Evet her halde doktor ne derse öyle olacak.Allah size de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Kuvözden çıktı.
Doppler'e bakarak doktorum hemen doğum kararı verdi. Anne karnında ölebilir dedi. Zaten gelişmiyor dedi. Doppler temiz çıksaydı 38. Haftaya kadar bol dinlenme ve iyi beslenme ile bekleyecekti.
500 Gr doğarsa bebeğiniz belli bir kiloya kadar küvözde tutarlar. Ama stres yapmayın, doktorunuz ne diyorsa uygulayın.
Tansiyon yok.Tansiyon sorununda mi var? Sarımsak, limon suyu, kirmizi pancarı meyve sikacagindan skiip icmek, nar eksisi bunlar düşürüyor...
Iyi bari ben limon suyu içiyorum tuz yemiyorum demissinizde acaba var mi diye düşündüm allah sağlıkla almayi nasip etsinTansiyon yok.
Evet bende de öyle oldu hamileliğim çok güzel geçiyor derken gelişim geriliği var dedi Dr hemen almamız lazım dediler 38 haftalik tim ama 34 de kalmış dedi bebeğin işlemleri yapiyim diye bi kağıt verdi bana onu aldım ve ağlayarak kaçtım ordan bu arada yeme ile alakası yok bi hafta yalnız kalıp düşündüm cuma sabahiydı kalktım hissettim kontrol amaçlı gidecektim aslında ama içime doğdu geldim baktılar nst de hiçbir hareket yok tık yok direk suni sancı yedim ama kalbi durdu sonra ben kötü oldum Dr geldi bakti bu doğumu anne de bebek de kaldıramaz dedi ve sezeryan e aldılar beni bebeğim kucuktu hiç ağlamiyordu bişey yemiyor du biraz yogun bakım dir başka has. nin yogun bakım servisidir öyle atlattim o süreci anne sütü ile iyi oldu çocuğum zaten yasakti orda anne sütu varken mama verilmesi zor durumlarda mamaci vardı yardimci oluyordu şimdi bu zorluklar geçti bitti sana o günlerinde iyi bi es iyi bi anne lazım bi tavsiye aklında tut bunuSelam aleykum kadinlar, anneler..... .
Ben bundan 1 hafta önce konu açmıştım 22 haftalık hamileğim diye ve bebeğim kılo almıyo diye.
Bügün, doktora tekrar gitim ve dopllere bakıp dedi ki: benim uterin arter lerimde çentik var dedi. Yani iki rahim da direnç var. Kan iyice geçmiyor.
Tansıyonum yok hiç olmadı.
Bu arada avrupada yaşıyorum ve doktorum hiç bir şey yapamayız dedi sadece dinlen dedi. Ve dedi ki darmalar ayni kalır. Yani açılma olmaz dedi. Sadece dedi ki ya kötüye gider ya da aynı kalır. Ama en önemlisi dedi bebeğin kilosu, durumu dedi. Ne yimem gerektiğini sordum. Dedi ki sorun yemekte değil dedi. Bazı zaman oluyormuş böyle. Yapacak bir şey yok dedi. Beklemek dedi.
Burdaki doktorlar dedi ki bebek 500gr olursa ancak alırız dedi ve kuvezde bekletirler. Geçen hafta 400gr dı.
Sizden dua bekliyorum .
Sorum şu ki: sizede oldu mı böyle şey? Olduysa ne yaptınız ? Ne yediniz?
Ha burda okudum ki tuzu bırakmak gerekir. Biraktım. Ve lımonlu su içiyorum. Başka bir şey var mı?
Acaba dalak yesem nasıl olur? Dalak kan verirmiş diye duydum. Ama yan etkileri var mı?
Evet.
EÇok tşk ediyorum yazdığınız için.
Ve çok sevinirim bana yazarsanız.
Çunkü haftaya bebeğim 500gr olursa doktorlar almaya teklif edwcekler her halde. Ve ne yapacamı bilmiyorum. Beklemek mi daha iyi yoksa alınması mı?
Siz 25 ten 34 kadar beklediniz ama hiç mi bir korku yoktu. Ya karnında ölürse diye hiç mı korkmaadınız?
Cevaplarınızı bekliyecem ve daha bilgi verirseniz çok sevinirim.
Ha bir de bana amniosentez yapak dediler ama ben red etim. Hayır dedim. Çünkü daha çok düşük riski var miş.
Allah bebeklerinize sağlık ve iman gücü versin. Tatlı tatlı uyusunlar.
Cevabınızı beklıyeceğim.
Çok zor günler gecirdim.dogum olursa diğeri de riske atılacaktı bekledigimde acaba minnak olanı mı riske atıyordum..kafam allak bullakti.surekli dua ettim Allah a sigindim.hic bir şey yokken anne karnında anı ölüm de oluyor Allah korusun..böyle böyle teselli ediyordum bazen çok ağlıyordum Dr dan ısrarla bilgi istiyordum ve bana şunu dedi.."akım durursa iki hafta ya da geri akım başlarsa bir hafta kadar daha bebek yaşayabilir rahimde..ama ben riske atmam böyle bir durumda hemen alırım "beni bazen haftada iki kere bazen bir kere çağırdı..söyle yorumları oluyordu mesela "bir hafta daha kazandık"..Allah bebeğinize kavuştursun.
Hala küvezde mi?
Benim korkum 500 gr olursa ne yapmam gerek? Alınması mı daha iyi yoksa biraz daha durması mı?
Ama durursa korkarım ya karnımda ölürse diye.
Ama allah ölüm verirse her yerds verir diyeceksiniz. Haklısınız. Ama yinede bir ama var içimde
tr de olsan kan sulandirici ogneye baslardin.Selam aleykum kadinlar, anneler..... .
Ben bundan 1 hafta önce konu açmıştım 22 haftalık hamileğim diye ve bebeğim kılo almıyo diye.
Bügün, doktora tekrar gitim ve dopllere bakıp dedi ki: benim uterin arter lerimde çentik var dedi. Yani iki rahim da direnç var. Kan iyice geçmiyor.
Tansıyonum yok hiç olmadı.
Bu arada avrupada yaşıyorum ve doktorum hiç bir şey yapamayız dedi sadece dinlen dedi. Ve dedi ki darmalar ayni kalır. Yani açılma olmaz dedi. Sadece dedi ki ya kötüye gider ya da aynı kalır. Ama en önemlisi dedi bebeğin kilosu, durumu dedi. Ne yimem gerektiğini sordum. Dedi ki sorun yemekte değil dedi. Bazı zaman oluyormuş böyle. Yapacak bir şey yok dedi. Beklemek dedi.
Burdaki doktorlar dedi ki bebek 500gr olursa ancak alırız dedi ve kuvezde bekletirler. Geçen hafta 400gr dı.
Sizden dua bekliyorum .
Sorum şu ki: sizede oldu mı böyle şey? Olduysa ne yaptınız ? Ne yediniz?
Ha burda okudum ki tuzu bırakmak gerekir. Biraktım. Ve lımonlu su içiyorum. Başka bir şey var mı?
Acaba dalak yesem nasıl olur? Dalak kan verirmiş diye duydum. Ama yan etkileri var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?