Hamileler yardım lütfen

Ne demek yapamıyorum? Vücudunuzdan beslenen bir bebeği nasıl zehirleyebilirsiniz? Doğduğunda nasıl “seni canımdan çok seviyorum” diyebileceksiniz? Ben yolda soluduğum sigara dumanı için bile içenlerden nefret ediyorum. Siz bile isteye evladınıza yapıyorsunuz. Böyle düşünün. Her şey kafada biter.

Siz ne yiyip içerseniz bebeğinizde onunla besleniyor bebeğinizin 9 ay sigara içtigini düşünelim bağımlı olmuyor mu bu bebek doğdugunda ne olacak ağlayıp duracak yoksunluk çektiğinden insan bebeğini daha anne karninda koruyamıyor zevkleri uğruna

Hani içmeyen biri olsam belki anlayamam, ahkam kesiyor olurum. Ben de şuan olsa da içsem mesela, ilk çocuğum emmeyi bırakınca geri dönmüştüm sigaraya. Yani öyle iradesi süper falan değilim, sadece evladıma vereceğim zararı düşünüp içmekten vazgeçiyorum. Bu kadar basit yani. Burda ben içtim ama bişey olmadı bebeğim sapasağlam falan gibi bişeyler duyup iç rahatlatmak istiyor kendisi.

Erken dogum yaptınız mı nolur yardım kınamayın rica ediyorum
Bırakamayan bir arkadaşım vardı. Hamilelik boyunca azalttı içmeye devam etti. Bir sorun çıkmadı normal doğumla bebeğini kucagına aldı. Tabi ki sıkıntı da yaratabilir bırakabilseydiniz keşke.

Arkadasinizda bı garipmis sanki çocuğa garezi varmış gibi hic icmeyip hamilelikte içmek çok ilginç yaa yazık cocuga

Şu hayatinda sigara içmemis insanların icen veya birakamayan kisileri anlamayıp çaresizliklerini dalga konusu yapanlar beni acaip irite ediyor..!
Inanin canimi yakan kisilere bile boyle dileklerde bulunmamisken inşallah sizde başlarsınız da icenin halinden anlarsiniz diyesim geliyor neden ?

Beni de bebeklerini bile isteye riske atan insanlar acayip irrite ediyor. Siz de mi içiyorsunuz da bu kadar rahatsız oldunuz?
Bana beddua edince içiniz rahatlayacaksa buyrun.
Bir kadın hamile kaldığında tek düşündüğü bebeği olmalı. Hiç kimse kusura bakmasın, o bebeği annesi düşünmüyorsa kimse düşünmez.
Ayrıca çaresizlik değil iradesizlik.

Başkası içti saglıklı dogdu diye bebegi ?
Sen içince saglık sorunu çıkmayacagının garantisi mi ?
Senin yedigin içtigin nasıl bebegine vitaminse,
Buda bebegine verdigin zehir yani.
Sigara bebeginin canından daha mı önemli. ?

Ben kullanmiyorum fakat o durum sizin söylediğiniz gibi iradesizlik değil çaresizlik denenmiş başarılı olunamamis çareler aranirken siz ordan empati yapmak yerine yalnizca ön yargıda bulunuyorsunuz ..
Bence sizin yaptiginiz da hadsizlik..
Yardim edebiliyorsaniz edin edemiyorsanjz cekilin. .
Nasrettin hocanın da dediği gibi bana ağaçtan düşeni getirin !

Cok haklisin.birebir tanik oldugum biri var.9 ay boyunca gunde nerdeyse 2 paket sigara ve aksama kadar surekli zift gibi kahve icti.cocuk nikotin bagimlisi kolik bi bebek olarak dogdu.hemsireler sirf cocuk nikotinden oyle oldugunu bildikleri icin bikac gun anneye emzirmeden sigara icmesini tavsiye ediyolardi dis dunyaya uyum saglayabilsin diye.cocuk suan 3 yasinda saglikli ama o kadar nikotini de aldi sonucta

Konu sahibi bulantı yasamıyor sanırım fazlaca bulantım var ve kesin kusmamı başlatan sigara kokusu kokuyu almamla bulantı kusma baslıyor hamilelikten önce günde iki paket içerdim cok sükür cift cizgiyi görür görmez bıraktım sonrada rabbim tamamen tiksindirdi

Yazık ya kıyamam neyse ki konu sahibi 2 tane içiyormuş

Evet zor anlıyorum ama lütfen organ nakli bekleyen, sendromla doğan, hayatı boyunca bu yükü boynunda taşıyacak bebekleri düşün. Seninki de onlardan biri mi olsun? Benim kuzenim doğuma girene kadar sigara içti, çocuğu sağlıklı doğdu ama görünürde. Görünürde diyorum çünkü maalesef anne karnında sigaraya maruz kalan bebeklerde illa ki bir arıza kalıyor. Şimdi değilse gelecekte. O çocuğun kalp damar ya da solunum rahatsızlığı çekmeyeceğinin garantisini kimse veremez. Sigaraya maruz kalmamış bebeklere kıyasla çok fazla ihtimali var. Ben olsam bir hastalığı çıksa, yani çocuk grip bile olsa "acaba benim yüzümden mi?" diyerek çok vicdan azabı çekerdim. Yapma canım, o sana muhtaç küçücük bir can, azalt ve en sonunda bırak. Doğduktan sonra çok pişman olursun, yüzüne bakamazsın belki de.

Yazik o yavruya ya. Sadece zehir soludugu icin degil iradesiz ve yavrusu icin herseyi yapabilecek bir annesi olmadigi icin. Analik bu degil soyluyeyim
10 yil sigara ictim gunde 1 paket, esim ise 15 yil kadar ayni sekilde 1 paket. Sigarayi degil icmek yiyesim gelirdi. Fakat evlat sahibi olma dusuncesi aklimiza yerlesince bastan vucudumuz temizlensin dedik sigarayi biraktik ve tam 3 sene sonra cocuk yaptik
Kimse bana yapamiyorum birakamiyorum demesin

Hakaret ediyorsunuz, biraz sakin olun isterseniz.

Bi arkadasimla tesadüfen ayni amda hamile kaldik. Ben hic sigara kullanmadim o hamilelikte bile birakmadi. Benim cocugum okula basladi yasitlari gibi onun cocugunu almadilar okula gelisimini yeterli bulmadilar.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…