hamileliğe hazırlık...

Bende doğum kontrol hapı kullanıyorum.Ağustosta hamile kalmayı düşünüyorum..Şu an kullandığım paket bitince bırakıcam.Doktorlar 3 ay önce bırakın diyorlar. Doktor kontrolüne gitmedim.Gitmeyide düşünmüyorum. Demir eksikliği için harnup pekmezi tüketiyorum sabahları. Bu akşamdan itibaren kalsiyum için akşam yatmadan süt içecem. Folik asidede doğum kontrol hapını bıraktığım gibi başlıyacam. Yalnız ben kolestrol ilacı kullanıyorum.Bu ilacı bırakmak için doktorumla konuşacam.

bende bu aydan itibaren pekmez ve süt takviyesine başlayacağım:))

teşekkür ederim güzel cevabın için:)) smear testi biraz korkutsa da sağlık için önemli...

Ben geçen yıl yaptırmıştım evlendikten sonra hiçde korkulucak bişey değil inanki azıcık sıvı alıyor hissediyosun ama acı falan yok yani:34: sağlığın için önemli bende bu hafta tekrar yaptırıcam hamilelikten önce tekrar bakılsın,korkmamalısın sakin sakin giriyosun sonra hop bi bakmışsın çıkmışsın :1:

İi aksmalr kizlar bizde cocuk dusunuyoruz gecen ay hapi biraktim bi ay normal korunduk bu ay calismalara basladik hayirlisi olur ins :))

İi aksmalr kizlar bizde cocuk dusunuyoruz gecen ay hapi biraktim bi ay normal korunduk bu ay calismalara basladik hayirlisi olur ins :))

iyi akşamlar
bizde artık bebek düşünüyoruz :) folik asite başladım bir hafta oldu, temmuz agustos gıbı hamile kalmak istiyorum :) inşallah herkesin gönlüne göre olur..

herkese iyi akşamlar.. hamilelik öncesi muayene için yarın doktora gidiyoruuumm...temmuz gibi de hamile kalmak istiyorum.:emir_bebek: Allah bebek isteyen herkese sağlıklı bebek nasip etsin inşallah..

folik asitimi içtim.. süt içesim yok bu akşam ama içmeliyim... pazartesi doktora gidip tekrar bi kan ölçümü yaptırıcam 3 ay önce gitmiştim demir eksikliği vardı ilaç verdi
40 gün kullandım şimdi gidip tekrar baktırayım bakalım kanım nasılmış düzelmiş mi?
bugün bi yere bebek görmeye gittik muhteşemdi çok tatlıydı çok özendim var ya.. off bu 1 ay nasıl geçicek mayısın sonlarına doğru çalışmalara başlıcaz izinlerimi ayarlayabilirsem ayarlayamazsam haziran ya da temmuza kalabilir bakalım hayırlısı :52:

bakıyorumda kızlar herkes temmuzda hamile kalmayı düşünüyo alah naip kısmet ederse inş.

bizde dün arkadaşın bebğini sevmeye gittik 3 aylık kendisi süperdi ya bende çok özeniyorum artık valla zor dayanıyorum

Arkadaşlarıma çocuk görmeye gittiğimde sevme kısmı evet güzel..Ama sürekli ayaktalar mesela bir türlü sıcak çay içemiyordu bi arkadaşım.Çünkü tam çayını dolduruyor bebek hemen mıkırdanmaya başlıyor.Arkadaş rahat etsin birazcık diye alıyorum çocuğu bir yere kadar tabi..Ama bu durumlardada korkmuyorum desem yalandır. :)

slm kızlar yaklaşık 1 ay önce doktora gittim bebek düşündüğümüz için rutin bir muayeneden geçmek istedim doktorum bir sorun olmadığını fakat kızamıkçık testi yaptırmamı istedi ve kan verdim sonuç negatif çıktı yani bağışıklığım yokmuş bu hastalığa bana acilen aşı olmamı ve aşıdan sonra 3 ay daha bebek için korunmamı söyledi bende doğum kontrol hapına yeniden başladım.Meğer kızamıkçık aşısı 3 ay vücutta etkin kalıyormuş bu nedenle hamile kalırsam bebeğe zararı olurmuş şimdi 3 ay beklemedeyim yani.Belki bu konuyla ilgili bilgisi olmayanlar vardır dile getirmek istedim hamilelik düşünmeden önce mutlaka doktora gidin bence çok önemli hem sizin hem bebeğinizin için.

slm kızlar yaklaşık 1 ay önce doktora gittim bebek düşündüğümüz için rutin bir muayeneden geçmek istedim doktorum bir sorun olmadığını fakat kızamıkçık testi yaptırmamı istedi ve kan verdim sonuç negatif çıktı yani bağışıklığım yokmuş bu hastalığa bana acilen aşı olmamı ve aşıdan sonra 3 ay daha bebek için korunmamı söyledi bende doğum kontrol hapına yeniden başladım.Meğer kızamıkçık aşısı 3 ay vücutta etkin kalıyormuş bu nedenle hamile kalırsam bebeğe zararı olurmuş şimdi 3 ay beklemedeyim yani.Belki bu konuyla ilgili bilgisi olmayanlar vardır dile getirmek istedim hamilelik düşünmeden önce mutlaka doktora gidin bence çok önemli hem sizin hem bebeğinizin için.

doktorun ne gibi testler yaptı.Sorun olmadığını söylemek için

rubella yani kızamıkçık, evde kedi beslediğim için toxoplasma testi yaptı , hemogram kan sayımı yaptı,demir eksikliğine baktı ve annemde babamda tiroid hastalığı olduğu için tsh ts4 değerlerime baktı.hepsi normal çıktı birtek kızamıkçık olmamışım aşısını oldum ama karıştırmayalım arkadaşlar kızamık değil kızamıkçık ikiside farklı hastalıkmış ben yeni öğrendim..

rubella yani kızamıkçık, evde kedi beslediğim için toxoplasma testi yaptı , hemogram kan sayımı yaptı,demir eksikliğine baktı ve annemde babamda tiroid hastalığı olduğu için tsh ts4 değerlerime baktı.hepsi normal çıktı birtek kızamıkçık olmamışım aşısını oldum ama karıştırmayalım arkadaşlar kızamık değil kızamıkçık ikiside farklı hastalıkmış ben yeni öğrendim..

smear testi istemedimi?

Ben de bu ayın 26 sına randevu aldım.Özel değil devlet hastanesi..Haftasonu regl olacam.Reglim bitince kontrole gidecem.İnşallah güzel ilgilenirler.Burdaki özel hastanelerden çok daha iyi diyorlar doğumevini..Hem özele vereceğim parayı bebeğimin ihtiyaçlarına harcarım diye düşünüyorum.Önümüzdeki hafta kolestrolüm için kendi doktoruma gidip danışacam.Hayırlısı bakalım inşallah problem çıkmaz

smear testini 4 ay önce yaptırmıştım bidaha istemedi.Folikaside gelince bana 3 ay içmen zorunlu değil 1 2 ay bile içsen yeter zaten hamileliğin boyunca 5 6 ay içiceksin dedi ama 1 ay içsende yeterli oluyor zaten hamileykende devam ediceksin neticede.İnsallah cnm hepimiz için hayırlısı olsun dediğin gibi hastanenin özel olması şart değil önemli olan doktorunu iyi seçmen bence.

kızlar hamile kalınca bebek ilk üç ay annenin yediklerinden o kadar da almıyormuş.depodakini kullanıyormuş.kalsiyum ve vitaminli şeyler yemeye dikkat edin.zararlı şeylerden de yavaş yavaş uzaklaşın derim.sigara fast food alkol kola vb. gibi.sütü hiç sevmem ama süt içmeye başlamam gerekiyor.acaba yoğurt o kadar etkili olur mu?bu işler önemli ya bir tanıdığımızın bebeğinde hamileliğinde yeteri kadar yumurta yemeyip süt içmediğinden dolayı protein eksiliği çıkmıştı.sonuçta allahın takdiri ama elimizden gleni de yapalım.gerisi allaha emanet.bir de folik asit kullanıyorum.iki aydır.bu geceden itibaren harnup pekmezi(keçiboynuzu pekmezi) içiyorum.mayısta düşünüyoruz bakalım ama en son aralıkta gittim doktora bir sorun yoktu.haftaya bir daha gideceğim testlerimi yaptıracağım.inşallah iyi sonuçlarla karşılaşırım da hazırlıklara son hız devam ederim.

kızlar hamile kalınca bebek ilk üç ay annenin yediklerinden o kadar da almıyormuş.depodakini kullanıyormuş.kalsiyum ve vitaminli şeyler yemeye dikkat edin.zararlı şeylerden de yavaş yavaş uzaklaşın derim.sigara fast food alkol kola vb. gibi.sütü hiç sevmem ama süt içmeye başlamam gerekiyor.acaba yoğurt o kadar etkili olur mu?bu işler önemli ya bir tanıdığımızın bebeğinde hamileliğinde yeteri kadar yumurta yemeyip süt içmediğinden dolayı protein eksiliği çıkmıştı.sonuçta allahın takdiri ama elimizden gleni de yapalım.gerisi allaha emanet.bir de folik asit kullanıyorum.iki aydır.bu geceden itibaren harnup pekmezi(keçiboynuzu pekmezi) içiyorum.mayısta düşünüyoruz bakalım ama en son aralıkta gittim doktora bir sorun yoktu.haftaya bir daha gideceğim testlerimi yaptıracağım.inşallah iyi sonuçlarla karşılaşırım da hazırlıklara son hız devam ederim.[/Q

bugün dişçiye gittim yapılması gerekenler yapıldı, hamilelikte ilk üç ay yapılmıyormuş sonra dolgu yapılabilirmiş ama ben yinede yaptırdım rahatım, pekmez yemeye başlıycam bende, sut ıcıyorum gece yatarken ve folik asıt ıcıyorum bır haftadır. cuma gunude doktara gıdıyorum smear vs ıcın ama şu kızamıkçık testini sorucam umarım geçirmişimdir yoksa kaç ay bekleniyor acaba ?

arkad**aşım ben 2 çocuk annesiyim ilk çocuğum tedaviyle olduhamile kalmadan önce ilk 4ay folik asit kullanmaya başladım ve dr tavsiyesiyle günde 2 litre su içtimve antioksitan içeren yiyecek ve içecek içtim hafta 1 defada mutlaka balık yedim

Back
X