Hamileler yardım lütfen

Ben içtim MAALESEF Lanet olsun bana, bırakamadım. Kendime çok kızıyorum. Çocuğum sağlıklı çok şükür.

B
Doktora dürüstçe sordum. Bunun doğru bir tarafı yok ama oluru nedir diye. Bana günde 5 taneyi geçme dedi. Ben de geçmedim.
Ben doktoruma soramadım çok ilgili çünkü soramadım acıkcası eşimden gizli içiyorum arada bi şeylere sinirlendikce izin veriyo ama genel olarak gizli içiyorum

B

Ben doktoruma soramadım çok ilgili çünkü soramadım acıkcası eşimden gizli içiyorum arada bi şeylere sinirlendikce izin veriyo ama genel olarak gizli içiyorum

Anladım. Tekrar söylüyorum ben de içtim ama burada bizim yorumlarımızı okuyarak kendini haklı çıkaramazsın, eğer amacın buysa. Vicdanın da rahat etmemeli çünkü doğru bir şey yapmıyorsun. Doktoruna karşı dürüst olmalısın bence. Seni hamilelikte sigara içmenin riskleri konusunda bilgilendirmeli.

Koskoca kadınım ben bile boğulacak gibi oluyorum. Ebeveyn oluyorsunuz biraz irade lütfen. Eşim uzun yıllar sigara içiyordu.Ben hamileyken kesinlikle dışarda içiyordu. Bebeğimiz doğduğu gün bıraktı. Demek ki oluyor. Lütfen ama lütfen bırakın.

Sanki birileri ''iç ben içtim bişey olmadı'' dese içmeye devam edeceksin. O kadar iradesiz misin gerçekten ? Küçücük bir şey seninle birlikte can bulmaya çalışıyor. Onu zehirleme. Ben hiç sigara icmedim. Nasıl bi bagimliliktir bilmiyorum. Ama yıllardır içen bir sürü tanıdığım hasta olduğunu duyunca aniden bıraktı. Demekki olabiliyormus degil mi ?

Arkadaşım var benim normalde sigara içmezken hamile kaldıktan sonra günde iki paket içiyordu! Ve bununla kalmayıp 2 lt kola içiyordu! Çocuğun kalbinde delik var hala da düzelmedi doktorlar düzelmezse ameliyat olucak dedi.
Alakası yok demeyin bal gibi de alakası var internette bunları kullanmak kalp rahatsızlıklarına yol açıyor yazıyor ve söylemenme rağmen napim bırakamıyorum diyordu.
Ayrıca kınamayın diyorsun kınanacak bir durum yok bebeğinin sağlığını düşünmelisin. Şuan kendinden önce onu düşünmelisin!

Kızlar 4 aylık hamileyim ve ne yapsam sigarayı bırakamadım ama bebehime bşy olcak diyr de ödüm kopuyo hamilelikte sigara içenler neler yaşadınız dogumdan sonra

Ben de sigara içen biriydim. İlkinde de hamile olduğumu öğrenince bıraktım, emzirirken de içmedim. Bunda da içmiyorum. Canım istemiyor mu? Hem de nasıl. Peki ben bu bencilliği nasıl yapayım? Sen nasıl yapıyorsun bi sorsana kendine? Bırakamıyorum falan deme, altı üstü o çakmağı yakmayacaksın. Silah mı dayıyorlar kafanıza? Ha o bebek doğunca sigara yakıp ağzına vermişsin, ha o bebek karnındayken sen içmişsin ne farkı var? Burda mükemmel annelik falan kasmıyorum, olması gereken nedir onu yazıyorum. Senle beraber minicik yavrun da sigara içiyor her sigara çekişinde bunu düşün.

Hadi diyelim, sağlıklı görünen bir bebek dünyaya getirdin. Birkaç sene içinde astım vb hastalıklarla boğuşursa o çocuk, kafanı nerelere vuracaksın?

Ben içen biri olarak söylüyorum, bıraktım. Gayet de oluyor yani sadece vicdan muhasebesi yapsalar yetecek.

Ben 35 haftalık erken doğum yapmıştım kızım suanda 8 aylık ve bronsit atlatamıyor en ufak bi üşütmede hastalaniyor bagisikligi kuvvetli değil simdiki aklım olsaydı asla içmezdim keşke demek istemiyosaniz nolur icmeyin

Ben içen biri olarak söylüyorum, bıraktım. Gayet de oluyor yani sadece vicdan muhasebesi yapsalar yetecek.
Evet bırakılıyor. Eşimden biliyorum. Bi kaç kez söylememle oda bıraktı çünkü. Anne olacak bir kadın hayli hayli bırakmalı. Ne aliskanliklardan vazgeciyoruz veya ne alışkanlıklar ediniyoruz şu dönemde. Yazık gerçekten...

Bu yazin ikna eder umarim.. ben sigara kullanmiyorum eminim birakmasi zordur ama..bilerek hamile kalindiysa ne yapilmasi gerektigini biliyosunuz.. ee o zmn litfen sigara icmeyin

Dunyaya gelmeyi o masum istemedi, siz istediniz ve ona temiz bir nefes borclusunuz. Dogmamis cocugu zehirleyip , baskalarindan iyi seyler duyarak vicdaninizi rahatlatmaya calismayin. Sigara zararli: 2*2=4, ha bu zarar dogum da cikmaz, dogum sonrasi cikmaz da ilerde evladinizin en guzel caglarinda cikar.(Allah korusun) Lutfen mantikli dusunun, birakamiyorum demek yok, biraktim icmiyorum demek var.

Kızlar 4 aylık hamileyim ve ne yapsam sigarayı bırakamadım ama bebehime bşy olcak diyr de ödüm kopuyo hamilelikte sigara içenler neler yaşadınız dogumdan sonra
Bazi hamileler hamilelikte sigaradan tiksinir icmez. Bende hic tiksinmemistim. Ama bebegime bir sey olacak korkusuyla doktoruma sormustum. Aynen soyle dedi. Eline koluna bir sey olmaz ama universite okuyacakken lise okur kapasitesi o kadar olur demisti. Keyif sigarasi gibi gunde 3 tane icebilirsin demisti. Bende oyle yaptim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…