- 23 Ocak 2016
- 34.174
- 50.222
- 598
Ablanızla mesafe koyun aranızaNapsaydık bayram mı yapsaydık dedi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ablanızla mesafe koyun aranızaNapsaydık bayram mı yapsaydık dedi
9 ay oldukça kısa bir dönem dün burada bir bayan 9 yıl sonra aştığını yazdıNeden vajinismus icin doktora gitmediniz 9 ay cok uzun bir sure ayrica disari bosalsa bile hamile kalma ihtimaliniz var bunu nasil bilmiyorsunuz anlamadim
Birileri 9 senede aşınca normali o olmuyor. Bu durumlarda ilk günlerde önlem alıp beraber uzmana gitmek gerekiyor. Süre uzadıkça sağlıksız olur.9 ay oldukça kısa bir dönem dün burada bir bayan 9 yıl sonra aştığını yazdı
Doktora gittim tedaviye başlayacaktık ben reglim yaklaştı bitsin geleyim dedim. Hatta doktor adet söktürücü kullan dedi, hayır dedim normal şekilde olsun bitsin gelirim. Sonra işte test yaptım hamile olduğumu öğrendimNeden vajinismus icin doktora gitmediniz 9 ay cok uzun bir sure ayrica disari bosalsa bile hamile kalma ihtimaliniz var bunu nasil bilmiyorsunuz anlamadim
Soğuk bir insandır öyle hiç bir şeyimi paylaşmazdım bekarken erkek arkadaşlarımı vs. Pek sevdiğim birisi olduğu söylenemez ama sonuçta ablam aramız çok iyi değil ama nasıl anlatsam mesafeliydi ama iyidir her hafta sonu mutlaka aileve bir araya geliriz bi sorun yoktu. Çocuğum olacağına sevinir sanmıştım. Aslında ben ona korkularımı teselli eder diye söyledimabartmamışsınız bence ama tahmin ederim ki ablanızın genel tavrı böyle, öyleyse neden test sonucunu direkt ablanıza atasınız ki? keşke bir dostunuzla, eşinizle filan paylaşsaydınız
dogurmayin o halde ?Keşke olmasaydı çok üzüldüm, dualar ettim düşük vs olsun diye. Hiç hazır değilim çünkü. Anne olmak duygusu yok içimde. İçine girmedi asla, dışına boşaldı bir kaç kez eşim
Eşimin ailesiyle çok iyi değil aram onu bildiği halde, bana şunu söyledi bebeğe kayınvaliden bakar artık annem yoğun olur bakamaz benimde olacak çocuğum dedi. Ama daha test fotoğraflını Atalı 5 sn olmadı. Aramadan mesaj yazıyor ve asla çok sevindim hayırlı olsun olumlu hiç bir şey yokAblanın planına uymadığından sana tavır almışa benziyor.Zaten çalışmıyormuş kendisi neden bakmıyor 3. yapacağı çocuğa?
Annenizin sizin yanınızda olması daha mantıklı.Ablanız zaten 2 tane yapmış ve deneyimli elbet 3. yede kendisi bakabilir.
Hiç taviz vermeyin bence ablanızın yaptığı bencillik ona göre mi çocuk yapacaksınız Allah vermiş sonuçta o sizinki büyüyünceye kadar beklesin biraz.
Yooo benim üç ablam var birisinden nefret ederimİnsanların ablalarıyla çok güzel ilişkileri var kan bağın var çünkü ben öyle gördüm onun üzüntüsüne üzüldüm mutluluğuna mutlu oldum. Aynı şeyler olur sandım
Eşimin ailesiyle çok iyi değil aram onu bildiği halde, bana şunu söyledi bebeğe kayınvaliden bakar artık annem yoğun olur bakamaz benimde olacak çocuğum dedi. Ama daha test fotoğraflını Atalı 5 sn olmadı. Aramadan mesaj yazıyor ve asla çok sevindim hayırlı olsun olumlu hiç bir şeyAblanın planına uymadığından sana tavır almışa benziyor.Zaten çalışmıyormuş kendisi neden bakmıyor 3. yapacağı çocuğa?
Annenizin sizin yanınızda olması daha mantıklı.Ablanız zaten 2 tane yapmış ve deneyimli elbet 3. yede kendisi bakabilir.
Hiç taviz vermeyin bence ablanızın yaptığı bencillik ona göre mi çocuk yapacaksınız Allah vermiş sonuçta o sizinki büyüyünceye kadar beklesin biraz.
Sizin yerinize ben daha çok sinirlendim vallahi.Benimde ablam var ve böyle bir şey yapsa kesinlikle susamazdım ortalık alev alırdı herhalde.Sizin ilk çocuğunuz birde mutluluğunuza ortak olucağına bunu söylemesi yersiz olmuş.Sizde benim doğmamış çocuğuma kimin bakacağının derdi sana mı düştü diyemediniz mi.Kendisi belki 1 yıl sonra hamile kalacak siz onu mu bekleyeceğinizi hayal ediyordu.Açın telefonu konuşun dökün içinizi siz susarsanız hep üste çıkar.Eşimin ailesiyle çok iyi değil aram onu bildiği halde, bana şunu söyledi bebeğe kayınvaliden bakar artık annem yoğun olur bakamaz benimde olacak çocuğum dedi. Ama daha test fotoğraflını Atalı 5 sn olmadı. Aramadan mesaj yazıyor ve asla çok sevindim hayırlı olsun olumlu hiç bir şey
Bende hayırlısı olsun dedim sadece bakalım daha ortada çocuk yok dedim zaten o an o kadar şokum ki hamile kalma ihtimali yoktu aklımda vajinismus olduğum için. Sonra ertesi gün bekledim aramasını çünkü kan verecektim. Tek başıma hastaneye gittim sıra beklerken doktor hamilesin dediğinde o kadar ağladım ki yanımda kimse yoktu. Buna kızanlar oluyor ama ben gerçekten içimde bir şey var diye çok korktum daha birlikte olamıyorum eşimle doğum yapmak hamile olmak çok uzaktı bana. Aramadı tam 1 hafta geçti aramadı. Sonra annemlere gitmiştim oraya geldi bende yüzüne bile bakmadım kalktım evime geldim konuşmadan. Sonra beni aradı sanıyorum ki hani niye küstün fırsatım olmadı falan diyecek sanıyorum. Böyle bir ses tonu vardı ki bak tatlım ben şöyle değilim böyle değilim hani mahalle karısı tabiri olur ya elini beline koyar ben de hâlâ şey diyorum kırıldım aramadın hiç diyorum yazdım ya napalım bayram mı yapalım diyo. Peki yapma ne diyim dedim hâlâ uzatmaya çalıştı çirkileşecekti. Belki de ben çocuk istiyorum dedim o yüzden hamile kaldın dicekti hakaret edecekti. Sen şuanda iyi değilsin sonra konuşalım diyip yüzüne kapattımSizin yerinize ben daha çok sinirlendim vallahi.Benimde ablam var ve böyle bir şey yapsa kesinlikle susamazdım ortalık alev alırdı herhalde.Sizin ilk çocuğunuz birde mutluluğunuza ortak olucağına bunu söylemesi yersiz olmuş.Sizde benim doğmamış çocuğuma kimin bakacağının derdi sana mı düştü diyemediniz mi.Kendisi belki 1 yıl sonra hamile kalacak siz onu mu bekleyeceğinizi hayal ediyordu.Açın telefonu konuşun dökün içinizi siz susarsanız hep üste çıkar.
Ablanız anladığımca değişik biri.Teyze olacak biri bu tepkiyi vermez.Ablam hamile olduğunu söylediğinde ben sevincimden ağlamıştım.Sizde şuan çocuk düşünmediğiniz için tepkiside demolize etmiş olabilir ama hiç takılmayın.Bende bundan 3 ay öncesine kadar çocuk düşünmüyordum şimdi ilk ay olsun diye debeleniyorum.Allah aratmadan göndermiş size de çok şanslısınız aslında.Anneniz ne diyor bu duruma? Ben bakamam edemem diyor mu? Kimi anne evlat kayırabiliyor. Ablanınkine bakıcam falan deme duru mu oldu mu?Bende hayırlısı olsun dedim sadece bakalım daha ortada çocuk yok dedim zaten o an o kadar şokum ki hamile kalma ihtimali yoktu aklımda vajinismus olduğum için. Sonra ertesi gün bekledim aramasını çünkü kan verecektim. Tek başıma hastaneye gittim sıra beklerken doktor hamilesin dediğinde o kadar ağladım ki yanımda kimse yoktu. Buna kızanlar oluyor ama ben gerçekten içimde bir şey var diye çok korktum daha birlikte olamıyorum eşimle doğum yapmak hamile olmak çok uzaktı bana. Aramadı tam 1 hafta geçti aramadı. Sonra annemlere gitmiştim oraya geldi bende yüzüne bile bakmadım kalktım evime geldim konuşmadan. Sonra beni aradı sanıyorum ki hani niye küstün fırsatım olmadı falan diyecek sanıyorum. Böyle bir ses tonu vardı ki bak tatlım ben şöyle değilim böyle değilim hani mahalle karısı tabiri olur ya elini beline koyar ben de hâlâ şey diyorum kırıldım aramadın hiç diyorum yazdım ya napalım bayram mı yapalım diyo. Peki yapma ne diyim dedim hâlâ uzatmaya çalıştı çirkileşecekti. Belki de ben çocuk istiyorum dedim o yüzden hamile kaldın dicekti hakaret edecekti. Sen şuanda iyi değilsin sonra konuşalım diyip yüzüne kapattım
Yok annem bizim bu durumda olmamıza çok üzüldü anlatma konuşma sende onunla ben çocuğumu tanıyorum niye ona uydun falan diyor ağlıyoreAblanız anladığımca değişik biri.Teyze olacak biri bu tepkiyi vermez.Ablam hamile olduğunu söylediğinde ben sevincimden ağlamıştım.Sizde şuan çocuk düşünmediğiniz için tepkiside demolize etmiş olabilir ama hiç takılmayın.Bende bundan 3 ay öncesine kadar çocuk düşünmüyordum şimdi ilk ay olsun diye debeleniyorum.Allah aratmadan göndermiş size de çok şanslısınız aslında.Anneniz ne diyor bu duruma? Ben bakamam edemem diyor mu? Kimi anne evlat kayırabiliyor. Ablanınkine bakıcam falan deme duru mu oldu mu?
Çünkü en büyüğümüz o ve yıllardır sorunlu bi evliliği var annem babam tamamen ona seferber olmuş durumda ben en küçüğüm bana tavır şu ama kızım sakın sorun çıkarma hiç halimiz kalmadı. Ablam o kadar meşgul ediyor ki çünkü en ufak sorununu anneme babama yansıtıyor onun evi çocukları alışverişi hep o hatta benim son 15 yılım böyle geçti o ve sorunları o kadar meşgul ediyordu ki benim sevincimi kimse paylaşamadı. Çok fazla bencilDaha kendiniz sevinemeden ablanızın mı takıldınız?
Anne bakar yada bakamaz ona abla mı karar veriyor ?
Ablanizla aranıza mesafe koyun. Belliki kendi çıkarlarını düşünen biri sadece. Ayrıca ne demek annem seninkine bakamaz benimkine bakacak. O zaten ev hanımı. Ev hanımı olup çocuğunu tamamen annesine baktıran hiç görmedim valla. İhtiyaç halinde destek olunur.Merhaba,
29 yaşında 9 aydır evliyim ve vajinismusum. Geçen hafta hamile olduğumu öğrendim ve çok ağladım çok mutsuzum hastalığımı aşamadan böyle Bir şey olması ayrı hiç aklımda bebek sahibi olmak yokken birden hamile olmak inanılmaz korkuyorum ve mutsuzum. Derken test yaptığımda benden 7 yaş büyük 2 çocuk sahibi ablama pozitif görünen testin fotoğrafını attım. Kendisinin 2 çocuğu var ve 3. Yü doğurmak istiyordu gündemdeydi konu. Testi attım aramak yerine WhatsApp dan yazmaya devam etti. Napıcam ben çok kötüyüm korkuyorum falan yazdım. Bu arada ben çalışıyorum o ev hanımı. Bana annem seninkine bakamaz, benimde çocuğum olacak dedi. Hayırlısı olsun dedim. Üstüne 5 gün geçti 1 kez aramadı normalde kendi ile ilgili çok saçma bi konu olduğunda ( elti, kayınvalide) sabahın 7 sinde arar saatlerce anlatır.
Günler geçti aramadı yanımda annemle telefonda konuşuyorlar yine bi selam söyle nasılsın demek yok.
Daha sonra annemlerdeyken, oraya geldi. Hoşgeldin vs demedim ve kalktım evime geldim.
Evdeyken beni aradı neden konuşmadın dedi. Bende kırgın olduğumu üzüldüğümü söyledim. Napsaydık bayram mı yapsaydık dedi kaç kez aramam lazjm dedi sonra çirkileşmeye başlayacaktı. Kendisi tartışırken asla sınırı yoktur her türlü hakareti küfürü eder.
Sonuç olarak çok üzgünüm çünkü annem babam çok üzüldü çok üzgünler ben zaten anlatamıyorum duygularımı.
Sizce ben haksız mıyım yanlış mı davranmışım ablam neden böyle davranıyor, duygusal dönemde olduğum için ben mi abarttım ?
Sorunlu evliliğe 3. Çocuk yapacak kadar şuursuz .Çünkü en büyüğümüz o ve yıllardır sorunlu bi evliliği var annem babam tamamen ona seferber olmuş durumda ben en küçüğüm bana tavır şu ama kızım sakın sorun çıkarma hiç halimiz kalmadı. Ablam o kadar meşgul ediyor ki çünkü en ufak sorununu anneme babama yansıtıyor onun evi çocukları alışverişi hep o hatta benim son 15 yılım böyle geçti o ve sorunları o kadar meşgul ediyordu ki benim sevincimi kimse paylaşamadı. Çok fazla bencil
Ya demek sadece arkadaş arkadasa değil abla kardeş arasında bile oluyormuşMerhaba,
29 yaşında 9 aydır evliyim ve vajinismusum. Geçen hafta hamile olduğumu öğrendim ve çok ağladım çok mutsuzum hastalığımı aşamadan böyle Bir şey olması ayrı hiç aklımda bebek sahibi olmak yokken birden hamile olmak inanılmaz korkuyorum ve mutsuzum. Derken test yaptığımda benden 7 yaş büyük 2 çocuk sahibi ablama pozitif görünen testin fotoğrafını attım. Kendisinin 2 çocuğu var ve 3. Yü doğurmak istiyordu gündemdeydi konu. Testi attım aramak yerine WhatsApp dan yazmaya devam etti. Napıcam ben çok kötüyüm korkuyorum falan yazdım. Bu arada ben çalışıyorum o ev hanımı. Bana annem seninkine bakamaz, benimde çocuğum olacak dedi. Hayırlısı olsun dedim. Üstüne 5 gün geçti 1 kez aramadı normalde kendi ile ilgili çok saçma bi konu olduğunda ( elti, kayınvalide) sabahın 7 sinde arar saatlerce anlatır.
Günler geçti aramadı yanımda annemle telefonda konuşuyorlar yine bi selam söyle nasılsın demek yok.
Daha sonra annemlerdeyken, oraya geldi. Hoşgeldin vs demedim ve kalktım evime geldim.
Evdeyken beni aradı neden konuşmadın dedi. Bende kırgın olduğumu üzüldüğümü söyledim. Napsaydık bayram mı yapsaydık dedi kaç kez aramam lazjm dedi sonra çirkileşmeye başlayacaktı. Kendisi tartışırken asla sınırı yoktur her türlü hakareti küfürü eder.
Sonuç olarak çok üzgünüm çünkü annem babam çok üzüldü çok üzgünler ben zaten anlatamıyorum duygularımı.
Sizce ben haksız mıyım yanlış mı davranmışım ablam neden böyle davranıyor, duygusal dönemde olduğum için ben mi abarttım ?