Hamilelere domuz gribi as yaplacakm!

aşı türkiye ye geldiğinden beri domuz giribi vakası daha bi arttı.
kişi sayısı dahada yükseldi.medya damı abartıyor nedir.yada öylemi öğretiliyor acaba.

ben de bu aralar en çok domuz gribinden korkuyorum..bizim mahallemizde de çok fazla yabancı oturuyor ve konsolosluklara filan çok yakın, aynı marketlere aynı mekanlara gidiyoruz...
Gerçi gelecek oldu mu o da Allahtan illa yabancılardan geçecek diye bir şey de yok ama Rabbim korusun:Saruboceq:

arkadaslar bende 6.5 aylık hamıleyım bende cok korkuyorum ne yapacaz bılmem.allah hepımızın yardımcısı olsun...

ben de bu aralar hem okuduklarımdan hem de edindiğim bilgilerden su karara vardım: domuz gribi olayı gündemi değiştirmek için kullanılıyor bence. o yüzden ben hiç düşünmüyorum arık ne hastalığı ne de aşıyı

ben vurdurmayı düşünmüyorum.Henüz test aşaması tamamlanmamış bir aşı olduğunu eski sağlık bakanı ana haber bültenlerine çıkıp anlatıyor.şu anda test aşamsında ben aşının günenirliğine inanmıyorum.

Ellerimizi bol bol yıkamaktan ve takalaşmektan uzak durucaz başka yapacak birşeyimiz yok .Allahım korusun bizleri

esim hava alaninda calisiyo önceki gün grip süphesiyle doktora gitti..ev doktorumuz cesitli testler yapti ve normal gripten süphelendigini fakat güvenligi elden birakmamak gerektigini söylemis havaalaninda calistigi icinde esimin ve benim asi olmamiz gerektigini söylemis..coksüküresim ertesi gün iyilesti H1N1 e ait belirtileride yok zaten...
bende dün hamile oldugum icin ayni soruyo asi olup olmamam gerektigini kendi doktoruma sordum..
kesinlikle hayiirr olamazsin diye bir cevap verdi..daha cok yeni bir tedavi yan etkileri kesinlikle bilinmiyo
doktorlar hernekadar hamilelere uygun asi var deselerde kesinlikle güvenmeyin dedi,cok agir metaller iceren bir asi oldugunuda ekledi.fakat ev doktorumuz asinin hamile bayanlar icinde uygun oldugu konusunda esime israr etmis..
kendi doktoruma sordum ve ona güveniyorum asi olmayi düsünüyordum ama vazgectim..bebegimi tehlikeye atamam emzirme zamanida bu asiyi olmayi tavsiye etmiyolar bu arada onuda ekliyeyim

valla tanıdığım dr ve hemşirelere sordum hastanelerin çoğunda sağlık personeli aşı olmayı reddetmiş....

arkadaşlar şu an aşı zaten yok ortada yani hamilelere yapılmıyo ama yapılmaya başlandığı an ben olmayı düşünüyorum.bir çok aşıda o zararlı denen maddeler zaten varmış nedense sadece domuz gribinde tartışma cıktı özellikle hepetit b ve a aşıları koreden geliyomuş ama hiç tartışılmamış enteresan geliyo bana.benim 1. sınıfa giden bir kızım var ve şu an 2 aylık hamileyim kulaktan dolma bilgilerle yaşamayı sevmiyorum,çok büyük zararları olsa firma bu aşıyı piyasaya sürermiydi sizce ,böyle bir riske kendini atmaz sonuçta aşı sektöründe 1 numara olan bi firmanın aşısıymış ...ben 1.sınıfa giden kızımada kendimede yaptırıcam.mümkün olsa tüm sevdiklerime yaptırırdım ama risk grubu diye bi durum var .bence tüm insanlar risk grubunda herkesin yaşama hakkı var ....

Ben de çok kararsızım aşıyı yaptırıp yaptırmama konusunda... 27 haftalık hamileyim, tabii ki bebeğimin sağlığı herşeyden önemli, doktrorum geçen ay ki kontrolümde yaptırma demişti ama 1 ayda salgın iyice yayıldı, yine sorcam yine yaptırma diyecek sanırım.... Ama çalışyıorum, kendimi eve kapatamam, iznime daha 5 hafta var, yaptıran oldu mu hiç aranızda aşıyı??

cnm bnm kızım 1. sınıfta form yolladılar okuldan imzalayıp yolladık aşı yapılıcak yani okullara geldiği zaman,kasım sonu gibi okullara gelicekmiş ondan sonrada sanırım biz hamilelere sıra gelir korkudan dışarı çıkamıyorum ,sürekli evde stres içindeyim bu şekilde yaşanmaz aşı gelsin hmn yaptırıcam,sonuçta bu grip seneyede aynen devam edicek bi kere aşı olup kurtulalım ya bu ne boyle her kafadan bir ses,yaptırıp kurtulalaım...:gitme:

Evet sanırım en iyisi yaptırıp kurtulmak, ne biliyim sonuçta insan hayatıyla bu kadar oynamazlar sanıyorum, en kötü yan etkisi ne olur diye düşünüyorum aslında artık düşünmek de istemiyorum
Hamileliğimize böyle şeylerle gölge düşürmeyelim hanımlar:)

Arkadaslar ne kadar panik oldunuz once sakin olun, arastirin olabilidigince kaynaktan okuyun. sadece evet asi olun diyenleri degil hayir olmayin diyenleride okuyun. ben amerikada yasiyorum burda da turkiyedeki gibi bir cilginlik var kimisi deli gibi asinin pesinde kimisi tedbirli davraniyor.
sunu da unutmamak lazim artik grip vakalarinin hepsine domuz gribi teshisi konuyor. benim arkadaslarimdan olan oldu asisiz atlattilar cok sukur.
bende hamileyim benim doktorumda olsan iyi olur diyor ama benim okudugum makalelerde asinin icindeki civanin fetusta otizme sebep olabilecegi yaziliyor. google'da arayin. doktorlar yapin dedi diye koyun gibi bu asiyi olmak zorunda degiliz. Ben yaptirmamaya karar verdim. bagisiklik sisteminizi guclendirmeye bakin. insanlarla iletisiminizi kalabalik ortamlarda mumkun odugunca azaltin. gitmeyin toplu alisveris merkezlerine, toplu tasima araclarini cok kullanmayin mecbur kullanacaksanizda maskenizi takin.

Herkese merhaba,

Doktorum kesinlikle asi olacaksin diyor. Zaten ailemde cok sayida doktor var, hepsinin arastrimalari sonucu (bilimsel makaleler - internette bizim erisimimiz olmayan - araciligi ile, cok sayida enfeksiyon uzmaninin onerisiyle ve tabi ki bu alandaki uluslararasi uygulamalar ile) asi olmam gerektigi konusunda hemfikirler. Amerika'da bulunan ve su anda hamile olan arkadaslarim da hepsi yaptirmis durumda. Yalniz, su anda yapilmakta olan asi degil bahsettigim. Kasim sonu, Aralik basinda gelecek olan, adjuvan cok az veya hic icermeyen ve de tabi ki olu virus iceren asi. Acikcasi bu kadar bu isin bilimini yapmis insana guvenerek bu asiyi olmayi dusunuyorum. Neticede hastaligi kaparsak, asinin riskinden cok daha fazla risk almis olacagiz.

cnm biz ztn hamilelere yapılacak aşıyı bekliyoruz katkı maddelerinden arındırılmış aşı yapılıcak bizlere beklememizdeki sebep bu.yoksa aşı peşinde değilde sağlık peşinde koşuyoruz sonuçta hepimiz hamileyiz en azından bnm 1 de kızım var .bu aşıyı yaptırmak istememin sebebi sonuçta insanlar hayatlarının son kışı mevsimini yaşamıyo oyüzden her kış aynı sendromu yaşamamak için yaptırıp bu stresten kurtulalım derim.:sinifsinif:

QUevt cnm cok haklısın sonuç olarak beklemek cok sinir bozucu ne zaman olucaz diyip senaryolar üreteciğimize olalımda bence.bebeklerimiz allahın izniyle dünyaya geldiğinde onlarda 6 ay bu aşının korumasında olucaklarmış...
alkisalkisalkis

Sağlık Bakanı günün birinde çıktı ve bu kış domuz gribinden binlerce kişi ölecek dedi ve ölümler başladı. Daha önce domuz gribinde öleni duymamıştım ama maaşallah bu açıklamadan sonra her gün 10 kişi ölüyor. Bence bu salgın ve ölümler tamamen düzmece, başka gündemlerin üzerini örtmek için bi kandırmaca, hiç ama hiç inanmıyorum !!!

mrb arkadaşlar.ben de 22 haftalık hamileyim.geçen hafta biraz öksürük ve ateş yükskliği için hastaneye gittim.sürekli gittiğim kadın doğum uzm.doktorum hastaneye yatırdı.ateşimi sürekli kontrol ettiler.çok şükür ki fazla müdahale etmelerine gerek kalmadan ateşim düştü.bu sırada bir çok test yaptılar.hastaneden taburcu oldum.bugün doktorum aradı.h1n1 testi pozitif çıkmış.tekrar çağırıp muayene ettiler.çok şükür ki bebeğim de ben de iyiyiz.doktorum domuz gribin hafif bir şekilde geçirdiğimi çok şanslı olduğumu artık aşı olmama gerek olmadığını söyledi.ben de sizlerle paylaşmak istedim.arkadaşlar ateşiniz yükselirse mutlaka doktorunuzu arayın.diğer belirtilerin hiç biri bende yoktu.doktorum da iyi ki hastaneye yatırmış.çünkü orada sürekli kontrol ettiler ve serum verdiler.belkide onlar sayesinde hafif geçirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…