Dua et bol bol moralini yüksek tut bol bol bebeğin ile konus karnında minik bir savaşçı var kontrollerini aksatma sakınYinede bir umut diyip yiyorum. Kendimi güçlü tutmaya çalışıyorum. Ama çok zor. Çünkü aılem izine gitiler. Bir tek eşim var yanımda. Oda beni iyice anlamıyor. Yinede yardımcı oluyor.
Haklısınız. Hissediyorum. Her halde başka bir şey yokDiger konunu hatırlıyorum yazmıştım orda hiç masadan kalkmadan yemekte yesen 100 kiloda olsan bebeğe faydası olmaz. Artık bebeğinin hareketlerini hissediyorsundur günlük hareketlerini saymaya çalış 10 san az harekette bulunursa hemen hastaneye gidip kontrol ol
Teşekürler desteğiniz için.Yakın arkadaşımda da çentik vardı sorunsuz bebeğini kucagına aldı inşallah sende alırsın
Benim bebeklerim ikiz.Sadece birinde gelişim geriliği vardı cift kese çift plesanta ikizleri..25.haftada 350gr di bebegim.Kan akımı yavaştı direnç vardı vs.Süt yoğurt öneriyor mu doktorunuz? Bol bol kalsiyum öneriyordu benim doktorum.
Güzel haberler alın inşallah, geçmiş olsun.
Benim bebeklerim ikiz.Sadece birinde gelişim geriliği vardı cift kese çift plesanta ikizleri..25.haftada 350gr di bebegim.Kan akımı yavaştı direnç vardı vs.
İki ayrı Prof a gidiyordum biri araştırma da biri özelde.( Böyle yapma nedenim araştırmanın yakın özelden Dr umum 1.5 saatlik yolda olmasıydı)
Araştırma daki dr 28 .haftada yatış verdi doğum için 500 Gr di bebeğim üç hafta geriydi.odasindan kaçtım (bunu maalesef yaptım)doğru diğer profa gittim.o akmıyor ama damlıyor dedi.kan akımı devam ettikçe beklicez dedi..
Balık yağı verdi..Yeme icme dinlenme ile alakası yok dedi yine de tavsiye etti.ben kendimce bir şeyler yaptım.belki kilo alır diye kuru yemiş falan çok yedim..32.haftada özelden Prof da doğum dedi..ben de neden dedim.. riskleri sordum..sağolsun uzun uzun anlattı... bunlar bilimsel olarak kesinligi kanıtlanmış değil diye ekledi..
Benim hedefim 34 tü beklicez dedim ve 34+3 de doğum yaptım..1250 Gr doğdu bebeğim..30 hafta ile uyumlu idi.cok şükür sağlık problemi olmadı zayıf olması dışında.. size özelden tekrar yazacağım inşallah..
Biraz karışık oldu bebeklerin uyku vakti kusura bakma yin
Çok tşk ediyorum yazdığınız için.Benim bebeklerim ikiz.Sadece birinde gelişim geriliği vardı cift kese çift plesanta ikizleri..25.haftada 350gr di bebegim.Kan akımı yavaştı direnç vardı vs.
İki ayrı Prof a gidiyordum biri araştırma da biri özelde.( Böyle yapma nedenim araştırmanın yakın özelden Dr umum 1.5 saatlik yolda olmasıydı)
Araştırma daki dr 28 .haftada yatış verdi doğum için 500 Gr di bebeğim üç hafta geriydi.odasindan kaçtım (bunu maalesef yaptım)doğru diğer profa gittim.o akmıyor ama damlıyor dedi.kan akımı devam ettikçe beklicez dedi..
Balık yağı verdi..Yeme icme dinlenme ile alakası yok dedi yine de tavsiye etti.ben kendimce bir şeyler yaptım.belki kilo alır diye kuru yemiş falan çok yedim..32.haftada özelden Prof da doğum dedi..ben de neden dedim.. riskleri sordum..sağolsun uzun uzun anlattı... bunlar bilimsel olarak kesinligi kanıtlanmış değil diye ekledi..
Benim hedefim 34 tü beklicez dedim ve 34+3 de doğum yaptım..1250 Gr doğdu bebeğim..30 hafta ile uyumlu idi.cok şükür sağlık problemi olmadı zayıf olması dışında.. size özelden tekrar yazacağım inşallah..
Biraz karışık oldu bebeklerin uyku vakti kusura bakma yin
Allah bebeğinize kavuştursun.Aynı durumu yaşadım. Doktorum bebeği hemen alacağız dedi. 36. Haftada sezaryenle doğum yaptım. 1500 Gr doğdu bebeğim. 10 gün kuvözde kaldı. 27 gün oldu doğum yapalı. 2 kilonun üzerine çıktı çok şükür.
Şuan bilmiyorum ama 1 hafta önce 400 gr dı.Bebeğiniz2kac gram şuan
Amniyosentez yaptırdım,..risk var evet ama uzman ellere yapılınca bişey olmuyor:) kendinizi böyle korkutmayın.Çok tşk ediyorum yazdığınız için.
Ve çok sevinirim bana yazarsanız.
Çunkü haftaya bebeğim 500gr olursa doktorlar almaya teklif edwcekler her halde. Ve ne yapacamı bilmiyorum. Beklemek mi daha iyi yoksa alınması mı?
Siz 25 ten 34 kadar beklediniz ama hiç mi bir korku yoktu. Ya karnında ölürse diye hiç mı korkmaadınız?
Cevaplarınızı bekliyecem ve daha bilgi verirseniz çok sevinirim.
Ha bir de bana amniosentez yapak dediler ama ben red etim. Hayır dedim. Çünkü daha çok düşük riski var miş.
Allah bebeklerinize sağlık ve iman gücü versin. Tatlı tatlı uyusunlar.
Cevabınızı beklıyeceğim.
Normal değil mı?Şuan bilmiyorum ama 1 hafta önce 400 gr dı.
Yanı 22 haftalık iken 23 denebilir aslında.
Teşekürler yorumunuz için.İki hafta geriden olması tehlikeli olduğunu göstermiyor. Gebeliğin boyunca iki hafta geriden olması normal.
Fakat 3 haftayı aşarsa bebeği alıyorlar.
Benimde başıma geldi bebeğim 37+5 de 32 haftalık görünüyordu. 32 haftadan sonra hiç bir şekilde gelişmemiş. 34 de doktor muayenesinde öğrendim ve öyle böyle 37 haftaya gelince artık suyum da kalmayınca sezeryan ile doğum yaptım. Bu arada 5 doktor dolandım. Hepsi hem fikirdi.
Daha fazla bekletilemezdi zaten. Besinlede alakası yok. Yalnız sol tarafına yat diyordu doktor sürekli. Onu da yaptım tabi ama olan oldu.
Çok şükür bebeğim umduğumuzdan çok sağlıklı doğdu. %90 kuveze girecek dendi girmedi vs. Şuan 15 aylık. Yaramaz ,haylaz.
İnşallah sende bir problem olmadan kucağına alırsın yavrunu.
Bebe aspirin nedir bilmiyorum. Ama avrupada ilaç vermiyorlar. Hele bir de aspirin. Bizim burda ilk uç ay içiliyo aspırın.Tıpkı ben. 2 tane çentik vardı. Yok gelişim geriliği yok şu yok bu dedi. Hamileliğim burnundan geldi. Doktor günü ağlama günüydü. Oğlum sapa sağlam doğdu. Ama 30.haftaya kadar Bebe aspirini içtim ben
Allah bebeğinize kavuştursun.
Hala küvezde mi?
Benim korkum 500 gr olursa ne yapmam gerek? Alınması mı daha iyi yoksa biraz daha durması mı?
Ama durursa korkarım ya karnımda ölürse diye.
Ama allah ölüm verirse her yerds verir diyeceksiniz. Haklısınız. Ama yinede bir ama var içimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?