Hamilegim ve bebegim gelisim geriligi yardim

Tansiyon sorununda mi var? Sarımsak, limon suyu, kirmizi pancarı meyve sikacagindan skiip icmek, nar eksisi bunlar düşürüyor...

Evet her halde doktor ne derse öyle olacak.
Teşekürler.

Balık yağı ve vitamin kullanmalısın. Druna danış kullanmak istediğini söyle.

Evet bende de öyle oldu hamileliğim çok güzel geçiyor derken gelişim geriliği var dedi Dr hemen almamız lazım dediler 38 haftalik tim ama 34 de kalmış dedi bebeğin işlemleri yapiyim diye bi kağıt verdi bana onu aldım ve ağlayarak kaçtım ordan bu arada yeme ile alakası yok bi hafta yalnız kalıp düşündüm cuma sabahiydı kalktım hissettim kontrol amaçlı gidecektim aslında ama içime doğdu geldim baktılar nst de hiçbir hareket yok tık yok direk suni sancı yedim ama kalbi durdu sonra ben kötü oldum Dr geldi bakti bu doğumu anne de bebek de kaldıramaz dedi ve sezeryan e aldılar beni bebeğim kucuktu hiç ağlamiyordu bişey yemiyor du biraz yogun bakım dir başka has. nin yogun bakım servisidir öyle atlattim o süreci anne sütü ile iyi oldu çocuğum zaten yasakti orda anne sütu varken mama verilmesi zor durumlarda mamaci vardı yardimci oluyordu şimdi bu zorluklar geçti bitti sana o günlerinde iyi bi es iyi bi anne lazım bi tavsiye aklında tut bunu
Direk yazdım kusura bakma uzun da oldu ama sakın ol Dr lar takip ediyor sa eğer sana en doğru yolu gösterirler sabırlı ve sakin ol
Allah yardimcin olsun...

Bire bir ben yasadim söyleki benim son haftalarim da yani 32 haftaliken falan tansiyonum 13 e cikiyordu ve ben anlamiyordum sadece birkere yolda giderken sendeledim sagolun arkadasim uyardi tansiyonunu ölç dedi.ölcum 13 civardi 33 haftalikken takip ederken 15e ciktigini farkettik esimle.acile gittik alelacele daha fazla cikarsa vs. Diye beni yenidogan unitesi olan bi baska sehre göndermek istediler eger cikarsa falan sezaryanla almak zorunda kalabiliriz dediler.ben kabul etmedim 35 haftaya geldigimde bebek 10 gün geride kaldi ve kilo almiyordu baska dra gittigimde tetkiklee tahliller yapildiginda takip sonucunda tansiyona bagli kordun tikanip bebegi beslenmedigime karar verdi doktorum 36+4 de sezeryanla aldilar dogsunki dunyada kilo alsin dedi dr.2 kiloydu dogdugunda.
Yani demem o ki her gun 3 kere ayni saatte tansiyonunu ölc. Belki sende anlamiyor olabilirsin. Bana takip ederken doktor balik yagi hap i kullanmistim dr una sorup kullanabilirsinn belki.sakin stres yapma hersey olacagina varir saglikla dogar ins. Bebegin

Ben de yaşadım aynısını. Ama 22. Hafta karar vermek için erken. Benim.doktorum 26. Haftaya kadar düzelebileceğini söyledi . Bu konuda beslenme ilaç vb.. Hicbir işe yaramıyor. İşe yarayan tek şey mutlu olmak. Bol bol dinlenip güzel vakit geçirin. Her şey çok güzel olacak . 26. Haftaya kadar düzelecek.

Mgun için yazdınız dimi.
Çok geçmiş olsun
Evet.
E
Çok zor günler gecirdim.dogum olursa diğeri de riske atılacaktı bekledigimde acaba minnak olanı mı riske atıyordum..kafam allak bullakti.surekli dua ettim Allah a sigindim.hic bir şey yokken anne karnında anı ölüm de oluyor Allah korusun..böyle böyle teselli ediyordum bazen çok ağlıyordum Dr dan ısrarla bilgi istiyordum ve bana şunu dedi.."akım durursa iki hafta ya da geri akım başlarsa bir hafta kadar daha bebek yaşayabilir rahimde..ama ben riske atmam böyle bir durumda hemen alırım "beni bazen haftada iki kere bazen bir kere çağırdı..söyle yorumları oluyordu mesela "bir hafta daha kazandık"..
Doktorun bu açıklamaları ve sürekli takip ediliyor olmam bizim bekleme kararı almamiza neden oldu.tabi şimdi dile kolay ya bir şey olursa düşüncesi sürekli zihnimdeydi..eşim daha metanetli her zaman olacak olan olur ömür belli rızkı veren Allah nefesi veren Allah deyip bana destek oluyordu doğru da söylüyordu uzun istişareler hassas muhakemeler sonucunda bekledik..
Her gebelik farklı her çocuk yine de farklı siz de iyi düşünun benim durumum size sadece bir örnek olsun bir Dr a daha gidin mutlaka..inş bir şey olmayacaktır.. Allah yardımcınız olsun

Bu arada ben günde bir kase yoğurt(süt dokunuyor bana), bir muz, bir avuç kabak çekirdeği (o dönem kilo aldırıyor diye yemiştir tamamen kendi fikrim içindekilerden dolayı siz doktorunuza danışın)kuru incir Antep fıstığı düzenli tüketmiş tim.. istirahat etmiştim
Tabi bunların faydası olmuş mudur orasını bilmiyoruz.gecmis olsun tekrardan

Ben yaşadım, 26. Haftada Dr gelişim geriliği olduğunu farketti, 2 hafta takip etti, gelişim geriligi olduğu kesinlesince araştırma hastanesine gönderdi. Aynı gün acil olarak hastaneye yatırdılar, 5 gün sonunda bebeğin kalp atışı bozuldu, acil sezeryanla doğuma girdim. Bu arada bebeğin akciğerlerinin gelişmesi için iğne yaptılar. 28 haftalık, 24 haftaya uyumlu 600 g bebeğim doğdu. 3 ay kuvezde kaldı. Şimdi 5 yaşında

Ben yaşadım, 26. Haftada Dr gelişim geriliği olduğunu farketti, 2 hafta takip etti, gelişim geriligi olduğu kesinlesince araştırma hastanesine gönderdi. Aynı gün acil olarak hastaneye yatırdılar, 5 gün sonunda bebeğin kalp atışı bozuldu, acil sezeryanla doğuma girdim. Bu arada bebeğin akciğerlerinin gelişmesi için iğne yaptılar. 28 haftalık, 24 haftaya uyumlu 600 g bebeğim doğdu. 3 ay kuvezde kaldı. Şimdi 5 yaşında

tr de olsan kan sulandirici ogneye baslardin.

Neresi orasi cok merak ettim.nasil vitamin onermez doktor.hangi ulkedesin bilmiyorum ama canim hemen omnibiyonta diye bi vitamin al varsa orda.icinde balik yagi ve normal hap var.belki yardimci olur kilo almasina.
Dua edicem senin icin.insallah saglikla kucagina alirsin bebegini

Ben de aynı sorun vardı, 23 haftadaki ayrıntılı ultrosonda farketti doktor. 12. haftada da ayrıntılı yaptırmama rağmen farkedilmedi. Bebe aspirinine başlattılar 34 haftaya kadar.
Aspirini bıraktıktan sonra bebek tekrar büyümedi. 39 haftada sezeryanla doğum yaptım. 2900 doğdu simdi 1 aylık

dalak falan yeme sakatat yasak
yani benim dr yasak demisti
yemeyle icmeyle alakasi yokmus ama sen uinede sutunu yogurdunu cevizini vitaminlerini eksik etme

Canini sıkma arkadaşım sakin benim hamileligimde 40+4 te idim 35 haftada kalmış dediler gelişmemiş kuvezde kalır haftalarca ciğer geliştirici vurucaz vs hiç birşey de olmadı allahın izniyle ben Rabbim den geliyor ne gelirse razıyım dedim gönülden ne kuvezde kaldı ne ciğer geliştirici vurdular sen bol bol dua et ne yemen gerekir bilmiyorum ama kasar pekmez muz normal gebeliklerde bebeğe kilo aldiriyormuş istersen biraz onlardan ye

Hurma da kan yapıyor aslında deneyebilirsiniz

Ben 22.haftadayim 430 gram. Doktor normal olduğunu söyledi. Bana haftasina gore cok anormal gelmedi. Ama kaşar peynirinin bebege kilo aldirdigini duymustum. Bol bol yiyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…