Aşabildiniz mi sizVajinismusken nasıl hamile kaldınız uzun yıllar bu hastalığım vardı . İlişki olmuyordu ki hamilelik nasıl oldu ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aşabildiniz mi sizVajinismusken nasıl hamile kaldınız uzun yıllar bu hastalığım vardı . İlişki olmuyordu ki hamilelik nasıl oldu ?
Kıskanç bir ablaniz var sanırım bence tepkiniz gayet normal ben de olsam rahatsız olurdum bence ablanizla etkileşiminzi azaltın planda kendi hamileliği varken sizinki olunca kiskanmis bariz belliMerhaba,
29 yaşında 9 aydır evliyim ve vajinismusum. Geçen hafta hamile olduğumu öğrendim ve çok ağladım çok mutsuzum hastalığımı aşamadan böyle Bir şey olması ayrı hiç aklımda bebek sahibi olmak yokken birden hamile olmak inanılmaz korkuyorum ve mutsuzum. Derken test yaptığımda benden 7 yaş büyük 2 çocuk sahibi ablama pozitif görünen testin fotoğrafını attım. Kendisinin 2 çocuğu var ve 3. Yü doğurmak istiyordu gündemdeydi konu. Testi attım aramak yerine WhatsApp dan yazmaya devam etti. Napıcam ben çok kötüyüm korkuyorum falan yazdım. Bu arada ben çalışıyorum o ev hanımı. Bana annem seninkine bakamaz, benimde çocuğum olacak dedi. Hayırlısı olsun dedim. Üstüne 5 gün geçti 1 kez aramadı normalde kendi ile ilgili çok saçma bi konu olduğunda ( elti, kayınvalide) sabahın 7 sinde arar saatlerce anlatır.
Günler geçti aramadı yanımda annemle telefonda konuşuyorlar yine bi selam söyle nasılsın demek yok.
Daha sonra annemlerdeyken, oraya geldi. Hoşgeldin vs demedim ve kalktım evime geldim.
Evdeyken beni aradı neden konuşmadın dedi. Bende kırgın olduğumu üzüldüğümü söyledim. Napsaydık bayram mı yapsaydık dedi kaç kez aramam lazjm dedi sonra çirkileşmeye başlayacaktı. Kendisi tartışırken asla sınırı yoktur her türlü hakareti küfürü eder.
Sonuç olarak çok üzgünüm çünkü annem babam çok üzüldü çok üzgünler ben zaten anlatamıyorum duygularımı.
Sizce ben haksız mıyım yanlış mı davranmışım ablam neden böyle davranıyor, duygusal dönemde olduğum için ben mi abarttım ?
O gün ablamın şokunu yaşamaktan annemi atladım tabi.. ilk onu aradım test pozitif çıktı diye çekine sıkıla sonra bana ilk cümlesi daha eviniz yok , çalışıyorsun nasıl olacak böyle oldu. Ya ben mi gerçekten çok beklentiye giriyorum insanlar mı garip zaten kendimde bi tedirginlik varken annemin ablamın verdiği tepkiler inanılmaz. Üstelik üzerine bugün 8 haftalık oldu bebek. Annem hiç o ilk cümlesinden sonra nasılsın bebek ne kadarlık bile demedi. Bugün evlerine geldim orda kaldım. Oruç tutmuyorum dedim şok oluyor niye diyo. Gerçekten ben ne düşünücem ne yapacam bilmiyorumAynı karından doğmak insanları kardeş yapmaz. Hamile kalarak kadının bütün planlarını bozmussun. Ben yerinde olsam bundan sonra kendisine hiç bir şey anlatmam zira tavrı çok net ve annen adına konuşabilecek kadar da bencil ve ukala.
Koyamıyorum maalesef ailem ısrar ediyor görüştürmek için. Hiç içimden gelmiyorEv hanımı olup çocuğunu anneye baktırmak ne demek ya. Saçmalık. Ablan sorunlunun teki arana mesafe koymazsan çok pişman olursun.
Senin adına gerçekten cok üzgünüm. Verdikleri tepkiler normal değil. Sanırım ailenin gerçek durumu ile yuzlesmis oldun. Üzerine çok fazla düşünme, kafa yorma elindeki malzeme bu, sen sadece bebegine odaklan.O gün ablamın şokunu yaşamaktan annemi atladım tabi.. ilk onu aradım test pozitif çıktı diye çekine sıkıla sonra bana ilk cümlesi daha eviniz yok , çalışıyorsun nasıl olacak böyle oldu. Ya ben mi gerçekten çok beklentiye giriyorum insanlar mı garip zaten kendimde bi tedirginlik varken annemin ablamın verdiği tepkiler inanılmaz. Üstelik üzerine bugün 8 haftalık oldu bebek. Annem hiç o ilk cümlesinden sonra nasılsın bebek ne kadarlık bile demedi. Bugün evlerine geldim orda kaldım. Oruç tutmuyorum dedim şok oluyor niye diyo. Gerçekten ben ne düşünücem ne yapacam bilmiyorum
Bence beklentin gayet normal çünkü yeni evlisin ve ilk bebeğine hamilesin çok güzel duygular bunlar.O gün ablamın şokunu yaşamaktan annemi atladım tabi.. ilk onu aradım test pozitif çıktı diye çekine sıkıla sonra bana ilk cümlesi daha eviniz yok , çalışıyorsun nasıl olacak böyle oldu. Ya ben mi gerçekten çok beklentiye giriyorum insanlar mı garip zaten kendimde bi tedirginlik varken annemin ablamın verdiği tepkiler inanılmaz. Üstelik üzerine bugün 8 haftalık oldu bebek. Annem hiç o ilk cümlesinden sonra nasılsın bebek ne kadarlık bile demedi. Bugün evlerine geldim orda kaldım. Oruç tutmuyorum dedim şok oluyor niye diyo. Gerçekten ben ne düşünücem ne yapacam bilmiyorum
Doğumdan sonra vajinismustan kurtulan çok fazla arkadaşım varMerhaba,
29 yaşında 9 aydır evliyim ve vajinismusum. Geçen hafta hamile olduğumu öğrendim ve çok ağladım çok mutsuzum hastalığımı aşamadan böyle Bir şey olması ayrı hiç aklımda bebek sahibi olmak yokken birden hamile olmak inanılmaz korkuyorum ve mutsuzum. Derken test yaptığımda benden 7 yaş büyük 2 çocuk sahibi ablama pozitif görünen testin fotoğrafını attım. Kendisinin 2 çocuğu var ve 3. Yü doğurmak istiyordu gündemdeydi konu. Testi attım aramak yerine WhatsApp dan yazmaya devam etti. Napıcam ben çok kötüyüm korkuyorum falan yazdım. Bu arada ben çalışıyorum o ev hanımı. Bana annem seninkine bakamaz, benimde çocuğum olacak dedi. Hayırlısı olsun dedim. Üstüne 5 gün geçti 1 kez aramadı normalde kendi ile ilgili çok saçma bi konu olduğunda ( elti, kayınvalide) sabahın 7 sinde arar saatlerce anlatır.
Günler geçti aramadı yanımda annemle telefonda konuşuyorlar yine bi selam söyle nasılsın demek yok.
Daha sonra annemlerdeyken, oraya geldi. Hoşgeldin vs demedim ve kalktım evime geldim.
Evdeyken beni aradı neden konuşmadın dedi. Bende kırgın olduğumu üzüldüğümü söyledim. Napsaydık bayram mı yapsaydık dedi kaç kez aramam lazjm dedi sonra çirkileşmeye başlayacaktı. Kendisi tartışırken asla sınırı yoktur her türlü hakareti küfürü eder.
Sonuç olarak çok üzgünüm çünkü annem babam çok üzüldü çok üzgünler ben zaten anlatamıyorum duygularımı.
Sizce ben haksız mıyım yanlış mı davranmışım ablam neden böyle davranıyor, duygusal dönemde olduğum için ben mi abarttım ?
Aile oturmalarinda görüş merhaba merhaba. Ozel olarak birebir karşılıklı ve telefonda görüşmeyi bırak. Hayatinda olan hic birseyi anlatma. Ve annenin ablanın bu tepkilerini de eşine anlatma ilk fırsatta eşin de bu durumları yuzune vuracaktır.Koyamıyorum maalesef ailem ısrar ediyor görüştürmek için. Hiç içimden gelmiyor
Samimi duygularımı söylemek istiyorum günlerce eşime yalvardım aldıralım diye çok mutsuz oldum aileme de paylaşamıyorum gerçekten bu süreç beni çok zorladı vardır bir hayır diyorum günaha giriyorum diye de üzülüyorum bi yandan bebeğe de üzülüyorum herkes çocuğunu hevesle beklerken onun annesi ağlayarak bekliyor belki de kucağıma bile almak istemiycem bu hislerimden çok utanıyorum hemde çok korkuyorum. Bende çok anne sevgisinden mahrum büyüdüm annem gibi olmaktan korkuyorum dua ediyorum bu hislerim değişir inşallahDoğumdan sonra vajinismustan kurtulan çok fazla arkadaşım var
Bende de hem o illet var biraz asmış olsam da hemde 5 yıllık evli olduğum için deli gibi çocuk derdine düştüm…
Lütfen şükredin olmazsa çocuk bu sizi çok üzer arkadaşım.
Ablanız için tabii bir yorum yapamıyorum ablam yok ne desem yanlış bilgi olur
Biliyor musunuz ben şu an hamileyim sürekli kanamam var doktor diş gebelik olduğunu düşünüyorum dedi. Bende günlerdir haykırarak ağlıyorum.Samimi duygularımı söylemek istiyorum günlerce eşime yalvardım aldıralım diye çok mutsuz oldum aileme de paylaşamıyorum gerçekten bu süreç beni çok zorladı vardır bir hayır diyorum günaha giriyorum diye de üzülüyorum bi yandan bebeğe de üzülüyorum herkes çocuğunu hevesle beklerken onun annesi ağlayarak bekliyor belki de kucağıma bile almak istemiycem bu hislerimden çok utanıyorum hemde çok korkuyorum. Bende çok anne sevgisinden mahrum büyüdüm annem gibi olmaktan korkuyorum dua ediyorum bu hislerim değişir inşallah
Kesinlikle anlatmadım evet vuracaktır eminim sorunumuz yok ama insanoğlu acımasız oluyor. Ama ablamla olan olaya biraz şahit oldu mecburen çünkü yanında oturuyordum ve ablam aradı zaten ağlama krizleri vs derken maalesef şahit oldu sonra konuştuk çözdük ablam o benim yanlış anladık vs dedim ama nafile aklına yazdı bi kere. Annemi de ablamı da affedebileceğimi düşünmüyorum hele ki ablamı bu öyle ufak tefek bi konu değil maalesef kaldı ki benim doğum sürecim eşimin ailesinin ilgisi eşimle olan ilişkim o kadar çok detay var ki şimdi hepsinin onu rahatsız edeceğine inanıyorum gözümde çok başka bi yerdeAile oturmalarinda görüş merhaba merhaba. Ozel olarak birebir karşılıklı ve telefonda görüşmeyi bırak. Hayatinda olan hic birseyi anlatma. Ve annenin ablanın bu tepkilerini de eşine anlatma ilk fırsatta eşin de bu durumları yuzune vuracaktır.
Evet işte ya bende sevgisiz büyümeye mecbur edersem buna hakkım yok. Kaç haftalık gebelik ? Kaç yaşındasın ? Kafam çok karışıkBiliyor musunuz ben şu an hamileyim sürekli kanamam var doktor diş gebelik olduğunu düşünüyorum dedi. Bende günlerdir haykırarak ağlıyorum.
Hayat çok garip dimi
Bu fikriniz değişecek buna alışmaya çalışın bu bir nimet ama anne olamam diyorsanız daha büyümeden aldırın.
Benimde babamla çok büyük sorunlarım vardı kötü bir adamdı o… ama herkes kendine özel anneniz kötü veya sizi üzen biri bile olsa siz öyle olmayın
Çocuk size gelmeyi seçmedi siz önlem almadınız ve çocuğun olmasına sebep oldunuz
Yazık bir cana bırakın anayı babayı ablayı bir yana bir birey gelecek sayenizde dunyaya
Ben 34 e gireceğim gebelik 5 hafta normalde ama beta değerleri 3 hafta gösteriyor diş gebelikten şüpheleniyor doktor su an bile kanamam var aşırı ağrım var kafamda tek bir şey var insallah bu sefer bebeğime bir şey olmazEvet işte ya bende sevgisiz büyümeye mecbur edersem buna hakkım yok. Kaç haftalık gebelik ? Kaç yaşındasın ? Kafam çok karışık
Anladım üzülme üzüldükçe zarar yine bebeğine. Yaşında çok geç değil elbet olacaktır. İnşallah dış gebelik değildir kanama olması normal değilmiş ama evetBen 34 e gireceğim gebelik 5 hafta normalde ama beta değerleri 3 hafta gösteriyor diş gebelikten şüpheleniyor doktor su an bile kanamam var aşırı ağrım var kafamda tek bir şey var insallah bu sefer bebeğime bir şey olmaz
Tüp bebek dahil her şeyi denedim
Kesinlikle öyle ama kin büyütme ailen neticede. Mesafeni koru yeter. Bebeğin belki de bu hayatta basina gelebilecek en guzel sey ona odaklan kaygıların cok normal kötü bi anne değilsin. Sağlıcakla kucağına alırsın inşallahKesinlikle anlatmadım evet vuracaktır eminim sorunumuz yok ama insanoğlu acımasız oluyor. Ama ablamla olan olaya biraz şahit oldu mecburen çünkü yanında oturuyordum ve ablam aradı zaten ağlama krizleri vs derken maalesef şahit oldu sonra konuştuk çözdük ablam o benim yanlış anladık vs dedim ama nafile aklına yazdı bi kere. Annemi de ablamı da affedebileceğimi düşünmüyorum hele ki ablamı bu öyle ufak tefek bi konu değil maalesef kaldı ki benim doğum sürecim eşimin ailesinin ilgisi eşimle olan ilişkim o kadar çok detay var ki şimdi hepsinin onu rahatsız edeceğine inanıyorum gözümde çok başka bi yerde
Allah hepimize ve bebeklerimize yardım etsin aminAnladım üzülme üzüldükçe zarar yine bebeğine. Yaşında çok geç değil elbet olacaktır. İnşallah dış gebelik değildir kanama olması normal değilmiş ama evet![]()