Hamilelere domuz gribi as yaplacakm!

merhabalar...bu aşı gebelıgın kaçıncı haftasından ıtıbaren yapılıyor...
ılk 3 aydan sonramı...

Arkadaşlar merhaba bende 19 haftalık hamilyim.doktorumla aşı hakkında görüştüm.20 haftadan sonra aşının yapılmasını önerdiğini söyledi.bilemiyorum inanın çok kararsızım.Bebeğimi durduk yere tehlikeye atmak istemiyorum.
Pazartesi kontrol için doktoruma gideceğim konuyu yine konuşacağız .Hadi hayırlısı olsun
:CüvCüv:

Merhabalar:)

Ben bugün aşıyı oldum arkadaşlar..Kendi doktorum ve de görüş aldığım diğer doktorlar da mutlaka yaptırmak gerektiğini, hastalığın hamileler de ağır geçtiğini söyledi.
Açıkçası uzun zamandır kafam bu soru ile meşguldü, şimdi rahatladım.

Umarım aşı olan ya da olmayan tüm hamileler bebeklerini sağlıkla kucaklar, sevdikleriyle beraber büyütür:Saruboceq:

mrb kızlar aralıkda aşının hamilelere özel olanının geleceği söylenmişdi doktorum hemen yaptırmam gerektigini hamileler için özelinin gelmeyecegini sadece söylenti oldugunu söyledi.açıkcası bende çok kararsızım bizim burda iki bayan ölmüş sadece duydum tanık olmadım ikiside hamileymiş düşük yapmışlar çok erken dönemiymiş hamileliklerinin doktorum birebir gördüğünü hemen yaptırmam gerektigini söyledi çok kararsızım karşı komşumda hamile oda omuz gribi geçirdi ama kendine çok iyi bakdı bol bol c vitamini tüketti 40 derece ateşle yattı çok iyi dinlendi ve atlattı çevremde bu şekilde grip olup ölene tanık olmadım allah göstermesin ama çok kararsızım vurmakda istemiyorum...sadece gripden iki kişinin öldüğünü duydum çok abartılıyomuş gibime geliyor sanki eceliyle başka yollardan ölen insanlarada gripden öldüler deniliyomuş gibi geliyor.
geçen yıl kene vardı nasıl kurudu birden bire bu kene kuş gribi vardı o kadar tavukları helak ettiler diri diri yakdılar gömdüler uzun süre tavuk yiyemedik 3 yıl önce falanda deli dana vardı insanlar et yiyemedi sanırım seneyede balıklarda siyanür bulucaklar sonumuz hayrolsun.
bu akşamda televiyozda virüsün mutasyona ugradıgı aşınında bi faydası olmayacagını söylediler dalgamı geçiyorlar anlamadım..

Canım kafanı çok karıştırma. Birincisi hamilelere özel aşı geldi. Geçen hafta pazartesi günü de yapılmaya başlandı.

İkincisi bunu kene ya da kuş gribi vakalarıyla karıştırmamak lazım. Onlar insanlar arasında yayılan bir salgın değildi. Kendini koruman çok daha kolaydı. Doğaya çıkmadığın, kuşlarla haşır neşir olmadığın müddetçe bir risk yoktu. Ancak domuz gribi öyle bulaşcı ki, bir ortamda senden önce gripli biri hapşırsa virüsler tam 2 saat havada asılı kalıyorlar. Sen de o havayı soludun mu bitti. Direk gribe yakalanıyorsun.

Bu arada ben domuz gribinden ölenlerin gerçekten domuz gribinden öldüğüne inanıyorum. Sağlık Bakanlığı neden yalan söylesin ki?

Sonuçta aşı olup olmamak senin vereceğin karar ama ben çok araştırdım ve sonunda yaptırdım. Allah bebişlerimizi ve bizi korusun...

sımdı bu konudakı yenı dedıkodu su
vırus mutasyona ugramıs oyuzden asının cok faydası ypok dıyorlar
offf ne cok seyler soyluyorlar gebe olmasam bende yaptırmam ama gebelık halı benı dusunduruyor

cnm gecen yıl kene vardı kurudu demıssınde keske dedıgın gıbı olsa son 3-4 yıldır her yaz donemınde her sene dahada artarak goruluyor suan yok cunku havalar sogudu keneden ınsana bulastıgı ıcın cokda yaygın degıl ama her yaz hala var yanı
keske onada ası bulsalarda yazında rahat rahat pıknık yapabılsek

benim doktorumda üstü kapalı vurdurma dedi ben henüz 8.haftadayım ve çocuk gelişimciyim aldığım eğitimlerde 20.haftadan önce hiçbir şekilde hiçbir aşının yapılmadığını biliyorum bu aşı için özel diyolar ama içinden bir maddde çıkarmayla bana özel bi aşı olabileceğini düşünmüyorum ve şunu da biliyorum hiç bir aşının yüzde yüz koruyuculuğu yok sanırım vurdurmıcam inşallah hayırlı olur ama çok endişeliyim...

kızlar sag.bak.nı dunku acıklamasında hastalıktan olumlerın gebelerde 6 kat fazla oldugunu ve su ana kadar 20 gebenın kaybedıldıgını acıkladı
cok ıyı dusunun kendınız ve bebegınız ıcın
ben bugun ogluma h1n1 ın 2.dozunu vurdurtcam

kızlar merhaba,
20 haftalıktan önce aşı olan varmı yada doktorunuz 20 haftalıktan önce aşılanmayı öneriyor mu
Herkese bol sağlıklı günler

kızlar merhaba,
20 haftalıktan önce aşı olan varmı yada doktorunuz 20 haftalıktan önce aşılanmayı öneriyor mu
Herkese bol sağlıklı günler

Canım ben 15.haftadayken oldum aşı.Doktorum 3.ay dolduktan sonra bir sorun olmaz dedi ben de ona güvendim açıkcası bir yan etkisi de olmadı çok şükür.Şu an herşey yolunda görünüyor.Ben de olmayı hiç düşünmüyordum fakat kuzenim domuz gribinden vefat etti 1 hafta içinde yenik düştü bu illet hastalığa.Allah hiç kimseye yaşatmasın daha 29 yaşında sağlıklı bir anneydi kuzenim 2,5yaşında oğlu annesiz kaldı hiç bir hastalığı da yoktu.Allah hepimize sağlıklı bir hamilelik ve eli ayağı düzgün ,sağlıklı evlatlar doğurmayı nasip etsin:Saruboceq:

Ya kızlar bende aşı olmaya kararsızım. 10 haftalık hamileyim. Hangi haftada yapılması konusunda sanırım sizde kesin bir şey bilmiyorsunuz benim gibi. Aşı olmaktan da korkuyorum olmamaktan da korkuyorum !!! Napıcamı şaşırdım. Dilim varmıyor söylemeye ama her iki durumda da ya bişey olursa bana diye düşünmekten kahroluyorum. Hadi karnımdaki bebeğim benimle birlikte gelecek bana bişey olsa, ama geride bir kızım var, daha 2.5 yaşında.... Onun bu yaşta annesiz kalmasını hiç mi hiç istemem. Doktorumla konuşup karar vericem artık. Of çok zor bir karar ya... fisfisfis

herkese merhaba ben bugün aşı oldum aşıya pek talep yok,çünkü insanlar korkuyor daha doğrusu bizleri korkutuyorlar.Düşünmekten kafayı yiyecektim her kafadan bi ses,bebeğime zarar verir diye çok korktum,hala da korkuyorum ama bu işin sonrasında keşke dememek için yaptırdım.Şuan iyiyim umarım bebeğimde iyidir.Allah'ım bütün herkesi korusun.

kızlar aşı oldum dün.ayrıca eşim 3 görümcem, görümcemın 2 3 ve 8 yaslarındaki cocukları, kayınvalıdem kayınpederim kızkardeşim hepimiz aşı olduk.yanetki falan yok.hepsi politik hikaye.1. dünya devletleri para verip oluyo bu aşıyı.catır catırda satıyo aşı. yanetkı kargasası asıın ıcındekı anjuvan adlı maddeden kaynaklanıyo.bu madde bebeklerın asılarında bıle aynı oranda var. esım gorumcelerım doktor.hepsı asının guvenlı oldugunu ve bu mıllete hıc bır ıyılıgın yaramayacagını dusunuyolar..dedıgım gıbı kımsede yan etkı falan yok....ayrıca meyve yemek el yıkamak falan fasa fıso vırusu kaptınmı bıttı. bence en dogrusu ası olmak.....

Bende bugün aşı oldum arkadaşlar...
20 haftalık hamileyim,doktorum olmam gerektiğini aksi halde virüs bulaşırsa sonucunun daha kötü olacağını belirtti.Herhangi bir yan etkisi olacağını düşünmüyorum dedi.Bende hastalık hastası olmaktansa aşı yaptırmaya karar verdim.Herkes için hayırlısı olsun.

arkadaşlar aşı olanlar kaç haftalık olduklarını yazarlarsa çok faydalı olur diğer arkadaşlara.ben 13 haftalık hamileyim 3 ay dolunca yapıldığını biliyorum ama yinede doktorunuza danışmanızı öneririm.benim kızımın okulunda bu gün yapılıyodu fakat onay vermeme rağmen kızımda öksürük olduğu için mağalesef aşısını bu gün olamadı.bende perşembe doktoruma danışıp mutlaka aşımı olucam tabiki kızımada ogün aşısını yaptırıcam.

dmtlale'cim, dün sabah KanalD'deki doktorlar programında dinledim.. Hamilelere ilk 3 ay domuz gribi aşısı yapılmamalı dendi. Bencede mantıklı. Çünkü bebişin organ gelişiminin tamamlanması gerekli.

ben geçen hafta sağlık ocağına gittim.:CüvCüv: H1N1 aısı için gebeliğin 3. ayındayım tam 12 hafta. :kedi:2.trimestire girmediğim için aşı yapılmadı. 14-15. haftalarda gelin aşıyı o zaman yapıcaz dediler.
Daha sonra gidip yaptıracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…