Hamilelere domuz gribi as yaplacakm!

kızlar ben yaklaşık yarım saat önce aşı oldum..sadece kolumda hafif sancı oldu cunki zaten cok hassas tenim.Tetanoz aşısı bile daha çok yaktı ve ağrıttı ama mesela.Şimdilik başka etki yok,eğer olursa sizlerle paylaşırım buradan.Hayırlısı olsun,Allah bebişlerimizi ve bizi korusun:))

canım öncelikle başın sağolsun Allah kimsenin başına genç ölümü vermesin.cevabın içinde çok teşekkür ederim . cuma günü dr.gideceğim büyük ihtimalle aşı olacağım.fakat şimdide 2 haftadır geçmeyen geceleri daha fazla olan öksürük var ne olacak bilmiyorum. şimdilik ıhlamur ve sıcak çaylar içerek hafifletmeye çalışıyorum.bebişinle sağlıklı günler.

Sağol canım Allah kimseye yaşatmasın.İlk üç ayı doldurduysan sorun olmaz demişti doktorum sen de 12.haftayı geçtiysen ol aşı bence.İnşallah öksürüklerin geçer canım .Sizede sağlıklı günler bebişini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah:Saruboceq:

slm duygu ben 27, haftamdayım gecen hafta tetonoz aşısı oldum bugun h1n1 aşısı için gittim 21 gün geçmesi gerek dediler senin ne kadar zaman var arasında merak ettim cevap yazarsan sevinrim by

oglumun rahatsızlıgı yuzunden prof.mustafa bakır ın hastası.mustafa bey hem astım allerjı hemde enfeksıyon hastalıkları konusunda ıhtısas yapmıs bır prof.oglumun astım hastalıgı yuzunden ası h1n1asısı olması gerektıgını soyledı.bende o sırada 7haftalık hamıle oldugumu soylemıstım bana sızde mutlaka olun aralıkta gelecek asıyıda beylemeyın hastalık tavan yapacak o aylarda sız sımdıden olun demıstı.oglumu saglık ocagında ası yaptırdık bende ası oldum bız olduk dıye esımde rıca ettı ve h1n1 asısı oldu,oglum bugun ıkıncı doz h1n1 asısını da oldu,cocuklarda bır ay arayla 2doz yapılıyormus.ben bugun ıtıbarı ıle 12 hafta 3gunluk hamıleyım.ne oglumda ne bende nede esımde hıcbır problem yok allaha sukur.asınızı ıhmal etmeyın, unutmayın her asının ıcınde cıca var.cocuklarımıza bebıslerımıze yaptırdıgımız asılarda cıca var.ama bunlar saglıgı tehtıd edecek oranda degıller.oyle olsalardı bebklıgımızde oldugumuz asılar yuzunden sımdılerde sakat kalmıs olmalıydık degılmı.gelecek nesıllerı guvence altına almak ıcın ustumuze dusenı yapalım kızlar asımızı olalım.

arkadaşlar acilen ankarada adjuvansız aşı nerelerde oluyor :uhm:bileniniz varsa bilgilendirebilir mi????

kardelenseval merhaba,
Zekai tahir kadın doğum hastanesi (büyük doğum) ve her semtte bulunan ana ve çocuk sağlığı merkezlerinde bulunuyor. normal sağlık ocakları hamileler için olan aşıyı vurmuyorlar. kaç haftalık hamilesin, dr.un kaç haftalıkken önerdi bende vurulmak için beklemedeyim onun için soruyorum.
sağlıklı günler canım.

merhaba kızlar bende bugün bi saat önce oldum aşımı

zaten bi kağıt imzatlattılar 20. haftadan kücük haftası olanları bilgilendiren bi kağıttı
ben 26. haftamdayımmmm

eşim daha olmadı belki o da olucak ama bi bakalım ona karar veremedik daha bende sabah karar verip öğleye doğru oldum .....hayırlısı artık simdilik hic bi etki hissetmedim kolumda dahill....

canım çok sağol bilgilendirdiğin için ben 22.haftamdayım doktorum başta istemiyordu şimdi ise sen bilirsin diyor biraz yumuşama var çalıştığım için vurdurmayı düşünüyorum.ama benim bildiğim en sağlıklısı 4.ayı tamamladığında durdurulan aşı başka bir doktordan bu şekilde duymuştum fakat daha öncesinde de vurduranlar var. rabbim yar ve yardımcımız olsun sanada bebişinle sağlıklı günler canım.

canım çok teşekkürler.
bende dün aşı olmak için gittim ama oradaki hemşire 20 haftalıktan önce olanlardan bütün sorumluluk bendedir diye bir imza aldıklarını belirtti. çok saçma geldi ve tedirgin oldum. 18+2 haftalık hamileyim bazı doktorlar 12.haftadan sonra vurulabilirsiniz diyor bazı doktorlar 20.haftadan sonra diyor. üstelik ana ve çocuk sağlığı merkezlerinde veya hastanelerde 20 haftalık olmayan hamilelerden imza alınması demek; devletin çıkabilecek tüm sorunlardan biz mesul deyiliz demesi gibi birşey... üstelik dün bir hamileye sordum Başkent hast. prof.dr.u aşıyı kesinlikle vurdurma demiş. benim sorduğum ankara ün.hast.dr.da kesinlikle vurdurma diyor. benim şu anda gittiğim özel dr.um kesinlikle 12.haftadan sonra vurdurabilirsin ve mutlaka bu aşıyı olmalısın diyor. tam aşı olmaya gidiyorum bu seferde ana sağ.ocağındaki hemşire sözle bir yorum yapmıyor fakat gözleriyle çok şey anlatıyor. imza mizza derken arkadaşlar benim kafam karıştı iyice.20.haftamın dolmasını bekliyeceğim sonra Allah kerim. ınşallah tüm hamileleri bebişleriyle birlikte Allahım korusun.

kızlar günaydın,bende 1 saat önce aşı oldum.doktorum direkt ol dedi hiç sorgulamadım.13 haftalık hamileyim ama bana kağıt filanda imzalatmadılar.bende kafam bulanmasın diye araştırmadan gitmiştim.umarım kötü bişey olmaz.içime kurt düştü şimdi.

düşmesin arkadaşım yaaaa bakma sen kağıt mağat imzattıklarına onlar bile ne olduğunu bilmiyo herkese imzalatıyorus diyolar..12 haftada bebeğin organları oluşuyo bi kere yani senin bebişinin oluşmuş zaten arkadaşım arkadaşımda oldu benim benden önce o da 20 haftalıktan küçüktü bişeyde olmadı bebişine de kendine de
şifa olsun aşın inşallah..kafanda kurup stres yapma stres daha büyük sorun olur bebişine ....
doktorun demiş zaten ol diye daha ne sen de bişey görse ol dermi...

ben de bugun 31+1 ken oldum.umarım he kendim hem de oglum icin dogru kararı vermisimdir. su 15 gunu de atlattım mı en azından hastalanıcam stresi kalmayacak oh be....

arkadaşlar bende 8 gün önce oldum aşı .şu ana kdr bi yan etki görmedim 14 hafta 5 günlük oldu bu gün itibariyle bebeğim. kızımda 1. sınıfta beraberce olduk aşılarımızı.kızımın 2 hafta sonra 1 doz daha aşısı var ,ben aşıya güvenerek oldum kolum bile hiç ağrımadı ...yaptırarak iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum korkuyla yaşayamazdım doğrusu....

benim bir arkadasim 9 haftalik hamileyeken domuz gribi oldu ve sorunsuz bir sekilde atlatti.doktoru evde dinlen gecicek dedi ve evdeki hic kimseyde bulasmadi.niyeyse burda(isvicre) o konuda hic panik yapilmiyo.

benim bir arkadasim 9 haftalik hamileyeken domuz gribi oldu ve sorunsuz bir sekilde atlatti.doktoru evde dinlen gecicek dedi ve evdeki hic kimseyde bulasmadi.niyeyse burda(isvicre) o konuda hic panik yapilmiyo.

merhaba dr. arkadaşına domuz gribi olup olmadığıyla ilgili test yapmış mı nereden biliyor.belirtiler mevsimsel grible hemen hemen aynı belirtiler. öğrenip yazarsan sevinirim.by.

Domuz Gribi çok abartılmış. Tamda tahmin ettiğim gibi çıktı. Ben aşı olmamıştım zaten artık hiç düşünmem bile. Medya olayı çok abarttı, medyayıda bir kenara bırakın bu abartmaya izin verenlerde suçlular bence. Aylardır korku içindeydik hepimiz. Domuz gribi denen bir salgın varmı yokmu, Grip olcaz mı olmıycaz mı, bebeğimize bir şey olacakmı olmıycakmı, ölecekmiyiz ölmeyecekmiyiz???? bu soruların hepsinden !!!!!!!!!!!!!!! Nihayet kurtulduk. Oh beeee dünya varmış !!!!

Domuz gribi çok fazla abartılmış olabilir ama böyle bir salgın vardı ve bu gerçekti.Sadece Türkiyede en son açıklanan bilgilere göre 500 den fazla kişi öldü vebu yüzden ölen hamilelerde var,içlerinde tanıdıklarımız,tanımadıklarımızda var hatta bir kaç gün önce, bu virüse yakalanan insanlar da var.Çok şükür salgın inişe geçmiş.
Unutmayalım ki;bu aşıyı yaptıran anne adaylarıda sırf bebeklerini korumak için aşı oldular,tıpkı aşı yaptırmak istemeyen anne adayları gibi.Aşı konusunda düşünceleri farklı fakat bebeklerini koruma konusunda düşünceleri aynıydı.Üstelik aşılar doktor tavsiyesi ile yapıldı..
Aşı yaptıranlarada yaptırmayanlarada kısaca herkese geçmiş olsun...Umarım dünya da ve ülkemizde virüs bir an önce son bulur...

hani noldu bu topiğe? çetin kışlar geçti hiç domuz gribi haberi korkusu yok? kimse aşı olmuo mu artık?? alla allaaaa..:uhm:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…