Hamileliğim ve kaynanam

35_elaadrn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2018
22
7
36
32
Herkese meraba. Kimseye anlatamadığım bi konuyu sizlerle paylaşmak istedim. Çünkü çok zoruma gidiyor. Eşime de bşy diyemiyorum. 4yıllık evliyim. Son 5aydır bazı nedenlerden dolayı kayınvalidemle aynı evde oturuyoruz(kayınbabamla ayrılar). Yemeği temizliği bulaşığı ütüyü aklınıza ne gelirse herşeyi ben yaparım. Kaynanam otel gibi duş alır yemeğini yer gezer gelir hiçbir işin ucundan tutmaz. Çok dağınık her şeyini ben toplarım. Bunlara da ses etmiyorum sabrediyorum çünkü 6 aya kendi evime geçicem. Şimdi şöyle yeni hamile olduğumu öğrendim. 2aylık.Aşırı bulantım ve yemeklere karşı hassasiyetim ve tiksinmem var hemen çıkarıyorum asla yemek yapamıyorum. Benim ağır dönemler geçirdiğimi yemek yapamadığımı biliyor.Ve kaynanam gidip görümcemde kalıyor bir haftadır üç sokak arkada oturuyor. Bir kere ne bi tas çorba yaptı ne halimi hatrımı sordu 1haftadır. Birşeye ihtiyacın var mı ya da yardım edilecek birşey diye hiç sormadılar. İnanın insan bi tas çorbaya muhtaç oluyormuş bu günlerde. Komşularım arada yemek getiriyor. Eşimde elinden geleni yapıyor ama benim çok zoruma gidiyor. İyilik söylenmez ama ameliyat oldu bir hafta herşeyini yaptım yemeğini önüne koydum çamaşırlarını yıkadım ütüledim. Annemler uzak bir hafta orda kaldım sağolsun bebek gibi ilgilendi baktı bana.Şimdi ben abartıyor muyum. Ne görümcem ne kaynanam ne arıyor ne soruyor. Göğsünde kitle çkmş iyi huylu ama. Eşim de diyor psikolojisi bozulmuştur ameliyat olucak takma o da biliyor aslında olanı. Ama artık hiç eskisi gibi olamam heralde onlara karşı. Nasıl davranıcağımı da bilmiyorum ama her zaman yardımlarına koşan bi insandım böyle yapmaları çok zoruma gitti. Nasıl davranıcağımı da blmyrm artık😢

Canımıniçi gebeligin hayırlı olsun. Herkes kendi davranişindan sorumlu inan bana. Sen iyiligini kaybetme. Birak onlar ne yaparsa yapsin. Hamileligin bu zor gunleri cabuk gecer hem, merak etme. Simdi hormonlar da cosmustur, iyice duygusallasmissindir. Tabiki bu gunlerde sana destek olmalari gerekli ama belki de o kadar ince dusunemiyorlardir. Bazen herkes cok ince dusunemeyebiliyor. Belki kayinvaliden giderken sana yuk olmamak dusuncesiyle gitmistir. Bazen insanlarin bakış açısını bilemeyiz. Bosver sen. Boyle seylerle hic sıkma tatli canini😊😊

Haklısın. Eşin annesini uyarmalı aslında bu konuda. Bu kadın zorlanıyor yemek yapamıyor, biraz destek olur musun demeli en azından. Üzüldüm cidden. Eskisi gibi olamazsan da kendini suçlama haklısın çünkü.

Boşver sen üzme kendini hatta bulantin geçtiğinde ınslaahh sen dogurana kadar kusuyormuş gibi yalnızmış gibi yap ki hic gelmesin sana doğuma kadar rahat edersin sonra kendi evinde ohhh missss

Herkese meraba. Kimseye anlatamadığım bi konuyu sizlerle paylaşmak istedim. Çünkü çok zoruma gidiyor. Eşime de bşy diyemiyorum. 4yıllık evliyim. Son 5aydır bazı nedenlerden dolayı kayınvalidemle aynı evde oturuyoruz(kayınbabamla ayrılar). Yemeği temizliği bulaşığı ütüyü aklınıza ne gelirse herşeyi ben yaparım. Kaynanam otel gibi duş alır yemeğini yer gezer gelir hiçbir işin ucundan tutmaz. Çok dağınık her şeyini ben toplarım. Bunlara da ses etmiyorum sabrediyorum çünkü 6 aya kendi evime geçicem. Şimdi şöyle yeni hamile olduğumu öğrendim. 2aylık.Aşırı bulantım ve yemeklere karşı hassasiyetim ve tiksinmem var hemen çıkarıyorum asla yemek yapamıyorum. Benim ağır dönemler geçirdiğimi yemek yapamadığımı biliyor.Ve kaynanam gidip görümcemde kalıyor bir haftadır üç sokak arkada oturuyor. Bir kere ne bi tas çorba yaptı ne halimi hatrımı sordu 1haftadır. Birşeye ihtiyacın var mı ya da yardım edilecek birşey diye hiç sormadılar. İnanın insan bi tas çorbaya muhtaç oluyormuş bu günlerde. Komşularım arada yemek getiriyor. Eşimde elinden geleni yapıyor ama benim çok zoruma gidiyor. İyilik söylenmez ama ameliyat oldu bir hafta herşeyini yaptım yemeğini önüne koydum çamaşırlarını yıkadım ütüledim. Annemler uzak bir hafta orda kaldım sağolsun bebek gibi ilgilendi baktı bana.Şimdi ben abartıyor muyum. Ne görümcem ne kaynanam ne arıyor ne soruyor. Göğsünde kitle çkmş iyi huylu ama. Eşim de diyor psikolojisi bozulmuştur ameliyat olucak takma o da biliyor aslında olanı. Ama artık hiç eskisi gibi olamam heralde onlara karşı. Nasıl davranıcağımı da bilmiyorum ama her zaman yardımlarına koşan bi insandım böyle yapmaları çok zoruma gitti. Nasıl davranıcağımı da blmyrm artık😢
Canım atalarımız demişki tırnağın varsa başını kaşı .Ve herkes gördüğünü gösterir.Sizde nasıl davranmanız gerektıgını anladıkız boylelıkle.Bebegınıze kenfınıze ıyı bakın.

Onun acisindan bakinca belki beraber yasamak istemiyodur bide kitle cikmis gercekten kafaya takiyodur.ama her halukarda bi isin ucundan tutmasi lazim tabi.

Öncelikle hayırlı olsun.
Size iyi bir haberim var. Bu yaşadıklarınız geçici. Ama kayınvalidenizin size ihtiyacı kalıcı. Demem o ki kendi kaybetmiş böyle bir gelin bulmuş tepesinde gezdireceğine zor zamanınızda sırtını dönmüş.
Sizede bahane verdi. Eşinizde birşey diyemez bu durumda. Mis gibi kurtulmuşsunuz. Kutlayın 🥂

Hamileligin hayirli olsun canim. Hic takma kafana .degistiremezsin kaynanani bosuna kendini yıpratirsin. Bende 9 ay hamileligimde dogum yaptigim güne kadar istifar ettim. Yemek yapamadim duvarlar bile kokuyordu burnuma. Benimde k.v bir tas çorba icirmedi. Lohusaligimdada ortadan kayboldu. Gecen yaz omiriligim yirtildi 1 ay hastanede 2 ay evde yattim annem ogluma evde bakti ben yanima refakatci bulamadim hanfendi köye gezmeye gitti. Geçenlerde telefonda diyorki bana simdi bakmayin simdi saglikliyim yaslaninca bakarsiniz dedi. Bende cevap olarak zaten kaynanalar gelinleri hasta olunca kendi anneleri baksin diye yanasmazlar ama kendileri hasta olunca gelin baksin derler ama ne kadar ekmek o kadar köfte anne o yüzden bana güvenerek hastada olma yaşlanmada dedim. Esimde duydu sesini cikartmadi cünkü 1 tabak sıcak corbaya muhtac gunlerim oldu. Ozamanlarda soyledim esime bunlari unutmam diye. Ameliyatliyken inleye inleye ogluma corba yaptim.5 yasindaki oglum esim isteyken ilac saatlerimde buzdolabindan tepsiye peynir zeytin koyup annecim yemek hazirladim diye getirdi. UNUTMAM UNUTTURMAM.

Hayırlı olsun. Siz kvdenin evinde mi kaliyorsunuz? O zaman neden bütün işi siz yapıyorsunuz anlamıyorum. Beraber yapılır hersey. Mesela kayinvalidem bize gelse bir cok işi beraber yaparız. Gerisini de duruma göre. Kimsenin özel hizmetcisi değilsiniz. Ve bu durumu eşinizle de açık açık konuşun. Bence biz kadınlar herseyi "aman ağzımızın tadı bozulmasın" adabında yürütmeye çalışıyoruz çünkü küçüklükten böyle empoze edildi, ama ben her konuyu uygun dille konuşurum. Herkesin delisi kendine. Esiniz de annesine söylemeli yardım etmesi gerektiğini. Keşke hamile kalmayi kendi evinize kadar bekleseydiniz ama şimdi önemli olan sizin ve bebeginizin sağlığı.

Gitmiş işte boşver takma kafaya. Yükü gitmiş üstünden öyle düşün. Orada kalıp her işini sana yaptırabilirdi hâlâ. Bu açıdan bakarsan gitmesi hayırlı olmuş. Allah ona da şifa versin, sana da bebeğini sağlıkla doğurmayı nasip etsin.

Canımıniçi gebeligin hayırlı olsun. Herkes kendi davranişindan sorumlu inan bana. Sen iyiligini kaybetme. Birak onlar ne yaparsa yapsin. Hamileligin bu zor gunleri cabuk gecer hem, merak etme. Simdi hormonlar da cosmustur, iyice duygusallasmissindir. Tabiki bu gunlerde sana destek olmalari gerekli ama belki de o kadar ince dusunemiyorlardir. Bazen herkes cok ince dusunemeyebiliyor. Belki kayinvaliden giderken sana yuk olmamak dusuncesiyle gitmistir. Bazen insanlarin bakış açısını bilemeyiz. Bosver sen. Boyle seylerle hic sıkma tatli canini😊😊
Haklısınız herkes ince düşünemiyor. Fakat insan zor günlerinde tanıyor yanında sandıklarını

Gitmiş işte boşver takma kafaya. Yükü gitmiş üstünden öyle düşün. Orada kalıp her işini sana yaptırabilirdi hâlâ. Bu açıdan bakarsan gitmesi hayırlı olmuş. Allah ona da şifa versin, sana da bebeğini sağlıkla doğurmayı nasip etsin.
Zor günlerimde gitti evet yemek yapamıyorsun bi tas çorbaya ihtiyacım olduğunu bile sormadı. Sağolsun komşum hergün çorba getirir

Zor günlerimde gitti evet yemek yapamıyorsun bi tas çorbaya ihtiyacım olduğunu bile sormadı. Sağolsun komşum hergün çorba getirir
Allah razı olsun komşundan. Ne yaparsın işte kv yapmıyorsa zorla da yaptıramazsın ki. Boşver hiç canını sıkma, kendini de yavrunu da üzme.

Gölge etmesin yeter canım sana. Boşver insan olan zaten yardim ederdi. 6 aya kendi evinize geçecekmişsiniz biraz sık dişini. Hem onun olmaması daha iyi onun yükü gitmiş olur başında durup dırdır etse daha mı iyi ?
Allah var dırdır falan yapmaz rahattır yani kalkıp bi işin ucundan tutmazdı zaten hamile değilken. Bende gocunmadım hiç iş yapmaktan. Ama şu günlerde anladım ki hata etmişim

Back
X