kızlar hamile kalınca bebek ilk üç ay annenin yediklerinden o kadar da almıyormuş.depodakini kullanıyormuş.kalsiyum ve vitaminli şeyler yemeye dikkat edin.zararlı şeylerden de yavaş yavaş uzaklaşın derim.sigara fast food alkol kola vb. gibi.sütü hiç sevmem ama süt içmeye başlamam gerekiyor.acaba yoğurt o kadar etkili olur mu?bu işler önemli ya bir tanıdığımızın bebeğinde hamileliğinde yeteri kadar yumurta yemeyip süt içmediğinden dolayı protein eksiliği çıkmıştı.sonuçta allahın takdiri ama elimizden gleni de yapalım.gerisi allaha emanet.bir de folik asit kullanıyorum.iki aydır.bu geceden itibaren harnup pekmezi(keçiboynuzu pekmezi) içiyorum.mayısta düşünüyoruz bakalım ama en son aralıkta gittim doktora bir sorun yoktu.haftaya bir daha gideceğim testlerimi yaptıracağım.inşallah iyi sonuçlarla karşılaşırım da hazırlıklara son hız devam ederim.[/Q
bugün dişçiye gittim yapılması gerekenler yapıldı, hamilelikte ilk üç ay yapılmıyormuş sonra dolgu yapılabilirmiş ama ben yinede yaptırdım rahatım, pekmez yemeye başlıycam bende, sut ıcıyorum gece yatarken ve folik asıt ıcıyorum bır haftadır. cuma gunude doktara gıdıyorum smear vs ıcın ama şu kızamıkçık testini sorucam umarım geçirmişimdir yoksa kaç ay bekleniyor acaba ?