Hamile ve mutsuz...

Bebeginiz dogunca anlarsiniz
Anlamazsaniz mi
O zaman evlenmeyecektiniz cocuklu adamla

Biri çocuk adı üstünde melek daha
diğeri karnı burnunda hassas bi kadın
buraya kadar yapılan kaprisler yaramazlıklar normal
lakin adam hatalı aradaki dengeyi o kuracak başkası değil
tamam elbette çocuğa bi patik için kızılmaz
ama bunun ilerisi de var,karısına sanki kızını kesmiş muamelesi yaparsa
bu küçük kızla bayanın arasında güzel bi ilişkinin başlayacağı varsa da başlamaz

oynasa ne olacak? diyelim ki patikler parçalandı kullanılamaz oldu, ne olur yani? dünyanın sonu mu? sizin derdiniz patik değil eşinizin çocuğuna sizin yanınızda ilgi göstermesi.. %100 haksızsınız. baba ile kızın arasına kendi bebeğinizi alet edip girmeye çalışmışsınız bilinçli ya da bilinçsiz bilemem ama dikkat edin üzülen siz olursunuz..

babasına eline başka bir oyuncak ver demek yerine bu işi sizde yapabılırdınız..

çocuk bellı kı küçük yanına gidip onunla ılgılenıp oynamaya başlayıp ilgisini başka bir oyuncağa çektikten sonra patiği ortadan zarar görmeden kaldırabilirdiniz...

ama bana sorun oyuncakmıs patıkmıs gıbı gelmedı... siz eşinizin bebeği istemediğini düşünüyorsunuz yada eşiniz size böyle düşündürüyor bu yüzden bu kadar hassas ve kırılgansınız...

git patiklerinden aynısından bir çift daha al sonrada bir fincan ıhlamur iç uzat ayaklarını keyfine bak ilerde pişman olabilirsin bu günlerini üzüntüyle geçirdiğine .ben kafamı duvarlara vururum mesela o günlerim geri gelse zerre üzmezdim kendimi ve dolayısıyla bebeğimi:))))mutluuuu ollllllllllkiii bebeğinde olsun

Çocuk küçük, anne babası ayrı bilmem ne diye acitasyon yapmaya gerek yok bence,
çocuğunu düşünen bir baba zaten evladının yanında böyle bir kavgaya tutuşmaz, hamile karısına bağırmazdı ..

Neden hep kadın ortamı yumuşatmaz zorunda kalıyor ? kadın hamile .. ilk hamılıleği heves etmiş belliki burda mevzu tabiki de basit bir patik değil, mesele kocasının tutumu .. cocuğa karşı yapılan bir harekette yok tamamen adamın olay cıkarmasından kaynaklanıyor bence, eğer karısı soyledıgınde cocugun elınde patiği alsaydı cocugun gonlunu yaparak hiçbir bağırışma tartışma olmazdı..

Burda ayrım yapan koca malesef..
Konu sahibi arkadaşım, eşinle açık açık konusman gerekiyor yapıcak baska bırsey yok gb

İlk kez mi böyle tepki verdi eşin bana sanki bi'kaç kez daha bu tavırla karşılaşmış da artık bıkıp patlamış gibi geldi.
Ayrıca haklıyken haksız durumuna düşüyosun.
Benim çocuğum onun çocuğu bu iş böyle ağız tadıyla gider mi sence?
Eşinin bi'parçası o, onu da sevmeye çalış.

Bir ablası olarak al elinden patikleri bunları "kardeşin" giyecek güzelce yerine koyalım tamam mı "ablası" gel bak senle bunu oynayalım de...

İnan çok zor bi'şey değil bunlar...

Son olarak evine küçük bir çocuk geliyosa -kıymetli- şeylerini ortalık yere koyma

Son düzenleme:
eski konundan hatırlıyorum,senin kocadan ne köy olur ne kasaba...
yarın bi gün çocuğun biraz büyüyünce iş bulur, onu rahatça boşayabilirsin.
Dünya hali,yalnız olmaz (zaten yaşın çok genç) başka bir insanla evlenir,ona da yeni bir bebek verebilirsin
İşte yeni eşin "senin çocuğun/benim çocuğum" muhabbeti yaptığında eşinin bu abartılı tepkisini yüreğinde hissedersin...
bi kadın için en acı şeylerden biri üvey babasının çocuğunu benimsemediğini farkettiği anken bir erkek için neden olmasın??

Ben ,baba adaylarının bebek konusunda anneler kadar duygusal düşünmediğini dolayısı ile de hassas davranmadığını düşünüyorum genelde. Hele bir de sizin eşinizin 2. Çocuğu olacağı için " alt tarafı bir patik " diye bakmış olaya, eğer eşinizin küçük kızı , ikinizin ortak çocuğu olsaydı, eşiniz o patiği yine verirdi çocuğa oynasın diye ama acaba siz o durumda da aynı tepkiyi verir miydiniz ? Pek sanmıyorum. Büyük ihtimalle oynamasına izin verirdiniz yada en kötü ihtimalle " ver kızım kardeşinin pratiğini şuraya koyalım da bozulmasın, doğduğunda ayağına ne giydiricez sonra üşür hasta olur " gibi bi cümle kurup alır kaldırırdınız. Keşke böyle yapsaymışsınız, o da küçük bir çocuk sonuçta ve siz eşinize " oyuncak olarak BENİM ÇOCUĞUMUN eşyasından başka birşey bulamadın mı? " diyerek , o masumu da ötekileştirmişsiniz. Bu da eşinizi orantısız derecede huzursuz etmiş ki , üzerinize yürümüş. Tabi ne olursa olsun , bir bayanın hele hele bir anne adayının böyle bir tepkiye maruz kalması nahoş ve yanlış. Ama bence en yanlışı , bütün bunların o küçük çocuğun önünde yaşanması, ne hissetmiştir ne düşünmüştür kimbilir . Benim tavsiyem bir daha buna benzer bir durumla karşılaşırsanız , eşinizi araya sokmadan , bir anne gibi değil belki ama ,bir abla şefkatiyle yaklaşıp, sorunları kendiniz çözmeniz.

Dip not:
Genel durumunuzu ve tutumunuzu bilemem, ben sadece bu anlattığınız olaya göre yorum yaptım :)

Bence eşinizin çocuğundan dolayı sürekli tartışma yaşanıyor,
siz çocuğun her davranışından bir anlam çıkarıyorsunuz ki
eşiniz ufacık olayda bir patlama yaşamış.

Yok demeyin, bir insan durup dururken bu kadar patlamaz.
Patlasa da eşi için ''Allah'ım bu kadını sana havale ediyorum'' demez.

Bence eşinizin kızına karşı davranışlarınızı bir değerlendirip,
kendinize özeleştiri yapın.
Eşinizin neden bu kadar tepki verdiğini belki o zaman anlayabilirsiniz...

Bence arkadaşa haksızlık yapmamalı kimse çünkü bir konuyu iki cümleyle anlayıp yargılayamayız bunun öncesine bakmak lazım.Arkadaşım geçmiş konularını okudum üzüldüm gerçekten anladığım kadarıyla sorun eşinin tutumu haklısında o dengeyi kuracak olan eşin sende değer görmek istiyorsun dolayısıyla karnındaki kızınında bir patik vesile olmuş sadece.Bence hiç birşey için geri adım atma sana bu lafları eden kocan gelsin üzüntüsünü pişmanlığını belli etsin bence sen bebeğinin için huzurlu olmaya çalış kimseyide ipleme

Bana da konu patik meselesi gibi gelmedi.
Adam sanki patlama noktasina gelmis gibi geldi. Daha once aranizda ne yasandi, bu neyin birikmisligi onlara bakmak lazim. Simdi burda durup dururken bagirip cagiran adamin hareketleri havada kaliyor, deli mi bu bagirmis diye dusunuyoruz, ama konunun bir de gecmisine baksak belki de adam da tasmis diyecegiz. Sorsak o ne derdi acaba...

Bu patik meselesinde de ikinizi de haksiz buldum. Bu kadar kiymetliyse ortalikta birakmasaydiniz.
Cocugu baska birseyle kandirip elinden alabilirdiniz patigi. Sorun cikarmaya, cocugu da buna sahit birakmaya gerek yoktu. Cocugu benimseyemediniz galiba, kendiniz yanasip almaya calismiyorsunuz bile, esinize soyluyorsunuz cocukla muhattap olsun diye. Bu olayin tek magduru o kucuk cocuk. Insallah yeni bebek gelince hepten kenara itmezsiniz yavrucagi.

Son düzenleme:
Abartmissiniz ve araya ayrimcilik koyuyorsunuz... benim cocugum esimin cocugu ne demek yani ? ikiside esinizin cocugu diger cocugun annesi olmayabilirsiniz ama daha anlayisli olabilirsiniz ne olacak yani yeni patik alsaniz yada örseniz ne bileyim bos bosuna huzurunuzu kacirmissiniz..

benım cocugun eşimin cocugu resmen ayrımcılık yapıyorsunuz.. hamıle olabilirsiniz duygusal olabilirsiniz ama karsınızdaki cocugunda duyguları oldugunu unutmayın lütfen!!

hemen hemen tüm yorumlarda diger cocugun zavalligindan falan bahsedilmis..anlayamadigim cocuga nolmuski ? büyük bir ihtimalle anlamamistir bile patik mevzuunu..ancak , konu sahibinin ilk bebegi ve tüm bayanlar bilirlerki hamilelikte bebeklere alinan esyalar cok heyecan verir.. bebegimizi hasret , sabirsizlik , heyecanla beklerken o esyalari severiz...o patigi o kadar sevmiski vitrine koymus hevesle..onun oyuncak olmadigini o hödük koca bilmiyormu..cocugun eline verecek baska seymi yok ki patigi veriyor..bence coook büyük saygisizlik..cocuk ne bilsin eline ne verlirse oynar o..yillar önce bir komsum dantel modeli istemisti..günlerce göz nuru döküp ördügüm danteli verdim modeline bakmasi icin..bakti bakti sanra kucagindaki cocuguna verdi..cocugu napti biliyormusunuz? disleri ile cekip cekip kopardi dantelimi!!! ben öylece kalakaldim...bu saygisizlik degilde nedir sizce?

Son düzenleme:
Bence sen hamile olduğun için durumu biraz abartmışsın,çocuğum haketmiyormu falan diye tabiki hakediyor çocuğun,eşinde onu çok sevicek ama şimdiki kızınıda çok seviyor.Güzel bir şekilde söylesen bile eşin bunu yanlış anlayabilir,sonuçta sen onun üvey annesisin,anladığım kadarıylada pek benimsememişsin.O çocuğun bu tartışmaya maruz aklması ne kadar doğru birde onu düşün ve ilk çocuğun bile olsa o çocuğu sakın dışlama patiğin aynısından yokmu bir daha alırsın çokmu büyük birşey.Telafisi mümkün olan şeyler için lafını etmeye bile değmez,yarın öbürgün bebeğin büyüyecek oyuncakalrla oynayack üvey kızında gelip oynayack o oyuncaklarla ve belki onun sevdiği bir oyuncağına zarar verecek bilmeden o zamanda bunumu yapcksn sonuçta ikiside çocuk sen böyle ayrım yaparsan kardeşlerin kardeş kavramını yakalamasınada engel olursun.Şimdi bunun için kendinide bebeğinide üzme...

Son düzenleme:
Konu sahibinin çok üstüne gidilmiş ancak eski konusunu okuyunca ben konu sahibine çok üzüldüm.Daha bir kaç ay evvel eski eşiyle facebooktan aşk mesajları yazışmış bir adam konu sahibinin eşi üstelik hamileyken görmüş maalesef.Bu kadar hayal kırıklığının üstüne bir de bebeğinin patiğini vermesi yine konu sahibesine imalı ve kırıcı gelmesinden dolayı ben suçlayamadım hanımefendiyi.Elbette diğer küçük yavru da ileride bu konuları hatırlarsa üzülecektir ama hanımefendi bağırmamış zaten keşke biraz daha sakin kalabilseymiş evet ama kalamamış.Ben burada tek suçlu eşini gördüm.Arada ki dengeyi hiç kuramamış baştan hala da kuramıyor /;

hem çocuga hemde size üzüldüm
ama sanki çocukları kıyaslamaya girmiş gibisiniz
eger öyleyse büyük hata içindesiniz
kendinizi çocugun yerine koyun
önceden o evde siz degil annesi vardı babasıyla annesi yatıyordu
belki sizi kıskanıyor belki sizi görmekten memnun degil
eşinizde dengeyi kursa iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…