hamileleikde kabızlık :(

nurayidilsu

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2013
16
0
16
İstanbul
kızlar ben normalde bağırsak tembelliği yaşıyordum zaten ilk hamileliğimde kabızlık yüzünden basurda çıktı şimdi 8 haftalık gebeyim basurda üstüne katlanınca hepden zulüm oldu bu konuda benim gibi olan varmı neler yapmalıyız kayısı suyu aktivya sebze bunları elimden geldiğince her gün tüketmeye çalışıyorum ama faydası yok ölüyorum o tuvaletteyken... acaba bitki çayları hamileyken kullanılırmı bebeğe bi sıkıntısı olurmu bu konu hakkında fikir sahibi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim

cnm aynı skıntı bende var
mümkün olduğunca lifli şeyler yiyorum
muzdan falan uzak duruyorum
bol bol sıvı tüüket
ve popna zetyin yap sür yuuşatıyo
bide banada bi arkadaş önerdi çünkü ben zeytin yapı içemedim
içebiliyosan oda çözüyo
bide bi bardak sıcak suya kayısı ve incir kura olacak koy sonra ye oda yumuşatıyo

Hamilelikde her bitki cayi tavsiye edilmez canim cünki bazi bitkiler sanci yapip rahim acilmasina neden olabiliyor tipki tarcin karanfil felan gibi bir cok bitki hamilelikde kullanilmaz.
Kabizligin icin sabah kalkdiginda hicbirsey yemeden kuru kayisi veya kuru Erik yaninda ilik su ic faydasini goreceksin. Ayrica kavunda bagirsaklarin calismasina yardimcidir

Canım bende gebelikte tanıştım kabızlıkla ve çok çektim hemoreidim oldu çok canım yanıyor kabız olduğumda.
Ne derece sağlıklı bilmiyorum ama aç karına iki tane portakal yiyince ishal oluyorsun ben sürekli portakal yiyorum başka bir çare bulamadım kuru kayısı yeterli gelmedi bana dr şurup verdi oda ilk zamanlar işe yaradı sonra işe yaramamaya başladı şuan tek çarem aç karna portakal yemek.Ama ben 30 haftalığım sen 8 haftalıkmışsın hani ishal olmanında bir zararı olurmu bilmiyorum istersen dr unada bir danış.

Son düzenleme:
canım ben 18 haftalık hamıleyım gecen hafta kabızlıktan acıl dr gıttım lavman yapıldı ancak ozaman rahatlayabıldım 1 haftadır tuvalete cıkabılıyorum sabhalrı aç karnına kayısı ye üzerine ılık bır bardak su iç 1 saat sonra kahvaltı yap bol bol sıvı tüket zeytinyağı içemiyosan bol zeytinyağlı salata yap kendine pırasa filanda cok iyi geliyormuş henüz onu denemedim

kayısıda tüketiyorum kahvaltılarda kayısı suyu içiyorum her gün ama nasıl bişeydir bu ya banamısın demiyor

aynen nilüfercim bende zararlı olur bir yan etkisi olur die bitki çaylarından çekindim içmedim kayısı suyu hep tüketiyorum ama kurusunu aç karınına denemedim onuda bu gün derhal alıp yarın denemeye başlıycam teşekkür ederim

canım benim ya çok üzüldüm aynı bende ilk çocuğumda yaşamışdım dediğini hatta ıkınmakdan açılmam olmuşdu ilk çocuğumu resmen tuvalette doğurucam sanmışdım inanılmaz bi kabızlık ya çıldırtıyo insanı istem dışı fazla ıkınmışdım hastanede rahim sıkılaşırıcı vermişlerdi 2 cm açık olmuşdu Allah yardımcımız olsun bu hamileliğimdede aynısını yaşıycam de korkuyorum bunda çünkü ayrı yetten basur da oldu evet herkes kuru kayısı diyor onu hemen yapıcam ben gün içersinde yerdim pekde faydasını görmezdim am aç karnına hiç denemedim

aynı şekilde benimde basurum oldu ilk çocuğumda şimdide bunda aşırı ilerledi çok ıkındığımda çok kanıyo aman ya ishal olmayı buna tercih ederim keşke ishal olabilsem ben ishal bile olduğumda zar zor yapıyorum portakalı daha önce hiç duymamışdım.. bir zararı olacağını sanmıyorum baktımki çok ishal ediyo ki sanmam :) keserim bunuda deniycem çok teşekkür ederim bu arada bende şurup kullanıyorum ve doktorun demesine rağmen bebeğe zararlı olcak die genede korkuyorum

Canım uzun yıllardır bu problemle ugrasıyorum son 7-8 aydır cözümü buldum.
Sabah erken kalk,kahvaltıdan önce bir büyük bardak kaynara yakın sıcak su iç ve suyla beraber 4 tane kaysıyı kaynar suya at.Kaysıları kaynar sudan al ye.İlk günler fayda etmez,uavaş yavaş
vucut alışıyor.Yalnız kahvaltıdan önce ac karnına ve ılık su degil kaynara yakın sıcak su unutma.Kaysılarıda kaynar sudan alıp yiceksin.kaynatmıcaksın.
Bunu düzenli yap,sonrada bana dua etmeyi unutmaaa..:)

günde 3lt.ye yakın su iç ve çekirdekli üzüm ye bol bol çekirdeklerinide çiğneme.hem demir açısından çok zengin hemde kabızlığına iyi gelicek.kahvaltıda da zeytin yemeği kes.geçmiş olsun.

Ben hamileyken bir süre şey denemiştim hiçbiri de fayda etmemişti. Doktrum bir toz vermişti, tebeşir tozu gibi suya atıp içiyorsun o hataımı kurtarmıştı. Hergün de kullandım. Doktorunuza sorun ismini.

Şu anda hatırlamıyorum ismini maalesef. Bir de demir hapı kabız yapıyor. Alabiliyorsanız Solgar’ın demir hapını alıon o kabızlık yapmayan tek demir hapı.

hamilelik sürecini her bünye farklı yaşadığı gibi sıkıntılarıda farklı yaşanıyor. sizde erken başlamış kabızlık. birde bağırsak tembelliğinizde etken. bende yaşıyorum zaman zaman. en başta bolca su. sonra sabahları aç karnına bir elma. bana en iyi gelen bu olmuştu. ıhlamur ve kuşburnu dışında bitki çayı tavsiye edilmiyor bunlar bile 2 bardak yada fincanı geçmicek. diğerleri hiç içilmez çünkü rahim kasılmalarına sebep oluyor.

Sabahlari ac karna kuru incir ve kuru kayisi yiyormusun

Sabahları içilen sıcak su gerçektende iyi geliyor. En azından 2 bardak içmek gerekir. Geçmiş olsun arkadaşlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…