Yok benimkı 22 hafta 400 gram. Doltorlar dedi ki 2 hafta gerıde kaldı.Bir arkadaşimin başına geldı, yemekle icmekle alakası yok sadece bebeğin hareketlerini takip et bir anormallik olduğunda doktoruna git
Ama 22 hafta için 500 gram iyi gibi daha 18 hafta var doğuma
Aleyküms selamSelam aleykum kadinlar, anneler..... .
Ben bundan 1 hafta önce konu açmıştım 22 haftalık hamileğim diye ve bebeğim kılo almıyo diye.
Bügün, doktora tekrar gitim ve dopllere bakıp dedi ki: benim uterin arter lerimde çentik var dedi. Yani iki rahim da direnç var. Kan iyice geçmiyor.
Tansıyonum yok hiç olmadı.
Bu arada avrupada yaşıyorum ve doktorum hiç bir şey yapamayız dedi sadece dinlen dedi. Ve dedi ki darmalar ayni kalır. Yani açılma olmaz dedi. Sadece dedi ki ya kötüye gider ya da aynı kalır. Ama en önemlisi dedi bebeğin kilosu, durumu dedi. Ne yimem gerektiğini sordum. Dedi ki sorun yemekte değil dedi. Bazı zaman oluyormuş böyle. Yapacak bir şey yok dedi. Beklemek dedi.
Burdaki doktorlar dedi ki bebek 500gr olursa ancak alırız dedi ve kuvezde bekletirler. Geçen hafta 400gr dı.
Sizden dua bekliyorum .
Sorum şu ki: sizede oldu mı böyle şey? Olduysa ne yaptınız ? Ne yediniz?
Ha burda okudum ki tuzu bırakmak gerekir. Biraktım. Ve lımonlu su içiyorum. Başka bir şey var mı?
Acaba dalak yesem nasıl olur? Dalak kan verirmiş diye duydum. Ama yan etkileri var mı?
Doktorum hiç bir ilaç vermedi ne kan ilacı ne vitamin. Hiç bir şeyYani vitaminlerini kan ilacını vs ihmal etme ama yiyeceğin şeyler bu durumu etkilemez.sol tarafına yatmak bebeğe giden kan akımını arttırabilir belki ama damarlarında darlık varsa bekleyip durumu takip etmek lazım
Anlatırsanız çok sevinirim. Bir umut olur bana. Allah sizi bebeğinize bağışlasın.Aleyküms selam
Ben de tam olarak aynı durumu yaşadım.bebegim kucağımda şimdi çok şükür ilk fırsatta size neler yaşadığımı anlatacağım inşaallah
Haftaya kilo kontrolum var ne diyecekler bakalım. Inşallah kilo alır.2 hafta geride olması çok problem edilecek bir şey değil ki,ultrasonda ileri çıkar geri çıkar ama bebeğin kilosu bana iyi geldi
Bahsettiğim arkadaşımin bebeğinde gelişim geriliği hep vardı 36.haftada doğdu 32 haftayla uyumluydu , bebek beslenemiyordu haliyle
4 hafta erken geldi biraz yoğun bakım süreci oldu şu an iyi 8 yaşında
Doktorum bir şey önermiyor sadece dinlenmek.Süt yoğurt öneriyor mu doktorunuz? Bol bol kalsiyum öneriyordu benim doktorum.
Güzel haberler alın inşallah, geçmiş olsun.
Doktorum bir şey önermiyor sadece dinlenmek.
Burdaki doktorlar bir şey bilmiyorlar. Ama ben meyve sut yoğurt su bol bol yiyip içiyorum. Hurmada yiyorum, muz...
Bebeğin kilosu değil problem kordon damarlarında darlık var ve bebek gelişmiyor yeme içme ile düzelecek bir durum değil yaniBenimde iki hafta gelişim geriliği sorunum vardı. Ne yaptıysam kilo almadı. Zayıf doğdu ama sağlıklı doğdu şükürler olsun haftasına göre kilosu iyi fazla evham yapıyorsunuz, genelde kaşar peyniri tavsiye ediyorlar bebeğe kilo aldırırmış deneyin isterseniz...
Teşekürler yorumunuz için. Evet galiba haklısın dua dan başka bir şey yok.Ben diğer konunda söylemiştim çentik vardır diye buna yapılabilecek hiç bir müdahale yok. Yeme içme ile ilgisi de yok kordonda ki damarlar dar bebeğe yeterli kan gitmiyor kan gitmezse bebek beslenmez. Sadece dua edeceksin. Çentik olup sorunsuz Doğum yapanlar olduğu gibi hamileliği son bulanlarda biliyorum. Bebeğinin hareketlerini sayman gerekiyor bir terslik olduğunda hemen hastaneye gitmelisin. Bol bol dinlen ve dua et
Anladım , ben sadece kilo sorunu var diye düşündüm. Teşekkür ederim..Bebeğin kilosu değil problem kordon damarlarında darlık var ve bebek gelişmiyor yeme içme ile düzelecek bir durum değil yani
Yinede bir umut diyip yiyorum. Kendimi güçlü tutmaya çalışıyorum. Ama çok zor. Çünkü aılem izine gitiler. Bir tek eşim var yanımda. Oda beni iyice anlamıyor. Yinede yardımcı oluyor.Bebeğin kilosu değil problem kordon damarlarında darlık var ve bebek gelişmiyor yeme içme ile düzelecek bir durum değil yani
Diger konunu hatırlıyorum yazmıştım orda hiç masadan kalkmadan yemekte yesen 100 kiloda olsan bebeğe faydası olmaz. Artık bebeğinin hareketlerini hissediyorsundur günlük hareketlerini saymaya çalış 10 san az harekette bulunursa hemen hastaneye gidip kontrol olTeşekürler yorumunuz için. Evet galiba haklısın dua dan başka bir şey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?