- 30 Kasım 2015
- 2.302
- 1.935
- 133
Cevaplariniz icin cok tsk ederim.Bu arada ben günde bir kase yoğurt(süt dokunuyor bana), bir muz, bir avuç kabak çekirdeği (o dönem kilo aldırıyor diye yemiştir tamamen kendi fikrim içindekilerden dolayı siz doktorunuza danışın)kuru incir Antep fıstığı düzenli tüketmiş tim.. istirahat etmiştim
Tabi bunların faydası olmuş mudur orasını bilmiyoruz.gecmis olsun tekrardan
Maşallah.Ben yaşadım, 26. Haftada Dr gelişim geriliği olduğunu farketti, 2 hafta takip etti, gelişim geriligi olduğu kesinlesince araştırma hastanesine gönderdi. Aynı gün acil olarak hastaneye yatırdılar, 5 gün sonunda bebeğin kalp atışı bozuldu, acil sezeryanla doğuma girdim. Bu arada bebeğin akciğerlerinin gelişmesi için iğne yaptılar. 28 haftalık, 24 haftaya uyumlu 600 g bebeğim doğdu. 3 ay kuvezde kaldı. Şimdi 5 yaşında
Teşekürler. Duanızı eksik etmeyin. Çok tşk.Neresi orasi cok merak ettim.nasil vitamin onermez doktor.hangi ulkedesin bilmiyorum ama canim hemen omnibiyonta diye bi vitamin al varsa orda.icinde balik yagi ve normal hap var.belki yardimci olur kilo almasina.
Dua edicem senin icin.insallah saglikla kucagina alirsin bebegini
Maşallah.Ben de aynı sorun vardı, 23 haftadaki ayrıntılı ultrosonda farketti doktor. 12. haftada da ayrıntılı yaptırmama rağmen farkedilmedi. Bebe aspirinine başlattılar 34 haftaya kadar.
Aspirini bıraktıktan sonra bebek tekrar büyümedi. 39 haftada sezeryanla doğum yaptım. 2900 doğdu simdi 1 aylık
İşte bende bilmiyorum acaba bebeği daha tez alırlarsa daha mı iyi olur daha mı kötü diye.22 haftalik 400 gram normal canim bence baska bir doktora daha git. Baska bir sorun yoksa bebegi niye erkenden alacaklar?? Sakin oyle birsey yaptirma benim bir arkadasim her hafta dopplere gidiyordu bebek dogru düzgün beslenemiyor diye hep kontrol altindaydi bebek zayif ve kucuk dogacak diye cocuk dogdugunda ama 4 kiloyu gecti. Benim oglumda da aynisini dediler kordon da kirecleme var bebek beslenemiyor cok zayif dediler doplere gitdim orada cikti ortaya bebegin kilosu normalmis normal kiloyla da dogdu oglum sen sakin kendine stres yapma. Baska doktorlara da git
Evet zaten sol tarafta yatıyprum sürekli. Geçen bir hemşireye sordum sol tarafta yatmam mı gerekir diye. Cevabı bu: bebeğin daha çok küçük onun için farketmez hangı tarafta yatarsan yat.Canım sol tarafına yatarak uyu, kan ve oksijen akımına yardımcı olur. Limon faydalı olabilir kan sulandırmak için ama tansiyonuna dikkat et. Başka bir doktora daha gözükmeni tavsiye ederim. Umarım sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.
Öncelikle bebeginizi kucaginiza almanız dileğiyle Allah kimsenin emeklerini boşa cikarmasin bende oglumda gelişim geriliği problemi yaşadım 1.580 gr kilosu iyidi plasente kireclenmesi olmuş bende de benim yediklerimle alakasi yokmuş bebek kilo almıyordu sürekli ultrasona girdim suyu sınıra yakındı kilo alımıni artık geçmiştik cigerleri gelişsin diye tutuyorlardı sınırın altına düşünce aldılar tam 2 kiloydu buarada ben cigerleri gelişsin diye iğne vurulmustumSelam aleykum kadinlar, anneler..... .
Ben bundan 1 hafta önce konu açmıştım 22 haftalık hamileğim diye ve bebeğim kılo almıyo diye.
Bügün, doktora tekrar gitim ve dopllere bakıp dedi ki: benim uterin arter lerimde çentik var dedi. Yani iki rahim da direnç var. Kan iyice geçmiyor.
Tansıyonum yok hiç olmadı.
Bu arada avrupada yaşıyorum ve doktorum hiç bir şey yapamayız dedi sadece dinlen dedi. Ve dedi ki darmalar ayni kalır. Yani açılma olmaz dedi. Sadece dedi ki ya kötüye gider ya da aynı kalır. Ama en önemlisi dedi bebeğin kilosu, durumu dedi. Ne yimem gerektiğini sordum. Dedi ki sorun yemekte değil dedi. Bazı zaman oluyormuş böyle. Yapacak bir şey yok dedi. Beklemek dedi.
Burdaki doktorlar dedi ki bebek 500gr olursa ancak alırız dedi ve kuvezde bekletirler. Geçen hafta 400gr dı.
Sizden dua bekliyorum .
Sorum şu ki: sizede oldu mı böyle şey? Olduysa ne yaptınız ? Ne yediniz?
Ha burda okudum ki tuzu bırakmak gerekir. Biraktım. Ve lımonlu su içiyorum. Başka bir şey var mı?
Acaba dalak yesem nasıl olur? Dalak kan verirmiş diye duydum. Ama yan etkileri var mı?
Ah canım benim inan cok haklısın kaygılanmakta. Gebelik zaten endişe hali.. Ben de senin gibi korkar üzülür ve endişe ederdim aynı şeyleri yaşasam. Biz de doktor değiliz sonucta ya da bütün doktorlar iyi diye bir şey yok. Sola yatınca bir mucıze de olmaz belki. Sadece elimizden gelen ölçüde yardımcı olmaya calısıyoruz, sende elinden gelenin en iyisini yapmaya calısıyorsun. Tabii k bir sağlık calısanı seninle empati kuramayabilir. Cok artniyetle soylendıgını dusunmuyorum ama doktor var doktor var gerçekten. Başka bir goz daha iyi olabilir. Başka bir doktorlar gorus lutfen.Evet zaten sol tarafta yatıyprum sürekli. Geçen bir hemşireye sordum sol tarafta yatmam mı gerekir diye. Cevabı bu: bebeğin daha çok küçük onun için farketmez hangı tarafta yatarsan yat.
Ya bir yandan diyorum ki bu gavurlar mı bir şey bilmiyor yoksa biz müslümanık diye öyle yapıhorlar yoksa söylediği şey gerçek mı acaba.
Yani insan gavur memlekte olunca herkesten her şeyden şupheleniyor. Acaba diyorum beni erken doğum yaptırıp deniyecekler mi bebeğimin üstünde bir şeyler diye.
Ya ben çok kötü düşünüyom ya olaylar beni böyle düşündüturüyor.
Boşverin hamileliğinizin tadını çıkarın. Ben çok stresliydim yok çentik yok gelişimi geri yok şu bu diye diye oğlum hâlâ huzursuz bir bebek.Bebe aspirin nedir bilmiyorum. Ama avrupada ilaç vermiyorlar. Hele bir de aspirin. Bizim burda ilk uç ay içiliyo aspırın.
Tesekurler.Canım seni yanlış yönlendirmek istemem üzerinden 5yıl geçti yanlış hatırlıyor olabilirim ama doktoruna sor derim. Benim 4yaşında şükür sağlıklı bir oglum var. 22. Hafta da ultrasonda birşey gördü doktorum emin olmak için ayrıntılı ultrason a yönlendirdi yaptırdık dediğin gibi çentik direnç her neyse adı ona giden kordon tıkalı dedi kaba tabirle. Zeka ya da beden sel engeli olabilir demişti. Hemen ilaca başlattı beni kan sulandırıcı isim veriliyor mu bilmiyorum da 32. Hafta ya kadar her gün aldım hapı. Şükür ki korkulacak olmadı. Rabbim sağlıkla kucağa almayı nasip etsin
Amin cnm insallah.dedigim ilac mutlakq vardir fransa da.ben de yurt disinda yasiyorum.ihmal etme hemen al onuTeşekürler. Duanızı eksik etmeyin. Çok tşk.
Ben fransada yaşıyprum.
Bu gavurlar bir şey bilmiyorlar.
Ben hepinizden allah razı olsun. Allah sizinde dualaranızı kabul etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?