Hamile ve gurbette olmak. Gerçekten depresyona girdim kimseye diyemiyorum nasıl yeneceğim bunu 😪

Gülmekten maksadım hepsini bir konu altında derleyip yazabilirdiniz tabiki hepimizin derdi sıkıntısı olunca buraya yazıyoruz ama akışa bakıyorum siz bir orda bir burda onu demek istedim Allah başka dert vermesin ne diyeyim.!
Hepsi birbirinden alakasız konular kuşla hamilelik kedi bunların hepsi aynı şey mi
 
Benim özel bir rahatsızlığım hanım efendi ve bunu burda söyleyemem yani anlayacaginiz ilaç veya başka herhangi bir korunma yöntemi bu yüzden kullanmam yasak doğal yollarla da yeteri kadar korunmamisiz sonuç olarak şu an bir anneyim ve bunu burda tartışmak anlamsız ben depresyona girmiş bir anneyken size korunma yollarini açmak için açmadım bu soruyu
Evlenmiş gebe kalmışsınız kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz.. bu arada ablam da Erbil'de doğum yapmıştı hem de 16 yıl önce. Sağlık kuruluşları gayet iyi aslında. Eğer bu yüzden eşinizden ayrı kalmayı düşünüyorsanız bence biraz daha araştırın ve bebeğiniz babasının da olduğu yerde dünyaya gelsin.
 
Hepsi birbirinden alakasız konular kuşla hamilelik kedi bunların hepsi aynı şey mi
Sonuçta dert yanar gibi konuşmuşsunuz neden hepsi bir arada olmasın ki. Bulunduğunuz yerde internet varsa hamileliğe dair yeni bilgiler edinebilirsin buna dair video izlebilirsiniz bu süreçte meditasyon yapan çok insan var onları izle zihnini boşaltıp yeni düşüncelre takıl kaygı duyma asla bak ne güzel anne de olacakmışsın 💖 Rabbim güzel gebelik yaşatsin yani ben size kötü birşey söylemedim
 
Son düzenleme:
Alıştığınız yer dışındaki yerlerin hastaneleri hep bu tuhaf gelir zaten. Başka bir ile taşındım yurt içi ama buranın hastaneleri çok kötü acaba ailemin yanında mı doğursam diyorum. Yani kısacası bana/size böyle geliyor. Böyle bi şey yok. Orada doğum yapanlar da insan ve sağlıklılar. İyi bi dr a denk gelir güvenirseniz sorun olmaz. Bu sebepten eşinizden aylarca ayrı kalmak çok mantıklı değil. Kendinizi zayıf hissetmenize ah vah gurbetteyim muhabbetlerine gerek yok hiç bence. Hayat size böyle bi deneyim sunmuş tadını çıkarın. Erbil dediğin yer şurdan şurası aileniz gelsin doğuma
 
bize de sürpriz ve mucize oldu Rabbim verdi çok şükür.
ilaç veya başka herhangi bir korunma yöntemi bu yüzden kullanmam yasak doğal yollarla da yeteri kadar korunmamisiz
Hahahaha ya konu sahibi, tavşan gibi sevişen ama hiç bir şekilde korunma aracı kullanmayan insanlarin bir sağlık problemi yoksa zaten gebelik oluşur. Bu ne sürpriz ne de mucize.
İnsanlığın başından beri, hatta dünyadaki tüm memeli canlılarda bu böyle yani.
Bir de şaşırmışsiniz 😂 ben de asansöre binecektim, düğmeye bastım,kapı açıldı bir anda. Çok şaşırdım
 
Saglikla gelsin bebeginiz öncelikle. Yasam sartlariniz fazla hizli degismis. Alismakta zorlanmaniz normal ve üstüne zor hamilelik geciriyorsaniz böyle hissetmeniz de normal. Lakin esinizle geleceginiz ile ilgili simdiden plan yapmaniz lazim. Her iki üc ay bir araya gelerek evliliginizi oturtmaniz, birde aile olmaniz zor olacak. Kisa vaadede ailenizle olmaniz sizi rahatlatacaktir, ama uzun vaadede hem kendiniz hem cocugunuz icin kalici cözümler lazim.
 
Korunma yöntemi yasak diye korunmamışsınız işte. Nesi sürpriz bunun? Korunmazsanız hamile kalırsınız. Hadi size yasak eşinize de mi yasak? Bu kafayla giderseniz köydeki nineler gibi 10 çocuk doğuracaksınız. Daha evleneli kaç ay olmuş düzen bile oturmamış ailenizden ayrılmaya bile alışmamışsınız koştur koştur bir mucize gebeliğiniz eksikmiş. Seçimlerinizin sonucunu yaşayacaksınız depresyona girmeniz şaşırtıcı değil ama asla akıllanmıyorsunuz. Ne diyelim çekin şimdi kolay gelsin size
 
Eşimle 8 yıl sonra çok severek evlendik ama balayına bile gidemedik herşey çok ani gelişti evimizde üç gün kaldık iraga geldik çünkü o ırak erbilde çalışıyordu son bir yıldır burada birkaç yıllığına iş aldılar getirisi gerçekten iyi Türkiye'deki evimiz kira ve geleceğimiz için çalışması gerekiyor burda ancak ayrı kalmak istemedim burada eşim bir ev tuttu geldik birlikte iki ay oldu. İlk defa ailemden ve sevdiğim herkesten bu kadar ayrı kalmak bana koydu tabi alışkın değilim annem babam arkamdan çok ağladılar. Neyse daha sonra burada hamile olduğumu öğrendim. Hemde daha üç aylık evliyiz neden oldu neden korunmadiniz gibi şeyler söylemeyin çünkü bize de sürpriz ve mucize oldu Rabbim verdi çok şükür. Ancak garip olan ben kendimi cok kötü hissediyorum burada dil bilmemek ha deyince sevdiklerimi görememek bana çok koyuyor akşam eşim işten gelene kadar kafayı yiyorum hamileliğimde zor geçiyor sürekli bulantım var ona yemek yaparken bile zorlanıyorum. Zaten bu yüzden eşimle Aralık'ta dönüyoruz Türkiye'ye ancak o geri çalışmaya dönecek ben hamile halimle annemgilde kalacagim çünkü burada sağlık sektörü yetersiz bebeğimin sağlığı için buna mecburuz. Anlayacaginjz sürpriz gebelik gurbet tekrar ayrı kalacak olmak hepsi üst uste geldi. Bir an önce turkiyeye gitmek istiyorum annemi ailemi çok özledim. Ama bebeğimi buraya getirmek de asla istemiyorum iki üç ayda bir gelirim yanınıza diyor. Onu çok severek evlendim ancak bu yaşananlar bana ağır geldi niye böyle hissediyorum bilmiyorum.. ne yapabilirim geçecek mi bu hisler
8 senedir birliktesiniz -yani tek gecelik yeni filan değil uzun süredir bu adam hayatınızda
eşiniz 1 senedir Irak'ta ve daha birkaç yıllığına da orada bu da beli olan bir durum. kesin inşaat yapıyordur yani bunların ihlalsi bitene kadar bile bir süre geçiyor.

yani ben anlamış değilim insan 8 sene birlikte olup neden apar topar evlensin balayı bile yapamasın, plan program diye bir şey var, dimi?

e adam daha birkaç yıl orada siz dil bilmeden gitmişsiniz bi sürü Arapça kursu var ülkede gidince zorlanmayayım diye temel düzeyde olsun öğrenebilirdiniz -benim etrafımda hobi olsun diye bi sürü dil öğrnen insan var size "lazım" ama zahmet edip öğrenmediniz tabii. bırakın tr'de iken öğrenmeyi orada bile kimseyle iletişimiz yok dimi? akşama kadar koca bekliyorsunuz evde kesin...

Gurbet de gurbet diyorsunuz anam babam ağladı diyorsunuz yahu Erbil sınıra kaç km? siz hiç mi ananızdan babanızdan ayrı kalmadınız bu yaşa kadar? çocuk musunuz?

yani şimdi kusura bakmayın da tam yeşilçamlıksınız.
hiç şu çağın insanı değilsiniz ki size biz ne diyelim?
 
Eşinin evlenir evlenmez Irak’a gitmesi süpriz mi oldu? Her şey çok ani gelişti derken neyi kast ettin anlamadım adam zaten orada çalışıyormuş.
 
Merhaba hayırlı olsun evliliğiniz, allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Gurbet konusuna gelince ben de evlenip gurbete gelenlerdenim. Kimsem yok kısmı bende de var, ama şöyle düşün Türkiyede olsak her gün bir yere gidip birileriyle mi görüşecektik? herkesin bir hayatı var zaten iş güç vs.. aile konusu evet insan özlüyor ama çok şükür bari görüntülü konuşuyoruz. bi de seninki geçici süreliymiş bu geçici süreçte bebeğin sana yol arkadaşı olacak öyle düşün ve hamileliğinin tadını çıkar.
 
Üzülmeyin stres etmeyin. Hobi edinin
Zaten turkiyeye de döneceksiniz ailenizin yanına zaman bi şekilde çabuk geçiyor.
Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Bi şeyleri fazla kafaya takmayin
 
Ben 2 yıl önce eşimle severek evlendik Türkiye’de. Sonra Almanya’ya taşınma kararı aldık. Evlendikten 3 ay sonra eşim burda ev düzen vs kurmak için geldi ben annemlerde kaldım ve bu arada hamileydim çok yeni ( isteyerek hamile kaldım ) sonra işler bizim plânladığımız gibi olmadı benim kursa gitmem gerekti Almanca sertifika almak için o hamile ve bulantılı kusmalı rezil halimle her sabah kursa gidip gelmeye başladım derken vize işlemleri başladı biryandan tabi aradan aylar geçti. Ben bebeğimi Almanya’da kendi evimde doğurmayı planlarken vizeydi kurstu okadar iş uzadı ki kızımı Türkiye’de doğurdum annemgilin evinde.Kızım 4 aylık oldu ve benim hala vizem çıkmamıştı. Eşimden ayrıyım doğum yapmışım bunalımdayım eşim gelip gidiyor ama bir kaçgün durabiliyor sadece kabus gibi günlerdi. Allah annemden ailemden razı olsun herşeyimi yaptılar bana çok güzel baktılar ama düşün daha 3 aylık evliyken eşimden bir ayrıldık taaa 10 ay sonra ben Almanya’ya gelebildim.
Buraya geldim yine bitmedi 4 aylık bebekle tanımadım bir yerde etrafımda kimsem yok eşim çalışıyor tek başımayım hergün ağlardım ne dışarı çıkabiliyorum ne dil biliyorum me sohbet edeceğim insan var. Bebeğim zaten kolik bir bebek uyumaz devamlı ağlar tam bunalımdaydım Türkiye’ye dönmeyi bile düşündüm ama sonra direndim. Kucağımda bebekle dönsem eşim burda çalışacak ben orda annemde kalacak böyle evlilik olur mu dedim katlandım şimdi çok şükür zor günleri atlattım ufak çapta dil de öğreniyorum yani çok uzun oldu kusura bakma ama seninle tıpatıp aynı durumdaydım diye bukadar yazdım. İnanki hepsi geçiyor. Çok zor ve acılı oluyor ama inan geçiyor. O bebek bir doğsun biraz toplasın kendini bu yaşadıklarını unutacaksın inan.
 
Korunurken dememis kiiii neden korunmadin diye sormayin demis
Bizede supriz oldu mucize demesinden korunurken oldu gibi anlasiliyor cunku baska nasil bir insana supriz ve mucize olur dusunim cinsel iliskiye girilmediyse mucize olur tabi
 
8 senedir birliktesiniz -yani tek gecelik yeni filan değil uzun süredir bu adam hayatınızda
eşiniz 1 senedir Irak'ta ve daha birkaç yıllığına da orada bu da beli olan bir durum. kesin inşaat yapıyordur yani bunların ihlalsi bitene kadar bile bir süre geçiyor.

yani ben anlamış değilim insan 8 sene birlikte olup neden apar topar evlensin balayı bile yapamasın, plan program diye bir şey var, dimi?

e adam daha birkaç yıl orada siz dil bilmeden gitmişsiniz bi sürü Arapça kursu var ülkede gidince zorlanmayayım diye temel düzeyde olsun öğrenebilirdiniz -benim etrafımda hobi olsun diye bi sürü dil öğrnen insan var size "lazım" ama zahmet edip öğrenmediniz tabii. bırakın tr'de iken öğrenmeyi orada bile kimseyle iletişimiz yok dimi? akşama kadar koca bekliyorsunuz evde kesin...

Gurbet de gurbet diyorsunuz anam babam ağladı diyorsunuz yahu Erbil sınıra kaç km? siz hiç mi ananızdan babanızdan ayrı kalmadınız bu yaşa kadar? çocuk musunuz?

yani şimdi kusura bakmayın da tam yeşilçamlıksınız.
hiç şu çağın insanı değilsiniz ki size biz ne diyelim?
Bu kadar öfke ve ön yargı neden? Birincisi öğrenmek ya da kursa gitmek zorunda değilim keyfim istemedi ikincisi plansizlik değil eşimin izni ve zamanı kisitliydi düğünden sonra balayı yaparsak aceleye gelecekti o yüzden erteledik
 
Bu kadar öfke ve ön yargı neden? Birincisi öğrenmek ya da kursa gitmek zorunda değilim keyfim istemedi ikincisi plansizlik değil eşimin izni ve zamanı kisitliydi düğünden sonra balayı yaparsak aceleye gelecekti o yüzden erteledik
Çocuk değilim çok şükür ancak alışkın da değilim ayrıca hamileyim hamilelik duygusuyla herkesten uzakta olmak ne demek bilemezsiniz
 
Evlilik, ülke değişimi, çocuk... çok büyük değişiklikler çok üst üste olmuş. Hassassınız anlıyorum ama aslında herkesin biraz daha geniş zamanda yaşadığı şeyleri hızlıca yaşamışsınız.
Ben de eşim sebebiyle dilini bilmediğim bir ülkede zaman geçireceğim. Sizinkiler kısa olacağı ve ülke dilini çok kısıtlı sayıda insan kullandığı için dil öğrenme niyetim yok benim. Ama siz Arapça öğrenirsiniz sizin için faydalı olur. Hem 3 yıllığına demişsiniz ama oradan sonra yine başka Arapça konuşulan bir ülkeye giderseniz öğrenmedim diye üzülürsünüz sonra. Benim planım okumak istediği ertelediğim kitapları okumak/dizileri izlemek.
Erbil Türkiye'm çok uzak bir yer değil. Uçuşlar var, doğu/güneydoğu illeri için arabayla bile gidip gelinebilir. Vize işleri çok sıkıntılı değil ise çocuğunuz doğduktan sonra anneniz yanınıza gelebilir. Başka ülkedeyim diye kendinizi şartlayıp üzmeyin. Evin içinde olduktan sonra farketmiyor nerde olduğunuz. Türkiye'de büyüdüğünüz şehirden başka bi şehirde olsanız da hemen hemen böyle hissedecektiniz.Zira burda o kadar çok kadın ülke içinde başka bir şehri gurbet olarak tanımlıyor ki en başta sizi de onlardan biri sandım.
 
Bu kadar öfke ve ön yargı neden? Birincisi öğrenmek ya da kursa gitmek zorunda değilim keyfim istemedi ikincisi plansizlik değil eşimin izni ve zamanı kisitliydi düğünden sonra balayı yaparsak aceleye gelecekti o yüzden erteledik
Çocuk değilim çok şükür ancak alışkın da değilim ayrıca hamileyim hamilelik duygusuyla herkesten uzakta olmak ne demek bilemezsiniz
ben size neden öfkeli olayım?
tanımıyorum bilmiyorum

hayatımın uzun yıllarını tek başıma gurbette geçirdim, bir tek ülkeden çıkan giden siz değilsiniz merak buyurmayın.

Aman öğrenmeyin dil filan aman bir meşgaleniz olmasın hayatınızı da kocanızın iznine göre yaşayın
bana ne?

gelmiş konu açmışsınız biz de böyle yaşarsanız sonucu da bu olur diyoruz asıl siz yaptıklarınızın arkasında durun madem keyfiniz öyle istedi, bize çatacağınıza
 
Back
X