Hamilelere domuz gribi as yaplacakm!

bende ası olmak istemiyorum şimdi olmazsa bile ilerleyen senelerde kısırlık ve felç gibi yan etkileri oluyormus

valla cnm bnm ben ilk hamileliğimde tetanoz aşısı içinde aynı şeyleri duymuştum ama yaptırdım .kızım ilkokul 1.sınıfta su ana kdr bi zararını gormedim.ben yaptırıyorum cumaya h1n1 i bakalım allah buyuk arkadaşlar .hepimizin yardımcısı olsun....CADIARZU

Merhabalar, yeni üyeyim. 15 haftalık hamileyim. ben henüz yaptırmadım. bir hastanede çalışıyorum yine aynı işyerimde hamile başka bir arkadaşım var bugün yaptırdı. dr'u yaptır demiş.. ben benim dr uma henüz sormadım. yaptırmak daha mı doğru olacak acaba...

ben kesinlikle ve kesinlikle yaptırmayacağım. önyargılı olmamaya çok dikkat ederdim hep, fakat bu sefer bende önyargılıyım. bebişlerin gelişimi hatta hayatta kalması söz konusu olabilir. sonuçta herkes aynı ölçüde etkilenmez.

ben 15 haftalık hamileyim 1 hafta sonra bana amniyosentez yapılacak... çok üzülüyorum ve çok korkuyorum ilk bebeğim.. inşallah bişey olmaz dua ediyorum... aşıyı da ondan sonra düşüneceğim.

cnm sakın korkma aminiyosentez için .sonuçta emin olmak için yapılan bi test oda.inş herşey yolunda gider bebeğin sorunsuz doğar.bnmde ilk hamileliğimde bebeğe giden beslenme damarında bi tıkanıklık vardı ,ozamanlar bende cok endişelenmiştim ama allahıma şükür o sorun kendiliğinde çözüldü.inancını yitirme ,doktorların emin olmak için yapmış oldukları bir test olduğunu biliyorum,ztn doktorun sana açıklama yapmıştır.müsteri ol ve kendini çok hırpalama....

ölüm sayıları cok fazla bence
ya yaptırmayıp bekleyecegız yada yuzden 1-2 ıhtımal ölecegız
fakat dedıklerı hamıleler daha cok etkılenıyor dedıler ben bu yuzden acıkcası korktum ve ıcınde acujan maddesı olmayan hamıleler ıcın özel acuvansız asıdan olmayı dusunuyorum allah hakkımızda hayırlısını versın bılmedıgımız cok seyler var allah bılır

Olsam mı olmasam mı, olmak mı riskli olmamak mı die düşünürken kafayı yiyecektim. Bugün olduk eşim ve ben. 33 haftalık hamileyim, vallaha kafam rahatladı! Rabbim korusun bebişimi de. Kaderde varsa her şey olur.

herkese günaydın arkadaşlar bende kafayı yemek üzereyim olayım mı olmayayım mı doktorum kesinlikle olma dedi ama ben olmak istiyorum yada ne bileyim olan arkadaşlarda bir problem oldumu en azından alerji bu hafta yine doktoruma gideceğim 20. haftam bitiyor olmak istediğimi söyleyeceğim bakalım ne diyecek Rabbim yar ve yardımcımız olsun aminn...

Arkadaşlar, ben p.tesi domuz gribi aşısı yaptırdım, üstelik normal domuz gribi aşısından.
hamileler için özel aşı henüz ulaşmamıştı çünkü. dr.um da ısrarla normalini yaptırabileceğimi söylemişti.
Ben de oldum, 12 haftalık hamileyim, çok şükür şu ana kadar herhangi bir yan etkisini görmedim, inşallah görmemde. Çok zor bir karar, ama dr.ma güveniyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

cnm bende yaptırıcam hamiler için olan aşıdan ama bunun bir süresi varmı acaba.benim yarın 3 ayım doluyo(12 hafta) yarında kontrolüm var gerçi doktora sorucam ama ,büyük ihtimalle yarın olucam aşımı...

Dün oldum ve şu ana kadar hiçbir yan etkisi olmadı. Kolum bile ağrımıyor.:lepi:

Selam kızlar benim doktorumda aşı olmamı öneriyor hamileler herkesten 5 kat daha fazla etkileniyormuş özellikle son üç ayda bu virüse yakalanırsak çok tehlikeli olabilirmiş.Ben başta düşünmüyordum taki 2 gün önce 29 yaşında gencecik kuzenim domuz gribinden vefat edene kadar(Hiç bir kronik rahatsızlığı yoktu kuzenimin çok sağlıklıydı.1hafta içinde yenildi bu hastalığa .Allah kimselere yaşatmasın

canım çok üzüldüm başınız sağolsun yanı başımıza geldi bu illet Rabbim yar ve yardımcımız olsun...

Arkadaşlar daha önce aşı konusundaki bilgilerimi paylaşmıştım. Akşam doktorla da görüştük, kesinlikle olmamız gerektiğini, aşı yapılmaması konusundaki spekülasyonların bilimsel bir geçerliliğinin olmadığını söyledi. Allah korusun gribe yakalanırsanız hayati tehlikeyi atlatsanız bile herkese verilen "tamiflu" adlı ilaç gebeler için çok daha zararlı dedi. Biz de bugün eşimle gidip yaptırdık. Psikolojik olarak çok rahatladım. ınşallah iki hafta aşı etkin oluncaya kadar da kendimizi koruyabiliriz...

arkadaslar ben de hamileyim ve ası olma konusunda pek de emin değilim cogusu olmayacagım diyor ama genede korkuyorum bir zararı olur mu diye ilk gebeliğim vee cok istiyordum hamiş olmayı, bir sorun olur diye gercekten cok endişeliyim...:S

canım çok üzüldüm başınız sağolsun yanı başımıza geldi bu illet Rabbim yar ve yardımcımız olsun...

Sağol canım.Kızlar ben bugün hamileler için gelen aşıda oldum.Şimdilik bir yan etki görmedim.İlk 48 saatte çıkabilir dediler halsizlik hafif ateş olabilir dedi hemşire olmadı çok şükür.Ben de rahatladım psikolojik açıdan.Allah bizleri ve bebeklerimizi korusun:Saruboceq:

bende aşı yaptırmak istiyorum dr istanbulda anadolu yakasında sadece kadıköy il sağlık müdürlüğünde hamileler yapıyorlar dedi orayada telefonla ulaşamadım anadolu yakasında başka yapılan yer varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…