormadım bile normal mi sezeryan mi diye. Hangisi kısmet olur allah bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?