Hamile ve doğum yapmış arkadaşlarım bakar mı ?

ben ilk doğumumu normal ikinci doğumumu epidural normal yaptım.cok da memnunum tabi sancı çekmek zor bişey ama sonunda değiyor.
Merhaba canim. Normal dogumu mu epidural normal dogumumu tavsiye edersin. Arada cok fark var mi. Yani epiduralda daha az mi agri oluyor. Biraz anlatabilir misin? Hic fikrim yok bu konuda. Bende cok korkuyorum normal dogumdan..

usagi her normal dogum yapan oyle olmuyor iste.ben normal yaptim.cok zor dogum oldu benim.bebegim zor dogumdan dolayi sikinti yasadi..yuzunu bile gostermeden yanimdan hoop kuveze goturduler.daha yavrumu opmeden koklamadan oyle hayal etmemistim.24 saat sonra ilk emzirdim dokundum.hatta ilk yanina gittigimde kan aliyorlarmis agliyordu annecigim ben geldim ben senin annenim yavrum dedim de sustu sakinlesti beni dinledi hemsire bile senin sesini tanidi dedi sasirdi..niye anlattim bunlari bende bilmiyorum.

Ben dogumdayken sezeryan yapsinlar diye bagirdim cünkü cocugum 16 saat sanci sonra hala gelmedi ama sonunda geldi yani. Ben normal dogum yaptigim icin hangisi daha iyi ya da daha kötü diyemem ikisininde riski var Allah saglikla kucaga almayi nasip etsin insAllah

Evet ilki öyle oldu benimde ve ilk ay mama takviyesi yaptim ama ikincide hemen geldi. Birde ikinci bebegim 7 gün yogun bakimda kaldi enfeksiyondan o yüzden sürekli sagdik hastahaneye götürdük belkide bu yüzden hemen geldi sutum..Dogum ve sonrası başlı başına zor ama iste normal doğum bunu en aza indiriyor...Nerde hamile görsem dua ediyorum valla...

Bence doğum şekline biz değil de doktor karar vermeli. Gözümüzde büyütmemeli ya da ön yargıyla yaklaşmamalıyız. Ben 36.haftamdayım ama daha doktora sormadım bile normal mi sezeryan mi diye. Hangisi kısmet olur allah bilir.

Bunları düşünmek için erken değil mi?
Sona doğru belli olur o, kontrollerin yapılır, kendini neye hazırlarsan ona göre kararını verirsin.
E yani bi şekilde çıkacak bebiş dışarı vakti gelince, bunun kaçışı yok.

Normal doğumun da kendi riskleri var, sezaryenin de. Vücudunuzun-bebeğinizin durumuna göre biri diğerine nazaran daha makul bir hale gelebilir son aylarda; burada yazılanlar sizin için referans değil. Doğum kişiseldir.

Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.

Arkadaşlar merhaba sizlere sorum şu
Normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum fakat Epidural doğum diye birşey ??? Bunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilir mi benimle tşkler şimdiden
Hic korkma hatta düsunme bile bedenin karar verdigi zaman bebegin gelmeye hazir oldugu zaman normal dogum yap harika bir duygu ben dogumdan hemen sonra ayaktaydim 3-4 saat sonra filan eve ciktim.o duyguyu yasamalisin asla bu firsati kacirma derim.epidural almadim ben bazen tehlikesi olabiliyor sanirim o riski alma dedigim gibi korkma ben başaririm diye dusun

Ya şu sezeryan olursan yarım insan olursunu demeyin lütfen kızlar
Mecburi sezeryan olacağım belki yarım insan mı olacağım yani
Ya da vajinismus olduğu için doğum anında kitlenen kadınların bebeklerinin sipastik doğmasından daha mı önemli yarım insan olmak dediğiniz şey
Şu kavramı bırakın artık
Önceden sezeryan moda idi şimdide normal doğum moda olmuş
Bu doğum olayı hem fizyolojik hem psikolojik bişi
Fiziği ve psikolojisi iyi değilse elverişli değilse annenin
Kendi acı çekmemesi bebeğini de strese sokmaması için sezeryan olabilir
Ayrıca doğum bünyeye göre değişir
Kimi normal doğumda çok zorlanır sezeryanda acı duymaz
Kimi tam tersi iyi ki snormal oldum der

Son düzenleme:
İlk doğumum epidural sezaryendi
Çok pişman oldum
2.yi genel anestezi ile dünyaya getirdim
Süperdi işte o :)

Ben diyorum mesela, iyiki sezeryan oldum taş gibiyim genç kız gibi duruyorum iddia edildiği gibi ne göbek kaldı ne de süt sorunu yaşadım hemen de ayaklandım

Yarım ifadesi moda oldu malum bu günlerde

bence normal veya sezeryan doğuma doktor karar verir,
çok düşünmeye gerek yok.

ilk doğumumda ben de çok düşünmüştüm, ama doğum olunca keşke doğum yöntemine kafa yoracağım kadar emzirme ve bebek bakımına kafa yorsaydım demiştim.
elbette okumuştum bu konularda, ama A, B, C planı olmalı her annenin.
sütüm hemen gelmezse ne yapacağım,
sütün az gelirse,
sütüm çok gelirse,
oldu ki bebek küvezde kalırsa,
erken doğarsa,
geç doğarsa,
kilolu / zayıf doğarsa,
...

düşünmek ve planlamak gereken o kadar çok şey var ki, bırakın doğum yöntemine de uzmanı karar versin, neticede bunun için 9 ay gidip gelmiyor muyuz doktorlara.

Ben normal doğum yaptım çatım dar olduğu halde doktorum inatla normal doğurttu 24 saat bazen düşük bazen orta dozda suni sancı verildi işkence gibiydi resmen hastaneyi inletmişti çığlıklarım ağlıyordum deliler gibi beni sezeryana alın nolur diye.tansiyonum 6 ya 4 tü en son ışıklar uçuşuyordu gözümde...doğumhanede masada bi kaç kere kustum kendi kusmuğumda boğuluyordum nerdeyse ve 15 dikişle doğumu tamamladım ve 1 ayda toparlanabildim ... Sana bunları kork diye anlatmıyorum herkesin bünyesi vücudu farklıdır ben kaldıramadım normali ve ciddi psikolojim bozulmuştu unutamamıştım o anları bi süre ... Şimdi Allahım nasip ederde o günlere gelirsem neyaparım bnde bilemiyorum ama okadar zorluğa rağmen yinede normali düşünebiliyorum bi kere yaptıysam ikincidede başarabilirim..kendime teselli veriyorum

Arkadaşlar merhaba sizlere sorum şu
Normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum fakat Epidural doğum diye birşey ??? Bunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilir mi benimle tşkler şimdiden

Ben epidural anesteziyle normal dogum yaptim 3 ay once,yok boyle bi guzellik dunyada:) sohbet ederek dogurdum desem yeridir.

YA AĞZINA YÜREĞİNE SAĞLIK GERÇEKTEN DOBRA KONUŞTUUN VE OKADAR MORAL OLDU Kİ BANA ANLATAMAM ALLAHIM NE DİLEĞİN VARSA VERSİN YANİ BEN BU ANLAYIŞI BEKLİYORUM SAĞOLSUN BAZI ARKADAŞLAR HARİÇ GERÇEKTEN MOTİVE DÜŞÜRMEK İÇİN YAZIYOLAR YANİ YAZMASIN DAHA İYİ İNSAN ÜZÜLÜYOR BEN HENÜZ BUNJ DÜŞÜNMEM İÇİN ERKEN OLDUĞunu biliyorum sadece daha önce kötü şeyler yaşadığım için pskolojikmen endexledim kendimi yani Allahım herkesin gönlüne göre versin tabi ki

Ben spinal sezeryan oldum
On tane dogursam yine ayni yontemi secerim
Bu arada doktorumun karariydi, dogum seklini kendisi secti, cati muayenesine kadar ben debilmiyordum nasil doguracagimi

Bu arada doktorumun karariydi, dogum seklini kendisi secti, cati muayenesine kadar ben debilmiyordum nasil doguracagimi
Daha önce normal doğum falan yaptınız mı tek mi çocuk var benim korkumda daha önce suni sancı verdiler düşüknfalan yaşadım o yüzden dilim yandı

Bide nerede yaşıyosunuz dr tavsiyesi alabilirim

Bu mesaja tamamen katılıyorum. 1 hafta önce normaldoğum yaptım. Çok şükür çok güzel bir doğum oldu. Ama doğumdan sonra fark ettim ki notmal doğum fanatiği olmuşum ben. Sezeryana mecbur kalsaydım kendimi zor toparlayacaktım psikolojilmolarak ki bence bu manyaklık.

Doğum normal de olabilir sezeryan de. Bence kendinizi her ikisi içinde hazırlayın. İkisinin de güzellikleri ve zorlukları var. İkisi de acılı. İkisi de dikişli. Okuyum. Cesaretlenin. Kararı drunuzla ilerleyen haftalarda verin. Her türlü mutlu olmaya bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…