- Konu Sahibi kardelenseval
-
Ben de çok kararsızım aşıyı yaptırıp yaptırmama konusunda... 27 haftalık hamileyim, tabii ki bebeğimin sağlığı herşeyden önemli, doktrorum geçen ay ki kontrolümde yaptırma demişti ama 1 ayda salgın iyice yayıldı, yine sorcam yine yaptırma diyecek sanırım.... Ama çalışyıorum, kendimi eve kapatamam, iznime daha 5 hafta var, yaptıran oldu mu hiç aranızda aşıyı??
cnm bnm kızım 1. sınıfta form yolladılar okuldan imzalayıp yolladık aşı yapılıcak yani okullara geldiği zaman,kasım sonu gibi okullara gelicekmiş ondan sonrada sanırım biz hamilelere sıra gelir korkudan dışarı çıkamıyorum ,sürekli evde stres içindeyim bu şekilde yaşanmaz aşı gelsin hmn yaptırıcam,sonuçta bu grip seneyede aynen devam edicek bi kere aşı olup kurtulalım ya bu ne boyle her kafadan bir ses,yaptırıp kurtulalaım...:gitme:
cnm biz ztn hamilelere yapılacak aşıyı bekliyoruz katkı maddelerinden arındırılmış aşı yapılıcak bizlere beklememizdeki sebep bu.yoksa aşı peşinde değilde sağlık peşinde koşuyoruz sonuçta hepimiz hamileyiz en azından bnm 1 de kızım var .bu aşıyı yaptırmak istememin sebebi sonuçta insanlar hayatlarının son kışı mevsimini yaşamıyo oyüzden her kış aynı sendromu yaşamamak için yaptırıp bu stresten kurtulalım derim.:sinifsinif:Arkadaslar ne kadar panik oldunuz once sakin olun, arastirin olabilidigince kaynaktan okuyun. sadece evet asi olun diyenleri degil hayir olmayin diyenleride okuyun. ben amerikada yasiyorum burda da turkiyedeki gibi bir cilginlik var kimisi deli gibi asinin pesinde kimisi tedbirli davraniyor.
sunu da unutmamak lazim artik grip vakalarinin hepsine domuz gribi teshisi konuyor. benim arkadaslarimdan olan oldu asisiz atlattilar cok sukur.
bende hamileyim benim doktorumda olsan iyi olur diyor ama benim okudugum makalelerde asinin icindeki civanin fetusta otizme sebep olabilecegi yaziliyor. google'da arayin. doktorlar yapin dedi diye koyun gibi bu asiyi olmak zorunda degiliz. Ben yaptirmamaya karar verdim. bagisiklik sisteminizi guclendirmeye bakin. insanlarla iletisiminizi kalabalik ortamlarda mumkun odugunca azaltin. gitmeyin toplu alisveris merkezlerine, toplu tasima araclarini cok kullanmayin mecbur kullanacaksanizda maskenizi takin.
Herkese merhaba,
Doktorum kesinlikle asi olacaksin diyor. Zaten ailemde cok sayida doktor var, hepsinin arastrimalari sonucu (bilimsel makaleler - internette bizim erisimimiz olmayan - araciligi ile, cok sayida enfeksiyon uzmaninin onerisiyle ve tabi ki bu alandaki uluslararasi uygulamalar ile) asi olmam gerektigi konusunda hemfikirler. Amerika'da bulunan ve su anda hamile olan arkadaslarim da hepsi yaptirmis durumda. Yalniz, su anda yapilmakta olan asi degil bahsettigim. Kasim sonu, Aralik basinda gelecek olan, adjuvan cok az veya hic icermeyen ve de tabi ki olu virus iceren asi. Acikcasi bu kadar bu isin bilimini yapmis insana guvenerek bu asiyi olmayi dusunuyorum. Neticede hastaligi kaparsak, asinin riskinden cok daha fazla risk almis olacagiz.[/QUevt cnm cok haklısın sonuç olarak beklemek cok sinir bozucu ne zaman olucaz diyip senaryolar üreteciğimize olalımda bence.bebeklerimiz allahın izniyle dünyaya geldiğinde onlarda 6 ay bu aşının korumasında olucaklarmış...alkisalkisalkis
Herkese merhaba,
Doktorum kesinlikle asi olacaksin diyor. Zaten ailemde cok sayida doktor var, hepsinin arastrimalari sonucu (bilimsel makaleler - internette bizim erisimimiz olmayan - araciligi ile, cok sayida enfeksiyon uzmaninin onerisiyle ve tabi ki bu alandaki uluslararasi uygulamalar ile) asi olmam gerektigi konusunda hemfikirler. Amerika'da bulunan ve su anda hamile olan arkadaslarim da hepsi yaptirmis durumda. Yalniz, su anda yapilmakta olan asi degil bahsettigim. Kasim sonu, Aralik basinda gelecek olan, adjuvan cok az veya hic icermeyen ve de tabi ki olu virus iceren asi. Acikcasi bu kadar bu isin bilimini yapmis insana guvenerek bu asiyi olmayi dusunuyorum. Neticede hastaligi kaparsak, asinin riskinden cok daha fazla risk almis olacagiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?